Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
konec
Nashville Predators
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Pátek 14.02.2020, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám pohodový konec pracovního týdne, zamilovaným pak krásný Valentýn a budu se těšit někdy příště u NHL zase napočtenou! Dobrou noc! (04:33:35)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 561 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    v zápase nenastoupil žádný Čech ani Slovák
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Craig Smith (NSH) 3+0
    2. Juuse Saros (NSH) 31 zákroků, 0 inkasovaných gólů, 100 %
    3. Mikael Granlund (NSH) 0+0
     
    Hotovo, vymalováno! Nashville na domácím ledě suverénně zametl s Islanders a především díky hattricku Craiga Smitha si připisuje důležité dva body za výhru 5:0. Barry Trotz, který se do Nashvillu vrátil v jiné pozici, než byl při zrodu Preds, tak nemohl dnes slavit a zajisté nebude ani spokojen s výkonem svého týmu. Ten ke konci zápasu působil již celkem odevzdaně, Juuse Saros navíc šance Ostrovanů vylapal a užívá si zasloužené ovace.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Kotouč putoval z útočného pásma zpátky do obranného, Bridgestone Arena povstává a aplauduje svým miláčkům za suverénní výkon.
     
    59:05
    Turris střílel po krátké nahrávce od Ducheneho, pokus blokuje Dobson kotníkem. Proto trošku v navazující hře kulhal, ale do dalšího přerušení to zvládne.
     
    58:30
    Viktor Arvidsson byl tvrdě sražen Bardreauem, zárodek možné potyčky ale rychle típli čároví, díky jejichž intervenci ani nebylo třeba přerušovat hru.
     
    57:42
    Ale Islanders ano a Derick Brassard mohl zlomit čisté Sarosovo konto! Dlouhou kličkou na bekhend se zbavil obránce, nedokázal ale už v těžké pozici zasunout kotouč za Sarosova záda.
     
    56:50
    Dante Fabbro čeká u vlastní branky na prostřídání, Nashville prakticky jenom nahazuje kotouče do útočného pásma a nesnaží se ani nic nového vymýšlet.
     
    56:05
    Jdeme již do samotného závěru utkání. Žlutomodří skutečně nikam nespěchají, v zádech navíc mají skvělou atmosféru, která tradičně v Tennesee panuje.
     
    55:07
    Devon Toews nabral na levém křídle rychlost a v situaci 2 na 2 i zakončoval, střela na delší tyč ale mířila o dost vedle a nepředstavovala žádné nebezpečí.
     
    54:27
    Dante Fabbro vyslal od modré čáry pokus, který ale letěl hodně mimo jakoukoliv tyč a skončil jenom na zadním plexiskle.
     
    53:36
    Závar před brankou Islanders gólem nekončí, místo Varlamova dokonce byl na brankové čáře jeden z obránců, absolutně nepřehledná situace ale končí odpálením kotouče k Sarosovi, který rozehrává.
     
    53:13
    Anders Lee si opět nepřišel na Sarose, na kterého to zkoušel z levého kruhu. Zápas se jenom prakticky dohrává a ukazuje se, že ztráta Ryana Ellise není pro Nashville zase až tak fatální.
     
    52:51
    Kotouč na tribuně Bridgestone Areny, vyhození obránce Islanders však bylo s tečí domácího obránce, proto se vylučovat nebude. Za bod vhazování je ustanoveno střední pásmo.
     
    52:22
    Mikael Granlund se z ničeho nic zjevil před brankou mezi dvěma obránci, navíc dostal výbornou nahrávku zpoza branky. Finský šikula ale v rychlosti nedokázal puk přesněji usměrnit a napálil jej jenom do Varlamova.
     
    51:45
    Icing Newyorčanů se pískat ani nemůže, neboť Tinordi kotouč zahrál na středovém kruhu. Na druhé straně to ale domácí mají s dalším ofsajdem. Znovu se tak přerušuje.
     
    51:12
    Weber vracel kotouč pod sebe na Järnkroka, který byl ale tísněn a nedokázal od modré včas vystřelit. Při dalším přechodu modré čáry domácí spáchali ofsajd, a proto je přerušeno, následuje opět krátká pauza.
     
    50:11
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky zápasu, Predators hrají s naprostým přehledem a nikam se rozhodně netlačí. Hosté naopak chtějí snížit a neodjíždět odtud s takovým debaklem, ale zkrátka se jim to nedaří.
     
