Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 12.02.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Liberec kraluje Tipsport extralize s pětibodovým náskokem na druhou Plzeň
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga se po reprezentační přestávce znovu vrací a v netypickém středečním termínu nabídne téměř kompletní 44. kolo. My se zaměříme na severočeský souboj mužstev z opačných konců tabulky. Bílí Tygři Liberec přivítají celek HC VERVA Litvínov!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Před reprezentační přestávkou se Tygrům moc nedařilo. Po jasné výhře proti silné Spartě totiž přišla dvě zaváhání proti s papírově slabšími soupeři. Nejdříve před svými fanoušky podlehli Vítkovicím 1:2 po samostatných nájezdech. Domácí měli přitom střeleckou převahu, skvělého Daniela Dolejše ale překonal pouze Radan Lenc.

    V posledním kole zavítali na led svého boleslavského rivala. Bruslaři se dostali do vedení už v úvodní minutě a v průběhu zápasu svůj náskok navyšovali. Středočeši nakonec vyhráli 4:1, jediný gól šelem zaznamenal v poslední minutě obránce Ronald Knot. Mimochodem, Ladislav Šmíd v tomto utkání strávil na ledě těžko uvěřitelných 33 minut a 45 vteřin, čímž překonal historický rekord základní části Tipsport extraligy.

    I přes dvě prohry se ale svěřenci trenéra Patrika Augusty stále drží na prvním místě tabulky s náskokem šesti bodů na Spartu, která má navíc na svém kontě o tři zápasy více. Podaří se jim náskok ještě navýšit? Tým ze Severočeské metropole má velice dobře nakročeno za dalším prezidentským pohárem!
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    To Litvínov trápí diametrálně odlišné starosti. Na třinácté příčce drží náskok pouhého bodu na poslední Pardubice, nutno ale podotknout, že odehrál o dva zápasy méně než Dynamo a Vítkovice. V poslední době se ale zvedá. V minulém kole podlehl silnému Třinci, nicméně předtím si ze čtyř utkání připsal skvělých deset bodů!

    Oceláři to proti Litvínovským v minulém kole rozhodně neměli lehké. V bláznivé první třetině padlo pět branek a Třinec po ní vedl 3:2. Severočeši ve zbytku zápasu už vyrovnat nedokázali, i když si vypracovali několik zajímavých šancí.

    Chemici byli před uzávěrkou přestupů hodně aktivní i na hráčském trhu. Tým z důvodu neuspokojivých výkonů opustili zkušení Lukáš Kašpar a Karel Kubát. Exliberecký Adam Jánošík byl vyměněn do Plzně za reprezentanta Michala Moravčíka. Kádr doplnili dva Kanaďané – obránce Akim Aliu a útočník Chris Langkow. Palebnou sílu pak ještě posílil útočník Tomáš Pospíšil. Prosadí se nové posily proti Bílým Tygrům?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, A. Musil, J. Vlach – Rychlovský.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Bílí Tygři ještě před startem duelu poděkují složkám IZS, úvodní buly se tedy zřejmě o něco málo opozdí. Hráči obou celků už jsou na hrací ploše, Liberec oblékl bílé dresy, Verva černé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Máme vhozeno. Jiří Říha zkusil využít možnosti hybridního icingu, Ronald Knot měl ale k puku nejblíže a hra se stěhuje před hostující branku.
     
    00:58
    Rostislav Marosz po Hudáčkově přihrávce poslal zpoza branky puk do ohně. O zakončení bez přípravy se pokusil Marek Zachar, touš však lovil trošku pod bruslemi a trefil pouze Janusovy betony.
     
    01:38
    Litvínovští se s trochou štěstí dostali ze svého obranného akce. Další postup se nicméně zastavil ve středu pole.
     
    02:04
    Lukáš Válek operoval za brankou Hrachoviny. Liberecká obrana byla trošku rozhozená, Válkova přihrávka mezi kruhy ke štěstí domácích nikoho nenašla.
     
    02:52
    Ofsajd Bílých Tygrů, vhazuje se v neutrální zóně.
     
    03:03
    A další postavení mimo hru v podání modrobílých. Tentokrát v něm byl nachytán Jakub Valský.
     
