NY Rangers – Detroit 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Ottawa – Washington 3:5 (kon.)
Carolina – Vegas 3:4 (kon.) | Winnipeg – Boston 1:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 4:2 (kon.)
Anaheim – Tampa 3:4 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Florida 4:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
PZ Kladno
Sobota 01.02.2020, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu - play-down • 13. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Šebo (Lidák) – Fousek, Placek, Dohnal, Dvořák, Hail, Cibulka – Kříž, Petrásek, Kašpar, Kalčík, Braun, Vavřík, Sochor, Kantor, Hála, Bělohlav, Kotous

    PZ Kladno: Liemann (Hykel) – Melichna, Rubáček, Šmejkal – Rynda, Zukriegel, Cihelka, Hanousek, Trojna, Redlich, Šilhavý, Kulich, Mikeska, Vosyka

    Rozhodčí: Valenta – Malý, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Miloš Hanousek se téměř ihned po vhazování dostal s kotoučem do útočného pásma, načež i vystřelil. Jeho projektil letěl ale jen těsně nad horní tyč, tudíž domácí brankář nebyl nucen zasahovat.
     
    01:20
    Vilém Braun dostal dobrou přihrávku do tandemu a už to vypadalo, že se dostane do velmi dobré šance. V ní sice stál, jeho pokus pak ale trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    02:11
    Lukáš Kantor vybojoval kotouč zpět na hole svého týmu a hnal se směrem k brance. Jeden z kladenských hráčů mu pak ale kotouč vypíchl a domácí hráč se tím pádem do střelecké pozice nedostal.
     
    03:14
    Jiří Melichna dostal přihrávku na modrou čáru, kde si dobře našel střelecký prostor a zkusil vypálit. Ze zápěstí poslal jeho pokus na levou tyč z brankářova pohledu. Tu nakonec puk jen těsně přelétl, Erik Šebo tak nemusel zasahovat.
     
    04:01
    Matyáš Fousek měl kotouč ve středním pásmu. Těsně po přejetí útočné modré čáry pak zkoušel nahodit na branku. Jeho nahození ale letělo vysoko nad horní tyčku.
     
    04:29
    Uvidíme první vyloučení. Za podrážení si na dvě minuty jede odpočinout Trojna.
     
    05:02
    Matyáš Fousek dostal tentokrát na modrou čáru nabito a zkusil to z první. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně skončil jen na betonech Liemanna, který si střelu našel a vyrazil ji mimo nebezpečí.
     
    05:39
    Tomáš Cibulka to také zkusil od modré čáry, nicméně jeho pokus se odrazil od posledního clonícího hráče, který jej tak srazil jen těsně mimo levou tyčku z brankářova pohledu.
     
    06:34
    Kladenští hokejisté se drží v útočném pásmu a kombinují. Uvidíme, zda se dostanou do nějaké šance a Šeba v domácí brance poprvé ohrozí.
     
    07:42
    Filip Petrásek si pro sebe sebral kotouč a ujel po pravém křídle, načež se nacpal před branku a mířil pod horní tyč. Tu nakonec jen těsně minul.
     
    08:31
    Lukáš Kantor si najel před branku, do mezikruží. Odtud vyslal dobrou střelu z první. Liemann ale skvěle zareagoval a pokus domácího útočníka stihl vytěsnit mimo brankovou konstrukci.
     
    09:52
    Nyní se hraje především ve středním pásmu a ani jednomu z týmů se nedaří udržet kotouč na delší dobu ve svém držení.
     
    10:57
    Jakub Kalčík dostal zajímavou přihrávku na pravý kruh. Následně moc neváhal a rovnou si připisuje střelecký pokus do bližšího horního růžku. Ten Liemann parádně chytil ve své lapačce a svůj tým od inkasování uchránil.
     
    11:46
    Marcel Kříž si připsal další zajímavou šanci českobudějovického týmu! I on stál před brankou, odkud pálil z první. Nebyl taky daleko od skórování, nicméně i jeho pokus končí jen těsně mimo tyčku.
     
    12:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kašpar – 2 min., pozdní dohrání).
     
    13:12
    Tomáš Cibulka se ocitl sám před brankou, přičemž si hodil kotouč na bekhend a snažil se zakončit. V tom mu ale střelu znemožnil jeden z hostujících obránců, když mu zablokoval hůl.
     
    13:25
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Cibulka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    14:15
    Vladimír Trojna si najel s kotoučem k pravému kruhu, odkud pak pálil na vzdálenější tyč. Trojnův pokus nakonec Erik Šebo stihl vytěsnit svou vyrážečkou, když si puk našel i přes klubko clonících hráčů.
     
    15:48
    Českobudějovičtí hokejisté měli kotouč na svých holích a snažili se dostat skrze střední pásmo. Nicméně to si kladenští hokejisté dobře pohlídali.
     
