Č. Budějovice – RFS Riga 2:1 (kon.) | Líšeň – Vrchovina 3:0 (kon.) | Benešov – Žižkov 1:3 (kon.)
Ústí n. L. – Slavia B 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (0:1)
RFS Riga
Středa 05.02.2020, 13:00 • Aradippou Municipal Stadium (Kypr) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    90
    Konec zápasu. (14:49:08)
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby se do šance dostával Pavel Šulc. Už už to vypadalo, že půjde sám na brankáře, ale v poslední chvíli jej skluzem ve vápně obral o míč bránící hráč soupeře.
     
    89
    Riga se ze všech sil snaží o vyrovnání, Dynamo ale pečlivě brání těsný náskok.
     
    86
    Po rohovém kopu Rigy se k hlavičce dostal jeden z útočníků lotyšského celku. Míč ale mířil nad branku, takže brankář Drobný nemusel zasahovat.
     
    83
    Novák se nezaviněně, ale hodně nepříjemně srazil s jedním z protihráčů. Hra je tak na nějakou dobu přerušena, aby mohli být oba hráči ošetřeni.
     
    80
    Dynamo nadále drží těsné vedení, Riga je ale aktuálně hodně aktivní a deset minut před koncem druhého poločasu není stále o ničem rozhodnuto.
     
    76
    Jeden z útočníků lotyšského celku šel úplně sám na brankáře Drobného. Golman Jihočechů ale dokázal střelce vystát a soupeř tak napálil míč jen do velezkušeného brankáře Dynama.
     
    73
    Poté, co Dynamo otočilo skóre na sovu stranu, se aktivita přenesla na kopačky fotbalistů FK RFS Riga.
     
    71
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Schranz, přichází Rabušic.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Čolić, přichází Kladrubský.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Čavoš (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    70
    Po centr do vápna musel zasahovat na druhé straně i Jaroslav Drobný, kteerý celkem bez problém lapil hlavičku hráče Rigy číslo 25.
     
    68
    A další pěkná akce Budějovic. Tentokrát z levé strany si míč na střelu navedl obránce Pavel Novák. Jeho pokus mířil necelý metr nad břevno. Škoda, to byla moc pěkná střela.
     
    67
    Po pravé straně hriště unikal Patrik Brandner, který přihrávkou na bližší tyč hledal Ivana Schranze. Ten míč lehounce tečoval a brankář Kucher se štěstím míč reflexivně vyrazil.
     
    59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo otáčí skóre na svou stranu. Po standardce poslal centr do vápna Čolić a jeho perfektní pas našel hlavu TOMÁŠE SIVOKA, který přesnou hlavičkou k tyči posílá Jihočechy do vedení.
     
    55
    Druhý poločas zatím patří fotbalistům Českých Budějovic. Ti se po vyrovnání ujali iniciativy a hrají v o poznání vyšším tempu, než soupeř. Riga se v posledních chvílích soustředí především na bránění.
     
    48
    Další obrovská šance Jihočechů. A opět u ní byl Ivan Schranz, který po kombinaci s Brandnerem vnikl do vápna a z nějakých třinácti metrů vypálil ránu pod břevno. Kucher skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop.
     
    46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ihned po změně stran se Budějovice dočkaly vyrovnání. Hned po rozehrávce získalo Dynamo balon, po pravé straně vniknul do vápna Ivan Schranz, který zpětnou přihrávou našel zcela volného DENISE GRANEČNÉHO. Ten střelou do prázdné branky vyrovnává na 1:1.
     
    46
    Dynamo nastoupilo do druhého poločasu se třemi změnami. Nepokračují Havelka, Mršić a Mészáros, místo kterých nastoupili Granečný, Šulc a Brandner.
     
    46
    Začal druhý poločas.

    Aleš Strouha

    Branky: 46. Granečný, 59. Sivok – 6. testovaný hráč (93)

    Karty:   70. Čavoš (CEB) – 23. Mordatenko (RFS)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Havel, Sivok, Novák – Havelka (46. Šulc), Čavoš – Mészáros (46. Brandner), Javorek, Mršić (46. Granečný) – Schranz.
    Náhradníci: Křížek, Sušak – Kladrubský, Talovierov, Kopečný, Granečný, Polom, Kulhánek, Brandner, Šulc, Táborský, Ledecký, Rabušic, Malecha.

    RFS Riga: Kucher – Isajevs, Savalnieks, testovaný hráč (25), Solovjovs – Šimovič, Babichev, Mordatenko, testovaný hráč (7) – Couadio, testovaný hráč (93).
    Náhradníci: Vilkovs – Sorokons, Mesquita, Fernandes, Kluškins, testovaný hráč (77), testovaný hráč (94), Lemajič.
    ocianews.com