Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 12.02.2020, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga - o účast v předkole • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou utkání mezi Třebíčí a Prostějovem, které zvládl lépe domácí celek, Horáci se po vítězství 5:2 drží v boji o osmifinále play-off. Do vedení se přitom dostali hosté, už v první minutě se prosadil Petr Chlán. Domácí ale přišli s rychlou odpovědí, když se trefil Radim Ferda, o obrat se posléze postaral Ladislav Bittner a ještě v první třetině zvýšil na rozdíl dvou branek Lukáš Nedvídek.

    V prostřední části Třebíčští ještě navýšili vedení díky dvěma zásahům Marka Laše, hosté skórovali jen jednou, bruslí se zapsal mezi střelce veterán Tomáš Divíšek. Třetí třetina už gól nenabídla, Třebíč si s přehledem pohlídala tříbrankové vedení a odpoutala se dnešnímu sokovi na rozdíl tří bodů, na druhý Frýdek-Místek ztráta zůstává čtyřbodová. (19:58:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Michal Vodný hokejkou odpálil na ledě ležící náčiní jednoho z hokejistů, což se podle pravidel nesmí. Domácí hráč menší trest za nedovolené bránění.
     
    59:12
    Šimon Szathmáry se ještě snažil zapsat mezi střelce, avšak jeho rána od modré trefila obětavě padajícího Matyáše Hamrlíka.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:40
    Daniel Krenželok mohl pokračovat v útočné třetině, místo toho ale z pásma vybruslil a dojel téměř k vlastní svatyni. Třebíč si s přehledem hlídá závěr zápasu.
     
    58:20
    Je rozhodnuto. Zakončujícího Psotu zezadu fauloval Marek Račuk. Domácí celek s největší pravděpodobností dohraje zápas v početní převaze. Po hvizdu rozhodčího ještě došlo k potyčce mezi Bittnerem a Březákem, oba dostávají 2+2 minuty za hrubost.
     
    57:58
    Matěj Psota při snaze o obranné nahození trefil plexisklo, od nějž se touš odrazil na střídačku Prostějova, proletěl těsně nad hlavou Lubiny.
     
    57:30
    U útočné modré čáry dokázalu druhá lajna Horáků podržet puk dobrých dvacet vteřin. Ladislav Bittner vydoloval kotouč ze souboje a nahrál bekovi Čejkovi.
     
    56:49
    Brankář Štůrala se zapojil i do rozehry, když za vlastní svatyní zastavil vyhození Michala Vodného. Po mantinelu nahrál volnému Husovi.
     
    56:12
    Tomáš Divíšek tvrdě, ovšem v rámci pravidel, přišpendlil na mantinel Daniela Krenželoka. Obránce se naštěstí stihl včas zapřít a ze souboje vyšel bez újmy.
     
    55:55
    Jan Václavek přenechal kotouč Ondřeji Malcovi, kterému se již nechtělo bruslit. Nastřelil černou gumu za branku soupeře a šel střídat.
     
    55:06
    Lukáš Nedvídek se pokusil využít clony před Tomášem Štůralou, jenže střelou ze zápěstí těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    54:20
    Obránce Krejčí je na ledě. Třebíčští nedokázali vstřelit třetí zásah v přesilovce, avšak alespoň ušetřili další dvě cenné minuty.
     
    54:01
    Bittner hledal Jana Václavka, forvard ale situaci přejel. Ze zadní vlny přibruslil Daniel Krenželok, tomu pro změnu střela vůbec nesedla.
     
    53:29
    Jestřábi zahrozili při vlastním oslabení. Po nahrávce Pochobradského se na levém mantinelu uvolnil Jakub Husa, jehož rána zápěstím nenadělala Jekelovi větší problémy.
     
    53:02
    Třebíč se udržela v útočném pásmu. Po několika přihrávkách vypálil od modré Šimon Szathmáry, puk však namířil přímo do výstroje brankáře.
     
    52:20
    Marek Laš mohl vstřelit třetí branku v zápase, jenže při samostatném úniku mířil příliš vysoko. Možná forvarda rozhodila sekera Petra Krejčího, který usedá na lavici hanby.
     
    52:09
    Je pochopitelné, že se domácí hokejisté více zatahují do defenzivy. Tří brankové vedení je dostatečné, bylo by trestuhodné o něj přijít.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Ferda (Malec), 5. Bittner (Nedbal), 11. Nedvídek (Vodný), 30. Laš (Szathmáry, Nedvídek), 33. Laš (Bittner, D. Krenželok) – 1. Chlán (Pochobradský, T. Jandus), 31. Divíšek (Nouza)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, D. Krenželok, Nedbal, V. Čejka (C), Furch, Kowalczyk, Padrnos – Šťovíček, Nedvídek (A), Vodný (A) – Psota, Bittner, Laš – Ferda, Václavek, Malec – T. Havránek, Tadeáš Král, Michálek.
    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Haas) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Husa, Hamrlík, Březák, Pěnčík – T. Jandus, Chlán, Pochobradský – Žálčík, Račuk (C), Hrníčko – Nouza (A), Divíšek (A), Machač – M. Novák, V. Meidl, Antoníček.

    Rozhodčí: Skopal, Valenta – Polák, Kleprlík

    Diváci: 1 243
    thejrc.org