Real Sociedad – Mirandés 2:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
2:1 (2:1)
CD Mirandés
Čtvrtek 13.02.2020, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Realu Sociedad, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Druhý poločas nám nepřinesl nic zajímavého, za celou dobu jsme se totiž nedočkali žádné vyložené šance. Real Sociedad se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo, nicméně i přesto se Mirandés několikrát dostal k ohrožení branky. Real Sociedad sice první zápas zvládl, odveta ale bude o poznání složitější. (22:55:20)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru zápasu jsme se málem dočkali další branky, jenomže hlavičkový pokus skončil na připraveném brankáři.
     
    90+2
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme, což značí o to zajímavější odvetu. Real Sociedad to bude mít ještě složité, nestačila by mu ani porážka 0:1.
     
    90+1
    Remiro tygřím skokem skočil po volném míči, který ihned vyhodil do volného prostoru. Domácí se nakonec dostali do zakončení, Limones předvedl rutinní zákrok.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zatím to vypadá, že se skóre měnit nebude. Mirandés má v koncovce o něco více ze hry.
     
    88
    Monreal hodně riskuje, předvedl totiž již několikátý faul. To není nikterak divné, nicméně tento španělský obránce dohrává více než polovinu zápas s kartou.
     
    87
    González předvedl hodně vysoký odkop, který se měl stál kořistí Andreho, což se ale nestalo. Mirandés přesto pokračoval v útočení, Malsa ale zahrál rukou.
     
    86
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Álvaro Rey, přichází Iňigo Vicente.
     
    86
    Zpět na útočnou polovinu se vydal Monreal, který ovšem neustál souboj s prvním napadajícím hráčem. To nemuselo zas tak vadit, domácí budou vhazovat.
     
    85
    Vypadalo to na další ofsajd domácích, tentokráte to přeci jenom prošlo. Po rohovém kopu se navíc napřáhl Oyarzabal, jehož levačka putovala dva metry vedle.
     
    84
    Onaindia zbytečně nic nevymýšlel, naopak dalším prudkým pasem hledal své spoluhráče u opačného pokutového území, kde se jako první k míči dostal Remiro.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    79
    Ödegaard si snažil vybojovat standardní situaci, avšak jeho pád na zem nakonec nepřinesl volný kop. Naopak hlavní sudí tohoto zápasu nechal pokračovat.
     
    78
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Oyarzabal, který si ale nepohlídal své postavení. Pomezní sudí byl v tomto případě hodně pozorný, všiml si totiž těsného ofsajdu.
     
    77
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Portu, přichází Adnan Januzaj.
     
    77
    Hostující brankář přesto měl plné ruce práce, následně nasbíral cenné vteřinky. Mirandés se přesto snaží hrát ofenzivně, dokonce si vybojoval další aut.
     
    76
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Antonio Sánchez, přichází Álvaro Peňa.
     
    75
    José se důrazem uplatnil v souboji, díky čemuž se jeho celek dostal k centru. Na ten si uvnitř vápna seběhl Oyarzabal, kterému se nepovedlo lépe tečovat míč.
     
    74
    Limones v tomto případě rozehrál odkopem na pravou stranu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Andre, jenomže nejvýše do vzduchu vystoupal Le Normand.
     
    73
    Posléze došlo k dalšímu souboji, při kterém si až příliš agresivně počínal domácí Zaldúa. Faulovaný Malsa sám rozehrál, vybral si totiž vedle stojícího Guridiho.
     
    72
    Poprvé se k míči dostal střídající Guevara, který velice přesně odvracel na kopačku osamoceného Monreala. San Sebastian se posléze rozhodl přenést hru.
     
    71
    Domácí hráči kombinovali na přehuštěném prostoru, načež se nahrávka od Merina stala snadnou kořistí pozorného Gonzáleze, který rovněž nenahrál přesně.
     
    70
    Za volným míčem se pokusil dostat hostující Andre, jenomže bleskově se ze své branky dostal Remiro, který zažehnal nebezpečí. Následně se Oyarzabal nedostal ani ke střele.
     
    69
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Matheus Aias, přichází Marcos Andre.
     
    69
    Mirandés pro změnu mohl vhazovat z levé strany, po krátké kombinaci se hostující celek dostal zpět na vlastní obrannou polovinu, kde si zkušeně počínal Onaindia.
     
    68
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aritz Elustondo, přichází Ander Guevara.
     
    67
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Willian José.
     
