Chabarovsk – Ufa 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Petrohrad – Minsk 5:0 (kon.) | Riga – Novosibirsk 0:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Salavat Julajev Ufa
Úterý 28.01.2020, 10:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Jordán (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:01
    Ondřej Vitásek (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:03
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:16
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:18 (12:20:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:32.
    Zblokované střely – 10:7.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/6.
    Vhazování – 23:37.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Chabarovsku, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Domácím se poslední třetina povedla na jedničku, přidali totiž další dva přesné zásahy. Ufa inkasovala dvakrát v krátkém časovém sledu, navíc sama toho moc nepředvedla. Dnešní utkání tak končí vítězstvím domácích, kteří konečně ukončili dlouhou sérii bez vítězství.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Linus OMARK - 4:2
     
    59:48
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se hostujícímu celku povedlo snížit krok! Po vhazování jsme sledovali hned dvě nahození, přičemž to druhé skončilo až za brankářem Alikinem. LINUS OMARK je tím, kdo tečoval kotouč, Ufě ale moc času nezbývá.
    Asistence: Philip Larsen, Sakari Manninen.
     
    59:30
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Ufa se sice dostala k náporu, jenomže ten zatím nepřinesl nic nebezpečného.
     
    58:21
    Metsola zůstává na střídačce, hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:21
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Danil Fajzullin – 2 min., hákování).
     
    57:05
    Hraje se celkem dlouhou dobu bez přerušení, což domácím vyhovuje. Navíc se za hostující brankou dostával ke kotouči Tomáš Zohorna, který se daleko nedostal.
     
    56:12
    Paninovi se nepovedlo zachytit těžký kotouč, který nakonec proskákal až do středního pásma. Tam se nacházel Hartikainen, jehož přihrávka putoval na hokejku Omarka.
     
    54:30
    Sled nepřesností pokračuje. Hynek Zohorna přihrával daleko mimo dosah všech svých spoluhráčů, na opačné straně se pro změnu dostal k puku Manninen, který rovněž nenahrál přesně.
     
    53:04
    První formace Ufy nahazovala podél hrazení, nicméně brankář Alikin dokázal zachytit kotouč. To vedlo k dalšímu protiútoku, který ovšem skončil před modrou čárou.
     
    52:28
    Ufa tak v krátkém časovém sledu inkasovala hned dvě branky, což činí tříbrankovou ztrátu. Domácí si zřejmě koncovku zápasu dokážou pohlídat, avšak uvidíme.
    51:48 Igor RUDĚNKOV - 4:1
     
    51:48
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí v krátkém časovém sledu přidávají druhý přesný zásah! Sledovali jsme totiž přečíslení dva na jednoho, při kterém to na sebe vzal IGOR RUDĚNKOV, jehož rána zápěstím směřovala mimo dosah Metsoly. Hostující obrana naprosto propadla ve středu hrací plochy.
    Asistence: Michal Jordán, Danil Fajzullin.
     
    51:23
    Salavat se tak opět dostává do velice nelichotivé pozice, bude muset za každou cenu dotáhnout dvoubrankové manko. Do konce zápasu zbývá celkem dost času.
    50:00 Alexandr GORŠKOV - 3:1
     
    50:00
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět, tato branka přišla po skončení přesilové hry! Jeden z domácích spíše jen nahazoval na Metsolu, kterému se nepovedlo udržet kotouč. Ten propadl až k volnému ALEXANDRU GORŠKOVOVI, před kterým číhala prázdná branka Ufy.
    Asistence: Gleb Korjagin, Vjačeslav Ušenin.
     
    49:44
    Do zajímavé šance se dostal aktivně hrající Vladislav Ušenin, který ovšem z mezikruží trefil pouze beton finského brankáře. Ten posléze raději přerušil hru.
     
    49:20
    Vypadá to, že ani další přesilová hra Amuru nebude zužitkována. Hosté plní své obranné povinnosti, před malým momentem se povedlo vyhodit tak Kručininovi.
     
    48:40
    Chabarovsk se dokázal usadit kousek od branky soupeře, jenomže nástřel z hole Fajzullina putoval celkem daleko vedle branky. Salavatu se poté povedlo vyhodit.
     
    47:55
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladislav Kartajev – 2 min., držení hole).
     
    47:11
    U opačné modré čáry si o nahrávku řekl domácí Ušenin, který poté zkoušel nahrát do tandemu na svého sourozence z rodiny, jenomže tento úmysl přečetl Koledov.
     
