NY Rangers – Detroit 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Ottawa – Washington 3:5 (kon.)
Carolina – Vegas 3:4 (kon.) | Winnipeg – Boston 1:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 4:2 (kon.)
Anaheim – Tampa 3:4 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Florida 4:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Piráti Chomutov
Sobota 01.02.2020, 16:00 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Brízgala) – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Raška, Gilbert – Babka, Šimánek, Endál – Endál, Michnáč, Prokeš – Veselý

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Štich, Havel, Schaus, Lang, Rýgl, Seemann – Sklenář, Suchý, Chlouba, Hlava, Pitule, Stloukal, Tomica, Kverka, Llewellyn, Svoboda, Šagát, Chrpa

    Rozhodčí: Petrulážek, Jechoutek – Flegl, Polonij.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Jako první jsou v útočném pásmu nastěhování chomutovští hokejisté, kteří se snaží něco vymyslet. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    01:36
    U kotouče jsou stále hostující hráči. Ti nyní nahodili kotouč za branku, kde o něj budou bojovat.
     
    01:53
    Milan Klouček kotouč rozehrál do středního pásma, kde byli jeho spoluhráči, kteří se snažili přejít přes střední pásmo. Bohužel pro něj ale neúspěšně.
     
    02:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme tady první branku! Před brankou stál dobře postavený a pohotový DARBY LLEWELLYN, který kotouč doklepl až za brankovou čárou. Asistence: Dušan Žovinec.
    02:27 Darby LLEWELLYN - 0:1
     
    04:43
    Motor se snažil rychle rozehrát, ale kotouč končí až za chomutovskou brankou, kde si Piráti kotouč sbírají na své hole a míří s ním na opačnou stranu.
     
    05:43
    Jakub Babka se dostal do velmi solidní pozice! Domácí hráč si nabrusliil zhruba do prostoru mezi oba kruhy, odkud pak vystřelil nebezpečně po ledě. Pavlát proti němu včas zaklekl a střelu vyrazil mimo nebezpečí.
     
    06:39
    Martin Novák si najížděl před branku, kam se k němu pomalu snášela přihrávka z pravého kruhu. Novák ale nakonec nezakončoval, neboť ho o tuto možnost připravil jeden z hostujících obránců, který se stihl vrátit.
     
    07:45
    Llewellyn si najížděl před branku. Nakonec nebyl ve vůbec špatné pozici. Z druhé šíře kluziště se k němu snášela přihrávka, ovšem hostující útočník kotouč na poslední chvíli minul.
     
    08:45
    Na chomutovskou branku vyletěla střela od modré čáry. Dominiku Pavlátovi nakonec nadělala docela dost potíží. Hosté si ale poradili a celou situaci ustáli bez inkasování. Následuje komerční přestávka.
     
    09:05
    Adam Raška si nabruslil do útočného pásma po pravém křídle z brankářova pohledu. Dominik Pavlát se proti jeho následnéu pokusu stačil přemístit a bez větších problémů ji schoval.
     
    10:15
    Nicolas Hlava dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zamířil do levého horního růžku. Zde se včas objevila také Kloučkova lapačka, do níž puk nakonec zapadl.
     
    10:45
    Ondřej Kachyňa si od modré čáry najel až před branku, kam se k němu následně odrazil kotouč. Kachyňův pokus ale neměl potřebnou razanci a skončil jen na levém betonu.
     
    11:48
    Českobudějovičtí hokejisté se drželi v pásmu a s kotoučem na holích. Bohužel pro ně ale nevymysleli nic, co by Dominika Pavláta v brankovišti jakkoliv ohrozilo.
     
    12:39
    Po kratší komerční přestávce se bude vhazovat před Milanem Kloučkem. Uvidíme první přesilovou hru, které se zhostí chomutovský tým.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., napadení).
     
    13:21
    Ihned po vhazování se zkoušeli prosadit chomutovští hokejisté, kteří zamířili do horního bližšího růžku. Milan Klouček dával pozor a neměl se zákrokem výraznější problémy.
     
    14:43
    Conor Allen se vrací zpět na ledovou plochu. Chvíli předtím se ještě českobudějovičtí hráči drželi i ve čtyřech v útočném pásmu, Dominika Pavláta ale nezaměstnali.
     
