Mountfield HK – Frölunda 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Frölunda HC
Úterý 04.02.2020, 18:45 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Krásný večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z Hradce Králové. Veškerá pozornost hokejové Evropy je dnes upřena na město pod Bílou věží. Historický sportovní okamžik největšího východočeského města leží náhle přímo před námi. Poslední hodiny zbývají do začátku netrpělivě očekávaného duelu. Mountfield Hradec Králové vyzve v tento den švédského soupeře Frölunda Indians v boji o post šampióna starého kontinentu. Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u finále Ligy mistrů!
     
    Frölunda Indians

    Hokejisté z Göteborgu jsou favoritem letošního finále Champions Hockey League. Pětkrát vyhráli švédskou nejvyšší soutěž, naposledy se jim to povedlo v loňském roce a letos se určitě pokusí svůj triumf obhájit, zatím jim v SHL patří 3. příčka. Stejně tak ale mohou dnes obhájit svůj loňský vavřín z hokejové Ligy mistrů. Tu vyhráli doposud třikrát, v sezóně 2015/16 přemohli ve finále pražskou Spartu.

    Z výše zmíněného jasně vyplývá, o jaký celek se jedná. Frölunda disponuje skoro až neuvěřitelnými zkušenostmi a silou, která v hokejové Evropě možná nemá obdoby.

    Co se týče formy Indiánů, nelze ji označit jinak, než jako vynikající. Z posledních pěti duelů ve švédské nejvyšší soutěži prohrálo mužstvo Rogera Rönnberga pouze jedno utkání. Před Hradcem tedy stojí nejlepší možný soupeř na vrcholu sil.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Celek z největšího města východních Čech za sebou rozhodně nemá takové úspěchy jako jeho dnešní protivník. Vždyť jen postup do vyřazovací části CHL byl pro Mountfield historickým úspěchem a finále tak logicky okusí poprvé. Za ty největší se může považovat postup do tuzemské nejvyšší soutěže ze sezóny 92/93 či účast v semifinále play-off z ročníků 16/17 a 17/18. O to větší motivaci však mohou Lvi mít právě pro dnešní naprosto výjimečný večer.

    Co se týče zkušeností, Hradec se nemůže s Frölundou měřit, většina jeho hráčů do této sezóny ani neokusila vyřazovací část Ligy mistrů a na mezinárodní scéně tak zdaleka nemá tolik praxe. Mountfield dnes musí podat svůj naprosto nejlepší výkon v sezóně, pouze pak může pomýšlet na úspěch.

    Navíc poslední výsledky nehovoří právě v prospěch Východočechů. Z předcházejících pěti zápasů si sice odnesli tři výhry, ale stabilita jejich výkonnosti není v této sezóně zdaleka taková, jaká by byla potřeba pro přímou účast ve čtvrtfinále play-off. Dnes lze ale jakékoliv dlouhodobé aspekty vynechat, finále se hraje na jediné utkání a v něm se může stát pochopitelně cokoliv.
     
    Cesty Hradce a Frölundy do finále CHL

    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši postoupili ze základní skupiny H z druhého místa. Skončili jen o bod zpět za svým dnešním protivníkem. Největší překážku na cestě do finále představoval pro Mountfield zatím Mannheim, který Lvi přetlačili po výsledcích 1:0 a 1:1, díky čemuž se dostali do čtvrtfinále.

    V něm narazili na švýcarský Zug a po prvním utkání to s Mountfieldem nevypadalo úplně růžově, když doma remizoval jen 1:1. V zemi helvetského kříže ale naprosto ochromil svého protivníka a po suverénní výhře 4:0 postoupil mezi čtyři nejlepší.

    Semifinále s Djurgårdenem bylo paradoxně výsledkově nejjednoznačnější. Hradec zvítězil v legendární hale Hovet 3:1 a pod Bílou věží pak navázal další jasnou výhrou 3:0. Poprvé v historii si tak zahraje finále CHL a je prvním českým týmem, který ho bude hrát na domácím ledě.

    Frölunda Indians

    Celek z Göteborgu hrál stejnou základní skupinu Ligy mistrů jako Hradec a postoupil z prvního místa. Jeho výsledky ve vyřazovací části ale byly pořádně divoké a nejednou byla Frölunda blízko tomu, aby v soutěži skončila. Hned první osmifinálový zápas s Färjestadem prohrála 3:6 a na svém ledě pak musela předvést velký výkon. Ten však zvládla podat a po výhře 8:2 a součtu výsledků postoupila.

    Čtvrtfinále nabídlo souboj se švýcarským Bielem a Indiánům v něm rozhodně nebylo dobře po těle. Úvodní střetnutí totiž před vlastními diváky ztratili poměrem 2:3, v odvetě pak dokázali vyhrát 4:3 a kvůli součtu skóre se muselo prodlužovat. Postup pro Frölundu urval v nastaveném čase Carlsson.

    Boj o finále pak nabídl klasický duel z čela švédské nejvyšší soutěže. Vyzyvatelem celku z Göteborgu bylo Luleå, které první utkání na ledě Indiánů vyhrálo 3:2. Když pak v odvetě po první třetině vedlo 1:0, zdálo se, že Hradec bude muset na finále CHL letět do země Tří korunek. Frölunda však ve zbývajících čtyřiceti minutách předvedla svou ohromnou sílu a po vítězství 3:1 se znovu těší na bitvu o titul evropského šampióna.
     
    Vzájemné zápasy ze skupiny CHL

    Letošní finalisté Ligy mistrů na sebe narazili již v její základní skupině H. Oba slavili po jednom vítězství, pokaždé se radoval hostující celek, doufejme tedy, že toto pravidlo již do třetice všeho dobrého a zlého platit nebude.

    1.9.2019 Frölunda Indians – Mountfield HK 2:3

    První měření sil obou celků proběhlo na začátku září loňského kalendářního roku. Hradec si po neúspěšném vstupu do CHL na ledě Cardiffu potřeboval spravit chuť a povedlo se mu to právě na úkor úřadujícího evropského šampióna.

    Šlo o poměrně kuriózní utkání, více než polovinu základní hrací doby totiž nepadla branka, pak ale gólmani inkasovali třikrát během pěti minut a Hradec vedl díky trefám Jergla a Samuelssona. Ve třetí třetině pak pojistku přidal Cingel a i když Frölunda korigovala v 57. minutě na 2:3, srovnat již nestihla.

    7.9.2019 Mountfield HK – Frölunda Indians 3:4

    Odveta se konala o týden později v ČPP Aréně a Hradec o dva dny dříve zvládl oplatit porážku velšskému Cardiffu. Druhým triumfem nad Indiány by udělal velký krok k postupu ze skupiny, jenže vytěžit z utkání body se nepovedlo.