    16:53
    Matěj Bělohlav dobře napadal hostující rozehrávku a nebyl vůbec daleko od toho, aby se ke kotouči dostal a tím pádem se ocitl v dobré šanci. Nakonec si ale hostující beci dobře celou situaci pohlídali.
     
    17:45
    Po delší době si Liemann v kladenské brance připisuje úspěšný zákrok, a to po Petráskově střele, které letěla z větší vzdálenosti. Liemann zaklekl a bez problému ji lapil někde mezi svými betony.
     
    18:46
    Lukáš Kantor ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Nakonec vzal celou situaci na sebe a zkusil střelu na bližší tyč. S tím zřejmě Liemann počítal a neměl problém kotouč na první pokus udržet na své výstroji.
     
    19:52
    Adam Dvořák ještě před koncem periody stihl vyslat střelu od modré čáry. Ta skončila ale jen u betonů brankáře Lieamnna, neboť byla sražena a výrazně zpomalena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Mikeska – 2 min., podrážení).
     
    21:20
    David Kašpar vyslal pumelici od modré čáry. Jeho pokus měl sice razanci, ale scháela mu potřebná přenost. Kotouč skončil jen výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    22:45
    Českobudějovickým hráčům toho z přesilové hry moc nezbývá. Jsou ale nastěhováni v útočném pásmu, tak uvidíme, co vymyslí.
     
    23:41
    Mikeska už je zpět na ledové ploše, nakonec na trestné lavici dvě minuty přečkal. Českobudějovičtí mezitím docpali kotouč na brankoviště, kde ho Liemann stihl sebrat a zmařil případné dorážky.
     
    24:32
    Na opačné straně si úspěšný zákrok připsal také Erik Šebo, který viděl dalekonosný pokus, který se na jeho branku snášel až od modré čáry. Neměl s ním problém a zařídil vhazování po své levici.
     
    25:43
    Ihned po vhazování se na opačnou stranu přesouvají domácí hokejisté, kteří také vypálil od modré čáry. Liemann ale nemusel zasahovat, neboť střelecký pokus končí výrazně mimo.
     
    26:34
    Vilém Braun si nabruslil s kotoučem do mezikruží, odkud vypálil. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Liemann dával pozor a střelu stihl vytěsnit svým pravým betonem.
     
    27:36
    Matouš Hail měl dostatek prostoru na modré čáře, a tak vypálil. Jeho pokus ještě nebezpečně tečoval před brankou David Kašpar, ovšem kotouč se odrazil od ledové plochy a skončil mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    27:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přichází první branka dnešního zápasu! Od modré čáry poslal puk před branku Matouš Hail, načež jej až za brankovou čáru dopravil DAVID KAŠPAR a zařídil tak svému týmu jednobrankové vedení. Asistence: Matouš Hail.
     
    28:39
    Adam Dvořák stál na modré čáře, kam dostal přihrávku. Kotouč pak okamžitě poslal zpět na branku. Jeho pokus Liemann dobře viděl a neměl problém jej vyrazit betonem mimo brankovou konstrukci.
     
    29:32
    Lukáš Kulich vybojoval kotouč v útočném pásmu a nacpal se před branku. Kulichův pokus pak ale končí jen na výstroji Erika Šeba, který neměl problém kotouč uschovat ve výstroji.
     
    30:20
    Jakub Kalčík nabral v útočném pásmu dobrou rychlost a snažil se zakončit do bližšího horního růžku. Matouš Liemann ale vyzdvihl své rameno a stihl tuto střelu vytěsnit mimo.
     
    31:52
    Kladenští hokejisté se snažili prosadit v útočném pásmu, když se ve dvou snažili utéct z pravého křídla. Nakonec bez většího úspěchu. Obrana Motoru si poradila a už rozehrává kotouč na opačnou stranu kluziště.
     
    33:20
    Na ledové ploše toho nyní nění moc co k vidění. Kladenští hokejisté se snaží prosadit v útočném pásmu, nedaří se jim ovšem dostat kotouč pod kontrolu a Šeba v domácí brance výrazněji ohrozit.
     
    34:27
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Melichna – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:38
    Matouš Hail se od modré čáry vydal hlouběji do útočného pásma, kde pro svůj tým vybojoval kotouč zpět na jeho hole. Poté se kotouč dostal znovu na modrou čáru, odkud pálil Cibulka, jehož pokus skončil jen na výstroji připraveného Matouše Liemanna.
     
    36:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hráči se dlouho drželi v útočném pásmu a jejich tlak je přetaven v branku! Po rychle sehrané akci se k zakončení dostal LUKÁŠ KANTOR, a ten jej proměnil bez obtíží. Motor se tak raduje z dvoubrankového náskoku! Asistence: Tomáš Cibulka, Jan Vavřík.
     
