Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | TK s Jiřím Veselým (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Fastav Zlín

Čtvrtek 13.02.2020, 11:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost. (11:32:05)
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Úřední jazyk v kabině je čeština. Cizinci mají jazykový handicap, to je potom o individuální práci. Lamin Jawo ovládá angličtinu. Pedrito mluví pouze španělsky, tomu pomáhá kondiční trenér Michal Molek. Ngimbi umí česky. U Oumara Condeho je to trošku těžší. Davis Ikaunieks taky zvládá češtinu.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Já budu trošku pozitivnější. Chceme se dostat do prostřední skupiny.”
     
    Zdeněk Grygera, generální ředitel klubu: “Kádr je dnes tak stabilní a vyvážený, že se má na to odrazit a dívat se v tabulce spíše nahoru, než dolů.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Tomáš Poznar je v režimu individuální přípravy. Jeho stav se každým dnem zlepšuje. Doufáme, že jeho návrat bude co nejdříve. V nejbližších dvou zápasech nejspíše nezasáhne.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Účast Cedidly na reprezentační akci pro nás není žádnou překážkou, ba naopak. Je to radost.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Pedro Martínez by nám měl přinést určitou kreativitu, jde o nahrazení Pabla Podia.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Do základní sestavy má hodně blízko Lamin Jawo. Kladné hodnocení u něj převažuje. Od Dominika Simerského si slibujeme zkušenost. Davis Ikaunieks bude nejspíše na sobotu připravený, Oumar Conde by mohl být příslibem do budoucna.”
     
    Zdeněk Grygera, generální ředitel klubu: “Je možné, že dojde ještě k nějakému zúžení kádru. Díváme se taky na propojitelnost s naším B-týmem, který hraje MSFL.”
     
    Leoš Gojš, ředitel klubu: “Do konce volebního období 2022 by město chtělo vyřešit otázku, zda zrekonstruovat původní stadion, nebo postavit nový.”
     
    Leoš Gojš, ředitel klubu: “1. ledna byl stadion převeden na statutární město Zlín. První krok je za námi. Město nám uvolnilo 6 milionů korun na ty nejnutnější opravy.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “Generálku s Nitrou jsme zvládli výsledkově, ale herně to nebylo úplně ono. Hodnocení je celkově pozitivní, jen záleží na tom, jak se nám natrénované věci podaří přenést do soutěžních zápasů. Na začátek soutěže se těšíme.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “V Turecku už jsme ladili herní stránku. Utkání proti Jurmale bylo velmi těžké kvůli počasí. Proti Bate Borisovu to sneslo daleko přísnější měřítko.”
     
    Jan Kameník, trenér A-týmu: “První část přípravy byla hodně kondiční, kdy nám utkání navazovala na tréninky. V těch utkání jsme sledovali především kondiční záměr. Tento kondiční blok jsme dokončili a odcestovali jsme do Turecka.”
     
    Zdeněk Grygera, generální ředitel klubu: “Kádr je ustálený, jsem rád, že se do kádru dostávají i mladí hráči. Jako příklad dávám Hrdličku, ke kterému samozřejmě stabilně patří už Kolář, Hellebrand nebo Cedidla.”
     
    Po krátké zimní přestávce se tento víkend opět rozběhne FORTUNA:LIGA. Zlínský fotbalový klub do ní vstoupí v sobotu zápasem na hřišti Karviné. Fastav sehrál šest přípravných zápasů, které si výsledkově zrekapitulujeme:

    FC Spartak Trnava 1:1 FC FASTAV Zlín
    FC FASTAV Zlín 2:1 ŠKF Sereď
    FC FASTAV Zlín 0:1 SK Líšeň
    FC FASTAV Zlín 1:1 FK Spartaks Jurmala (hráno v Turecku)
    FC FASTAV Zlín 0:0 Bate Borisov (hráno v Turecku)
    FC Nitra 0:1 FC FASTAV Zlín
     
    Zlín získal během zimní přestávky hned 6 posil:
    Davis Ikaunieks, útočník
    Pedro Martínez García, záložník
    Dominik Simerský, obránce
    Lamin Jawo, útočník
    Cheick Oumar Conde, záložník
    Martin Matondo Ngimbi, obránce

    Ve zlínském týmu skončil Pablo Podio, Lukáš Železník a Josef Hnaníček. Podio podepsal novou smlouvu v kazašském klubu Irtyš Pavlodar. Železník s Hnaníčkem budou nastupovat za Opavu.
     
    Tiskové konference se zúčastní:

    Zdeněk Grygera, generální ředitel klubu,
    Leoš Gojš, ředitel klubu,
    Jan Kameník, trenér A-týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Jan Kobylík

    thejrc.org