    Zápas byl naprosto odlišný a přesto trochu podobný tomu v Göteborgu, během prvních šestnácti minut viděli fanoušci pět gólů. Frölunda vedla po prvním dějství 3:2, za Lvy skórovali Rosandič a Radovan Pavlík. Ve 44. minutě přidal pojistku pro švédský tým Roselli-Olsen a trefa Smoleňáka necelé dvě minuty před koncem znamenala už jen kosmetickou úpravu skóre.
     
    Řeklo se před utkáním

    V pondělí se od 18:00 konala tisková konference před finále CHL v Hotelu Tereziánský dvůr v Hradci Králové. Zúčastnili se jí hlavní trenéři obou celků – Roger Rönnberg a Vladimír Růžička, a rovněž kapitáni obou mužstev – Joel Lundqvist a Radek Smoleňák.

    Roger Rönnberg: Přijeli jsme do velice pěkného města. Připravujeme se na zápas už nějakou dobu, jsme moc rádi, že tu můžeme být a moc se těšíme na zítřek. Na zápas budeme určitě nachystáni. Máme zkušený tým s velkým charakterem, hráli jsme již hodně náročných i mezinárodních utkání a hráči toho mají dost za sebou. I díky tomu se nám dařilo otáčet série. Budeme hrát s výborným protivníkem. S Hradcem jsme v základní skupině hráli vyrovnané zápasy. Má silný tým, který výborně pracuje do defenzivy, takže k tomuto soupeři přistupujeme s pokorou. Abychom uspěli, musíme podat náš nejlepší výkon v Lize mistrů. Zítra očekávám skvělý hokej.

    Joel Lundqvist: Na zítřek se už opravdu moc těšíme. Je to pro mě i tým velké utkání. Pro takové chvíle hrajete hokej, abyste mohli uspět v takových zápasech a vyhrávali trofeje. Jak soutěž pokračuje, není už důležité, na čí půdě se hraje. Důležité je, že už se hraje o pohár, proto jsme tady. Loni to bylo doma skvělé, byla tam fantastická atmosféra, ale doufám, že vyhrajeme i tady. Hradecký tým považuji za velký a silný, proto musíme být silní na kotouči a zaměřit se na různé detaily v naší hře, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Očekávám, že to bude velice těžké utkání.

    Vladimír Růžička: Věřím, že budeme připraveni, a že se pokusíme přerušit sérii Frölundy. Měli jsme krátký čas na odpočinek, včera jsme ještě hráli extraligu, ale věřím, že hráči jsou velice dobře nachystáni a zítra se o to pokusí. V zápasech Ligy mistrů musíte mít pokoru a taky trochu štěstí. Nám výborně chytal brankář, dostávali jsme málo branek. Mužstvo šlapalo velice dobře a v důležitých momentech jsme stříleli klíčové góly. Tým zápas od zápasu rostl. Věřím, že zítra to hráči potvrdí. Utkání jako je tohle, nehrajete každý den. Finále ukáže, jak silný jsme tým. Věřím, že hráči do toho dají všechno a na domácí půdě v Česku uděláme vše pro to, abychom získali titul.

    Radek Smoleňák: Finále zní výborně, ale říká se, že když to nevyhrajete, tak nikoho moc nezajímá, jestli jste druhý, třetí, nebo poslední. Jsme rádi, že jsme ve finále jako druhý český tým, ale chceme být prvním, který soutěž vyhraje, to je to, co nás zajímá. Jsme velice rádi, že hrajeme doma. Když hrajeme doma a utkání se nám nedaří, fanoušci nám dávají extra sílu a takový motor. Vážíme si toho. Jsme rádi za fanoušky, město i organizaci, že se to může odehrát u nás a trochu se o nás ví v hokejovém světě. Víme o síle Frölundy, je to organizace, která svou sílu potvrzuje už pár let a určitě to nebude nic lehkého. Ale už jsme s nimi hráli dvakrát, u nich jsme je porazili, doma jsme prohráli. Zítra to bude souboj o to, kdo je doopravdy lepší. Doufám, že to zvládneme. Mají dobré hráče a jestli chceme vyhrát, od první vteřiny musí být vidět, že my jsme ten tým, který si za tím jde víc.

    Prezident klubu Miroslav Schön řekl k finále CHL následující: Věřím, že se o to naši kluci porvou. Vím, co to znamená pro Hradec Králové i celou Českou republiku.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Gaspar, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík "A", Šalda, Zámorský, Váchal – Smoleňák "C", Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář. Trenéři: Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

    Frölunda Indians: Mattsson (Rubin) – Lennström, Stollery, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Mustonen, Lundqvist "C", Friberg – Peterson, Hjalmarsson "A", Lasch – Carlsson, Sundström, Fagemo – Rosseli-Olsen, Lasu "A", Rakhshani – Henriksson. Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari (oba FIN) – Hofer (GER), Leermakers (NED).
     
    Ještě jednou přeji krásný historický večer všem, kteří se zajímají o letošní finále Champions Hockey League. Nad Hradcem Králové se stahují mračna a začíná lehce pršet, doufejme, že půjde o kapky štěstí, které největšímu městu východních Čech přinesou vytoužený titul krále Evropy.
     
    Do startu utkání zbývá ještě něco málo přes hodinu, sedadla v ČPP Aréně zatím zejí prázdnotou a dokonale tak kontrastují se sektory na stání, které jsou již teď naplněné a lidé v nich stojí na jedné noze, která nejspíš ani není jejich vlastní.
     
    Vytoužený návrat

    Hradec hlásí jednu důležitou změnu v sestavě. Na soupisku se vrací klíčový obránce Petr Zámorský a lze říci, že tak činí v nejlepší možnou dobu. Je však uveden až ve čtvrté formaci a je tak otázkou, na kolik procent je opravdu připraven. Uvidíme, zda bude nastupovat i do klasické hry pět na pět, nebo jestli ho budou trenéři Mountfieldu šetřit pro přesilové hry.
     
    Za chvilku se oba týmy dostaví na rozbruslení. ČPP Aréna se začíná postupně pomalinku zaplňovat, přichází další fanoušci a sedačky pod nimi začínají mizet, lze tedy konstatovat, že už při rozcvičce budou ochozy zimního stadiónu zde v Hradci Králové slušně zaplněné.
     
    Na ledovou plochu vstupují hokejisté Frölundy v bílých dresech. Přivítáni byli krátkým pískotem. Vrata se za nimi uzavřela, Hradečtí si ještě dávají v šatně na čas.
     
    Ozývá se hřmotný jásot a následné skandování: Hradec! Hradec! To může znamenat jediné, Lvi právě skočili na kluzišti a v dresech rudé barvy se chystají na rozbruslení.
     
