Nová Paka – Trutnov 2:6 (kon.) | Opava – Kopřivnice 1:4 (kon.) | Klatovy – Příbram 7:4 (kon.)
Mostečtí Lvi – Jablonec n/N 4:2 (kon.) | Žďár n/S – Šumperk 1:8 (kon.) | Bílina – Děčín 2:7 (kon.)
Kobra – David Servis 2:4 (kon.) | Tábor – Kolín 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Nový Jičín 6:3 (kon.)
Mor. Budějovice – Val. Meziříčí 2:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
HC David Servis Č. Budějovice
Sobota 01.02.2020, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha • 2. liga skupina Střed (ČR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Krásný večer všem hokejovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 2. ligy mezi HC Kobra Praha a HC David Servis České Budějovice. Utkání začíná v 18:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Základní část druhé ligy se blíží do svého konce, všem týmům, krom China Golden Dragon, kteří se po nepovedené sezóně vrátili zpět do své vlasti, zbývá odehrát už jen sedm zápasů. Zatímco Kobra ještě může zabojovat o lepší umístění, pozice David Servisu je jasná, Jihočeši se v předkole play-off utkají se třetím týmem skupiny Střed.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z branického zimního stadionu, kde za hodinu odstartuje duel mezi Kobrou a českobudějovickým David Servisem. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Wolf (Sochůrek) – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Hrubý, Bříška (A), Novák, Bárta, Smejkal, Antončík (C)

    HC David Servis Č. Budějovice: Hauser (Bubeníček) – Kubeš, Krtek, Tintěra, Sičák, Škopek, Dudáček – Hřebejk, Pecka, Hrala, Marek, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Šulčík (C), Vak

    Rozhodčí: Květoň – Vavruška, Ovsík.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, domácí Kobra nastoupí ve žlutých dresech, hosté z jihu Čech přijeli v modro-červené kombinaci barev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na úvodním buly první třetiny byl úspěšnější domácí centr Kamil Bříška.
     
    00:32
    Kamil Bříška z rohu kluziště našel bekhendem v prostoru mezikruží volného Aleše Knesla, ten ale skákající puk nedokázal trefit.
     
    01:02
    Neproduktivnější hráč 2. ligy Kamil Bříška to zkusil z bezprostřední blízkosti českobudějovické branky bekhendem, nakonec těsně minul pravou tyč branky Martina Hausera.
     
    01:40
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Lukáš Popela – trestné střílení, hákování).
     
    01:40
    Miroslavu Tejkovi ve finální části trestného střílení těsně před branickou brankou sjel puk z čepele, Adamu Wolfovi tak stačilo roztáhnout betony a puk srazit mimo ohrožení vlastní klece.
     
    02:31
    Aleš Krtek se dostal do zakončení z příklepu od modré, nakonec ale nedokázal prostřelit val hráčů před branickou brankou.
     
    03:30
    Závar před branickou brankou, Roman Tintěra ale nakonec nedokázal z bezprostřední blízkosti brankoviště prostřelit dobře postaveného Adama Wolfa.
     
    03:49
    Petr Škopek si teď připsal důležitý obranný zákrok, když u přihrávky za budějovickou obranu byl dřív než Tomáš Mrkvička a dokázal puk vypíchnout k vlastnímu brankáři.
     
    04:19
    Adam Wolf teď musel zakončovat proti nízkému zakončení z pravé strany hřiště, puk nakonec dokázal betonem srazit do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    04:36
    Další nebezpečná situace před brankou Kobry. K vyražené střele z levé strany se dostal Štěpán Hřebejk, nakonec trefil přesouvajícího se branického gólmana Adama Wolfa.
     
    05:04
    Hra musí být na chvilku přerušena, Šimon Antončík při pokusu dorazit puk do budějovické branky srazil Martinu Hauserovi helmu z hlavy.
     
    05:31
    Miroslav Tejko to po zadovce od jednoho z jeho spoluhráčů zkusil švihem z pravé strany, škvíru mezi Adamem Wolfem a bližší tyčkou nakonec nenašel.
     
    05:49
    Nahození Jiřího Ferebauera od modré přesně doprostřed branické branky schoval Adam Wolf ve výstroji.
     
    06:01
    Daniil Petrov nedosáhl na přihrávku podél pravého mantinelu, Kobra se tak dopustila zakázaného uvolnění.
     