    46:07
    Třetí branku měl na své hokejce domácí Fajzullin, který měl před sebou ležícího brankáře Metsolu, jenomže puk poslal úplně vedle branky Salavatu.
     
    45:02
    Hynek Zohorna si sjel pro nahrávku zpoza branky, následně to zkoušel pod ruku Metsoly, kde nenašel místečko. Ufě se tak povedlo přečkat důležité oslabení.
     
    44:07
    Vypadá to, že se domácím nepovede zužitkovat dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru. Jordán sice vybojoval kotouč, nicméně s následným zakončením si Metsola poradit.
     
    43:15
    Chabarovsku se v tomto případě nepovedlo ideálně rozehrát, výsledkem bylo zakázané uvolnění. Hra se tedy bleskově přestěhuje zpět před brankáře Alikina.
     
    42:53
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Kadějkin – 2 min., držení).
     
    42:39
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., držení hole).
     
    42:11
    S velkým přehledem se povedlo rozehrát Vasiljevovi, který odehrál kotouč ven z obranného pásma. Posléze se k puku dostal také Alikin, jenž stačil včas rozehrát.
     
    41:05
    Na druhou stranu si to chtěl namířit Omark, jenomže ještě před středovým kruhem si to rozmyslel. Až poté jsme sledovali nahození, které ovšem zachytil Hynek Zohorna.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního pásma, odkud posléze sám rozehrával Vitásek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která domácím zrovna moc nevyšla. Ufa byla totiž mnohem aktivnější, na první trefu si musela počkat až do přesilové hry. Salavat měl i po kontaktní brance mnohem více ze hry, avšak vyrovnat se mu zatím nepovedlo. Na vyrovnávací trefu má ještě celých dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Už nám nějakou tu dobu probíhá poslední minuta druhé třetiny. Chabarovsk se opět nastěhoval k blízkosti branky soupeře, jenomže tam Golubev nenašel prostor ke střele.
     
    37:01
    Kugryšev se dostal do operativní pozice, kde si nakonec našel místečko k zakončení. Tento pokus trefil pouze protihráče, další rána téhož hráče putovala nad.
     
    36:08
    Amur se během krátkého časového sledu dokázal hned dvakrát osvobodit výhozem přes všechny čáry. Manninen navíc zavážel kotouč, narazil ovšem do protihráče.
     
    35:12
    Ufa opět uspěla na vhazování, načež to po krátké kombinaci zkoušel Omark, který nenašel místečko nad betonem. Chabarovsk si v posledních minutách koleduje.
     
    34:25
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Golubev – 2 min., nedovolené bránění).
    32:57 Dmitrij KUGRYŠEV - 2:1
     
    32:57
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jenom snižují na rozdíl jediné branky! Ufa se totiž dostala k velkému náporu, při kterém nahazoval kotouč na branku Arzamascev. Alikin se dostal mimo brankoviště, navíc se k volnému puku dostal DMITRIJ KUGRYŠEV, který bekhendem zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Zachar Arzamascev, Alexandr Kadějkin.
     
    31:22
    Jednomu z domácích hráčů se povedlo dohrát situaci u zadního hrazení, nicméně se jednalo o čistý hit. Na opačné straně Arzamascev dokázal udržet kotouč.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Korobov – 2 min., držení).
     
    30:00
    Je za námi přesně polovina zápasu, který nám zatím nabídl dvě branky. Chabarovsk se tak stále drží v nadějném náskoku, v posledních minutách je navíc aktivnější.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Burmistrov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    29:02
    Chabarovsk se dostal do slibného protiútoku, který nakonec nepřinesl vůbec nic nebezpečného. Opět u toho byla první formace, jenž poté nahazovala kousek vedle.
     
    28:10
    Za volným pukem se jako první dostal domácí Gorškov, který se posléze snažil předat kotouč na Sergejeva, jenž v tísni pouze nahazoval k zadnímu mantinelu.
     
    27:13
    Burmistrov operoval s pukem u pravého kruhu, odkud hledal svého kolegu Omarka, jenž byl opět zodpovědně střežen. Alikin při této útočné akci nemusel zasahovat.
     
    26:02
    Naprosto opačným způsobem si počínala Ufa, která přeci jenom vyhodila za cenu icingu. Hra je tak přerušena, následovat bude vhazování po levici brankáře Metsoly.
     
