Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:6 (2:1, 1:3, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Středa 12.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a z Třince se s textovým online přenosem z extraligového utkání přihlásím opět v pátek. V rámci 45. kola Oceláři budou hostit královéhradecký hokejový klub Mountfield HK. Do té doby přeji pěkné dny! (19:22:55)
     
    Domácí hokejisté se utkání s Mladou Boleslaví pokusili ještě v samotném závěru zdramatizovat, ale nic se neměnilo na tom, že komplet bodů berou hosté, kteří utkání překlopili na svou stranu v prostřední dvacetiminutovce. Ve třetí třetině nejprve dal na rozdíl dvou branek Bičevskis, ale hned o dvacet sekund později snížil opět na jednobrankový rozdíl Martin Růžička. Třinečtí se pokusili zápas vyrovnat v power play, ale do prázdné branky pečetil výhru hostů Lunter.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Adamský – Adam Zbořil
     
    Konec zápasu.
    59:54 Mário LUNTER - 4:6
     
    59:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už je definitivně rozhodnuto. Situaci po buly v obranném pásmu hosté zvládli, puk vyvezli a a do prázdné branky jej poslal MÁRIO LUNTER. Asistence: Lukáš Kašpar. Stav utkání 4:6.
     
    59:34
    Vrána v obrovské šanci sám před Krošeljem přestřelil, následně situaci špatně vyhodnotili hosté. S pukem na holi se provinili icingem.
     
    59:18
    Oceláři vyhráli buly, ale puk jim utíká a musejí hrát od své branky.
     
    59:10
    Hosté poslali puk na icing. Vhazuje se před Krošeljem.
     
    59:02
    Třinečtí hrají power play. Růžičkovi se Stránským se podařilo rychle dostat puk do pásma.
     
    58:37
    Oceláři se zatím nemohou dostat na puk, ani k tomu, aby Daneček sjel na střídačku a zkusili hru v šesti.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Oceláři rozehrávají zpoza vlastní branky.
    57:17 Martin RŮŽIČKA - 4:5
     
    57:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté ale ještě úplně nemohou slavit. Sám se před Krošeljem po dvou chybných zásazích mladoboleslavských obránců zjevil MARTIN RŮŽIČKA a nezaváhal. Pověsil puk do horních pater Krošeljovy branky. Bez asistence. Stav utkání 4:5.
    56:57 Maris BIČEVSKIS - 3:5
     
    56:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Lotyšský střelec se ale o pár sekund později prezentuje v mnohem nebezpečnější situaci. Po kombinaci svých spoluhráčů se MARIS BIČEVSKIS dostal do situace, kdy byl zcela osamocen na levém kruhu a nedal Danečkovi střelou k tyči šanci. Asistence: Lukáš Kašpar, Ondřej Dlapa. Stav utkání 3:5.
     
    56:18
    Nadějnou situaci Třince v útočném pásmu pohřbil nepřesnou přihrávkou Ondřej Kovařčík. Na druhé straně z levé strany střílel Bičevskis, jeho střela ale nebyla příliš nebezpečná.
     
    55:15
    Po aktivitě Michala Kovařčíka se dostal ke střele z levé strany z bezprostřední blízkosti Krošeljovy branky Stránský. Následně ještě bekhendem dorážel Musil. Dobrá šance Ocelářů!
     
    Dnešní utkání sleduje ve třinecké Werk areně 4 282 diváků.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 3. Adamský (Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, P. Vrána), 39. M. Kovařčík (Martin Růžička), 58. Martin Růžička – 15. Skalický (Klepiš), 26. R. Zohorna (Pláněk, Zbořil), 27. Najman (P. Kousal, Flynn), 30. Zbořil (Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (Kašpar)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (30. L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Ševc (C), Hrbas (A), Dlapa, Pláněk, Hrdinka, Fillman, Bernad – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Kika – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 282
    ocianews.com