    03:20
    Ladislav Šmíd se nepohodl s Michalem Birnerem, kterému adresoval kotouč na paty. Zdarma se tedy černé gumy chopili hosté.
     
    04:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rychle otevírají skóre! Rostislav Marosz si krásně vyměnil puk s Michalem Bulířem. Druhý jmenovaný pak zakončoval zcela sám před Janusem, kterému bekhendová střela proklouzla za záda. Pohotový LADISLAV ŠMÍD už pak snadno uklidil kotouč do sítě! Asistence: Michal Bulíř. Rostislav Marosz.
    04:14 Ladislav ŠMÍD - 1:0
     
    04:57
    Hosté se po inkasované brance podívali do pásma. Tygři je ale uzavřeli za brankou, čím náznak litvínovského tlaku skončil.
     
    05:30
    O slovo se znovu chtěli přihlásit Liberečtí. Rozhodčím ale neuniklo, že se při přechodu do třetiny dopustili dalšího postavení mimo hru.
     
    06:08
    Adam Musil vytvořil slušnou palebnou pozici Kolmannovi. Ten si udělal pár kroků od modré čáry vpřed, načež ještě neúspěšně nabízel touš na teč Jakubu Valskému.
     
    06:45
    Další nápor domácího celku ukončil brankář Janus, který schoval puk ve své rukavici. Na řadě je komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 6:0.
     
    06:48
    Knot hned po vyhraném vhazování prověřil Januse lehkým nahozením z ostrého úhlu. Zkušený gólman si hlídal bližší tyčku a v klidu zasáhl.
     
    07:29
    Radan Lenc zakončil rychlý postup Liberce svižnou střelou z vrcholku pravého kruhu. Jaroslav Janus si připisuje další úspěšný zákrok, kotouč tentokrát zkrotil v lapačce.
     
    08:02
    Michal Bulíř se nadechl k zajímavé individuální akci. Když už se dostal do blízkosti hostující klece, trošku mu puk ujel a přihrávka na volného Zachara postrádala přesnost.
     
    08:49
    Šelmy se drží v útočném pásmu, ale před důsledně bránícího soupeře nemohou najít cestu k zakončení. Touš nakonec vylétl mezi diváky, vhazovat se bude po levé Janusově ruce.
     
    09:41
    Jaroslav Vlach se snažil svůj návrat do sestavy oslavit okamžitým gólem, z pravého kruhu ale po ledě netrefil prostor u vzdálenější tyče.
     
    10:00
    První střela Litvínova přišla až v polovině třetiny, ovšem stála za to! Akim Aliu zakončoval akci dvou proti jednomu, Dominik Hrachovina proti němu skvěle vyjel a podržel svůj tým.
     
    10:56
    František Lukeš zavezl puk do ofenzivní zóny a srovnal si jej na střelu. Ladislav Šmíd Lukešův pokus úspěšně zblokoval až do ochranné sítě.
     
    11:55
    Jakub Petružálek (LIT) se dostal do potíží ve středním pásmu. Po sérii soubojů je litvínovský forvard vyloučen za sekání.
     
    12:10
    Michal Birner nejprve nohou parádně zastavil vyhození hostů. Ti se však nakonec přece jenom z pásma dostali. Problémy tím pro ně ale nekončí, Tygři mají ponechanou výhodu!
     
    12:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení).
     
    12:35
    Michal Birner zkusil dvojnásobnou výhodu bleskově využít, jenže zpoza kruhů trefil jen klubko hráčů, od kterého se kotouč odrazil do bezpečí.
     
    13:18
    Bílí Tygři se pomalu přibližovali k Janusovi, Michal Birner pak z pozice mezi kruhy lehce orazítkoval bližší tyčku!
     
    13:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí ovšem dvojnásobnou přesilovku přece jenom zužitkovali. Tvrdou ránu Ladislava Šmída ještě Janus vykopl, v následné skrumáži však MICHAL BULÍŘ doklepl kotouč za čáru! Michal Moravčík se v brankovišti ještě snažil zabránit pohromě, ale měl to těžké. Asistence: Radan Lenc, Ladislav Šmíd.
    13:36 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    14:28
    Domácí celek pokračuje klasickou přesilovkou. V pásmu se sice drží, k dalším šancím to nicméně zatím nevede...
     