    66
    K vidění byla další standardní situace pro Mirandés. Zhruba ze čtyřiceti metrů od branky se k centru dostal Merquelanz, který uvnitř šestnáctky našel pouze soupeře.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, na čtvrtý přesný zásah stále čekáme. Druhý poločas tak trochu navazuje na ten první, k vidění je celá řada osobních soubojů.
     
    60
    San Sebastian se zcela evidentně nikam bezhlavě netlačí. Domácí hráči opět zvolili kombinaci na vlastní polovině, soupeř zatím marně zkouší získat balón.
     
    59
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe zkušený Monreal, který si přesto absolutně nevěřil na průnik kolem Gonzáleze, místo toho vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    58
    Isak dnes nehraje zrovna nejpovedenější zápas, tentokráte se mu nepovedla rutinní nahrávka do tandemu na Oyarzabala, který tak na balón vůbec nedosáhl.
     
    57
    Před Monrealem se povedlo včas zakročit pozornému Gonzálezovi, který prodloužil mimo hrací plochu. Prvně jmenovaný si poté vyzkoušel autové vhazování.
     
    56
    Limones předvedl další dalekonosný odkop na opačnou stranu. Ani tentokráte se Reyovi nepovedlo uspět v souboji, ve vzduchu totiž kraloval zadák Zaldúa.
     
    55
    Na levou stranu si seběhl Oyarzabal, který poté vyprodukoval pohotový centr na Portua, jehož okamžité zakončení směřovalo nad branku hostujícího mužstva.
     
    54
    Z vlastní poloviny se o rozehrávku volného kopu postaral hostující Onaindia, který dalekonosným pasem hledal Aise, jenomže k míči se dostal Elustondo.
     
    53
    Remiro však musel tasit další důležitý zákrok, i tentokráte se střela snášela doprostřed branky. Sánchez bude muset zlepšit přesnost, jeho celek vybojoval další roh.
     
    52
    Po levém křídle si to namířil velice aktivně hrající Merquelanz, který se nakonec nedostal k ničemu nebezpečnému, neboť si obrannou povinnost splnil Zaldúa.
     
    51
    Následovalo autové vhazování v podání Monreala, který si nakonec ke spolupráci vybral Merina, jenž s vypětím všech sil dokázal procedit balón až na Isaka.
     
    50
    Z vlastní poloviny se staral o další rozehrávku talentovaný Le Normand, který nakonec zkoušel zpětnou nahrávku až na Remira, který mu po chvíli vrátil balón.
     
    49
    Na opačné straně se zničehonic do šance dostal Isak, který nejprve neuspěl, poté po důrazném střetu zůstal ležet na zemi, o faul se dle sudího ale nejednalo.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali velice pohotový pokus z kopačky hostujícího Sáncheze, který zpoza pokutového území mířil pouze doprostřed.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned tři přesné zásahy. Do rychlého vedení se dostal Real Sociedad, jenž posléze jakoby přestal hrát, což přineslo vyrovnání. Mirandés si však nerozhodného výsledku moc dlouho neužilo, o pár minutek později se soupeř dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Gorka Kijera (CD Mirandés).
     
    45+1
    Limones si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec na opačné straně našel pouze Elustonda, který odvracel daleko za postranní lajnu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
    43. ÖDEGAARD - 2:1
     
    43
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí si hodně rychle berou vedení zpět! MARTIN ÖDEGAARD se nejprve s míčem dostal až k šestnáctce, odkud vyzkoušel pozornost brankáře. Limones vyrážel pouze vedle sebe, kde ale s dorážkou nebyl úspěšný ani Portu. Míč se nakonec odrazil zpět k norskému záložníkovi, který byl naprosto přesný.
     
    42
    Další nahrávka tentokráte putovala mimo dosah Ödegaarda, který ani v tomto případě daleko nedoběhl. Hostující Malsa pro změnu nenašel volného kolegu Merquelanze.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    40. AIAS - 1:1
     
    40
    Mirandés právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, tato branka by mohla mít cenu zlata! Real Sociedad špatně rozehrál u svého pokutového území, k míči se tak dostal důrazný Malsa, kterému se uvnitř pokutového území povedlo najít MATHEUSE AIASE, jehož nadmíru přesná střela skončila až za Remirem.
     
    39
    Isak to zkoušel centrem ke vzdálenější konstrukci, avšak tam jeho vzdušnou nabídku dokázal odklidit Onaindia. Na opačné straně se Sánchez nedostali ani ke střele.
     