    06:06
    David Servis právě vstřelil branku!
    Nahození Miroslava Tejka od modré dokázal Adam Wolf vyrazit betonem pouze do prostoru mezikruží, kde se do dorážky dostal KRYŠTOF HRALA. Tomu už jen stačilo uklidit puk k pravé tyči, ke které se mezitím přesouvající branický gólman nestihl dostat. Asistence: Miroslav Tejko, Vladimír Sičák.
     
    07:02
    Zakázané uvolnění David Servisu.
     
    07:15
    Nahození Davida Pelanta chvilku po buly od modré srazil jeden z Jihočechů tělem do rohu kluziště.
     
    07:22
    Po nepřesné kombinaci na vlastní polovině hřiště se Kobra dopustila zakázaného uvolnění.
     
    07:51
    Přihrávka Romana Tintěry podél mantinelu nenašla nikoho z hráčů v modro-červeném dresu a skončila za branickou brankou, ofsajd pro David Servis.
     
    08:03
    Aleš Knesl si nedokázal na modré upracovat puk a nakonec tak svůj tým vyhnal z útočné třetiny.
     
    08:32
    V nadějné střelecké pozici na levé straně hřiště se ocitl Tomáše Šťastný, skákající puk ale nakonec nedokázal trefit.
     
    09:07
    Daniil Petrov chtěl z úrovně brankové čáry poslat bekhendem přihrávku do prostoru mezikruží, než to ale stačil udělat, jeden z jihočeských beků ho důrazným zákrokem odstavil od puku.
     
    09:55
    Do nadějné střelecké pozice z hranice pravého kruhu se dostal Filip Hlinka, švihem ale nakonec těsně minul levou tyč českobudějovické branky.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Karel Šefl – 2 min., držení).
     
    10:25
    Kobře se po vyhraném buly povedlo vyhodit kotouč až za českobudějovickou branku.
     
    10:49
    Kamil Bříška se v početní nevýhodě dostal do zakončení z prostoru mezikruží, razantní trefou švihem sice těsně minul pravou tyč českobudějovické branky, puk se ale málem odrazil od mantinelu za záda Martina Hausera.
     
    10:53
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Roman Tintěra – 2 min., hákování).
     
    11:21
    Nahození Kryštofa Hraly z vrcholu levého kruhu srazil Adam Wolf betonem do rohu kluziště.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Milan Davídek – 2 min., podrážení).
     
    12:14
    Kobra ve čtyřech.
     
    12:18
    Ani natřikrát nedokázali českobudějovičtí útočníci propálit hlouček hráčů před branickou brankou, napotřetí navíc puk skončil v ochranné síti nad plexisklem.
     
    12:45
    Lukáš Popela si teď připsal dobrý obranný zákrok, když na pravém křídle odstavil od puku jednoho z jihočeských útočníků.
     
    12:53
    Hosté v plném počtu.
     
    13:26
    Kobra získala za vlastní brankou puk, pak se jí navíc povedlo vyhodit.
     
    13:40
    Tomáš Šťastný se dostal do zakončení z hranice pravého kruhu, v početní nevýhodě ale nedokázal Martina Hausera střelou k bližší tyči překonat.
     
    13:56
    David Servis právě vstřelil branku!
    Takhle si domácí určitě vstup do zápasu nepředstavovali, ROMAN ŠULČÍK se dostal na závěr přesilové hry do přízemního zakončení z pravé strany, které se štěstím propadlo až za záda Adama Wolfa. Asistence: Daniel Dudáček.
     
    15:17
    Dominik Šteiner byl za hostující brankou zdvojen, o puk tak nakonec přišel.
     
    15:40
    Střelu domácího kapitána Šimona Antončíka z pravé strany hřiště srazil jeden z hostujících obránců holí nad českobudějovickou branku.
     
    16:13
    Kamil Bříška to trochu nečekaně zkusil z pravé strany, Martin Hauser si ale puk uhlídal a nerazantní střelu schoval v lapačce.
     
    16:21
    Kryštof Hrala zadovkou poslal puk na Miroslava Tejka, který se uvolnil do strany a zkusil to švihem. Naštěstí pro domácí fanoušky pálil nad břevno branické branky.
     
    16:49
    Další branická střela! Ani tentokrát Kamil Bříška nedokázal zakončením z levé strany hřiště překonat zatím bezchybného Martina Hausera.
     
    17:08
    Kamil Bříška zpoza branky poslal puk do prostoru mezikruží, tam se ale žádný z branických útočníků nenacházel.
     
