Manchester City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Manchester City
0:1 (0:1)
Manchester United
Středa 29.01.2020, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:42:02)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
     
    Je konec! Manchester City nakonec zvládl odvetný semifinálový duel s Manchester United a přes porážku 0:1 si udržel náskok z prvního duelu. Citizens tak ve finále ve Wembley vyzvou Aston Villu. Manchester City přitom vstoupil do utkání mnohem aktivněji a nepouštěl soupeře do blízkosti pokutového území. Agüero se navíc dostal do dvou vyložených šancí, jenže v obou případech zasáhl hostující brankář. Manchester United zahrával deset minut před přestávkou přímý kop, po kterém se krásnou střelou prosadil Nemanja Matič. Citizens ještě stačili vyrovnat, ale Sterlingova branka nemohla platit kvůli ofsajdu. Po změně stran se Sterling hnal sám na branku, ale celou akci překombinoval a netrefil zařízení. Hostující hrdina Nemanja Matič navíc uviděl dvě žluté karty a musel do sprch. Citizens už si závěr duelu pohlídali a nepustili náskok z utkání na Old Trafford.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wan-Bissaka u rohového praporku dojel právě střídajícího Jesuse a podle všeho ukončil veškerou snahu Manchesteru United o vstřelení druhé branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aguero, přichází Jesus.
     
    90+3
    Harry Maguire se tlačil na malé vápno za vysokým centrem z pravé strany, jenže měl proti sobě trojici obránců a vůbec nezakončil. Pro City už to vypadá dobře.
     
    90+2
    De Gea se musel zapojit do rozehrávky Manchesteru United. Hostující celek se rychle prodral na polovinu soupeře, ale Wan-Bissaka míč neudržel.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází De Bruyne, přichází Stones.
     
    90
    Bernardo Silva se v devadesáté minutě hnal do šance, jenže rozhodčí přerušil hru a po radě asistenta nařídil vhazování. Juan Mata totiž vhodil míč do hry špatným způsobem.
     
    89
    Manchester United se nastěhoval na polovinu soupeře, jenže Wan-Bissaka měl problémy se zpracováním a Cancelo dokázal odehrát míč mimo nebezpečný prostor.
     
    88
    Exekuce přímého kopu se chopil Fred, který vsadil na technické zakončení levou nohou, ale trefil jen jednoho ze čtyř fotbalistů ve zdi.
     
    87
    Otamendi fauloval Maguira v blízkosti hranice pokutového území a dostává žlutou kartu. Hosté navíc dostávají skvělou možnost v podobě přímého kopu ze zajímavé pozice.
     
    86
    Juan Mata poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho spoluhráč neprocedil míč do pokutového území. Citizens zatím brání v pevném bloku.
     
    85
    De Bruyne skvěle napadal rozehrávku Manchesteru United a zatlačil soupeře k malé domů. Hostující celek v závěru utkání potřebuje hrát na opačné straně.
     
    84
    Domácí celek vsítil další branku, jenže ta znovu nemůže platit ! Své postavení si tentokrát nepohlídal Aguero, který byl v době přihrávky v ofsajdu.
     
    83
    Sterling si řekl o přihrávku na levé křídlo, ale Otamendi jeho směrem poslal moc krátkou pobídku, kterou uzmul obránce v dresu Manchesteru United.
     
    82
    Wan-Bissaka uspěl v souboji u pomezní čáry, otočil se a nakopl míč na hranici velkého vápna. Jeo pobídka ale skončila u prvního soupeře v modrém dresu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 36. Matič

    Karty:   57. Rodri (MAC), 87. Otamendi (MAC) – 51. Matič (MAN)   76. Matič (MAN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
    Manchester City: Bravo – Walker, Rodri, Otamendi, Cancelo – De Bruyne (90. Stones), Gundogan, B. Silva – Mahríz (68. D. Silva), Agüero (90+3. Jesus), Sterling
    Náhradníci: Ederson, Foden, Jesus, García, D. Silva, Stones, Zinčenko

    Manchester United: De Gea – Lindelöf, Maguire, Shaw (79. Mata) – Wan-Bissaka, Fred, Matić, Williams – Greenwood (46. James), Lingard (65. Pereira), Martial
    Náhradníci: Bailly, Dalot, James, Jones, Mata, Pereira, Romero

    Rozhodčí: Marriner – Long, West
    07.01.2020
    Manchester Utd. - Manchester City 1:3

    Branky: 70. Rashford – 17. B. Silva, 33. Mahríz, 38. Pereira (vla.)

    Karty:   35. Lingard (MAN), 52. Fred (MAN), 73. Williams (MAN) – 63. Rodri (MAC), 82. Walker (MAC)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:16.
    ocianews.com