Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 1:0 (kon.)
K. Vary – Pardubice 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Třinec 1:0 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 28.01.2020, 17:20 • ZS I. Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:09 Jan ŠČOTKA - 5:1
     
    56:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Plzeň už sice byla v plném počtu, po chvilce ale inkasovala pátou branku. Trávníček posunul kotouč na JANA ŠČOTKU, který svižnou ranou vymetl bližší šibenici v hostující brance – 5:1. Nyní už je zřejmě hotovo. Asistence: Michal Trávníček a Pawel Zygmunt.
     
    54:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., držení).
     
    40:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).
     
    38:37
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., podrážení).
    35:28 Viktor HÜBL - 4:1
     
    35:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A místo toho na druhé straně skórují znovu domácí. Jiří Říha poslal puk z velké dálky na najíždějícího Pawla Zygmunta, jenž ho u modré čáry převzal, poté našel mezi kruhy VIKTORA HÜBLA. Ten poté naznačil Frodlovi střelu a pohodlně zakončil z levé strany do odkryté klece – 4:1 Asistence: Pawel Zygmunt a Jiří Říha.
    34:26 Akim ALIU - 3:1
     
    34:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra Vervy a ta si bere opět zpět svůj dvougólový náskok. Martin Hanzl našel na levé straně volného AKIMA ALIUA, který poté zvedl puk a ten doplachtil za Frodlova záda díky nešťastné teči obránce Adama Jánošíka, jenž ještě v minulém týdnu oblékal litvínovský dres – 3:1. Asistence: Martin Hanzl a Tomáš Pavelka.
     
    32:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., hákování).
     
    31:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Honzík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká František Lukeš.
     
    30:22
    David Honzík vytasil přesný zákrok proti Bohumilu Jankovi, jenž se vracel z trestné lavice a proti jeho nebezpečné střele zakročil. Následně pak vznikla před jeho klecí ještě skrumáž a z té vyšel také lépe.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Bohumil Jank – 2 min., vysoká hůl).
    24:29 Milan GULAŠ - 2:1
     
    24:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni snižují na rozdíl jediné branky. Kdo jiný, než ostrostřelec MILAN GULAŠ dostává své spoluhráče zpět do hry. Ten nejprve vystřelil na Honzíka, ten jeho pokus srazil před sebe a na dorážku stejného hráče už byl krátký – 2:1. Hostující Gulaš zapisuje dvaatřicátou přesnou trefu v této sezóně. Asistence: Vojtěch Budík.
    21:01 Viktor HÜBL - 2:0
     
    21:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to Vervě povedlo a jde do dvoubrankového náskoku. První střela z otočky z hole VIKTORA HÜBLA se ještě neujala a kotouč zůstal ve hře. Napodruhé se už ale matador litvínovského celku prosadil přízemní střelou z mezikruží a puk končí za Frodlovými zády – 2:0. Bez asistence.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., vysoká hůl).
    17:09 František GERHÁT - 1:0
     
    17:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí v závěru první třetiny otevírají účet zápasu. Richard Jarůšek našel zpoza branky krásnou přihrávkou FRANTIŠKA GERHÁTA, jenž poté svižnou střelou z prostoru mezi kruhy propálil Dominika Frodla kolem jeho pravé ruky a puk tak skončil za jeho zády – 1:0. Asistence: Richard Jarůšek a Jiří Říha.
     
    13:53
    Domácí nyní rozhýbali hosty a do velké šance z hrany pravého kruhu se dostal Patrick Kudla, jenž se poté jen díval, jak puk míří nad branku Plzně.
     
    11:22
    A další šance Plzně, ta byla nyní hodně blízko vedoucí brance. Po střele zblízka zakončoval Vojtěch Němec a po jeho nebezpečném pokusu zazvonila tyč Honzíkovy klece!
     
    10:32
    Petr Kodýtek z levé strany ohrozil Davida Honzíka. Jeho pokusu předcházela chybná přihrávka domácího beka, jenž nabil přímo Martinu Heřmanovi. Ten našel právě Kodýtka a ten zahrozil.
     
    06:12
    Tak tohle byla nenápadná akce, která nakonec byla dosud největší. Michal Trávníček poslal kotouč těsně před Frodla, kde ho ještě tečoval Pawel Zygmunt, ale nakonec ho za jeho záda nedostal. Kotouč jen proletěl těsně nad horní tyč.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 18. Gerhát (Jarůšek, J. Říha), 22. V. Hübl, 35. Aliu (M. Hanzl, T. Pavelka), 36. V. Hübl (Zygmunt, J. Říha), 57. Ščotka (Trávníček, Zygmunt) – 25. Gulaš (Budík)


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, T. Pavelka, L. Doudera – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Žolobov, M. Hanzl (A), Jarůšek – Stříbrný, Gerhát, Válek – Zygmunt, Jurčík, Trávníček.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Heřman, Kolda, Vracovský.

    Rozhodčí: Hodek, Horák – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 129
    thejrc.org