Fiorentina – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 1:3 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:2 (1:0)
Atalanta Bergamo
Sobota 08.02.2020, 15:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:06:42)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 3 – 7
    Střely mimo: 2 – 6
    Držení míče: 36 % – 64 %
    Rohové kopy: 5 – 3
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 20 – 13
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Bergamo tedy slaví už sedmou venkovní výhru a první vítězství ve Florencii od začátku roku 1993. Fialky naopak neuspěly potřetí za sebou a v případě zítřejšího úspěchu Udinese klesne v tabulce Serie A až na patnácté místo.
     
    Je dobojováno! Atalanta dnes opět ukázala, že dorostla v opravdu vyspělé mužstvo a zaslouženě si na čtvrtém místě Serie A vybudovala tříbodový náskok na páté AS Řím. Hosté měli prakticky celý zápas jasnou územní převahu a nic na tom nezměnil ani Chiesův gól z dvaatřicáté minuty, který přišel de facto z ničeho. Gasperiniho svěřenci zůstali pozitivní a pár minut po změně stran zásluhou Gómeze a Zapaty vyrovnali. Ve dvaasedmdesáté minutě se navíc z dálky prosadil střídající Malinovskyj a domácí se už nezmohli na žádný větší závěrečný tlak.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Federico Chiesa (FIO)
     
    90+3
    Nechybělo mnoho a Fiorentina zničehonic gólově udeřila. Federico Chiesa si daleko od branky navedl míč na pravačku a jen o kousek ho poslal nad horní tyč!
     
    90+2
    Hosté se opět nehnali do zakončení a vyměnili si celou řadu přihrávek. Změnil to až Zapata, kterému však střela nesedla.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. V první z nich má míč pod kontrolou jen a pouze Bergamo.
     
    90
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Adrien Tameze.
     
    89
    Alejandro Gómez těsně před svým odchodem ze hřiště vystřelil z úhlu, ovšem Bartłomiej Drągowski byl u své pravé tyče připraven.
     
    89
    Gaetano Castrovilli zahrál rukou. Pár desítek vteřin před koncem zápasu se tak Fiorentina stále nemůže dostat k žádnému závěrečnému tlaku.
     
    88
    Až Chiesovi se povedlo otočit hru a vyrazit do útoku po levém křídle. Palomino k jeho smůle předvedl fantastický skluz a na programu bude jen odkop od Golliniho branky.
     
    87
    Zapata z křídla přihrál pod sebe na Malinovského. Ten ale nešel do střely a rozhodl se pokračovat v kolotoči krátkých přihrávek na jistotu.
     
    86
    Neúnavný Iličić uloupil míč ve středu hřiště a Atalanta se jen díky němu opětovně usadila na útočné polovině soupeře, kde se logicky nežene do zakončení.
     
    85
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Milan Badelj.
     
    84
    Gómezův centr proletěl hodně vysoko nad Zapatou, který se ani nesnažil jít do vzduchu. Před rozehrávkou Drągowského se bude znovu střídat.
     
    83
    Remo Freuler přišel o míč na pravém konci velkého vápna. Domácí se ale nedostali do bezpečí a po faulu Dalberta budou bránit standardní situaci.
     
    82
    Ruslan Malinovskyj si pomohl drobným faulem proti Pezzellovi. V posledních minutách se přece jenom hraje více na útočné polovině Fiorentiny.

    Michal Břuchanský

    Branky: 32. Chiesa – 49. D. Zapata (A. Gómez), 72. Malinovskyj (A. Gómez)

    Karty:   16. Castrovilli (FIO), 59. Vlahović (FIO) – 27. D. Zapata (ABC), 33. Gollini (ABC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Igor, Pezzella (C) – Lirola, Benassi (85. Badelj), Pulgar (79. Sottil), Castrovilli, Dalbert – Chiesa, Cutrone (46. Vlahović).
    Náhradníci: Brancolini, Terracciano – Badelj, M. Cáceres, Ceccherini, R. Ghezzal, Sottil, Terzić, Venuti, Vlahović, Dalle Mura, Agudelo.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, Palomino – Castagne, Pašalić (64. Malinovskyj), A. Gómez (C) (90. Tameze), Freuler, Gosens – Iličić, D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Bellanova, Caldara, Colley, Czyborra, Hateboer, Malinovskyj, Muriel, Tameze.

    Rozhodčí: Mariani – Costanzo, Ranghetti
    bahis siteleri