    17:58
    Daniel Dudáček si teď připsal důležitý obranný zákrok, když srazil přihrávku Tomáše Šťastného za hostující obranu na unikajícího střelce Kamila Bříšku.
     
    18:45
    Dominik Novák se zkusil dostat do budějovické třetiny po levé straně hřiště, o puk ale nakonec přišel.
     
    18:55
    Pražské nahození zpoza modré schoval budějovický gólman Martin Hauser ve výstroji.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:41
    Daniil Petrov se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti budějovické branky, střelou bekhendem ale nakonec těsně minul pravou tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    První dvacetiminutovka je za námi, David Servis zatím vede překvapivě nad pražským týmem 2:0.

    Lepší vstup do utkání měli hosté, ti sice v úvodu nedokázali proměnit trestné střílení, už v 6. minutě se ale mohli radovat z první branky. Nahození Miroslava Tejka od modré dokázal Adam Wolf vyrazit betonem pouze do prostoru mezikruží, kde se do gólové dorážky dostal Kryštof Hrala. O pár minut se později Jihočeši radovali znovu, Roman Šulčík z pravé strany v početní výhodě se štěstím prostřelil hlouček hráčů před branickou brankou přesnou střelou k levé tyči.
     
    Hráči už jsou zpátky a ledové ploše, druhá dvacetiminutovka dnešního zápasu začne během necelé minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Kobra právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku Kobry! Do samostatného úniku na budějovickou branku se po parádní přihrávce od Dominika Šteinera přes celou délku hřiště dostal LUKÁŠ TONDR, který nechytatelnou střelou švihem vymetl levý růžek jihočeské branky. Asistence: Dominik Šteiner, Lukáš Popela.
     
    21:41
    Jeden z hostujících hráčů při nahození puku do třetiny Kobry zasáhl strop haly, hra tak bude pokračovat vhazováním před budějovickým gólmanem Martinem Hauserem.
     
    22:21
    Nepřesná kombinace Kobry končí zakázaným uvolněním.
     
    22:38
    Zakončení Daniela Dudáčka ze střední vzdálenosti do pravé šibenice branické branky zastavil Adam Wolf dobrým zákrokem lapačkou.
     
    23:30
    Zakončení Šimona Antončíka z prostoru mezikruží bekhendem letělo vysoko nad břevnem českobudějovické branky.
     
    23:44
    Přízemní nahození Českých Budějovic od modré pro jistotu schoval Adam Wolf v lapačce.
     
    25:02
    Do zakončení z nadějné střelecké pozice z levé strany se dostal Dominik Novák, střelou švihem ale nakonec trefil pouze před sebou stojícího českobudějovického obránce.
     
    26:02
    Martin Hauser teď musel zasahovat proti nahození z levé strany, puk za svá záda ale nepropustil.
     
    26:36
    Zakončení Dominika Šteinera od modré srazil jeden z hostujících obránců nohou do rohu kluziště.
     
    27:58
    Závar před hostující brankou, Kamil Bříška z bezprostřední blízkosti budějovické klece ale nedokázal prostřelit dobře chytajícího Martina Hausera.
     
    28:29
    Do zakončení z prostoru mezikruží se dostal Lukáš Tondr, střelou švihem k pravé tyči ale nakonec jihočeského gólmana nepřekonal.
     
    29:07
    Nahození Kamila Bříšky od modré letělo vedle levé tyčky českobudějovické branky.
     
    29:34
    Adam Wolf teď musel zasahovat proti zakončení z levé strany hřiště, puk nakonec ale dokázal schovat v lapačce.
     
    29:54
    Nahození Jiřího Ferebauera z pravé strany hřiště dokázal Adam Wolf vyrazit pouze před sebe, kde se naštěstí pro domácí fanoušky žádný z jihočeských útočníků k dorážce nedostal.
     
    30:19
    Další hostující střela, Vladimír Sičák z hranice levého kruhu pro vhazování ale nakonec přestřelil.
     
    31:03
    Kamil Bříška se z levé strany hřiště napřáhl k zakončení z příklepu, branku David Servisu nakonec minul.
     
    31:34
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Michal Bárta – 2 min., sekání).
     
    31:43
    Nahození Vladimíra Sičáka od modré vyrazil Adam Wolf vyrážečkou mimo ohrožení branické branky, Kobře se navíc povedlo vyvézt puk z třetiny.
     
    31:50
    Obrovská šance pro České Budějovice! Vladimír Sičák se napřáhl ke střele z příklepu ze střední vzdálenosti, která nakonec rozezněla břevno branické branky.
     