    36
    Velice nepřesná nahrávka v podání Malsy nakonec skončila pouze v zámezí. Pro domácí to znamenalo zisk autového vhazování, o které se postaral Zaldúa.
     
    35
    Po delší době si s míčem zahrál také Limones, který z jedničky poslal balón zpět na útočnou polovinu, kde ovšem v hlavičkovém souboji kraloval domácí zadák.
     
    34
    Další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl hostující Aias. Elustondo nyní hodně riskoval, sudí klidně mohl tasit žlutou kartu, což se nakonec nestalo.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím nesledujeme zrovna atraktivní podívanou. San Sebastian se dostal do brzkého vedení, sám má problémy s přechodem.
     
    32
    Za obranu se pokusil proniknout hostující Rey, který nakonec centroval z velkého úhlu. Jeho nabídka trefila pouze Le Normanda, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    31
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Posléze si autové vhazování vyzkoušel také González, který se pokoušel najít svého kolegu Sáncheze, což se mu nepovedlo.
     
    30
    U postranní lajny šel nedovoleným způsobem do souboje domácí Le Normand, který tak fauloval Merquelanze. Pro Mirandés se naskýtá další standardní situace.
     
    29
    Po delší době se na druhou stranu podíval také Real Sociedad. Isakovi se navíc povedlo roztáhnout hru na Monreala, jehož centr se stal snadnou kořistí soupeře.
     
    28
    Druholigový celek už nějakou tu dobu pobývá na útočné polovině. Kijera si navíc vyzkoušel další autové vhazování, které opět hledalo aktivního Aiase.
     
    27
    Elustondo se nyní musel vrátit zpět do obrany, kde se mu povedlo dokonalým způsobem zastavit unikajícího Aise. Mirandés se tak bude muset smířit s autem.
     
    26
    Následovalo autové vhazování, po kterém se daleko nedostal Aias. Toho na hranici pokutového území dokázal eliminovat pozorný Elustondo, který vybojoval aut.
     
    25
    Mirandés si vyzkoušel další rohový kop, i tentokráte z levé strany. Merquelanz poslal svůj centr kousek od malého vápna, tam ovšem ve vzduchu kraloval Zaldúa.
     
    24
    Další dlouhý pas tentokráte skončil na hlavě domácího Elustonda, který ho ihned vracel daleko od své branky, kde se ho pro změnu ujal hostující záložník Malsa.
     
    23
    Po rohovém kopu si taktickým zákrokem pomohl domácí Portu, který raději zatáhl soupeře za hrací trikot. Sudí byl i tentokráte pozorný a odpískal ve prospěch hostů.
     
    18
    Pokus o přenesení hry měl směřovat na pravou stranu, kde se nacházel Portu. Před ním si obrannou povinnost splnil Kijera, který navíc rozehrál velice přesně.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Nacho Monreal (Real Sociedad San Sebastian).
     
    17
    Domácí rozjeli další rychlou akci, při které Merino ještě vracel míč pod sebe na Isaka. Ten tento záměr nepochopil včas, proto se k balónu jako první dostal soupeř.
     
    16
    Merquelanz se na opačné straně rovněž prodral k centru, který se snášel k přední tyči. Tam se povedlo zakročit právě Le Normandovi, který odklidil míč do zámezí.
     
    15
    Do protiútoku se vydal Ödegaard, který si nakonec našel prostor k centru. Ten mu ovšem dokázal zablokovat Kijera, od jehož nohy se míč odrazil do hlediště.
     
    14
    San Sebastian tak rozehrával kousek od vlastního pokutového území, s rozehrávkou navíc vypomohl brankář Remiro. Jeho nahrávka putovala na Le Normanda.
     
    13
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok. Vracející se Aias se snažil vybojovat hrací předmět, avšak místo něj trefil pouze nohu Elustonda.
     
    12
    Merino se posléze pokoušel vystihnout rozehrávku soupeře, avšak přesto se jako první dostal k míči brankář Limones, který poté rozehrál prudkým odkopem.
     
    11
    Krátce po rozehrávce se k míči dostal domácí brankář Remiro, který předvedl dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde se po souboji ocitl na zemi Merino.
     
    10
    Domácí fanoušci jsou najednou ve varu, jejich miláčci na hrací ploše se totiž dostali do kýženého vedení. Na první branku jsme přitom nečekali ani deset minut.
    9. OYARZABAL - 1:0
     
    9
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil sám kapitán MIKEL OYARZABAL, který si vybral levou část branky, zatímco se Limones vydal k opačné konstrukci.
    9. Penaltový zákrok.
     