    25:04
    Chabarovsk se dostal při rozehrávce pod menší tlak, avšak nakonec to zvládl na jedničku. Vasiljev navíc založil akci tak, aby z toho nebylo další zakázané uvolnění.
     
    24:18
    Na opačné straně to měl hodně složité Kugryšev, který nakonec prohrál souboj o kotouč za brankou soupeře. Oba celky posléze dokázaly vystřídat, naskočily třetí lajny.
     
    23:11
    Před malým momentem se do slibného protiútoku dostával domácí Vladislav Ušenin, který to v tomto případě zkoušel vzít na sebe, jenomže Metsola stačil zakročit.
     
    22:18
    Omark si tak dlouho pohrával s pukem, až ho dokázal obrat jeden z hladových protihráčů. Chabarovsk se opět osvobodil, puk je stále za hostující svatyní.
     
    21:32
    Své štěstí zkoušel od modré čáry dánský obránce Larsen, který trefil pouze brankáře Alikina. Odraženého kotouče se pro změnu chopil Vitásek, který ihned vyhodil.
     
    20:55
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Hynek Zohorna – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned dva přesné zásahy. Chabarovsk se dostal hned v úvodu duelu do kýženého vedení, načež se mu posléze povedlo navýšit své vedení o další přesnou trefu. Ufa se směrem dopředu celkem dlouho hledala, nakonec několikrát zaměstnala Alikina, avšak ten stále drží čisté konto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Do protiútoku vyrazila první formace Salavatu, který se ale neprezentoval přesnou kombinací. Hartikainen přihrával mimo dosah Omarka, je z toho zakázané uvolnění.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Golubev – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    17:24
    V posledních minutách se nehraje zrovna plynule, což škodí spíše Ufě. Ta má v posledních minutách více ze hry, jenomže domácí obrana podává zodpovědný výkon.
     
    16:17
    Od pravého kruhu se pokusil navýšit náskok svého celku Gorškov, který pořádně protáhl finského brankáře. Ten puk opět schoval, hra je tedy proto přerušena.
     
    15:03
    Ufa se dostala k velice slušnému náporu, avšak Alikin stále odolává. Během krátké chvíle likvidoval hned dvě střely, tu druhou vypustil z levého kruhu Koledov.
     
    14:05
    Až před brankáře se dokázal natlačit hostující Kugryšev, který mířil pod horní konstrukci branky. Puk nakonec skončil na tyči, Ufa tak stále prohrává o dvě branky.
     
    13:16
    Hra je opět přerušena, Metsola totiž raději schoval kotouč do své výstroje. Na řadu přichází druhá komerční přestávka, po které se bude vhazovat právě před Metsolou.
    12:49 Vladislav UŠENIN - 2:0
     
    12:49
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí hráči odskakují na rozdíl dvou branek, Ufa to bude mít hodně složité! Ihned po vhazování se do puku opřel VLADISLAV UŠENIN, jehož tvrdá dělovka skončila až za brankářem Metsolou. Puk zřejmě proletěl přesně nad betonem finského brankáře.
    Asistence: Vjačeslav Ušenin.
     
    12:04
    Sergejev dokázal u pravého hrazení vydolovat puk, který přeposlal pouze na hokejku domácího hráče. Ani jednomu z celků se nedaří založit kloudnou útočnou akci.
     
    11:11
    Kručininovi utekl daleko od hole, poté se k němu dokázal dostat jeho kolega Sošnikov, jenž pálil pouze do protihráče. Salavat se konečně dostal do menšího tlaku.
     
    10:00
    Prudká rána směřovala přímo do branky Metsoly, který je značně otřesen. Sudí musel na malý moment přerušit hru, finský brankář si posléze připsal další zákrok.
     
    09:02
    Na modré čáře zachytil nahozený kotouč domácí obránce Korobov, který se překvapivě nepokusil ohrozit hostující branku. Ufa přesto pouze vyhodila do útočného pásma.
     
    08:05
    Jordán měl problémy se zpracováním těžké nahrávky, nakonec se mu povedlo vrátit puk přesně na hokejku kolegy Vitáska, jenž neuspěl s ránou švihem.
     
    07:13
    Hodně zajímavým pokusem to zkoušel Hartikainen, který obdržel nahrávku před brankoviště, kde přízemním zakončením opět trefil pouze brankáře Alikina.
     
    06:01
    Do hry se omylem připletl také jeden ze sudích, avšak na hře to nemělo zásadní vliv. U zadního hrazení si důrazně počínal Semjonov, který nakonec vyloučen nebude.
     
