Třinec – Sparta 5:1 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:3 (0:3 po s.n.) | Kladno – K. Vary 4:5 (po pr.)
Pardubice – Litvínov 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:4 (0:0, 3:1, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 31.01.2020, 14:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 14. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost. (16:09:13)
     
    Tak to bylo něco! Parádní zápas tabulkových sousedů přinesl výborný hokej a nevídaný obrat Karlových Varů, které pod Ještědem ještě ve 40. minutě prohrávaly 0:3. Nakonec ovšem vítězí v základní hrací době a odskakují Bílým Tygrům na rozdíl šesti bodů. Západočeši si užívají zaslouženou děkovačku s početným táborem svých rodinných příslušníků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:25
    Domácí to už zkouší v šesti. Jeden z energetiků mířil přes celé hřiště na prázdnou branku, minul ji přibližně o metr a půl.
     
    59:13
    Martin Böhm povedenou přihrávkou našel Benneta Rossmyho. Ten z pravého kruhu vystřelil bez přípravy, Štěpán Jiskra proti němu předvedl velice důležitý zákrok!
     
    58:27
    Liberec hraje přesilovku, ale sám se vyhnal z útočného pásma. Vary jsou navíc jako polité živou vodou a skvěle se brání.
     
    57:54
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bulka – 2 min., držení).
     
    57:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Velký obrat je dokonán. SAMUEL ŠMAJDA si vzal puk ve středním pásmu, i s trochou štěstí obehrál dva protihráče a bekhendem překonal Krátkého, kterému kotouč propadl mezi rukou a tělem až za čáru! Bez asistence.
     
    56:27
    Ondřej Matas se opřel do puku mezi kruhy a prudkou ranou rozezvučel tyčku! Tady se Krátký natahoval marně, velké štěstí pro Tygry.
     
    55:58
    Nyní se ale domácí osvobodili z pásma, Vary se poté provinily postavením mimo hru.
     
    55:38
    Dominik Rymon pálil z pravého kruhu mimo tři tyče. Energie prahne po otočce skóre a přesilovku nehraje špatně.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., hrubost).
     
    54:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté smazali třígólovou ztrátu! Robert Šlechta poslal zpoza klece přihrávku mezi kruhy, kde byl připravený ONDŘEJ PRÍHODA. Ten střelou přesně mezi brankářovy betony upekl Krátkému i celému libereckému týmu pořádně hořkou lázeňskou oplatku! Kotouč se jen tak tak došoural za čáru. Asistence: Robert Šlechta, Patrik Hohl.
     
    54:16
    Lubomír Kupčo nebezpečně vystřelil z levého kruhu. Krátký jeho projektil krotil až napodruhé a Kupčo nebyl daleko k dorážce.
     
    53:24
    Martin Böhm se skvěle vrátil, položil se na led a zabránil tomu, aby Šmajdova přihrávka prošla až na volného spoluhráče před brankou.
     
    52:56
    Vary vyhodily tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. O něco živěji teď vypadají domácí, kteří se znovu ženou vpřed.
     
    52:18
    Petr Gajda vlétl do útočného pásma. Chtěl vystřelit ze zákrytu beka, ten ale kotouč mířící z jeho hokejky zastavil už v zárodku.
     
    51:33
    Lubomír Kupčo se protáhl okolo Patzelta a střelou po ledě prověřil připravenou betonů Čeňka Krátkého.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 21. Böhm (Rossmy, Gajda), 33. Měchura (Gajda, Rossmy), 37. Kříž (Putz, Böhm) – 40. Rymon (Bulka), 42. Bulka (Matas, Botoš), 55. Príhoda (Šlechta, Hohl), 58. Šmajda


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Leško) – Böhm, Hladík, Meisel, Patzelt, Culek – Putz, Vodlan, Fiala, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Měchura, Plos, Jobek, Rossmy, Gajda.
    HC Energie Karlovy Vary: Jiskra (Kubát) – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman.

    Rozhodčí: Mareš – Všetečka, Brož
    ocianews.com