    38:53
    Miloš Hanousek ujel českobudějovické obraně sám na branku. Budějovičtí beci ho ale postupně dohnali a zakončení mu alespoň ztížili. O zbytek se pak postaral Erik Šebo, který kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Liemann – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Českobudějovičtí hokejisté začínají třetí periodu v přesilové hře. Matyáš Fousek pálil od modré čáry, načež se jeho pokus nebezpečně odrazil od Liemannových betonů. Naštěstí pro kladenské hráče ale nebyl v dosahu nikdo z domácích.
     
    41:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Důležitá branka pro českobudějovický tým, který jde do tříbrankového vedení! JAN VAVŘÍK stál s kotoučem za brankou, načež poslal puk na brankoviště. Odtud si ho Matouš Liemann nešťastně srazil až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Kantor.
     
    42:44
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kotous – 2 min., hrubost).
     
    43:35
    Českobudějovičtí hokejisté se zatím v oslabení dobře brání. Kladenští hráči se nemohou dostat skrze střední pásmo a začít tak svou přesilovkovou kombinaci.
     
    44:44
    Tomáš Vosyka se snažil nacpat do zakončení, ale na dvojnásobnou přesilu domácích si nepřišel. V tomtéž čase se na ledovou plochu vrací Daniel Kotous.
     
    45:47
    Českobudějovičtí hráči se snažili přejít do pásma za pomoci přihrávky téměř přes celé hřiště. Tu ještě tečoval jeden z Kladenských do svého pásma. Motor se v něm pak usazuje a Liemann tak musí dávat pozor.
     
    46:53
    Opět se v akci ukázal Tomáš Vosyka, který se s kotoučem cpal do útočného pásma. Ani tentokrát však Erika Šeba v domácí brance neohrozil, neboť k zakončení nebyl vpuštěn.
     
    48:32
    Daniel Kotous prodloužil kotouč na Filipa Petráska, který se ho pak snažil vybojovat za hostující brankou. Bohužel pro něj a jeho tým se puk přestěhoval na hole kladenských hráčů.
     
    50:28
    Jakub Kalčík dostal přihrávku na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud zamířil na vzdálenější tyč, jeho razantní pokus ale Matouš Liemann stačil na poslední chvíli vytěsnit.
     
    51:25
    Matěj Bělohlav se snažil kotouč z rohu ledové plochy zadovkou dostat před branku. Bohužel pro něj ho ale jeden z hostujících hráčů stihl zachytit a do zajímavé pozice nepropustit.
     
    52:22
    David Kašpar viděl najíždějíícho spoluhráče před branku, a tak mu od mantinelu poslal kotouč. Ten nakonec skončil, poté, co byl sražen, na betonech Liemanna.
     
    53:54
    Českobudějovičtí hokejisté jsou v posledních okamžicích aktivnějším týmem, leč se jim nedaří dostat na delší dobu do pásma. Liemann přesto musí být v permanenci a dávat pozor.
     
    55:57
    Matouš Hail dostal přiihrávku na vrcholek pravého kruhu z brankářova pohledu. Bohužel pro něj ale pak trefil jen prvního clonícího hráče, který mu stál v cestě.
     
    56:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dvořák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PZ Kladno (Rubáček – 2 min., hrubost).
     
    57:43
    Ani jeden z týmů zatím nedokázal využít většího prostoru na ledové ploše. Blíže k tomu měl ale Motor, když nebezpečně od modré čáry vystřelil Tomáš Cibulka, na jehož pokus Liemann viděl a neměl problém s jeho uschováním do rukavice.
     
    59:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hráči potvrzují své vítězství, když dávají čtvrtou branku. Lukáš Kantor poslal zblízka kotouč na branku, načež do něj ještě lehce ťukl MARCEL KŘÍŽ a Liemann loví zpoza svých zad čtvrtý kotouč. Asistence: Lukáš Kantor.
     
    Konec zápasu. (13:55:28)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 28. Kašpar (Hail), 37. Kantor (Cibulka, Vavřík), 42. Vavřík (Kantor), 60. Kříž (Kantor)


    HC Motor České Budějovice: Šebo (Lidák) – Fousek, Placek, Dohnal, Dvořák, Hail, Cibulka – Kříž, Petrásek, Kašpar, Kalčík, Braun, Vavřík, Sochor, Kantor, Hála, Bělohlav, Kotous
    PZ Kladno: Liemann (Hykel) – Melichna, Rubáček, Šmejkal – Rynda, Zukriegel, Cihelka, Hanousek, Trojna, Redlich, Šilhavý, Kulich, Mikeska, Vosyka

    Rozhodčí: Valenta – Malý, Bělohlav
    thejrc.org