    15:51
    Petr Stloukal nahodil od modré čáry. Po jeho nahození nastala v brankovišti trma vrma. Nepřehlednou situaci nakonec ukončil až Milan Klouček, který zachytil dorážku jednoho z Chomutovských.
     
    16:30
    Ondřej Kachyňa se zdá být zatím velmi aktivní. Vypálil nebezpečně od modré čáry, ovšem jeho pokus nakonec zaduněl jen o zadní mantinel. Záhy se v dobré pozici objevil Christov, ale jasnou gólovku neproměnil.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Viktor Lang – 2 min., držení).
     
    18:10
    Matyáš Svoboda zaměstnal hned několikanásobnou přesilu domácího týmu. V chomutovském útočném pásmu jim nechtěl půjčit kotouč, a tak ušetřil cenné vteřiny z oslabení jeho týmu.
     
    19:55
    Českobudějovičtí hráči se v posledních okamžicích této třetiny drželi v útočném pásmu, nicméně žádný z pokusů Pavláta nijak neohrozil. Poté se Motor provinil zakázaným uvolněním, které vráít hru před Kloučkovu svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Chomutovští Piráti zamrazili Budvar arénu již ve třetí minutě, kdy se trefil hostující útočník Llewellyn. Motor se pak snažil vyrovnat, leč jeho snažení branku nepřineslo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Jakub Suchánek se snažil od modré čáry v rychlosti nahodit kotouč na branku. To mu nakonec nedovolili hostující obránci, kteří k puku měli o něco blíže.
     
    20:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Adam Raška – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    21:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    I na začátku druhého dějství domácí hráči inkasují. Od modré čáry napřáhl NICOLAS SCHAUS, posila Pirátů. Ten z větší vzdálenosti propálil vše, co mu stálo v cestě, a proměnil přesilovou hru. Asistence: Petr Stloukal.
    21:17 Nicholas SCHAUS - 0:2
     
    23:35
    Jakub Sklenář se s kotoučem dostal do mezikruží, kde se snažil vypálit. Tuto možnost mu ale znemožnili domácí obránci, kteří mu kotouč zablokovali a následně obrací hru na opačnou stranu.
     
    24:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    Budvar aréna je zmražena potřetí! Chomutovští se naopak radují a jdou do tříbrankového vedení. PETR STLOUKAL dával pozor před brankou, kde se vší vervou docpal kotouč až za brankovou čárou. Asistence: Nicolas Schaus.
    24:23 Petr STLOUKAL - 0:3
     
    25:38
    Jiří Šimánek stál u pravé tyčky z brankářova pohledu. Zkušený domácí hráč se ale ke střele nedostal, neboť byl zablokován chomutovským hráčem. To se nelíbilo některým z domácích fanoušků, leč rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    26:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní se poprvé radují také domácí příznivci! Conor Allen nahodil od modré čáry, přičemž do jeho pokusu sáhl MIROSLAV HOLEC a nedal Pavlátovi moc šancí. Asistence: Conor Allen, Matouš Venkrbec.
    26:33 Miroslav HOLEC - 1:3
     
    27:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:48
    Pavel Pýcha napřáhl od modré čáry a vyslal pořádnou dělovku. na tribunách to jen zahučelo. Jeho střela se nakonec odrazila od jednoho z clonících hráčů.
     
    28:35
    Adam Raška stál na pravém kruhu, kam dostal přihrávku. Poté jen holí rychle kotouč zťuknul na branku. Kotouč tak něsměroval někam mezi betony, které však Dominik pavlát zaklapl včas.
     
    29:26
    Pavel Pýcha nebezpečně vystřelil od modré čáry. Jeho pokus až na branku nedoletěl, nicméně potom vznikla nepřehledná situace, z níž kotouč nakonec vyklouzl jen těsně kolem levé tyče z brankářova pohledu.
     
    30:01
    David Štich dostal nabito na modrou čáru, načež zkusil střelu z první. Jeho pokus však nemohl být úspěšný, neboť Štich při střeleckém pokusu zlomil hůl. Na to reagují domácí únikem na opačnou stranu.
     
    31:26
    Vít Christov si nebezpečně najížděl před branku, kam dostal také kotouč. Chvíli tam byl sám, nicméně pak se stáhl jeden z Chomutovských zpět k němu a celou šanci mu znemožnil.
     