    Hokejisté postupně odchází z ledu, když prochází pod hradeckým kotlem, ozývá se z něj skandování jména daného hráče. Do startu dnešního utkání zbývá už jen necelá půlhodina.
     
    Hráči obou mužstev vyklidili ledovou plochu a na ni vjela rolba, aby ještě jednou před startem utkání upravila ledovou plochu. Střetnutí začne přibližně za dvacet minut a hradecký kotel už rozjíždí mohutné skandování.
     
    ČPP Aréna potemněla a na ledovou plochu vniká pára. Na kostce nad ledem i na kluzišti začíná zahajovací ceremoniál před startem utkání.
     
    Na ledě se prezentují znaky obou klubů na obrovských plachtách, následně přijíždí piedestal a také pohár, o který se dnes bude pod Bílou věží hrát!
     
    Představováni jsou sudí, kteří budou dnešní střetnutí řídit. Ti už nyní krouží na ledové ploše a čekáme na příchod obou týmů.
     
    Na led nastupují hráči Mountfieldu Hradec Králové, v hale není slyšet vlastního slova. U vstupu na led šlehají do vzduchu plameny, kterých ale není třeba, na zimáku je už teď pěkně horko!
     
    Kluziště už nyní brázdí také hokejisté Frölundy Indians, kteří se rovněž dočkali příznivého přijetí především od vlastních fanoušků. Ozval se však i pískot.
     
    Oba celky se seřadily proti sobě na modré čáry, aby mohl zahajovací ceremoniál pokračovat, nicméně do plánovaného startu duelu už nám nezbývají ani tři minuty.
     
    Halou se nese hymna Champions Hockey League.
     
    Nyní dostává prostor státní hymna Švédska.
     
    Poslechneme si také státní hymnu České republiky.
     
    Ceremoniím je učiněno zadost a kotel Hradce rovnou rozjíždí krásné choreo, kterým připomíná dnešní událost a vítá svého soupeře.
     
    Teď už ale jdeme na věc, je tady ostrý start utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro hokejisty Frölundy, kteří poslali touš po pravé straně do pásma Lvů, tam jej ale beci Hradce dlouho nenechali.
     
    00:28
    Východočeši rychle přenesli hru na druhou stranu a po souboji u mantinelu vydolovali puk. První rána kapitána Smoleňáka však byla sražena do ochranné sítě prvním bránícím hráčem.
     
    00:49
    Hokejisté z Göteborgu rozehráli zpoza vlastní obranné modré čáry a na chvíli se dostali k puku i na zadním mantinelu, rychle jim ho však odebral Cibulskis.
     
    01:19
    O touš se bojuje v rohu kluziště za brankou Mazance, beci Lvů dokázali touš vypíchnout a hodit jej přes obrannou modrou.
     
    01:46
    Hráči Frölundy se dostali u vlastní brány pod tlak napadajících hokejistů Mountfieldu a byli donuceni k zakázanému uvolnění.
     
    02:05
    Fagemo rychle vystartoval po pravé straně a málem se dostal do situace dva na jednoho, z velké příležitosti ale Indiáni šanci nevytěžili.
     
    02:18
    Při dalším pokusu o rychlý přechod útočné modré se svěřenci Rogera Rönnberga dostali do postavení mimo hru.
     
    02:43
    Friberg získal touš na levém kruhu a dojel až k bráně Mountfieldu, ze špatného úhlu ale mířil hodně nepřesně.
     
    03:14
    Střela od modré čáry v podání Friberga si cestu k Mazancovi nenašla, byla sražena v předbrankovém prostoru.
     
    03:38
    Frölunda nyní prodává své zkušenosti z různých zápasů této úrovně. Drží puk ve své moci a nyní se s ním dokonce dostala do nebezpečného prostoru pro klec Lvů.
     
    04:16
    Mountfield získal puk, jenže jeho obránci teď nezvládli rozehrávku a Peterson šel do rychlé střelu, kterou ale Váchal srazil svou holí do ochranné sítě.
     
    04:38
    Perret prodal své rychlé nohy a dojel vyhozený puk, z rohu kluziště jej pak nahodil na Mattssona a ten dnes poprvé zasahuje.
     
    05:05
    Východočeši se konečně usadili v útočném pásmu a motají přihrávkami svého protivníka, zatím se drží u hrazení a snaží se najít vhodný palebný prostor.
     
    05:19
    Indiáni se zvládli osvobodit snadným vyhozením, jenže Cingel už za chvíli znovu zaváží kotouč přes útočnou modrou.
     
    05:35
    Hradec si zahraje přesilovku! Smoleňák byl v předbrankovém prostoru sražen Printzem, který fasuje dvě minuty za hákování.
     
    05:49
    Východočeši byli dvakrát vytlačeni z útočného pásma, do něhož se ale pokaždé rychle vrátili a v současné chvíli už zase motají svého protivníka v jeho třetině.
     
    06:29
    Kotouč letí přes všechny čáry a Marek Mazanec jej musí zastavit za vlastní klecí a pomoct spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    06:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec říká první slovo ve finále Ligy mistrů! PETR KOUKAL dostal kotouč do ideální pozice mezi kruhy, zpracoval si ho a přesnou ranou poslal na zadní tyč – 1:0! Asistence: Oskars Cibulskis, Filip Pavlík.
    06:53 KOUKAL - 1:0
     
    07:27
    Východočechy úvodní zásah nakopl a ženou se za dalšími úspěchy, přihrávku na útočnou modrou ale Cingel nezpracoval dobře.
     
    07:58
    Lvi vybojovali puk za vlastní bránou a jdou kupředu, Chalupa z levé strany sjížděl před bránu a byl faulován, Hradec má výhodu.
     
    08:07
    Druhá přesilovka pro Mountfield tak přichází vzápětí. Gormley přidržel Chalupovi hůl při jeho kličce a fasuje dvě minuty za držení hole.
     
    08:07
    Hradecký kotel se prezentuje dalším krásným choreem, kde je vyobrazen lev bojující s indiánem.
     
    08:16
    Cingel poslal z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, kde se Smoleňák oháněl jako děrviš, ale puk zasáhnout nedokázal.
     
    08:49
    Frölunda se znovu osvobodila jednoduchým vyhozením a hned o chvíli později dalším. Hradec tak musí se svou akcí znovu začít u Mazance.
     
    09:18
    Východočeši rozjíždějí svůj postupný útok zpoza vlastní brány. Svou šikovnost a rychlost předvedl Klíma, který se po levém hrazení prodral do útočného pásma a přihrál. Střelu od modré Mattsson chytá.
     
    09:38
    Buly před bránou Indiánů vyznělo lépe pro Frölundu, která se dokonce v oslabení pokusila zakončit, ale přihrávka na finálního střelce nebyla přesná.
     