    05:12
    Předávka do tandemu našla střelce první branky Rasskazova, který se nechal celkem snadným způsobem obrat o kotouč, což vedlo k bleskovému protiútoku Ufy.
     
    04:08
    Ufa se přesto udržela v pásmu, kde se k bleskové ráně švihem dostal Omark, jenž o pořádný kus minul vzdálenější konstrukci. Sledujeme celkem plynulou podívanou.
     
    03:15
    Na opačné straně se Hartikainen probíjel kolem pravého hrazení, kde narazil do jednoho z protihráčů. Následná rozehrávka z hole Vitáska nebyla povedená.
     
    02:09
    Na ledovou plochu naskočily už třetí formace obou celků. Daleko od druhé branky nebyl domácí Gorškov, kterému se ve finální fázi postavil kotouč, což nepřineslo nic nebezpečného.
    01:20 Kirill RASSKAZOV - 1:0
     
    01:20
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat ani dvě minuty! Hostující Koledov chyboval při rozehrávce za vlastní brankou, nahrál totiž přímo do vlastního brankáře, kde měl hodně času na zakončení KIRILL RASSKAZOV, jenž překonal brankáře Metsolu.
    Asistence: Pavel Turbin, Igor Ruděnkov.
     
    01:04
    Chabarovsk se ke střele zatím nedostal, obrannou povinnost si totiž splnil pozorný kapitán Panin, po jehož nahrávce se prodíral k pravému kruhu Burmistrov.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního pásma, odkud se o první rozehrávku staral Jordán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiseljov) – Vitásek, Jordán, Korobov, V. Vasiljev, Turbin, Korjagin, Alexandrov – H. Zohorna (C), T. Zohorna, Golubev – Fajzullin, Rasskazov (A), Ruděnkov – Vl. Ušenin (A), Vj. Ušenin, Gorškov – Železkov, A. Kuzněcov, Kacuba.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Koledov, Arzamascev, Pašnin, Ar. Sergejev, A. Semjonov – Hartikainen, Burmistrov (A), Omark (A) – Kručinin, Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Baškirov, Kartajev, Soloduchin – Alalykin.

    Rozhodčí: Ravodin, Romasko – Lazarev, Střelcov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Salavat Julajev Ufa

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je Ufa. Salavatu momentálně patří šestá pozice východní konference, což by v konečném důsledku znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Ufa má před devátým nepostupujícím Vladivostokem pouze pětibodový náskok, navíc Admiral má ještě jedno utkání k dobru. Salavatu se v posledních týdnech rovněž moc nedařilo, z posledních pěti duelů vyhrál pouze dvakrát. V minulém kole ale dokázal odčinit porážku proti první Kazani, v domácím souboji proti kazašskému Barysu totiž vyhrál přesvědčivým výsledkem 5:2.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Chabarovsku se i nadále nachází na poslední pozici východní konference, avšak na předposlední Čeljabinsk činí pouze jednobodové manko. Traktor však z posledních pěti ligových duelů nedokázal ani jednou zvítězit, jenomže hned ve třech případech si z utkání odnesl alespoň bod. V předešlých dvou duelech shodně prohrál výsledkem 2:4, navíc se shodně jednalo o utkání proti čínskému Kunlunu. Chabarovsk je na svém ledě třetím nejhorším celkem celé konference, dohromady zde odehrál čtyřiadvacet duelů, během kterých prohrál hned ve dvanácti případech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Amur Chabarovsk a Salavat Julajev Ufa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Rasskazov (Turbin, Ruděnkov), 13. Vl. Ušenin (Vj. Ušenin), 50. Gorškov (Korjagin, Vj. Ušenin), 52. Ruděnkov (Jordán, Fajzullin) – 33. Kugryšev (Arzamascev, Kadějkin), 60. Omark (Larsen, Manninen)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiseljov) – Vitásek, Jordán, Korobov, V. Vasiljev, Turbin, Korjagin (C), Alexandrov – H. Zohorna, T. Zohorna, Golubev (A) – Fajzullin, Rasskazov (A), Ruděnkov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Železkov, A. Kuzněcov, Kacuba.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Koledov, Arzamascev, Pašnin, Ar. Sergejev, A. Semjonov – Hartikainen, Burmistrov (A), Omark (A) – Kručinin, Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Baškirov, Kartajev, Soloduchin – Alalykin.

    Rozhodčí: Ravodin, Romasko – Lazarev, Střelcov
    ocianews.com