Leonesa – Valencia 0:0 (2:4 po pen.) | Rayo Vallecano – Villarreal 0:2 (kon.) | Badajoz – Granada 2:3 (po pr.)
Zaragoza – Real Madrid 0:4 (kon.) | Real Sociedad – Osasuna 3:1 (kon.)
konec
Real Zaragoza
0:4 (0:2)
Real Madrid
Středa 29.01.2020, 21:00 • Estadio de la Romareda, Zaragoza • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou osmifinálové utkání španělského poháru, v němž Real Madrid potvrdil roli jasného favorita, na půdě druholigové Zaragozy zvítězil 4:0. Fotbalisté Bílého baletu se dostali do vedení už v 6. minutě, dobře sehraný rohový kop zakončil gólově Raphael Varane. Na rozdíl dvou gólů zvýšil Lucas Vázquez, jenž se trefil bez přípravy do pravého horního rohu brány.

    Dva góly padly také ve druhém poločase. Po narážečce s Jamesem a perfektně provedeném lobu se mezi střelce zapsal i Júnior Vinícius, konečnou podobu výsledku dal střídající Karim Benzema. Svěřenci kouče Zidana bez větších problémů postoupili do čtvrtfinále Copy del Rey, pro Zaragozu pouť pohárem skončila.

    To je ode mě vše. Přeju krásný zbytek večera a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:55:30)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 4:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání už se pouze dohrává. Druholigová Zaragoza se rozhodně nemá za co stydět, proti Madridu předvedla sympatický výkon, podpořený hlavně velkou bojovností.
     
    90+1
    Jako nůž máslem proletěl po pravé lajně obranou Lucas Vázquez. Španěl na nic nečekal a servíroval balón před bránu, zde si ovšem situaci pokryl brankář Ratón.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Exekuce rohového kopu se ujal Šindži Kagawa. Japonský záložník centroval na hranici penalty, kde si pro balón vyběhl pozorný Areola.
     
    88
    Ještě se bude kopat roh. Julian Delmás se rozhodl podpořit ofenzivní složku. Při snaze o centr nastřelil Marcela, od nějž se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.
     
    87
    Se složitým pasem si Luis Suárez nedokázal poradit podle svých představ. Míč se mu odrazil od nohy, čehož dokonale využil Nacho Fernández.
     
    86
    Zakončovat se Zaragoza nebojí, to rozhodně ne. Z velké dálky, neboť neměl komu nahrát, to zkusil Alejandro Blanco a rána to nebyla vůbec marná, proletěla těsně nad břevnem.
     
    85
    Podobná hrozba přišla rovněž na druhé straně. Do šestnáctky se probojoval aktivní James Rodríguez, jehož křižné zakončení prosvištělo kousek vedle tyčky.
     
    84
    Alphonse Areola toho dnes mnoho řešit nemusel. Nyní se ale musel natáhnout, razantním křižným pokusem ho protáhl Raúl Guti.
     
    83
    Ne příliš povedený výkop si mohl zpracovat Šindži Kagawa, pokud by ovšem staticky nestál a projevil by zájem o hru. Japonce bez problémů přeskočil Marcelo.
     
    82
    Atmosféra na stadiónu je i navzdory výsledku fantastická. Fanoušci si užívají, že do Zaragozy zavítal takový tým, jako Real Madrid.
    80. Karim BENZEMA - 0:4
     
    80
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Výborné představení Bílého baletu pokračuje. Díaz pěknou přihrávkou vyslal za obranu Carvajala, jehož přízemní pas uklidil do odkryté brány KARIM BENZEMA.
     
    79
    V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější bránící stoper Raphael Varane. Francouz nepustil Sáncheze k ničemu, kličku na pravou stranu výborně přečetl.
     
    78
    Pěknou individuální akcí se prezentoval James Igbekeme. Ten se prosadil přes dva soupeře, jenže se mu nedostalo podpory od ostatních, a tak se otočil a předal dozadu Grippovi.
    77. Suárez na Areolu nevyzrál

    Milan Huppert

    Branky: 6. Varane, 32. Vázquez, 72. Vinícius, 80. Benzema


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 4:11.
    Real Zaragoza: Ratón – Delmás, Grippo (C), Atienza, Clemente – Kagawa, Igbekeme, Eguaras, Soro (74. Guti) – Linares (58. Suárez), Pereira (59. Blanco)
    Náhradníci: Álvarez – Blanco, Guti, Nieto, Puado, Suárez, Vigaray

    Real Madrid: Areola – Carvajal, Varane, Ramos (C) (68. Nacho), Marcelo – Kroos, Valverde, Rodríguez – Vázquez, Jović (73. Benzema), Vinícius (73. Díaz)
    Náhradníci: Courtois – Mendy, Nacho, Modrić, Díaz, Benzema, Rodrygo

    Rozhodčí: González – Becerril, Sánchez

    Diváci: 31 500
    thejrc.org