    15:07
    Tak to je pro chemiky pořádně nešťastné. Viktor Hübl (LIT) totiž zbytečně fauloval v ofenzivní zóně, inkasuje dvě minuty za držení protihráče a posílá svůj tým do dalšího oslabení.
     
    15:32
    Libor Hudáček dostal nabito do levého kruhu. Ze své oblíbené pozice rozvlnil síť branky pouze zvenku.
     
    16:16
    Hosté zahrozili v oslabení. Richard Jarůšek z pravé strany nahodil kotouč před Hrachovinu, který měl proti šikovné teči Martina Hanzla plné betony práce!
     
    16:54
    Tahle přesilovka se Liberci vůbec nedaří. Tygři se nemohou usadit ve třetině, Litvínovští se naopak velice solidně brání.
     
    17:38
    Rostislav Marosz si všiml, že před Janusem hlídkuje Adam Musil. Zkusil tedy od modré nahodit do předbrankového prostoru, zkušený gólman si ale věděl rady.
     
    18:21
    Dominik Hrachovina tečoval tvrdý Baránkův projektil do ochranné sítě. Buly proběhne po levé ruce maskovaného muže.
     
    18:44
    Ladislav Šmíd je dnes při chuti. Nyní obkroužil klec a nahrál do pravého kruhu, kde chyběl najíždějícímu Jakubu Valskému ke střele jen malý kousek.
     
    19:14
    Jakub Valský se teď zjevil v roli přihrávajícího hráče. Od zadního hrazení naservíroval puk Jaroslavu Vlachovi, jenž tvrdou střelou bez přípravy orazítkoval horní tyč litvínovské svatyně!
     
    19:31
    Prvním vyloučeným hráčem na straně Tygrů je dnes Lukáš Derner (LIB), který doufá, že si na trestné lavici odsedí celé dvě minuty za hákování.
     
    19:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Derner se poměrně rychle vrací zpět, Verva totiž koriguje! Vedla k tomu poměrně jednoduchá přesilovková akce. Viktor Hübl přihrál na modrou čáru Moravčíkovi. Ten přenesl hru doleva a JAKUB PETRUŽÁLEK parádní ranou z kruhu nedal Hrachovinovi šanci! Asistence: Michal Moravčík, Viktor Hübl.
    19:43 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní dvacetiminutovce měli Liberečtí o poznání více ze hry. Zaslouženě si vypracovali dvougólový náskok, když si puky v bezprostřední blízkosti odkryté branky našli Ladislav Šmíd a Michal Bulíř. Druhý jmenovaný se prosadil v přesilovce pět na tři. Chemici si nicméně do kabiny odnášejí přijatelný stav, také totiž využili početní výhodu. Těsně před koncem periody přesně mířil Jakub Petružálek!

    Střely na branku – 15:5.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Jako první musel v nové části hry zasahovat Dominik Hrachovina, který v klidu chytil nahození Tomáše Pospíšila od pravého mantinelu.
     
    21:15
    Úvod druhé třetiny je zatím plný nepřesností. Hraje se převážně ve středu pole, ani jeden z týmů si nemůže dát sérii těsných přihrávek.
     
    21:54
    Jan Ordoš se zčistajasna objevil na vrcholcích kruhů, v solidní příležitosti nicméně skákavý puk nedokázal trefit.
     
    22:53
    Petr Kolmann nahodil od modré čáry. Jaroslav Janus toho moc neviděl a byl rád, že po jeho zákroku nemohl dorážet Radan Lenc.
     
    23:47
    Richard Jarůšek zbabral protiútok chemiků, když při snaze o střelu zcela promáchl. A domácí mohli chybu potrestat. Obránce Petr Kolmann se natlačil až před Januse, puk ovšem zasunul jen těsně vedle brány!
     
    24:52
    Už dlouho se nepřerušovalo. Lukáš Válek střílenou přihrávkou z levého křídla oslovoval Františka Gerháta, kterému projel puk pod bruslemi.
     
    25:23
    Nahození Marka Baránka nemohl Hrachovina skoro vůbec vidět. Měl tedy štěstí, že touš prolétl mimo prostor jeho pokladnice.
     