    31:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marek Tomica – 2 min., sekání).
     
    32:41
    Jan Veselý se objevil u levé tyčky z brankářova pohledu. Zkoušel zamířit k bližší tyči, nakonec ale bez úspěchu. Pavlát se přemístil a Veselého pokus vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    34:24
    Roman Chlouba se dostal ke střele od mantinelu. Byla poměrně nenápadná, letěla zhruba do horního vzdálenějšího růžku. Nakonec jej těsně přelétla, Klouček tak nemusel zasahovat.
     
    35:38
    Vít Christov ujel do rychlého přečíslení dva na jednoho. Celou situaci zkoušel zakončit sám. Jeho táhlou střelu ze zápěstí zachytil Pavlát svými betony a vyrazil ji před sebe. Bohužel pro Českobudějovické ale nikde v těchto prostorách nebyl.
     
    36:35
    Adam Raška si najel s kotoučem až někam do prostoru mezi oba kruhy. Raškův pokus mířil do horích pater branky, ovšem Pavlát včas zareagoval a kotouč lapačkou vyrazil mimo.
     
    36:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., hákování).
     
    37:53
    Českobudějovičtí hráči se drží v útočném pásmu, nicméně zatím se jim nedaří rozjet pořádnou přesilovkovou kombinaci a konzistentněji se udržet v pásmu. Uvidíme, co teď. Bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    38:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna je znovu na nohou! JIŘÍ ŠIMÁNEK dostal kotouč na pravý kruh z brankářova pohledu, načež vymetl přesně vzdálenějšího horní růžek. Asistence: Pavel Pýcha.
    38:21 Jiří ŠIMÁNEK - 2:3
     
    38:56
    Jakub Suchánek měl kotouč na holi ve středním pásmu. Poté nahodil kotouč na branku. Puk šel sice na branku, nicméně Pavlát jej pro jistotu zkrotil ve své lapačce. Bude se tak vhazovat.
     
    39:15
    René Vydarený se opřel do střely ze všech sil. Jeho pokus Pavlát skvěle vyrazil, načež se o dorážku ještě pokoušeli někteří z domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která byla z domácího pohledu o něco lepší. Alespoň střelecky. Piráti se ovšem také dokázali dvakrát prosadit. V posledním dějství nás čeká určitě zajímavá pasáž.

    Ta začne zhruba v 17:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Roman Chlouba jel ve středním pásmu, když se k němu dostával kotouč. Už to vypadalo, že by se mohl dostat i do šance, nicméně budějovičtí obránci měli k puku blíže.
     
    41:53
    Ivan Lytvynov se musel na modré čáře rychle zbavit kotouče, a tak jej poslal jen hlouběji do útočného pásma. Zde ho pak sbírají chomutovští Piráti a míří s ním na opačnou stranu ledové plochy.
     
    42:31
    Na českobudějovickou branku letělo nahození od modré čáry. Milan Klouček měl se zákrokem nejprve problémy, nicméně poté ho zkrotil a celou situaci stihl uhasit včas.
     
    43:06
    Milan Klouček si vzápětí připisuje další úspěšný zákrok a tím pádem zařizuje další vhazování po své pravé ruce.
     
    43:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme vyrovnáno! Matouš Venkrbec skvěle podržel kotouč a následně ho poslal do mezikruží, kam si najížděl MIROSLAV HOLEC. Ten pak trefil krásně horní růžek. Asistence: Matouš Venkrbec, Vít Christov.
    43:33 Miroslav HOLEC - 3:3
     
    44:10
    Ivan Lytvynov si sjel až na vrcholek kruhu, odkud zkusil nahodit na bližší tyč. Kotouč až do těchto míst nedoletěl, neboť jej jeden z Pirátů zablokoval mimo nebezpečí.
     
    44:43
    Martin Novák zpoza branky posílal přihrávku na Davida Gilberta, který pak zkusil pálit z první. Ale pokus netrefil, jak by potřeboval, a Pavláta příliš neohrozil. Motor si nyní vytvořil solidní tlak, kteýr pokračuje.
     
    45:24
    Martin Šagát ujel se spoluhráčem do přečíslení v poměru dva na jednoho. Šagát celou situaci zakončoval střelou na bližší tyč. Kotouč šel zřejmě mimo, přesto ho raději Milan Klouček uschoval do své lapačky. Bude se tedy vhazovat.
     