    32:24
    Aleš Knesl dokázal v rohu kluziště získat puk a ihned ho vyhodil až ta českobudějovickou branku.
     
    32:56
    Vladimír Sičák opět v akci! Tentokrát jeho střelu z příklepu z pravé strany dokázal Adam Wolf vyrazit vlastním tělem.
     
    33:28
    Přízemní nahození Romana Šulčíka z levé strany dokázal Adam Wolf zneškodnit betonem.
     
    33:37
    Domácí v plném počtu.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Roman Tintěra – 2 min., podrážení).
     
    34:12
    Přihrávka Kamila Bříšky podél mantinelu skončila sražená mimo hřiště.
     
    34:22
    Aleš Knesl se napřáhl ke střele z příklepu od modré, branku David Servisu nakonec přestřelil, puk navíc skončil v ochranné síti nad plexisklem.
     
    34:29
    Jihočechům se ihned po buly povedlo vyhodit puk až za branku Adama Wolfa.
     
    35:31
    Michal Bárta se po dlouhé kombinace před českobudějovickou brankou odhodlal k zakončení z levé strany, jeden z hostujících obránců nakonec puk srazil nohou.
     
    35:50
    Hosté v plném počtu.
     
    36:14
    Zakázané uvolnění David Servisu.
     
    36:59
    Roman Šulčík se na levém křídle zamotal do vlastních kliček a o puk tak nakonec přišel.
     
    37:27
    Martin Hauser teď musel zasahovat proti branické střele z levé strany, puk dokázal schovat v lapačce.
     
    37:31
    Ihned po buly musel čelit Martin Hauser další branické střele, ani tentokrát puk nepustil za svá záda.
     
    38:11
    Puk se opět odrazil od jednoho z trámů branického zimního stadionu, hra bude pokračovat vhazováním před brankou Adama Wolfa.
     
    38:53
    Zakončení Milana Davídka od modré z první srazil budějovický gólman Martin Hauser betonem do rohu kluziště.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:44
    Už to vypadalo, že se Kamil Bříška dostane do zakončení z prostoru mezikruží, jeden z budějovických obránců ho ale nakonec důrazným zákrokem od puku odstavil.
     
    39:57
    Zakázané uvolnění Českých Budějovic.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:40.
     
    Už i druhá dvacetiminutovka je minulostí, v té si lépe vedla Kobra, která se dokázala dostat na jednobrankový dostřel svého sobotního oponenta.

    Už po 49 sekundách druhé třetiny se mohl kouč Miloslav Šeba radovat ze vstřelené branky svých svěřenců. Dominik Šteiner parádním pasem poslal do samostatného úniku na českobudějovickou branku Lukáše Tondra, který nekompromisní střelou švihem vymetl levý růžek. V 32. minutě dokázal hostující Vladimír Sičák trefit břevno branické branky, puk za zády Adama Wolfa ale nakonec neskončil.
     
    Hráči už jsou zpátky na hrací ploše, třetí třetina začne během minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Na úvodním buly třetí třetiny byl úspěšnější hostující centr Tomáš Vak, jako první se tak do útoku podívají Jihočeši.
     
    40:54
    Kamil Bříška to zkusil z vrcholu pravého kruhu, branku David Servisu ale nakonec minul.
     
    41:17
    Lukáš Popela svým nahozením od modré trefil klečícího Martina Hausera, který bez problémů vyrazil puk betonem do rohu kluziště.
     
    41:46
    Tomáš Šťastný se po přihrávce ze středu hřiště uvolnil na pravé straně do zakončení, branku David Servisu nakonec přestřelil.
     
    42:40
    Zakázané uvolnění Kobry.
     
    42:47
    Nahození Aleše Krtka od modré srazil jeden z branických obránců tělem mimo ohrožení branky Kobry.
     
    43:33
    Přihrávka Romana Tintěry o pravý mantinel žádného z budějovických hráčů nenašla, David Servis se tak dopustil zakázaného uvolnění.
     
    43:56
    Lukáš Tondr to zkusil takřka z nulového úhlu, Martina Hausera ale překonat nedokázal.
     
    44:01
    Chvilku po buly se do zakončení od modré dostal Tomáš Mrkvička, jihočeský gólman Martin Hauser nakonec dokázal puk baseballovým způsobem schovat v lapačce.
     
    44:28
    Dalekonosné zakončení Milana Davídka proletělo těsně vedle pravé tyče českobudějovické branky.
     