    10:10
    Hokejisté z Göteborgu jsou kompletní a nahazují touš na zadní mantinel, kde však byl první Nedomlel, jenž posílá touš až na půlící čáru.
     
    10:38
    Hokejisté Frölundy se nyní poměrně lacino dostali k puku v poměrně zajímavé pozici, do zakončení se ale nakonec nedostali a Čáp nyní touš získal.
     
    11:16
    První třetina letí bleskovým tempem kupředu, dlouho se nepřerušovalo, Indiáni jsou teď lepším celkem, Rakhshani se už už dostával do ideální pozice, ale Nedomlel mu na poslední chvíli puk vypíchl.
     
    11:39
    Váchal si našel puk po vhazování a Radovan Pavlík jej od levého hrazení nahodil na útočnou modrou, kde jej ale zachytili beci Indiánů.
     
    12:06
    Tentokrát se ale svěřencům Rogera Rönnberga nepodařilo na pravé straně rozehrát a píská se jim zakázané uvolnění. Publikum to ocenilo potleskem.
     
    12:08
    Buly před Mattssonem vyhráli Lvi a Filip Pavlík nahodil od levého hrazení puk na bránu, strážce svatyně Frölundy zasáhl s jistotou.
     
    12:08
    Probíhá komerční přestávka, během níž si domácí kotel vyžádal pomoc publika a celá ČPP Aréna tak skanduje Hradec – Králové!
     
    12:14
    Další vhazování před brankářem Indiánů dopadlo úspěchem hokejistů ze Švédska, kteří se po levé straně dostali kupředu a budou hrát početní výhodu.
     
    12:17
    Matěj Chalupa podrazil na útočné modré rozehrávajícího beka a dost zbytečně tak oslabuje svůj tým. První početní výhoda pro Frölundu.
     
    12:27
    Skvělá práce Jordana Perreta! Ten dvakrát vybojoval puk a následně jej zavezl až na zadní mantinel, kde byl ihned ztrojen.
     
    12:57
    Velký závar před Mazancem! Frölunda měla několik dobrých šancí, chvíli na ni zívala prázdná brána. Rozhodující zakončení Hjalmarssona však gólman Lvů udržel na hrudi.
     
    13:16
    Hokejisté z Göteborgu za ohlušujícího pískotu kombinují v prostoru před Mazancem, jejich dva pokusy ale zatím jen zaduněly o zadní mantinel.
     
    13:49
    Stále se drží hráči ze Švédska v předbrankovém prostoru, Mazanec ale vyrazil střelu od modré a poradil si i s dorážkou Sundströma!
     
    14:27
    Nedomlel se dostal v rohu kluziště za vlastní bránou k puku a poslal ho přes všechny čáry, což publikum oceňuje nadšeným rykem!
     
    14:59
    Východočeši šli po pravém křídle kupředu, jenže přihrávka Dragouna byla zastavena v předbrankovém prostoru soupeřem.
     
    15:20
    Mazanec signalizoval sudím zakázané uvolnění, to se však nepíská a za chvíli tu bude další přesilovka Frölundy.
     
    15:25
    Druhá početní výhoda pro Indiány. Šalda na obranné modré podrazil soupeře a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    15:38
    Hokejisté Lvů ihned po buly vyhodili přes všechny čáry a nyní se jim dařilo soupeře zdržet v obranném pásmu.
     
    16:02
    Hjalmarsson je očividně při chuti, tentokrát znovu pálil z vrcholu pravého kruhu, kotouč byl v předbrankovém prostoru sražen a nakonec skončil mezi betony připraveného Mazance.
     
    16:16
    Hradecký gólman zatím souboj s Hjalmarssonem vyhrává, nyní lapačkou vyrazil jeho další ránu z pravého kruhu.
     
    16:29
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölunda srovnává krok! Lundqvist vypálil z levého kruhu, přičemž mu kotouč sklouzl z čepele a skrz chumel hráčů dojel až na hůl SIMONA HJALMARSSONA, který z bezprostřední blízkosti napálil touš do sítě – 1:1. Asistence: Joel Lundqvist, Ryan Lasch.
    16:29 HJALMARSSON - 1:1
     
    17:16
    Východočeši jsou nyní pod tlakem svého soupeře, který je napadá za vlastní bránou a snaží se získat černou pryž.
     
    17:43
    Další postup Frölundy je však zastaven, ačkoliv došlo i k zakončení. Mazanec ale nemusel zasahovat, už předtím došlo k přihrávce rukou.
     
    18:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölunda dvěma brankami v rozmezí dvou minut otáčí vývoj duelu! Grönlund vystřelil z vrcholu pravého kruhu, Mazanec puk vykopl, jenže přímo na hůl dorážejícího MAXE FRIBERGA – 2:1! Asistence: Anders Grönlund.
    18:21 FRIBERG - 1:2
     
    18:59
    Východočeši se nyní snažili projít po pravé straně, jenže postup Lva byl na útočné modré zastaven dvojicí bránících hráčů.
     
    19:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro Lvy v závěru prvního dějství! Mountfield předvedl obrovský nedůraz v prostoru mezi kruhy, kde se puk dostal k Ekbom, který ho nekompromisní bombou z ideální pozice napálil a JOHAN SUNDSTRÖM se šťastnou tečí zapisuje mezi střelce dnešního důležitého večera! Asistence: Viktor Ekbom, Samuel Fagemo.
    19:21 SUNDSTRÖM - 1:3
     
    19:58
    Východočeši se ještě snaží napadat v útočném pásmu, ale k puku se již nedostanou. Na druhé straně musel před chvíli předvést Mazanec ještě jeden důležitý zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství letošního finále Champions Hockey League patří dějinám. Hradec do něj parádně vstoupil a přesilovku v 7. minutě využil Koukal. Závěr třetiny však Lvům absolutně nevyšel, zato Frölunda se dostala do parádního tempa a točila obranu Mountfieldu v jeho pásmu hodně dlouhý čas. Během necelých čtyř minut nasázela tři branky a do druhé dvacetiminutovky tak vstoupí s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Moutnfield Hradec Králové – 5
    Frölunda Indians – 13
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, druhá třetina odstartuje za malou chvilku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hokejisté Frölundy získali po vhazování puk a po pravé straně jej posílají až na zadní mantinel, přičemž jdou důrazně napadat.
     
    20:38
    Východočeši se poněkud kostrbatě dostali přes útočnou modrou, kde se ale moc neohřáli a Nedomlel musí spěchat odehrát další nahozený puk.
     
    21:15
    Střela Gormleyho z levé strany od modré čáry byla hodně nepřesná, doletěla do rohu hrací plochy, kde o touš oba týmy bojují.
     
    21:29
    Další dlouhý pobyt celku z Göteborgu v prostoru před bránou Marka Mazance skončil pro Lvy šťastně. Hradec vyváží puk.
     