    46:38
    Matyáš Svoboda dostal nabito na modoru čáru, odkud nevyslal vůbec špatnou střelu. Ta ale nakonec mezi tři tyče nešla a celá českobudějovická obrana mohla být v klidu.
     
    47:51
    Českobudějovičtí hokejisté si vytvořili solidní tlak, který ale zatím zůstává bez proměnění. Chomutov reaguje jen vyhozením kotouč na zakázané uvolnění.
     
    48:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna se raduje, obrat je na světě! Martin Novák poslal přihrávku před branku, odkud kotouč za brankovou čáru doklepl DAVID GIBLERT! Asistence: Martin Novák, Jan Veselý.
    48:52 David GILBERT - 4:3
     
    50:16
    Českobudějovičtí hokejisté jsou na koni, naopak Chomutovští se zdají být opaření. Motor se stále drží v útočném pásmu. Uvidíme, zda přijde další přesný zásah.
     
    51:43
    Nicolas Hlava dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud se řítil na branku. Českobudějovický brankář si ale své místo u bližší tyče pohlídal a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    52:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Darby Llewellyn – 2 min., sekání).
     
    52:39
    Pavel Pýcha vystřelil od modré čáry velmi jedovatě. Jeho pokus se odrazil snad ještě o dva clonící hráče, nicméně nakonec skončil jen těsni mimo brankovou konstrukci.
     
    53:47
    Lukáš Endál dostal kotouč před branku, načež zkusil své střelecké štěstí. Jeho pokuse se zatím neujal. Chomutovští hráči ale popáté neinkasují, Dominik Pavlát stihl včas zakročit.
     
    54:39
    Radek Prokeš se cpal s kotoučem před branku, ale poté vymyslel ještě přihrávku na Jakuba Babku. Ten pak nadvakrát zakončoval, nicméně chomutovskou obranu nepřekonal.
     
    56:32
    Dušan Žovinec poslal chytrou vzdušnou přihrávku do útočného pásma. Na ni ale jeden z jeho spoluhráčů nedosáhl, a tak se ke střeleckému pokusus z komfortní pozice nedostal.
     
    57:32
    Martin Novák najel s kotoučem do útočného pásma. Odtud pak pálil na vzdálenější tyč, s čímž si Dominik Pavlát poradil. Povyjel si a střelu uschoval do své lapačky.
     
    58:16
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Veselý – 2 min., hrubost).
     
    58:46
    Dominik Pavlát byl odvelen na svou branku. Chomutovští jsou tak nastěhování v útočném pásmu v šesti hráčích. Uvidíme, zda nastolí závěrečný tlak.
     
    58:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:40
    Oba týmy bojovaly o kotouč ve středním pásmu, nyní ho dostali na hůl chomutovští Piráti a připisují si střelecký pokus. Ten Klouček drží bezpečně ve výstroji. Nicméně je pískáno také postavení útočícícho hráče v brankovišti, tudíž je hra vykázána do středního pásma. Piráti stále v šesti.
     
    Konec zápasu.
     
    Českobudějovičtí hokejisté se radují! Ve třetí třetině totiž dokonali parádní obrat! Ve třetí třetině byl Motor lepším týmem, což se promítlo i v kolonce gólů. Z Budvar arény je to tedy pro dnešek všechno, děkujeme vá za pozornost! (18:24:53)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 27. Holec (Allen, Venkrbec), 39. Šimánek (Pýcha), 44. Holec (Venkrbec, Christov), 49. Gilbert (M. Novák, J. Veselý) – 3. Llewellyn (Žovinec), 22. Schaus (Stloukal), 25. Stloukal (Schaus)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Brízgala) – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen, Babka – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, Raška I, Gilbert – Šimánek, Endál, Michnáč – Prokeš, J. Veselý.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Štich, R. Havel, Lang, Rýgl, Seemann, Schaus – Llewellyn, J. Sklenář, Suchý – Chlouba, Hlava, Pitule – Stloukal, Tomica, Kverka – J. Svoboda, Šagát, Chrpa.

    Rozhodčí: Petrulážek, Jechoutek – Flegl, Polonij
    thejrc.org