    44:55
    David Servis právě vstřelil branku!
    Po obrovské hrubce v branické obraně přidávají hosté třetí branku. Už to vypadalo, že rozhodčí odpíská zakázané uvolnění, jako první k puku za branickou brankou se ale nakonec dostal Jakub Marek, který zadovkou našel u levé tyče volného ROMANA ŠULČÍKA. Ten zakončením z první překonal přesouvajícího se Adama Wolfa. Asistence: Jakub Marek, Petr Škopek.
     
    45:26
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Štěpán Hřebejk – 2 min., podrážení).
     
    46:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude ještě drama! Nepřesné nahození Aleše Knesla od modré se od zadního mantinelu odrazilo přímo k LUKÁŠI TONDROVI, který z první uklidil puk za záda dezorientovaného Martina Hausera. Asistence: Aleš Knesl.
     
    47:29
    Nahození Romana Šulčíka z pravé strany dokázal Adam Wolf vyrazit pouze před sebe, kde se do zakončení naštěstí pro domácí fanoušky žádný z českobudějovických útočníků nedostal.
     
    49:03
    Závar před českobudějovickou branku, puk za zády Martina Hausera ale nakonec nekončí.
     
    49:21
    Martin Hauser opět v akci, tentokrát musel zasahovat proti střele z příklepu od modré.
     
    50:59
    Už to vypadalo, že Adam Wolf bude muset zasahovat proti střele z levé strany, kapitán domácích Šimon Antončík ale nakonec předvedl dobrý obraný zákrok a puk hostujícímu českobudějovickému útočníkovi z hole vypíchl.
     
    51:56
    Tomáš Šťastný to zkusil z ostrého střeleckého úhlu, nakonec ale trefil pouze vnější síť jihočeské branky.
     
    52:42
    Dlouhé českobudějovické vyhození z vlastní třetiny skončilo v lapačce Adama Wolfa, branický gólman ale ještě stihl rozehrát.
     
    53:39
    Puk končí za brankou Kobry, kvůli teči jednoho z obránců se ale o zakázané uvolnění jednat nebude.
     
    53:50
    Nepřesná branická kombinace končí zakázaným uvolněním.
     
    54:03
    Razantní branickou trefu od modré vyrazil Martin Hauser betonem do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    54:37
    Martin Hauser teď musel zasahovat proti střele z levé strany, puk za svá záda ale nakonec nepustil.
     
    54:59
    Zakázané uvolnění Kobry.
     
    55:45
    Kobře se teď opravdu nedaří, nahození Dominika Nováka končí zakázaným uvolněním.
     
    55:57
    A mohlo být vyrovnáno! Kamil Bříška nakonec svým bekhendovým pokusem z bezprostřední blízkosti českobudějovické klece Martina Hausera nepřekonal.
     
    56:56
    Hra je teď hodně rozkouskovaná, České Budějovice se dopustily dalšího zakázaného uvolnění.
     
    57:38
    Přihrávku Milana Davídka před českobudějovickou branku vystihl jeden z obránců, čas na vyrovnání se krátí.
     
    58:09
    Ofsajd Kobry.
     
    58:20
    Zakončení Kamila Bříšky z levé strany k bližší tyči zneškodnil budějovický gólman Martin Hauser zákrokem lapačkou.
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Kobra to zkusí bez gólmana.
     
    58:39
    České Budějovice vyhozením puku ze třetiny získávají cenný čas do konce zápasu
     
    59:15
    David Servis právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Roman Šulčík se v nadějné střelecké pozici ještě rozhodl nahrát JAKUBU MARKOVI, který bez sebemenšího problémů uklidil puk do prázdné branické branky. Asistence: Roman Šulčík, Vladimír Sičák.
     
    59:46
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Pelant – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu. (20:15:47)

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 21. Tondr (Šteiner, Popela), 47. Tondr (Knesl) – 7. Hrala (Tejko, Sičák), 14. Šulčík (Dudáček), 45. Šulčík (Marek, Škopek), 60. Marek (Šulčík, Sičák)


    HC Kobra Praha: Wolf (Sochůrek) – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Hrubý, Bříška (A), Novák, Bárta, Smejkal, Antončík (C)
    HC David Servis Č. Budějovice: Hauser (Bubeníček) – Kubeš, Krtek, Tintěra, Sičák, Škopek, Dudáček – Hřebejk, Pecka, Hrala, Marek, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Šulčík (C), Vak

    Rozhodčí: Květoň – Vavruška, Ovsík
    thejrc.org