    22:09
    A znovu nám spád utkání začíná pádit rychlým tempem bez přerušení. Henriksson vypálil z vrcholu kruhů nepřesně.
     
    22:34
    Jergl se na levé straně dostával do zajímavé pozice, ale jeho zpětná prihrávka nebyla přesná.
     
    22:49
    Aleš Jergl se na pravém kruhu dostával do další zajímavé pozice, jenže přišla ruční brzda Ekboma, který ho podrazil, za což fasuje dvě trestné minuty.
     
    23:05
    Švédský celek vyhrál buly a ihned poslal kotouč přes všechny čáry k Mazancovi, Lvi se do pásma ale bleskově vrátili.
     
    23:29
    Východočeši drží soupeře v jeho pásmu, Lev a Cingel si u pravého hrazení párkrát vyměnili puk a snaží se najít palebnou pozici.
     
    23:50
    Dva velké zákroky Mattssona! Nejprve se skvěle přesunul proti ráně Lva z levého kruhu a následně zastavil dorážku Smoleňáka svým betonem u pravé tyče!
     
    24:20
    Mountfield zakládá další akci u své svatyně, hokejisté Frölundy je však aktivně napadají a podstatně jim ztěžují rozehrávku.
     
    24:50
    Frölunda je v plném počtu a Mattsson si připisuje další úspěšný zákrok proti střele Cibulskise z pravé strany od modré čáry.
     
    25:01
    Východočeši nedokázali získat touš v útočném pásmu, ale na obranné modré vytvořili past, do níž se soupeř lapil – postavení mimo hru.
     
    25:24
    Lvi musí spěchat za svou bránu, kam Indiáni nahodili kotouč. Výborně se nyní prezentuje Ryan Lasch, který prošel mezi třemi bránícími hráči a následně byl faulován u hrazení.
     
    25:24
    Nedomlel přišpendlil šikovného Lasche na hrazení v obranném pásmu, za což inkasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    25:49
    Frölunda řádně zatopila před Mazancem, kotouč skákal před brankovištěm, ale Lvi odpalují kotouč přes všechny čáry.
     
    26:15
    Znovu se Hradci podařilo osvobodit. Hokejisté z Göteborgu se ale do pásma vrátili bleskově a nyní zkusili natlačit kotouč do brány i s Mazancem, sudí přerušuje hru. Branka je mimo svou pozici.
     
    26:29
    Buly před bránou Lvů znovu vyznělo v prospěch švédského celku, který postavil přesilovku a nyní si přihrává na úrovni modré čáry.
     
    26:49
    Východočeši zblokovali střelu z levého kruhu a vyhodili puk přes všechny čáry, to samé se jim za malý okamžik podařilo znovu.
     
    27:15
    Frölunda se po několika soubojích dostala přes útočnou modrou, ale pak puk ztratila! Perret se hnal kupředu a situaci řešil ranou přes beka. Mattsson srazil puk před sebe a pak jej přikryl lapačkou.
     
    27:36
    Další buly před brankou švédského týmu dopadlo v prospěch Frölundy, Hradec již mezitím hraje opět s pěti bruslaři v poli.
     
    27:49
    Göteborský celek se znovu dostal do tlaku, Friberg ale místo střely z dobré pozice na pravém kruhu volil zpětný pas, jenže byl nepřesný.
     
    28:19
    Chalupa šel za bránu napadat rozehrávku Mattssona, což se mu povedlo, jenže následně byl přitlačen soupeřem na mantinel.
     
    28:40
    Krom komerční přestávky a krásného chorea v hradeckých barvách přichází také vyloučení na straně Frölundy. Ekbom inkasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    28:58
    Východočeši opět neuspěli na vhazování a Indiáni okamžitě posílají touš přes všechny čáry. Mazanec ho zastavuje u své klece.
     
    29:09
    Hradečtí se dostali do útočného pásma díky nahozenému puku, ke kterému se ale Indiáni rychle dostali a vyhazují. Podobný obrázek se následně rychle opakoval.
     
    29:36
    Nepřesná rozehrávka svěřenců tandemu Martinec-Růžička znamená zakázané uvolnění a buly před Mazancem.
     
    29:54
    Vhazování před klecí Lvů opanovali hokejisté Mountfieldu, kteří tentokrát dovezli puk za útočnou modrou a usazují se zde.
     
    30:15
    Jenže ne na dlouho. Indiáni jsou velice důrazní, dostali se k puku a rychle jej poslali zase přes všechny čáry.
     
    30:32
    Poprvé se v CHL projevují nedostatky ve hře Hradce z extraligy. Přesilovka Mountfieldu je nyní naprosto nefunkční.
     
    31:06
    Frölunda rozehrává z vlastního pásma, Lundqvist vyslal po pravé straně Friberga, který z levé strany sjel před bránu a nebezpečně zakončoval, Mazanec připraven!
     
    31:32
    Celek z Göteborgu je v těchto chvílích jasně lepším týmem na kluziště. Východočeši si nyní znovu neporozuměli a je jim pískán další icing.
     
    31:49
    Frölunda vyhrála další buly a usadila se v útočném pásmu. Rána Moverarea od modré čáry byla sražena chumlem hokejistů v předbrankovém prostoru k mantinelu.
     
    32:15
    Východočeši znovu pouze nahodili touš do útočného pásma a v jeho hloubi se jim ho nepodařilo získat, takže se musí stáhnout.
     
    32:35
    Tohle už bylo podstatně lepší! Zpětná přihrávka našla Filipa Pavlíka, který z vrcholu pravého kruhu tvrdě vypálil. Mattsson však vyrazil celkem bez potíží.
     
    33:05
    Po nějaké době je Hradec zase delší dobu v útočném pásmu a snaží se ohrozit klec protivníka. Lasu ale získává kotouč u levého hrazení a vyváží jej do bezpečí.
     
    33:45
    Hradečtí se dostávají k puku za vlastní bránou, kde ho sbírá Cibulskis, jeho rozehrávka prošla až do útočného pásma, jenže tam byl první u puku Printz.
     
    34:16
    Petr Zámorský je na ledě a nyní střelou z pravé strany od modré čáry pozdravil Mattssona, jenž jeho pokus bez potíží vyrazil.
     
    34:35
    Grönlund se dostal k puku na ose hřiště u modré čáry a ihned jej poslal na bránu. Mazanec ho ale tentokrát našel ve své rukavici a přerušuje se.
     
    34:35
    Po zákroku strážce svatyně Východočechů se bude znovu vhazovat po jeho pravé ruce. Zároveň probíhá komerční pauza, uvidíme, zda se Lvům podaří průběh utkání zdramatizovat.
     
    34:48
    Vhazování před klecí Lvů vyznělo lépe pro Hradecké, kteří poslali touš k zadnímu hrazení a od něj ho vyhodili po pravé straně kupředu.
     