    26:27
    Adam Musil sáhl do rozehrávky hostů. Ti poté se štěstím udrželi útočné pásmo, jenže kombinovat se jim v něm nepodařilo. Liberec znovu otáčí hru.
     
    27:03
    Jaroslav Vlach odvedl velmi dobrou práci na pravé straně ofenzivní zóny. Jen kousíček pak chyběl k úspěšné dorážce Jakubu Valskému!
     
    27:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Radan Lenc výbornou kolmicí mezi litvínovské beky poslal do samostatné akce MICHALA BIRNERA, který v úniku nezaváhal a vyřešil jej přímou střelou okolo Janusovy lapačky! Liberečtí tedy odskakují zpátky na rozdíl dvou tref. Asistence: Radan Lenc, Ronald Knot.
    27:42 Michal BIRNER - 3:1
     
    Střely na branku – 23:7.
     
    28:27
    Lukáš Derner krotil skákavý puk s menšími potížemi. Nakonec jej ale zvládl ze středního pásma odehrát do bezpečnějších prostor.
     
    28:54
    Viktor Hübl přejel modrou lajnu a z dálky prověřil Hrachovinovu pozornost. Liberecký brankář raději nechal přerušit hru, bude se vhazovat.
     
    29:16
    Nástřel Davida Šticha před Hrachovinou nikdo netečoval, hosté se nicméně nadále drží v ofenzivní zóně.
     
    29:49
    Válkovu přihrávku na brankoviště potkal podobný osud. Verva stále utahuje šrouby a zvyšuje už tak poměrně silný tlak.
     
    30:06
    Richard Jarůšek opakovaně zkoušel prostřelit Hrachovinu z bezprostřední blízkosti. Úhel byl ovšem příliš ostrý a liberecký gólman se nenechal zaskočit!
     
    31:26
    Jan Ščotka střílel přes Lukáše Dernera, který jeho pokus přizvedl už v zárodku. Puk zamířil přes ochrannou síť až mezi diváky na tribuně.
     
    31:40
    Libor Hudáček chtěl mazácky najít volného Birnera, který by zřejmě zakončoval do poloprázdné klece. Jiří Říha předvedl velice důležitý obranný zákrok a nenechal přihrávku projít.
     
    32:43
    Rostislav Marosz přihrál zpoza brány u tyčky stojícímu Bulířovi, jemuž střela z takřka nulového úhlu příliš nesedla a prolétla okolo Januse. Následuje komerční pauza.
     
    Střely na branku – 25:9.
     
    33:36
    Tomáš Hanousek si od modré čáry vybruslil za kruhy. Jaroslav Janus měl celou dobru čistý výhled, proto jej nepříliš razantní střela zápěstím nepřekvapila.
     
    34:15
    Michal Trávníček se zjevil netradičně na modré čáře, odkud hned nahodil touš na Hrachovinu. Ten zasahuje lapačkou a hra je přerušena.
     
    34:55
    Těžkou Šmídovu přihrávku Petr Jelínek alespoň prodloužil do útočného pásma, usadit se tam ale domácím nedaří.
     
    35:10
    Jakub Petružálek málem dostal své barvy už podruhé v zápase na kontakt! Najednou se mu otevřel prostor na pravém křídle. Toho zkušený forvard využil, z kruhu nicméně neprostřelil mrštnou lapačku Dominika Hrachoviny.
     
    35:56
    Verva si zkomplikovala rozehrávku. Vypomohl ale aktivní Petružálek, který měl i trochu štěstí, že jeho vyhození neskončilo až na tribuně.
     
    36:36
    Po zakázaném uvolnění Bílých Tygrů se hra stěhuje přes Dominika Hrachovinu, který musí být v posledních minutách přece jenom o něco pozornější, než v dosavadním průběhu zápasu.
     
    36:53
    Jakub Valský nejprve čekal, až mu před branku přijede Vlach. Nakonec se střelu rozhodl vzít na sebe a od mantinelu donutil Jaroslava Januse k zásahu.
     
    37:36
    Marek Baránek trošku v nouzi vypálil od modré čáry. Kotouč se se štěstím dostal na hokejku Petera Jánského, který byl ovšem tak zaskočený, že ho nedokázal zastrčit do odkryté branky! Gumový předmět se zastavil na vnějším oblouku, Hrachovina poté nebezpečí uhasil.
     
