Ml. Boleslav B – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Sokolov – Vltavín 2:1 (kon.) | Třinec – Wolibórz 10:1 (kon.)
Hibernians – Mladá Boleslav 0:0 (kon.) | Táborsko – Dukla Praha 0:1 (kon.) | Teplice – Trenčín 4:1 (kon.)
Opava – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Jablonec – Bellmare 3:1 (kon.) | Benešov – Jihlava 2:8 (kon.)
Ústí n. L. – Chomutov 6:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Středa 29.01.2020, 14:00 • Retz (AUS) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.
     
    Slezský FC Opava se v rámci svého soustředění na jihu Moravy střetne se slovenskými Zlatými Moravci. Pojďme si ve zkratce představit oba středeční soupeře.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble je od roku 2009 stálým účastníkem nejvyšší slovenské soutěže. ViOn se po podzimu drží ve Fortuna lize na sedmé příčce.

    Tým z pozice hlavního trenéra vede Karol Praženica. Slovenský celek má za sebou v přípravě už čtyři zápasy, ve kterých nasbíral už tři vítězství. Zlaté Moravce si poradily s Dubnicí v poměru 5:0, osm branek nasázely Banské Bystrici, pak sice podlehly Liptovskému Mikuláši 2:5, ale v úterý porazily Petržalku v poměru 2:1. Co předvedou v souboji s Opavou?
     
    Slezský FC Opava figuruje v tabulce české FORTUNA:LIGY na 14. místě tabulky a během zimní přestávky značně obměnil kádr. V Opavě skončili stopeři Dominik Simerský (Zlín) s Jaroslavem Svozilem (Ostrava).

    Opavští naopak přivedli ze Zlína obránce Josefa Hnaníčka a útočníka Lukáše Železníka. Ze Sigmy ve Slezsku hostuje záložník Jiří Texl, opavský dres budou oblékat i ex-baníkovci Matěj Helešic a Dominik Smékal a zajímavou akvizicí je rychlonohý záložník Bojan Dordič, jenž naposledy působil v Liberci. Slezané testují i obránce Marka Kodra, který ještě nedávno hrál za Příbram.

    Opavský celek v přípravě sehrál tři zápasy – s třetiligovým Hlučínem remizoval 1:1, v Trenčíně nezvládl přestřelku a prohrál 3:4 a naposledy ztratil slibně rozehrané utkání s polskými Tychy (1:2). Dočká se Slezský FC první výhry v přípravě?
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: I. poločas: Lasák – Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek – Řezníček, Jursa – Mondek, Texl, Zapalač – Železník.
    Náhradníci: Šrom – Kodr, Harazim, Schaffartzik, Dordič, Helešic, Juřena.

    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: Pindroch – Tóth, Pintér, Vucenovič, Asanovič, Richtárech, Hrnčár, Koval, Brašeň, Ďubek, Oravik.
    Náhradníci: Kelemen – Chovan, Duga, Mihalik, Haspra.

    Rozhodčí: Pelikán – Vejtasa, Vařacha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    17
    Opava mohla jít do vedení, Řezníček obešel brankáře a z ostrého úhlu zakončil. Z brankové čáry ovšem vykopl balon jeden z obránců slovenského celku.
     
    25
    Ze zhruba pětadvaceti metrů napřáhl Petr Zapalač a jeho povedená dělovka skončila na břevně!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    49
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané jdou do vedení! Po rohu rozehraném nakrátko odcentroval do vápna Tomáš Jursa, do vzduchu vyskočil ADAM RYCHLÝ a míč po jeho tečované hlavičce skončil u pravé tyče!
     
    63
    Další slibná šance Opavy! Po výborném napadaní soupeřovy rozehrávky dostal míč do vápna Žídek, jeho ránu ale zlikvidoval Pindroch!
     
    83
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané přidávají druhý gól! Brankář Pindroch chtěl obejít JANA ŽÍDKA, ale opavský obránce záměr gólmana vystihl, obešel ho a pohodlně zblízka zakončil do prázdné brány!
     
    87
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC zvyšuje už na 3:0! Jan Schaffartzik předal ve vápně míč Václavovi Juřenovi, který poslal střílenou přihrávku před bránu a dobíhající JAN ŽÍDEK napálil balon nekompromisně do sítě!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Slezského FC poprvé v přípravě zvítězili. Ve čtvrtém utkání porazili Zlaté Moravce v poměru 3:0. Opavský tým měl v duelu převahu, kterou v závěru podtrhl i gólově, slovenský výběr si vyloženou šanci nevytvořil. (15:39:19)

    Jan Šimek

    Branky: 49. Rychlý, 83. Žídek, 87. Žídek


    Slezský FC Opava: I. poločas: Lasák – Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek – Řezníček, Jursa – Mondek, Texl, Zapalač – Železník.
    II. poločas: Šrom – Hrabina (60. Harazim), Rychlý (60. Kodr), Hnaníček, Žídek – Řezníček, Jursa (60. Schaffartzik) – Mondek (60. Dordič), Texl, Zapalač (60. Helešic) – Juřena.

    Náhradníci: Šrom – Kodr, Harazim, Schaffartzik, Dordič, Helešic, Juřena

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Orávik (60. Haspra), Asanovič, Pintér, Brašeň – Hrnčár, Tóth (46. Duga), Ďubek (65. Mihálik), Richtárech, Kovaľ – Vučenovič
    Náhradníci: Kelemen – Chovan, Duga, Mihalik, Haspra.

    Rozhodčí: Pelikán – Vejtasa, Vařacha.
    thejrc.org