BO Ostrava – Akademici Plzeň 4:3 (po pr.)
po prodl.
BO Ostrava Vítkovice Steel
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Akademici Plzeň
Čtvrtek 30.01.2020, 20:00 • Kooperativa aréna Ostrava-Poruba • Univerzitní liga ledního hokeje • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost, mějte se fajn. (22:28:19)
     
    Ostrava je tak o tři body před Plzní pátá. Akademici mají ovšem k dobru dva zápasy. Domácí hráči se v dalším střetnutí představí na ledě vedoucího mužstva ULLH Engineers Prague, a sice 5. února. Akademici odehrají svůj další duel taktéž na hřišti protivníka, kdy jejich soupeřem bude Univerzita Palackého v Olomouci a to již tohle pondělí.
     
    Skoro navlas stejné zápasy mají za sebou hráči Ostravy a Plzně v ULLH. Včera vedla Plzeň o tři góly, dnes o dva. Pokaždé se radoval soupeř po vítězství 4:3 po prodloužení. Dnes může hostující mužstvo litovat, že za stavu 2:0 ze svého pohledu nepřidalo další góly, protože šance na to mělo. Ve třetí třetině domácí stupňovali svůj tlak, až v rozmezí minuty srovnali. Měli poté ještě přesilovku, při které se brankář Štekr blýskl perfektním semaforem proti Bacovi.
     
    Konec zápasu.
     
    64:28
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! I dnes vítězí Ostrava 4:3 po prodloužení. DOMINIK MORAVČÍK vypálil z levé strany mezi nohama obránce do pravé ruky Štekra. Ten vyrazil puk pouze nad sebe a Moravčík potom dorážel za záda plzeňského brankáře. Asistence: Marek Smrčka.
     
    64:10
    Hřebík si nejprve obhodil beka a poté to zkusil z levé strany.
     
    63:48
    Kovalski pronikl z vlastního obranného pásma až do útočné třetiny, ale Štekr měl poté proti bekhendovému zakončení z pravé strany připravenou lapačku na krátké tyči.
     
    62:50
    Dýrr získal kotouč z levé strany proti Švecovi, ale poté neprošel přes plzeňského beka.
     
    62:10
    Prachař uháněl středem na Vedru a Šibra se ještě snažil o dorážku... Bez kýženého úspěchu.
     
    61:47
    Srážka jednoho z hráčů Plzně s gólmanem Vedrou, ale sudí nechávají hru pokračovat.
     
    61:17
    Smrčka si udělal výlet po útočné třetině, následně střílel do nohy brankáře, ale následně chytil Štekr i dorážku.
     
    60:30
    Štekr vyráží pokus z pravého kruhu na první tyč.
     
    60:05
    Začalo prodloužení hrané tři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Stejně jako včera končí zápas v normální hrací době 3:3. Plzeňští tentokráte promarnili vedení 3:1, když inkasovali dvakrát během jedné minuty. Soupeř poté ještě hrál přesilovku, když Štekr dostal dvě minuty za posunutí své klece, ale poté se západočeský brankář činil perfektním semaforem proti Bacově tutovce. V závěru nabídla Ostrava hostům přesilovou hru, ale po šedesáti minutách zkrátka neznáme vítěze.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Zloba hráčů Plzně po neodpískaném zákroku za Štekrovou brankou, ale následně z množství střel na Štekra neprošla do sítě ani jedna.
     
    59:22
    Ostrava kompletní a teď právě ona útočí.
     
    58:55
    Ostrava vyhazuje, Plzeň má ještě k dispozici necelou půlminutu.
    Marken.cz

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 39. Dvořák (Dýrr), 50. Kovalski (Dvořák, Sysala), 50. Plášek (Gřesík), 65. Moravčík (Smrčka) – 12. Hájek (Šibra), 26. Sklenička (Prachař, Hřebík), 41. Beer (Markov, Švec)


    BO Ostrava Vítkovice Steel: Vedra (Šindelka) – Szturc, Hudec, Dvořák, Prepsl, Baca (A) – Smrčka, Moravčík, Kovalski, Sysala (A), Janík, Gřesík, Zberovský, Dýrr, Fejko, Richtár, Kosina, Plášek (C), Gola.
    Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Prachař (C), Beer (A), Koco, Starý, Sklenička – Hřebík, Šiška, Hájek, Markov, Rejzek, Šibra, Švec.

    Rozhodčí: Šutara – Hanzlík, Bartek

    Diváci: 214
    thejrc.org