    38:28
    Petr Jelínek obkroužil bránu a bekhendem přihrával do ohně. Žádného ze spoluhráčů nicméně neoslovil.
     
    39:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři udělali poziční chybu, když se všichni stáhli na jednu stranu. Verva poté vyšťourala kotouč v souboji u mantinelu a Martin Hanzl jej naservíroval zcela volnému TOMÁŠI POSPÍŠILOVI, který si v úniku mazácky vytáhl Hrachovinu z klece a po táhlém blafáku snadno zakončil! Asistence: Martin Hanzl.
    39:12 Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    39:45
    V samotném záběru třetiny se ještě Liberečtí snaží znovu odskočit, už se ale zdá, že jejich snaha nestihne padnout na úrodnou půdu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také po druhé periodě, která už byla herně vyrovnanější, si Liberec drží těsný náskok. Michal Birner v úniku propálil Januse, jenže Verva Litvínovští odpověděli velice podobně. Tomáš Pospíšil si po zaváhání tygří defenzivy věděl rady a sám před Hrachovinou nasměroval kotouč do sítě. Hosté tedy i podruhé skórovali těsně před odchodem na přestávku.

    Střely na branku – 28:14.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Dobrá příležitost pro Litvínov! Ronald Knot (LIB) vyhodil puk na tribunu a jde si odsedět trest za zdržování hry.
     
    40:45
    Moravčíkovi ránu dobře zaclonil František Gerhát, Dominik Hrachovina ale předvedl povedený zákrok a lapačkou kotouč vytěsnil.
     
    41:13
    Jaroslav Vlach zaútočil v oslabení. Svoji akci zakončil z poměrně ostrého úhlu mimo prostor litvínovské branky.
     
    41:55
    Akim Aliu dostal nabito na modrou čáru. Zkusil to z voleje, Dominik Hrachovina proti jeho dělovce nicméně včas máchl rukavicí.
     
    42:13
    Ladislav Šmíd i za cenu menšího šrámu nasměroval puk mimo liberecké obranné pásmo. Domácí už budou každou chvíli kompletní.
     
    42:53
    Michal Moravčík vymyslel překvapivou nahrávku před branku. Ta se neujala, avšak Tygři jsou trošku rozhození a nemohou se dostat ze třetiny.
     
    43:44
    Ronald Knot protlačil touš za obrannou modrou čáru. Hned se jej ale chopil František Lukeš, který řídí další litvínovský postup kupředu.
     
    44:22
    Jiří Říha přenechal pryž do tandemu Lukešovi, jehož rychlá střela skončila ve Hrachovinově lapačce.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 782 diváků.
     
    44:32
    Další oslabení šelem! Lukáš Krenželok (LIB) je vyloučen za hákování.
     
    44:48
    Liberečtí se hned na úvod hostující přesilovky osvobozují. Puk zamířil až za Janusovu branku, což se modrobílým hned poté zdařilo znovu.
     
    45:26
    Michal Moravčík podpořil akci z druhé vlny a tvrdě vypálil bez přípravy. Dominik Hrachovina nepříjemný projektil ztlumil ve výstroji a udržel kotouč.
     
    45:40
    Tomáš Pospíšil si dával s přihrávkou hodně načas. A nakonec to dopadlo tak, že svůj celek úplně vyhnal z ofenzivní zóny.
     
    46:08
    Bílí Tygři skvěle napadají a hodně soupeři komplikují snahu o návrat do útočné třetiny. Verva se teď nemůže prosadit.
     
    46:36
    Krátce po návratu Lukáše Krenželoka z trestné lavice vystřelil z ostrého úhlu Adam Musil. Jaroslav Janus svým zákrokem přerušuje hru, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    Střely na branku – 30:21.
     
    47:10
    Sražené Šmídovo nahození si zpracoval Libor Hudáček, jemuž po rychlé otočce střela sjela z čepele a Januse nikterak nevystrašila.
     
    47:48
    Michal Bulíř svými kličkami vystavil Zachara do ofsajdu, Liberečtí jsou tak nuceni vyklidit pásmo a nechat soupeře rozehrát.
     