    35:05
    Frölunda se znovu natlačila do útočného pásma, kde nyní se Lvy bojuje o touš u hrazení. Získal jej ale Radovan Pavlík, který ho však na útočné modré po zpětné přihrávce trestuhodně ztratil.
     
    35:27
    Znovu se hokejisté z Göteborgu snaží dobýt branku Hradce, nyní ale musí kombinovat podél hrazení, do dobré pozice se nedostávají.
     
    36:09
    Lvi se dostali do zajímavé pozice v útočném pásmu, Cingel ale držel puk na holi příliš dlouho a přihrávka na poslední chvíli byla sražena do rohu.
     
    36:39
    Jako slepý k houslím teď přišel Cingel k velké šanci. Puk na něj vyplaval v předbrankovém prostoru ze shluku hokejistů, slovenský štírek ale svou přízemní střelou mířil mimo!
     
    36:52
    Dobré střídání první formace Hradce. Smoleňák ještě dorážel na brankovišti, ale Mattsson už drží puk pevně ve své moci a nikomu jej nedá.
     
    37:14
    Na druhé straně byla také zajímavá situace. Sundström obdržel přesný pas na levý kruh a z bezprostřední blízkosti prověřil Mazance, který puk vykopl betonem.
     
    37:29
    Po dalším lehčím zákroku gólmana Lvů se před ním vhazuje, Lvi šli kupředu, jenže přihrávka Koukala na útočné modré byla pro Perreta příliš prudká.
     
    37:48
    Vhazovat se po vyhození puku do hlediště bude ve středním pásmu, Mountfield by hodně potřeboval vstřelit kontaktní branku.
     
    37:48
    Máme tu menší technický zádrhel, který spočívá v tom, že jeden držák tvrzeného skla vypadl, takže jej technik musí vrátit na původní místo a upevnit ochrannou síť za klecí Frölundy. Dochází tak k menšímu zdržení, během nějž se oba celky lehce vybruslují na ledové ploše, aby nevypadly z tempa.
     
    38:06
    Vše je opět v pořádku a znovu se hraje. Buly ve středním pásmu skončilo lépe pro Lvy, kteří se drali kupředu. Klíma však skrz čtyři bránící soupeře neprošel.
     
    38:19
    Boj o černou pryž na zadním mantinelu za klecí Frölundy. Kotouč vydolovali hokejisté z Göteborgu, kteří jej vyváží po pravé straně.
     
    38:43
    Moverare vypálil tvrdě z osy hřiště od modré čáry, Mazanec vyrazil a s dorážkou přispěchal Fagemo. I jeho však gólman Lvů skvěle vychytal!
     
    39:08
    Ještě jedno vhazování po dalším zákroku Mazance. Hokejisté Frölundy opět motají soupeře v jeho obranném pásmu, do zajímavé střelecké pozice se jim ale tentokrát nepodařilo dostat.
     
    39:22
    Přesilovka pro Frölundu. Smoleňák trefil jednoho z protihráčů holí do helmy a fasuje tak dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:37
    Východočeši se rychle dostali k puku a okamžitě jej poslali přes všechny čáry k Mattssonovi, soupeř se ale rychle vrací s dalším nájezdem.
     
    39:58
    Frölunda se opět usazuje před Mazancem, kotouč jde k levému hrazení, jenže na zakončení už nezbývá žádný čas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina finále Ligy mistrů skončila. Branku jsme v ní neviděli, nicméně dominance byla opět na straně Frölundy, která předvádí své zkušenosti a v utkání zatím zřetelně dominuje. Většinu času tráví v útočném pásmu, kde hraje na jistotu a nevytváří tak chyby a možnosti k tomu, aby Hradec mohl přecházet do rychlých brejků. Do třetí dvacetiminutovky si tak odnáší zasloužený dvougólový náskok a Mountfield bude muset mocně zabrat, pokud chce s utkáním ještě něco udělat. Na začátku třetího dějství se však bude ještě minutu a jednadvacet vteřin bránit v oslabení.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 7 (12)
    Frölunda Indians – 8 (21)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:37.
     
    Sudí i hokejisté obou týmů se vrací zpět na ledovou plochu, utkání tak bude za chvíli pokračovat. Smoleňák si ještě něco vysvětluje s hlavním sudím u trestné lavice.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Úvodní vhazování třetího dějství znovu opanovali hokejisté Frölundy, kteří se okamžitě natlačili do útočného pásma, ale Čápovi se podařilo vyhodit puk.
     
    40:38
    Šalda se dostal k puku u obranné modré a znovu jej posílá přes všechny čáry. Přesilovka se nyní celku z Göteborgu úplně nedaří.
     
    41:05
    Velezkušený Joel Lundqvis podržel na pravém kruhu puk a přihrál ho Laschovi, jenž dvakrát z ostrého úhlu pálil. Jednou trefil boční síť, podruhé Mazance.
     
    41:48
    Východočeši jsou kompletní a znovu se tak mohou vydat kupředu, jejich rozehra ale tentokrát končí na zakázaném uvolnění.
     
    42:06
    Buly před bránou Hradce opanovali hokejisté Frölundy, rána Moverarea od modré čáry zaduněla jen o bránu za klecí Mazance.
     
    42:19
    Rosseli-Olsen se šikovně vytočil na levém kruhu a střílel z bezprostřední blízkosti, Mazanec udržel kotouč na své hrudi!
     
    42:36
    Východočeši se na chvíli dostali do útočného pásma, jenže z něj byli bleskově vytlačeni. Za dalším nahozením spěchá Radovan Pavlík.
     
    43:09
    Mountfield drží útočnou třetinu a kombinací podél hrazení se snaží dostat do dobré palební pozice. Kevín Klíma to teď zkusil od pravého hrazení, jeho pokus byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    43:26
    Buly před Mattssonem vyhráli hokejisté z Göteborgu, kteří po pravé straně jednoduše vyhodili kotouč až ke kleci Mazance a byli dost rychlí na to, aby ho dojeli.
     
    43:41
    To samé bohužel nejde tak úplně říci o hráčích Hradce Králové, jejichž vyhození po pravé straně končí zakázaným uvolněním.
     
    44:06
    Mountfield se musí bránit, Frölunda kombinuje za jeho klecí, přihrávka na modrou čáru ale byla sražena a Koukal tak bojuje o touš v rohu kluziště.
     
    44:38
    Lvi se nyní po levé straně dostávali do šance, jenže Miškář nakonec přes levý kruh a bránící hráče neprošel.
     
    44:49
    Cibulskis zachytil puk, který sjel soupeři z hole a rychle postupoval kupředu, na útočné modré mu však vystavil stopku Printz.
     
