Dallas – Toronto 3:5 (kon.) | Washington – Nashville 4:5 (kon.) | Anaheim – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Tampa 2:4 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 30.01.2020, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 13. kolo
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších zápasů mládeže se budu těšit! Na počtenou. (20:08:37)
     
    Utkání mezi celky z předních příček nabídlo krásnou podívanou a diváci v ČPP Aréně sledovali atraktivní duel. Mountfield byl v utkání lepším týmem, ujal se vedení a pak už jen navyšoval svůj gólový účet. Předzápasové statistiky se naplnily jen z části. Hradec v oslabení neinkasoval a ukázal, proč mu patří první příčka v této herní činnosti. To Škodovka si svoji dominanci v přesilových hrách pokazila, když nedokázala využít ani minutu a čtyřiatřicet vteřin dlouhou výhodu pěti proti třem. Ve třetí třetině si Hradec Králové bezpečně hlídal výsledek a bezpečně si dokráčel pro tři body za výhru 5:1, díky kterým se osamostatnil na druhé příčce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě jedna šance před Bočanem, jenž se po zákroku ocitl na zádech a roztáhl se s nataženými pažemi přes své brankoviště. Spoluhráči odklidili kotouč do bezpečí, ale ve stejný moment hru přerušila píšťalka rozhodčích. Poslední vhazování po levici Bočana.
     
    59:10
    Vhazování ve středním pásmu. Zápas už se bude jen dohrávat. Lvi uhájí druhé místo v tabulce.
     
    58:11
    Moravec adresoval přihrávku na spoluhráče Budiny, který měl před sebou téměř odkrytou klec. Kotouč ale dostal na dlouhou hůl, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    57:05
    Plzeňští měli dobrou střeleckou příležitost, střelu z levého kruhu ale zastavil betonem Tichý. Na druhou stranu postupovali Hradečtí, po přihrávce přes osu střílel Koblížek, projektil však zamířil jen do boční síťky.
     
    56:20
    Bočan se jen ohlédl za nahozením Boukala, to však zamířilo mimo branku.
     
    55:34
    Budina v útočné třetině několika změnami směru oklamal hostující obránce. Lvi si zkušeně hlídají čtyřbrankové vedení a soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    54:36
    Souček nepropasíroval kotouč přes Houdka. Do protiútoku míří Západočeši.
     
    54:03
    Domácí v plném počtu. Škodovka si statisticky opravdu pohorší. Dnes jim to v početní výhodě nelepí.
     
    52:32
    Boukal s Brožkem ujeli v oslabení. První jmenovaný adresoval přihrávku na svého spoluhráče, Brožek byl sám před Bočanem, ale svůj pokus o kličku nedokázal přetavit v další branku Východočechů.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Novotný – 2 min., faul loktem).
     
    51:34
    Hosté v plném počtu.
     
    50:32
    Hradec jakoby chtěl potvrdit, že přesilová hra není výhodou. Plzeň zatím svého soupeře k zakončení nepustila.
     
    49:54
    Hvizd píšťalky rozhodčích přerušuje hru. Bočan ležel ve svém brankovišti, ale za pomoci svých spoluhráčů ustál tlak svěřenců Jiřího Janouška.
     
    49:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Šiler – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:57
    Technické provinění Lvů, vhazování před Tichým.
     
    47:25
    Za hradeckou svatyní se ozval hlasitý zvuk tvrzeného skla, kam zamířil pokus Páníka. Tichý se jen marně natahoval, na tuto vysokou střelu nemohl dosáhnout

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 8. Novotný (Boukal, Táborský), 8. Moravec (Pelda), 19. Pinkas (Michal Beneš, Budina), 25. Pinkas (Matěj Beneš), 32. Moravec (Matěj Beneš, Pelda) – 9. Hauser (Marek Soukup)


    Mountfield HK: Tichý (Lequin) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček (C), Pelda, Jerman, Pinkas – Giesl, Budina, Jirků, Matěj Beneš (A), Novotný, Souček, Koblížek, Brožek, Moravec, Michal Beneš (A).
    HC Škoda Plzeň: Lokajíček (21. Bočan) – S. Schindler, Houdek, Hodinář, Špaček (A), Páník, Jánský – Steinbrücker, Šiler, Dáňa (C), Hauser, D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý.

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Ondřej Bohuněk, Tomáš Jiruška

    Diváci: 111
    thejrc.org