    48:39
    Richard Jarůšek zavezl kotouč do útočné zóny. Marek Baránek se pak vydal na hezký výlet, od levého mantinelu si to neohroženě namířil mezi kruhy. Nebýt povedeného zákroku Hrachovinova betonu, mohli jsme mít vyrovnáno!
     
    49:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hrajeme zase od začátku! Richard Jarůšek přenechal puk do jízdy Martinu Hanzlovi, který exkluzivní přihrávkou od pravého mantinelu našel čepel hole TOMÁŠE POSPÍŠILA. Zkušený útočník se prosazuje nekompromisní tečí do šibenice! Asistence: Martin Hanzl, Richard Jarůšek.
    49:43 Tomáš POSPÍŠIL - 3:3
     
    50:27
    Chemiků je rázem plný led. Michal Birner se dostal trošku do úzkých, byl tedy rád, že mohl alespoň vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    50:39
    Peter Jánský umě tečoval letící puk zády k brance. Dominik Hrachovina měl ale beton položený pevně na ledě a nepřipustil žádné komplikace.
     
    51:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velký obrat je na světě, Litvínovští vedou 4:3! Pokus Akima Alia od modré čáry vykopl Dominik Hrachovina jen před sebe. Viktor Hübl poté nahrnul puk do brankoviště a FRANTIŠEK LUKEŠ jej zblízka doklepl za gólmana! Asistence: Viktor Hübl, Akim Aliu.
    51:09 František LUKEŠ - 3:4
     
    51:53
    Lukáš Krenželok se zpoza klece protlačil až mezi kruhy. Po jeho bekhendové střele projel touš jen těsně okolo tyče Janusovy branky!
     
    Střely na branku – 34:26.
     
    52:23
    Josef Stříbrný z úhlu nahodil kotouč na branku. Dominik Hrachovina přerušuje hru a čeká se na buly po jeho levačce.
     
    52:48
    Nepřesná rozehrávka Alia vyústila v zakázané uvolnění. Hokejisté se tedy stěhují do obranného pásma Litvínova.
     
    53:18
    Libor Hudáček na úkor střely ještě chtěl obejít beka. Individuální souboj ale prohrál a Verva, která se už snaží maximálně zjednodušit hru, vyhazuje na další icing.
     
    53:37
    Michal Bulíř v ponechané výhodě krásnou kolmicí našel Lukáše Dernera. Liberecký obránce z bezprostřední blízkosti neprostřelil skvělého Jaroslava Januse!
     
    53:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., držení).
     
    54:24
    Ránu Michala Birnera tečoval jeden z Litvínovských tak nebezpečně, že hosty od inkasování zachránilo až břevno! Jaroslav Janus si dnes branku postavil opravdu velice dobře.
     
    54:37
    Hudáčkovu dělovku z voleje s vypětím všech sil vyrazil Janus. Verva se poté na chvilku dostala ze svého pásma.
     
    54:59
    Chemici obdivuhodně bojují a znovu se osvobodili. Domácí se vrátili do třetiny, Radan Lenc nebezpečně přihrával do ohně, znovu se však neurodilo.
     
    55:46
    Litvínov už je v plném počtu. František Lukeš operuje v útočném pásmu a šetří pro hostující celek cenný čas.
     
    56:04
    Tohle bude zajímavé! Peter Jánský (LIT) totiž fauloval v útočném pásmu, dostává trest za podrážení a šelmy mají další přesilovku.
     
    56:23
    Krenželokovu přízemní ránu z pravého kruhu vykopl Janus. O dorážku se snažil Adam Musil, bekhendem to nicméně neměl jednoduché a litvínovský gólman znovu zasahuje.
     
    56:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Hudáček se krásnou kličkou zbavil protihráče a dostal se k ose hřiště. Pak ještě přenesl hru na pravou stranu a MICHAL BIRNER z kruhu bez přípravy propálil Jaroslava Januse! Využitá přesilovka Tygrů, 4:4! Asistence: Libor Hudáček, Michal Bulíř.
    56:32 Michal BIRNER - 4:4
     
    57:20
    Michal Bulíř se uvolnil. Po chvilce přemýšlení vzal situaci na sebe, jenže z vrcholku kruhů zcela minul soupeřovu branku.
     
    57:50
    Oba týmy se snaží zvrátit skóre na svoji stranu a k vidění je velice zajímavý hokej. Momentálně se zdá, že o něco více ze hry mají domácí.
     