    45:03
    Dvojice hráčů svádějící osobní souboj najela do brány Mountfieldu a vychýlila ji ze základního postavení. Bude se vhazovat před Mazancem.
     
    45:07
    Lvi poslali kotouč o hokejku protivníka na svou střídačku, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    45:29
    Gaspar šikovně křižně rozehrál na Cingela, který si zpracoval puk a posílá ho do rohu, kam si sjel Zámorský.
     
    45:54
    Lvi poměrně lacino ztratili kotouč v útočném pásmu, ale po přechodu jej soupeři opět rychle odebrali a mohou vpřed. Ránu Nedomlela z osy hřiště od modré čáry však Mattsson naprosto bez potíží kryje.
     
    46:06
    Buly před klecí Indiánů znovu zvládla lépe Frölunda, která po levé straně přenesla hru a Friberg se snažil obkroužit bránu a zasunout puk, který mu ale sjel z čepele.
     
    46:29
    Lvi nahodili touš do útočného pásma, jenže ho nestihli dojet, rozehrávku soupeře ale zachytili, a tak mohou opět kupředu.
     
    47:01
    Carlsson nahrával z pravého hrazení před bránu, kde však byl pozorný Cibulskis, jenž zabránil zakončení z nebezpečné pozice.
     
    47:08
    Mazanec chytá další ránu z levé strany a přerušuje se. Probíhá komerční pauza a choreo hradeckých fanoušků, kteří nafukují balonky v barvách svého klubu. Rovněž hlásíme, že je vyprodáno, zápas sleduje 6890 diváků.
     
    47:19
    Zámorský vyhazuje kotouč po pravé straně, jenže beci Frölundy byli na svých pozicích a vyhozený puk bez potíží zastavili a obrátili směr hry.
     
    47:37
    Další dlouhé nahození, za kterým se nyní hnal Chalupa, jenže se píská zakázané uvolnění, ačkoliv se útočník Hradce trochu diví.
     
    47:49
    Buly před Mazancem dopadlo lépe pro Hradecké, kteří znovu vyhodili puk. Prudký kotouč z hokejky Zámorského však Chalupa tečovat nedokázal, takže se zase píská icing.
     
    48:09
    Další vhazování před klecí Mountfieldu už dopadlo lépe pro Frölundu, která ale nedokázala rozehrát a Hradec může založit akci zpoza své svatyně.
     
    48:16
    Zámorský ztratil puk ve středním pásmu a Carlsson se hnal na Mazance, situaci vyřešil ranou přes beka. Gólman Lvů vyrazil ránu do ochranné sítě.
     
    48:27
    Hradečtí prohodili touš po pravém hrazení do útočného pásma, tam ho ale nedokázali získat a nyní se musí zase stáhnout ke své kleci.
     
    49:06
    Frölunda se malinko uspokojila a už nepracuje v takovém tempu, jaké jsme viděli na konci prvního dějství. Soustředí se především na pevnou obranu středního pásma.
     
    49:36
    Koukal zastavil přihrávku po hrazení směřující na Lundqvista. O chvíli později dostal nabito do prostoru mezi kruhy, ale zpracování se mu nepovedlo a puk mu utekl.
     
    50:15
    Necelých deset minut zbývá Hradci k tomu, aby s výsledkem něco udělal. Frölunda posílá kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    50:22
    Buly před Mattssonem ovládli hokejisté z Göteborgu, kteří ale nedokázali vyhodit, Lvi natlačili touš do brankoviště, kde ale úřaduje gólman Frölundy.
     
    50:38
    Indiáni ztratili touš při rychlém přechodu kluziště, jenže o chvíli později jej získali zpět a Mazanec musel famózně zakročit betonem proti ráně Mustonena z mezikruží!
     
    51:09
    Východočeši se dlouho v prostoru před klecí soupeře neohřáli, Cingel rozehrává akci Lvů z rohu za vlastní bránou, Klímu ale přesným pasem nenašel.
     
    51:36
    Další založení akce Hradce končí zakázaným uvolněním, ačkoliv se to divákům ve vyprodané ČPP Aréně úplně nepozdává.
     
    51:58
    Hokejisté Frölundy nastřelili touš na zadní mantinel, tam jej sebral Nedomlel a po pravém hrazení jej vysílá kupředu na zteč, tam do přihrávky vložil hůl Sundström a touš je na střídačce Indiánů.
     
    52:05
    Aleš Jergl dostal přihrávku na svůj oblíbený levý kruh, jenže přízemní střelu zastavil skvělý Mattsson, jenž stihl vykopnout svůj beton!
     
    52:34
    Další zakázané uvolnění svěřenců Rogera Rönnberga, ti se nyní už zcela soustředí na defenzívu a to, aby ubránili svůj dvoubrankový náskok.
     
    53:06
    Východočeši se ještě snaží, střela Čápa z levé strany od modré čáry ale byla hodně nepřesná a té druhé chyběla razance i dobrý směr.
     
    53:28
    Lvi drží kotouč za svou svatyní a nechají oba celky vystřídat, následně vyráží kupředu. Hradec získal pásmo, ve kterém se ale delší dobu nezdržel.
     
    53:49
    Jakub Lev dostal pas do prostoru na vrcholu kruhů a ihned pálil, trefil však prvního bránícího hráče před sebou. Po hříchu jediného, který mu bránil.
     
    54:16
    Frölunda zase roztáčí svůj kolotoč rychlých krátkých přihrávek na druhé straně. Dala by se trochu přirovnat k fotbalové Barceloně. K puku se ale nyní probojoval Filip Pavlík.
     
    54:53
    Joel Lundqvist dostal přihrávku do předbrankového prostoru a z nebezpečného prostoru zakončoval. Pouze do betonů Mazance, který byl na ledě včas.
     
    55:25
    Na druhé straně se do dobré pozice dostával Perret, jenže poslední bránící hráč mu vypíchl kotouč z čepele.
     
    55:49
    Východočeši nyní ztratili puk na útočné modré a při návratu do obranného pásma fauloval Chalupa, který připraví Hradec o možnost závěrečného tlaku.
     
    55:54
    Matěj Chalupa dostává dvě trestné minuty za sekání a šance Hradce na vítězství v CHL se dostávají na bod mrazu. Probíhá poslední komerční pauza.
     
    56:09
    Lev protestuje na buly proti postavení soupeře, ale čároví ho nutí hrát. Buly nakonec hokejista ovládl a jeho spoluhráč Šalda posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    56:27
    Frölunda postavila přesilovku a nyní posílá kotouč na pravý kruh, kde opět operuje velezkušený Joel Lundqvist.
     
    57:05
    Indiáni drží puk v útočném pásmu a očividně nikam nespěchají, chtějí hlavně držet pásmo. Ránu Hjalmarssona z vrcholu pravého kruhu likviduje Mazanec vyrážečkou.
     
