Mountfield HK – Pardubice 3:4 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:4 (kon.) | Zlín – Plzeň 4:0 (kon.)
Litvínov – Třinec 2:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 02.02.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:40
    A to konkrétně Tomáš Rolinek, který ujel přes střední pásmo všem soupeřům a pokusil se procedit puk skrze Mazancovy betony. Poté si ho nezapomněl najít Radek Smoleňák.
    51:55 Jan MANDÁT - 3:4
     
    51:55
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Paradoxně po obrovské aktivitě hráčů zpod Bílé věže ovšem následuje další gól Dynama, který znamená také odskočení do vedení. Mazanec se v brankovišti nejprve blýskl senzačním rozštěpem proti JANU MANDÁTOVI, jeho následné dorážce však už nezabránil a puk skončil v odkryté kleci – 3:4. Asistence: Michal Vondrka, Robert Kousal.
     
    50:46
    Lvi pokračují v pevném sevření svého soka a vytváří si šance jak na běžícím páse. Po útočném snažení Radovana Pavlíka, který objel svatyni, jich bylo k vidění hned několik dalších.
     
    49:40
    Do velké šance se rval Matěj Chalupa, který prosvištěl po téměř celé délce levého hrazení a dostal se i ke střele. Ta však prolétla těsně nad brankou.
     
    48:36
    Namotivovaní Lvi opět utahují smyčku nad svým soupeřem – od modré čáry tvrdě vypálil Petr Šidlík a po jeho ráně mohli ještě dorážet připravení spoluhráči.
     
    Domácí už se radovali z vedoucího gólu, sudí jim ale radost kazí. Na základě upozornění od brankového rozhodčího totiž došlo k přezkoumání celé situace. Kantor nejspíše při zakončení Aleše Jergla vykopl pravou tyč své branky.
    47:29 Oscar EKLUND - 3:3
     
    47:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec přeci jen ano a rozhodčí po poměrně dlouhé debatě gól uznávají, přičemž Lvi znovu srovnávají krok. Natlačili se totiž až na tělo Kantora a OSCAR EKLUND využil aktivity Lukáše Cingela, když dotlačil kotouč do posunuté svatyně – 3:3. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    47:29
    Hra už se ovšem mezitím přesunula na druhou stranu a velkou šanci měli zase Hradečtí, kteří se ocitli co možná nejtěsněji u Kantora. Puk se ale nejspíše v brance neobjevil.
     
    47:16
    A návrat to také byl velice stylový, když aktivní Robert Kousal ujížděl do samostatného úniku. Na poslední chvíli mu puk vypíchl špičkou hokejky příkladně se vracející Lukáš Cingel.
    43:50 Matěj BLÜMEL - 2:3
     
    43:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ze třetí třetiny uplynuly pouze tři minuty a Dynamo střílí třetí gól zápasu, přičemž se vrací do vedení. Matej Paulovič šikovně navezl kotouč až k Mazancově svatyni a po krátkém rozmýšlení ho nastřeloval do brankoviště. Tam se hrací předmět se štěstím otřel o nohu zaparkovaného MATĚJE BLÜMELA a vysokým obloukem zaplachtil až do sítě – 2:3. Asistence: Matej Paulovič, Rhett Holland.
    39:52 Robert KOUSAL - 2:2
     
    39:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní se již však Dynamo prosazuje a osm vteřin před druhou sirénou srovnává stav skóre. Stepan Zacharčuk vybojoval kotouč a předal ho po celý průběh duelu aktivnímu ROBERTU KOUSALOVI. Ten si touš pokryl i před dotírajícím soupeřem a z bezprostřední blízkosti překonal Mazance střelou těsně nad ledem k pravé tyči – 2:2. Asistence: Stepan Zacharčuk.
     
    36:49
    Hradečtí se rychle usadili v útočném pásmu, vyšívali s kotoučem, až Radek Smoleňák konečně prověřil Kantora z levé strany. Tomu nejprve touš vypadl, ale poté ho bezpečně přikryl.
     