    58:27
    Ronald Knot se stihl vrátit s pronikajícím Stříbrným a čistým vypíchnutím jej připravil o kotouč. Následoval nepovedený brejk Liberce.
     
    59:09
    Velká zápletka! Ronald Knot (LIB) za vlastní klecí vysekl protihráči hokejku a je vyloučen.
     
    59:44
    Moravčíkova rána zasáhla před Hrachovinou stojícího Gerháta, od jehož zad se kotouč odrazil nad břevno liberecké klece.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Velké drama v základním hracím čase vítěze nenašlo. Liberečtí měli zápas velmi dobře rozehraný, leč nakonec musejí být rádi, že v závěru alespoň vyrovnali. Chemici si do prodloužení přenášejí ještě více než minutu početní výhody.

    Střely na branku – 38:30.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Michal Moravčík při střele zlomil hokejku, Ladislav Šmíd tak mohl vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    60:46
    Hosté si vytvořili slušný tlak. Tentokrát Tygry osvobodil Vlach, od jehož brusle se odrazila přihrávka jednoho z Litvínovských.
     
    61:19
    Několik hráčů skončilo na jedné hromadě před libereckou klecí, Verva ale velkou skrumáž ve vítězný úder neproměnila!
     
    61:54
    Viktor Hübl v přečíslení nahrál mezi kruhy Janu Ščotkovi, proti jehož střele se neskutečně vrhl Dominik Hrachovina a akrobaticky vyrazil kotouč nad branku!
     
    62:29
    Liberecký ofsajd trošku zklidňuje hru. Hosté nevyužili několik zajímavých šancí, stále se tedy bojuje o bonusový bod.
     
    62:48
    Michal Bulíř se natlačil před bránu, nezbyly mu už ale síly na zakončení.

    A tak mohla znovu udeřit Verva! Šanci z kategorie nejvyloženějších měl na holi Michal Moravčík. Po zpětné přihrávce využil spousty místa a najel si až před Hrachovinu, jenž své barvy znovu udržel ve hře!
     
    63:34
    Tygři jsou v prodloužení jako opaření a nedaří se jim přesně si přihrát. S pukem hrají výhradně hokejisté Litvínova, což platí i v tento moment.
     
    64:34
    Ladislav Šmíd využil, že je na ledě více volného prostoru. Po skvělé okružní jízdě pásmem se natlačil až před Januse, kde byl faulován!
     
    64:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., držení).
     
    Domácí střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    64:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo něco! Verva se dostala pod obrovský tlak. Jan Ščotka předvedl doslova heroický výkon, když zblokoval dvě dorážky Hudáčka do úplně prázdné klece, Ladislav Šmíd pak posunul kotouč do pravého kruhu, kde nechyběl MICHAL BIRNER. Zkušený útočník zamířil přesně do růžku a rozhodl zápas tři sekundy před vypršením prodloužení a zkompletoval dnešní hattrick!

    Hosté si ještě vyžádali trenérskou výzvu, gól byl ale uznán za regulérní. Asistence: Ladislav Šmíd.
    64:57 Michal BIRNER - 5:4
     
    64:57
    Konec zápasu.
     
    Velké drama vyvrcholilo dech beroucí podívanou v nastavené pětiminutovce. Litvínov měl několik vyložených šancí, ve kterých si mohl přisoudit bonusový bod. Místo toho se ovšem přece jenom radují Tygři, kterým zařídil vítězství dnes třígólový Michal Birner. Pro nezaujatého diváka to bylo parádní utkání. K vidění bylo kromě devíti branek rovnou 77 střel.

    Střely na branku – 41:36.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, hezký večer! (20:49:43)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Šmíd (Bulíř, Marosz), 14. Bulíř (Lenc, Šmíd), 28. Birner (Lenc, Knot), 57. Birner (L. Hudáček, Bulíř), 65. Birner (Šmíd) – 20. Petružálek (Moravčík, V. Hübl), 40. Pospíšil (M. Hanzl), 50. Pospíšil (M. Hanzl, Jarůšek), 52. F. Lukeš (V. Hübl, Aliu)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, A. Musil, J. Vlach – Rychlovský.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 782
    thejrc.org