Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 12.02.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:57 Michal BIRNER - 5:4
     
    64:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo něco! Verva se dostala pod obrovský tlak. Jan Ščotka předvedl doslova heroický výkon, když zblokoval dvě dorážky Hudáčka do úplně prázdné klece, Ladislav Šmíd pak posunul kotouč do pravého kruhu, kde nechyběl MICHAL BIRNER. Zkušený útočník zamířil přesně do růžku a rozhodl zápas tři sekundy před vypršením prodloužení a zkompletoval dnešní hattrick!

    Hosté si ještě vyžádali trenérskou výzvu, gól byl ale uznán za regulérní. Asistence: Ladislav Šmíd.
    56:32 Michal BIRNER - 4:4
     
    56:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Hudáček se krásnou kličkou zbavil protihráče a dostal se k ose hřiště. Pak ještě přenesl hru na pravou stranu a MICHAL BIRNER z kruhu bez přípravy propálil Jaroslava Januse! Využitá přesilovka Tygrů, 4:4! Asistence: Libor Hudáček, Michal Bulíř.
    51:09 František LUKEŠ - 3:4
     
    51:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velký obrat je na světě, Litvínovští vedou 4:3! Pokus Akima Alia od modré čáry vykopl Dominik Hrachovina jen před sebe. Viktor Hübl poté nahrnul puk do brankoviště a FRANTIŠEK LUKEŠ jej zblízka doklepl za gólmana! Asistence: Viktor Hübl, Akim Aliu.
    49:43 Tomáš POSPÍŠIL - 3:3
     
    49:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hrajeme zase od začátku! Richard Jarůšek přenechal puk do jízdy Martinu Hanzlovi, který exkluzivní přihrávkou od pravého mantinelu našel čepel hole TOMÁŠE POSPÍŠILA. Zkušený útočník se prosazuje nekompromisní tečí do šibenice! Asistence: Martin Hanzl, Richard Jarůšek.
    39:12 Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    39:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři udělali poziční chybu, když se všichni stáhli na jednu stranu. Verva poté vyšťourala kotouč v souboji u mantinelu a Martin Hanzl jej naservíroval zcela volnému TOMÁŠI POSPÍŠILOVI, který si v úniku mazácky vytáhl Hrachovinu z klece a po táhlém blafáku snadno zakončil! Asistence: Martin Hanzl.
    27:42 Michal BIRNER - 3:1
     
    27:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Radan Lenc výbornou kolmicí mezi litvínovské beky poslal do samostatné akce MICHALA BIRNERA, který v úniku nezaváhal a vyřešil jej přímou střelou okolo Janusovy lapačky! Liberečtí tedy odskakují zpátky na rozdíl dvou tref. Asistence: Radan Lenc, Ronald Knot.
    19:43 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:1
     
    19:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Derner se poměrně rychle vrací zpět, Verva totiž koriguje! Vedla k tomu poměrně jednoduchá přesilovková akce. Viktor Hübl přihrál na modrou čáru Moravčíkovi. Ten přenesl hru doleva a JAKUB PETRUŽÁLEK parádní ranou z kruhu nedal Hrachovinovi šanci! Asistence: Michal Moravčík, Viktor Hübl.
    13:36 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    13:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí ovšem dvojnásobnou přesilovku přece jenom zužitkovali. Tvrdou ránu Ladislava Šmída ještě Janus vykopl, v následné skrumáži však MICHAL BULÍŘ doklepl kotouč za čáru! Michal Moravčík se v brankovišti ještě snažil zabránit pohromě, ale měl to těžké. Asistence: Radan Lenc, Ladislav Šmíd.
    04:14 Ladislav ŠMÍD - 1:0
     
    04:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rychle otevírají skóre! Rostislav Marosz si krásně vyměnil puk s Michalem Bulířem. Druhý jmenovaný pak zakončoval zcela sám před Janusem, kterému bekhendová střela proklouzla za záda. Pohotový LADISLAV ŠMÍD už pak snadno uklidil kotouč do sítě! Asistence: Michal Bulíř. Rostislav Marosz.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Šmíd (Bulíř, Marosz), 14. Bulíř (Lenc, Šmíd), 28. Birner (Lenc, Knot), 57. Birner (L. Hudáček, Bulíř), 65. Birner (Šmíd) – 20. Petružálek (Moravčík, V. Hübl), 40. Pospíšil (M. Hanzl), 50. Pospíšil (M. Hanzl, Jarůšek), 52. F. Lukeš (V. Hübl, Aliu)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, A. Musil, J. Vlach – Rychlovský.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 782
    ocianews.com