    36:05
    Domácí si ve stoupajícím tlaku vyzkouší rovněž druhou přesilovku v utkání, Stepan Zacharčuk se provinil podrážením a už sedí na lavici hanby.
     
    33:38
    A do obrovské příležitosti se tlačil také rychlík Radovan Pavlík, z dorážky ale neuspěl ani jeho parťák.
     
    32:39
    Lvi pokračují v předchozí aktivitě a postupně utahují smyčku nad hosty. Lukáš Žejdl dostal nabito do prostoru kousek před brankovištěm, ale neuspěl.
     
    29:56
    Do slibné příležitosti se rvala první formace a Robert Kousal z bezprostřední blízkosti přepálil klec jen s osamoceným Mazancem.
     
    27:40
    Proto se do příležitosti dva na jednoho mohli hrnout Lukáš Cingel a Matěj Chalupa. První jmenovaný se snažil předsunout puk svému kolegovi, do záměru mu však skočil Jan Kolář.
    20:36 Radek SMOLEŇÁK - 2:1
     
    20:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hra se však rychle přesunula na opačnou stranu a domácí se poprvé v dnešním utkání ujímají vedení. Matěj Chalupa vybojoval kotouč na úkor soupeře a předal ho kapitánu RADKU SMOLEŇÁKOVI, který schovanou střelou překvapil Kantora. Na gólu má lví podíl rovněž Lukáš Cingel, který mu chytře stínil – 2:1. Asistence: Matěj Chalupa.
     
    19:30
    A právě tam se do nadějné příležitosti hrnul Matěj Chalupa, ten byl ale vytlačen až mimo střelecký úhel a možná i lehce dohrán u mantinelu.
     
    15:42
    Domácí budou mít k dispozici první přesilovou hru, Rhett Holland se totiž provinil podražením soupeře a jde si odpočinout.
    08:42 Radim ŠALDA - 1:1
     
    08:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kotouč však více na holi drželi Hradečtí a také se gólově prosazují, přičemž máme srovnáno. Aleš Jergl prosvištěl skoro celým útočným pásmem, vybruslil si s pukem poblíž modré čáře a předal ho Filipu Pavlíkovi. Ten z pravého křídla vypálil svoji pověstnou dělovku, kterou ještě těsně před Kantorem tečoval RADIM ŠALDA – 1:1. Asistence: Filip Pavlík, Aleš Jergl.
     
    06:01
    A po rychlé předávce pálil tvrdě z levého křídla ex-pardubický Petr Koukal, který ovšem nastřelil jen náruč připraveného Kantora.
    04:12 Denis KUSÝ - 0:1
     
    04:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme tu první změnu skóre v dnešním zápase a Pardubičtí se ujímají vedení. DENIS KUSÝ vybojoval a zmocnil se touše poblíž modré čáry. Poté nikým neatakovaný postupoval přímo na Marka Mazance a střelou na vzdálenější tyč ho bezpečně propálil – 0:1. Bez asistence.
     
    02:50
    Do slibné příležitosti se probíjel Oscar Eklund a po něm ještě od modré čáry pálil ostře Richard Nedomlel, ale jen do lapačky Kantora.
     
    01:28
    A k vidění byl i první menší závar před brankářem Dynama, ten si však i s přispěním defenzívy poradil a puk sevřel mezi betony.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 9. Šalda (F. Pavlík, Jergl), 21. Smoleňák (M. Chalupa), 48. Eklund (Cingel) – 5. Kusý, 40. R. Kousal (S. Zacharčuk), 44. Blümel (Paulovič, Holland), 52. Mandát (Vondrka, R. Kousal)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Klíma, Lev, Orsava – Žejdl, Koukal, Perret – Jergl, Kubík, R. Pavlík.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – J. Kolář (C), S. Zacharčuk, J. Zdráhal, Mikuš, Holland, T. Voráček, Ivan – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Tybor, R. Kousal, Vondrka – D. Kindl, Harju, Kusý – Paulovič, Rolinek (A), Blümel.

    Rozhodčí: Kika, Stano – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6617
    thejrc.org