    9
    Pokutový kop pro San Sebastian, v šestnáctce totiž upadl Portu!
     
    8
    Na pořadu dne byl pro změnu volný kop pro Mirandés, faulem se totiž prezentoval napadající Isak. Rozehrávající Merquelanz však našel pouze rukavice Remira.
     
    7
    Také druholigový celek si vybojoval první rohový kop, o který se postaral právě Merquelanz. Jeho nabídka se snášela k hranici malého vápna, kde číhal domácí Le Normand.
     
    6
    První šance tohoto zápasu! Rychlá akce přinesla nahrávku do běhu na Merquelanze, jenž se do míče opřel levou nohou, Remiro však střelu zneškodnil.
     
    6
    Domácí hráči měli k dispozici první rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Mirandés tak opět mohl vhazovat, González tentokráte hledal Aiase.
     
    5
    O provedení autového vhazování z pravé strany se postaral hostující González, který raději na jistotu hledal Onaidiu, jenž pro změnu oslovil brankáře Limonese.
     
    4
    Ödegaardovi se povedlo přenést hru do volného prostoru, kam si pro změnu seběhl jeho kolega Le Normand. San Sebastian to zkouší pozvolnou rozehrávkou.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali hodně důrazný zákrok v podání hostujícího Gonzáleze, který poslal k zemi Oyarzabala. Sudí opět použil píšťalku.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, dnešní duel tak může vypuknout. Úvodní rozehrávku si na starost vzali domácí hráči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, Elustondo, Le Normand, Monreal – Zubeldía – Portu, Ödegaard, Merino, Oyarzabal – Isak
    Náhradníci: Moyá – Muňoz, José, Guevara, Djouahra, Januzaj, Sangalli

    CD Mirandés: Moya – A. González, Onaindia, S. González, Kijera – Guridi, Malsa – Vázquez, Sánchez, Merquelanz – Barrozo
    Náhradníci: Raúl – Maranhao, Crisetig, Lizoáin, Peňa, Vicente, Barco

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Domácí Real Sociedad je na tom také skvělé a letošním ročníkem Copa del Rey prochází jako nůž máslem. V úvodním vystoupení přejel Becerril výsledkem 8:0. V dalším kole nadělil čtyři góly Ceutě. Až mezi dvaatřicítkou nejlepších musel svést souboj s ligovým protivníkem. Espanyol dokázal přehrát výsledkem 2:0. V osmifinále už sice inkasoval, ale Osasunu porazil 3:1. Největší parádu si ale nechal na čtvrtfinále, ve kterém porazil na Santiago Bernabeu Real Madrid výsledkem 4:3.
     
    CD Mirandés

    Domácí Mirandés zatím podává vynikající výkony. V poháru v úvodním kole ve velké přestřelce přetlačil Curuxo výsledkem 5:4. V dalším kole přehrál Murcíu výsledkem 3:2. Mezi dvaatřicítkou nejlepších pak dokázalo přehrát výsledkem 2:1 Celtu Vigo. V osmifinále pak Mirandés přehrálo Sevillu 3:1. Ve čtvrtfinále čekal na překvapení letošního ročníku španělského poháru Villarreal. V bláznivém duelu zvítězilo Mirandés 4:2.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání semifinále španělského poháru mezi Realem Sociedad a CD Mirandés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 9. Oyarzabal (pen.), 43. Ödegaard – 40. Aias

    Karty:   17. Monreal (RSC), 48. Merino (RSC), 82. Zaldúa (RSC) – 45+2. Kijera (MIR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, Elustondo (68. Guevara), Le Normand, Monreal – Zubeldía – Portu (77. Januzaj), Ödegaard, Merino, Oyarzabal (C) – Isak (67. José)
    Náhradníci: Moyá – Muňoz, José, Guevara, Djouahra, Januzaj, Sangalli

    CD Mirandés: Limones – A. González, Onaindia, S. González, Kijera (C) – Guridi, Malsa – Rey (86. Vicente), Sánchez (76. Peňa), Merquelanz – Aias (69. Andre)
    Náhradníci: Raúl – Maranhao, Crisetig, Lizoáin, Peňa, Vicente, Barco

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    Středa 04.03.2020
    Mirandés - Real Sociedad 0:1

    Branky: 41. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   30. Gonzalez (MIR), 72. Rey (MIR), 83. Barco (MIR) – 32. Monrela (RSC), 50. Jose (RSC), 72. Januzaj (RSC)

    thejrc.org