Montreal – Washington 2:4 (kon.) | Ottawa – New Jersey 3:4 (0:2 po s.n.) | Nashville – Toronto 2:5 (kon.)
Dallas – Tampa 3:2 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 3:1 (kon.) | San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
Ottawa Senators
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
New Jersey Devils
Úterý 28.01.2020, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je NIKITA GUSEV.
     
    2. série
    0:2
    Jack HUGHES proměňuje jednoduchou střelou nad beton, překonává hrdinu Högberga v nájezdech i podruhé a vyhrává New Jersey dnešní klání.
     
    1. série
    0:1
    Nikita GUSEV proměňuje. Svou pomalou kličkou ideálně roztáhl Högberga a poslal mu puk mezi betony.
     
    60:38
    Chabot zbytečně ztratil kotouč a Damon Severson upaloval sám na brankáře Ottawy. Klička mu nevyšla, ale byla to megašance.
     
    59:00
    Minuta do konce základní hrací doby. Prodloužení je skutečně blízko.
    56:39 Kyle PALMIERI - 3:3
     
    56:39
    Devils právě vstřelili branku!
    Teď už se ale navrátilec do sestavy KYLE PALMIERI dočkal a bylo to možná z nejméně nápadné akce ze všech. Puk do útočného pásma šikovně zavezl Nico Hischier, vypálil a Högberg jeho ránu na betony nedokázal udržet. Jesper Bratt byl připraven na okamžitou reakci a posunul puk k Palmierimu, který zakončoval do naprosto odkryté klece. Je srovnáno. Asistence: Jesper Bratt a Nico Hischier.
     
    51:37
    Devils není přáno! Teď to byl český útočník Pavel Zacha, který nachytal Högberga, avšak potřetí v utkání zvoní tyč.
    49:41 Chris TIERNEY - 3:2
     
    49:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný obrat v oslabení. Simmonds předvedl neskutečnou minelu, když jako třetí přijel do souboje s Connorem Brownem. Ten už jen ve správný čas předeslal kotouč na připraveného CHRISE TIERNEYHO, který si bez problému poradil. Sens rázem vedou v Canadian Tire Centre 3:2, skóre otočili dvěma góly v oslabení během 35 vteřin. Asistence: Connor Brown, Dylan DeMelo.
    49:06 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:2
     
    49:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrovská šance Devils, kterou střídá gól VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA v oslabení! Po Subbanově ráně se neprosadil Hughes a díky skvělé obranné práci Zajceva ani dorážející Palmieri. Naměstnikov pak v úniku dva na jednoho prostřelil Blackwooda a srovnává stav zápasu. Asistence: Ron Hainsey.
     
    48:28
    Tkachuk zasáhl Pavla Zachu nechtěně do obličeje, to nic ale nemění na tom, že bude dvě minuty pykat na trestné lavici.
     
    45:21
    Zákrok u modré obranné čáry Anisimova na Nica Hischiera byl víc než zřetelně viditelný. Další šance v přesilovce pro New Jersey.
     
    44:20
    Browna za brankou přidržel Butcher a nabídl tak prostor svým spoluhráčům. Nejdřív z levé strany a pak i od modré pálil Coleman, v krátkém čase znovu razítkuje tyč.
     
    43:01
    Teď musí Högbergovi řinčet v uších po střele Seversona. Tyč.
     
    30:00
    Rozhodčím neunikl nenápadný zákrok za brankou a posílají Reillyho na trestnou lavici za hákování.
    24:28 Kevin ROONEY - 1:2
     
    24:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Müller se nejprve po rychlém kontru pokoušel zakončit z vrcholku kruhů, střela mu sice nevyšla, ale puk zůstal v útočném pásmu Devils. Nakonec se po dobré práci Greeneho vyrojil až za brankou, odkup ho šikovně vytáhl KEVIN ROONEY a výjezdem u přední tyče překvapil Högberga. New Jersey podruhé v utkání vede. Asistence: Andy Greene, Mirco Müller.
     
    23:31
    Zacha připravil exkluzivní pozici na zlatém podnosu pro Jacka Hughese. Jenže jedničku posledního draftu s naprostým klidem vyčapal Högberg. Krásný zákrok lapačkou.
    18:42 Tyler ENNIS - 1:1
     
    18:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nakonec i Sens využívají svou přesilovku. Brady Tkachuk neuvěřitelným způsobem tečoval nahození Bathersona, puk se dostal před zcela volného TYLERA ENNISE, který už pochopitelně neměl problém zasunout ho do odkryté klece. Blackwood netušil, kde mu hlava stojí a máme srovnáno. Asistence: Brady Tkachuk, Drake Batherson.
     
    17:13
    V další útočné snaze zastavuje Ottawu až Müllerův nepovolený zákrok. Dvě minuty za sekání.
     
    16:15
    Devils teď nějakou chvíli rozjížděli svou akci, nakonec Greene poslal pas pouze k modré čáře. Do zakončení se tlačil Ennis, ale po rychlém protiútoku se sám před brankáře dostal Kyle Palmieri. Nejlepší dosavadní zákrok Högberga.
     
    12:40
    Kyle Palmieri ve středním pásmu podrazil brusle Ennise a odchází na trestnou lavici.
     
    10:35
    Velká šance Wooda, který dostal krásnou, dalekonosnou přihrávku. Tu sklepl rukavicí ze vzduchu, protáhl se kolem Zajceva a poté zkoušel Högberga překvapit nenápadným přízemním zakončením z bekhendu, ale gólman Ottawy využil dobrého postavení a kotouč vykopl.
    08:23 Damon SEVERSON - 0:1
     
    08:23
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey dokázalo udržet pásmo, kotouč se dostal na modrou čáru, kde ho Jesper Bratt poslal k DAMONU SEVERSONOVI. Ten svou střelou napálil pravou tyč Högbergovy brány, jenže domácí gólman ve snaze najít volně ležící puk kopl černou pryž do vlastní klece. Asistence: Jesper Bratt, Nikita Gusev.
     
    06:14
    Connor Brown se snažil dosáhnout na kotouč, který se dostal do vzduchu po ráně Chabota od modré čáry. Místo toho ale trefil tvář soupeře a odsedí si celkově 4 minuty za vysokou hůl.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 19. Ennis (B. Tkachuk, Batherson), 50. Naměstnikov (Hainsey), 50. Tierney (Co. Brown, DeMelo) – 9. Severson (Bratt, N. Gusev), 25. Rooney (A. Greene, Müller), 57. Palmieri (Bratt, Hischier), rozh. náj. N. Gusev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Anthony Duclair (OTT)
    0:1   Nikita Gusev (NJD)
    2. série:
    0:1   Drake Batherson (OTT)
    0:2   Jack Hughes (NJD)


    Ottawa Senators: M. Högberg (C. Anderson (A)) – Hainsey (A), Chabot, N. Zajcev, Borowiecki (A), DeMelo, Reilly – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Naměstnikov – Boedker, White, Ennis – Batherson, Anisimov, Chlapík.
    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – A. Greene (C), P. K. Subban, Severson, Vatanen, Butcher, Müller – Bratt, Hischier (A), Palmieri (A) – Coleman, Zajac (A), N. Gusev – Zacha, J. Hughes, Simmonds – Wood, Rooney, Hayden.

    Rozhodčí: Dunning, Morton – A. Smith, Murphy
    thejrc.org