    57:27
    Indiáni se drží před Mazancem a Lvům se nedaří vyhodit. Mazanec zastavil další ránu Hjalmarssona z pravého kruhu, tentokrát k tomu využil svůj beton.
     
    58:04
    Královéhradečtí jsou kompletní a nyní musí hned kupředu, nejprve však musí vydolovat puk z rohu kluziště za vlastní bránou.
     
    58:27
    Pokud se něco v dnešním utkání Mountfieldu nedařilo krom přesilovek, je to rozehrávka, což teď potvrdil také Richard Nedomlel.
     
    58:45
    Hokejisté z Göteborgu žádné drama nepřipouští a drží se v útočném pásmu, Hradec se od své brány nemůže vůbec odlepit.
     
    59:16
    Fanoušci v ČPP Aréně přes dnešní výsledek tleskají svým svěřencům za výsledek v letošním ročníku CHL.
     
    59:30
    Hradec Králové to ještě naposled zkusí. Mazanec je na střídačce a Lvi operují v útočném pásmu v šesti.
     
    59:34
    Mattsson drží puk, bude se před ním vhazovat. Trenér Růžička si ještě bere oddechový čas a kreslí svým svěřencům závěrečnou akci. Mazanec zůstane na střídačce.
     
    59:34
    Publikum v ČPP Aréně je na nohou a potleskem vestoje děkuje královéhradeckým hokejistům za to, co v Lize mistrů předvedli.
     
    59:50
    Oskars Cibulskis nezachytil vyhození na útočné modré, je definitivně po nadějích, Lvi vyklízí útočné pásmo.
     
    Konec zápasu.
     
    Frölunda Indians kompletuje svůj zlatý hattrick a stává se šampiónem Evropy pro sezónu 2019/20!
     
    Hokejisté Frölundy slaví u své klece, kam se všichni sjeli a v hloučku poskakují. Hráči Hradce poněkud smutně postávají u své střídačky. ČPP Arénou se ale nese jasné: Hradec-Králové!!!
     
    Radek Smoleňák je z výsledku očividně hodně smutný, na střídačce už si sundal helmu a lituje promarněné příležitosti, která se mu dnes naskytla, stejně jako jeho spoluhráčům.
     
    Fanoušci Hradce Králové nepřestávají skandovat a děkovat svému týmu za předvedený výkon ve stylu: Tak jsme druhý no a co!
     
    Pojďme utkání zhodnotit. Jak již bylo zmíněno, Frölunda Indians se stává staronovým králem Evropy. Své finálové představení nezačala nejlépe, jenž pak předvedla klíčové čtyři minuty na konci prvního dějství. V nich skóre otočila a pak už jí stačilo si náskok pečlivě střežit až do samého závěru. Nutno přiznat, že jde o vítězství zasloužené, hokejisté z Göteborgu byli na ledě rozhodně lepším celkem a pohár si odnesou zaslouženě. Hradec cestu skrz jejich pevnou obranu nenašel. Přesto dosáhl parádního výsledku, když v letošním ročníku končí na druhém místě!
     
    Oceněna je čtveřice rozhodčích, kteří dnešní finále řídili. Nutno uznat, že dnes byli opravdu dobří a publikum je oceňuje hlasitým potleskem. Mnozí sudí z extraligy by se od nich měli co učit...
     
    Dochází k vyhlášení nejlepších hráčů finále Champions Hockey League. Za Hradec Králové je to Marek Mazanec, za Frölundu pak Ryan Lasch.
     
    Oceněn je nejproduktivnější hráč letošního ročníku Champions Hockey League, kterým je opět skvělý Ryan Lasch.
     
    Nejužitečnějším hráčem celé sezóny Champions Hockey League je do třetice Ryan Lasch.
     
    Oceněn je tým, který skončil na skvělém 2. místě letošního ročníku Champions Hockey League. A to je nejlepší z českých týmů – Mountfield Hradec Králové!
     
    Hokejisté Hradce Králové si kráčí pro stříbrné medaile a rovněž jdou poblahopřát k vítězství svému protivníkovi.
     
    Vicemistru Evropy tleská ještě jednou celá ČPP Aréna za znění "Sweet Caroline"
     
    Nyní už dochází k dekorování staronového šampióna Frölunda Indians, kterému rovněž celá ČPP Aréna sportovně tleská.
     
    Kapitán Joel Lundqvist si přichází pro pohár, ještě jednou zopakujme, že vládcem Evropy je opět skvělá švédská Frölunda Indinas, která si nyní užívá oslavy na ledě ČPP Arény! Připojujeme se s gratulací.
     
    Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové sportovně poklepali hokejkami o led a míří pod kotel svého celku, Frölunda se odebírá pod ten svůj.
     
    Oba celky se fotí a hradečtí fandové vytahují své šály. Trochu čekáme na to, až se ztiší hlasitá hudba, aby umožnila závěrečné děkovačky obou týmů.
     
    Radek Smoleňák už rozdává na ledové ploše první rozhovory, zatímco jeho spoluhráči se odebírají do kabin a umožňují tak oslavu svého soupeře.
     
    Hokejisté Frölundy si mezi sebou půjčují pohár a postupně s ním jezdí ke svému kotli, rovněž ale vzdávají svým potleskem hold skvělému hradeckému obecenstvu.
     
    Ještě jedna závěrečná fotka pro Frölunda Indians s pohárem pro letošního vítěze Ligy mistrů. Část fandů z kotle odchází, další tam ale zůstávají a určitě se ještě pokusí dostat hradecké hokejisty zpět na ledovou plochu.
     
    Ještě doplňme statistiky...

    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 6 (18)
    Frölunda Indians – 8 (29)
     
    Ode mne je to z dnešního historického večera již vše, děkuji vám za pozornost. Mountfield Hradec Králové je po dnešku novým vicemistrem Evropy. Frölunda Indians je jeho staronovým králem. Přeji vám pěkný zbytek úterního večera a někdy příště se u dalších hokejových přenosů z největšího a nejkrásnějšího města východních Čech budu opět těšit, na počtenou. (21:38:18)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. Koukal (Cibulskis, F. Pavlík) – 17. Hjalmarsson (Lundqvist, Lasch), 19. Friberg (Grönlund), 20. Sundström (Ekbom, Fagemo)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Gaspar, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík "A", Šalda, Zámorský, Váchal – Smoleňák "C", Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář. Trenéři: Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.
    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Lennström, Stollery, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Mustonen, Lundqvist "C", Friberg – Peterson, Hjalmarsson "A", Lasch – Carlsson, Sundström, Fagemo – Rosseli-Olsen, Lasu "A", Rakhshani – Henriksson. Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari (oba FIN) – Hofer (GER), Leermakers (NED)

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    thejrc.org