    49:21
    Filip Forsberg z pravého křídla hledal spoluhráče před brankou, nahrávka však jenom prosvištěla brankovištěm a letěla dále bez povšimnutí. Islanders vyhazují.
     
    48:41
    Roman Josi zkusil střílet z nečekané otočky mezi kruhy, puk mu ale z hole sklouzl a střela neměla již potřebnou razanci. Navíc před brankou měli početní převahu hráči Islanders, kteří kotouč převzali.
     
    47:29
    Devon Toews snadno nahodil puk po mantinelu, kde si pro něj dojel Brassard a snažil se rozvíjet celou akci. Dopadlo to ale mizerně a Nashville opět podniká výlet do útoku.
     
    47:12
    Mathew Barzal blokoval střelu od modré, problémem bylo, že to bylo od vlastního spoluhráče a tvrdou bombu dostal Barzal do helmy. Po krátkém ošetření míří nejproduktivnější hráč týmu na střídačku a bere si ho pod sebe masér týmu.
     
    47:05
    Nick Bonino zahrál vysokou holí ve vlastní třetině, proto je přerušena hra.
     
    46:24
    Matt Duchene šikovně tečoval střelu Hamhuise od modré, Varlamov si ale s tímto pokusem pohodlně poradil a přerušil hru. Teč to byla každopádně nepříjemná.
     
    46:11
    Matt Duchene měl tutovku po krosové nahrávce Forsberga, největší letní posila Predators ale trefila střelou do protipohybu gólmana Islanders jenom břevno! Následuje televizní pauza.
     
    45:18
    Hamhuise zastavil napadající Bailey, ale domácí obránce si i tak poradil, dokázal nahrát na svého spoluhráče, který vytáhl puk z obranného pásma Predators.
     
    45:01
    Calle Järnkrok sice vypíchl puk obráncům na modré, vytvořil z toho ale jenom zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude zpět před Sarosem.
     
    44:23
    Saros je dnes neskutečně jistý a pokud neinkasuje, myslím, že druhá hvězda zápasu jej nemine. O té první asi není moc potřeba diskutovat...
     
    43:18
    Josi po střídání jenom nahodil puk do útočného pásma, Varlamov při pokusu puk zastavit o hokejku přišel. Nedržel ji zkrátka pevně. Ale okolo sebe měl klid, proto to za něj vzali spoluhráči a Varlamov si v poklidu hůl sebral.
     
    42:38
    Nashvillská branka natlačena až k zadnímu mantinelu, hlavní rozhodčí proto přerušuje hru. A díky tomu, že k této situaci došlo vilvem útočícího hráče v brankovišti, je hra vykázána do středního pásma.
     
    42:08
    Ryan Johansen si poradil s napadajícím Nelsonem a zadovkou uvolnil obránce pod sebou, jenže střela jednoho z Predators skončila jenom na newyorském bloku.
     
    41:32
    Mattias Ekholm nezpracoval na modré přesně puk, kvůli signalizaci ofsajdu tak museli domácí vybruslit do neutrální zóny.
     
    40:40
    Craig Smith neustál v útočném pásmu souboj a Mathew Barzal z toho těžil, sice přešel modrou čáru, ale nebyl schopen ani vystřelit. Proto domácí zpět kombinují před Varlamovou brankou.
     
    40:02
    Pravděpodobně poslední část zápasu začíná, opět to jsou Islanders, kteří vyhrávají úvodní buly. Ale také tvoří další icing, tím pádem se hra stěhuje před branku Islanders.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:55.
     
    Kvalitní druhá třetina je za námi a začíná být jasné, že čtyřzápasový trip zahájí Islanders prohrou. Po dvou třetinách totiž již ztrácejí pět branek a Predators hrají ve velké pohodě. Navíc využívají zbytečných chyb hostující obrany, po takové jedné se v čase 24:41 individuálně prosadil Rocco Grimaldi. Newyorčanům nejde upřít snaha, v tutových šancích ale selhávají, a když se z protiútoku po tutovce Dal Colleho prosadil potřetí Craig Smith, bylo to už 5:0 a Islanders musí kousat hodně hořkou pilulku. Povede se jim alespoň snížit stav zápasu, nebo to Preds uhrají s nulou vzadu?

    Střely na branku: 21 – 27 (11 – 13)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Barzal nahrál za branku na Eberleho, který promptně pustil kotouč na Leeho. Kapitán Ostrovanů to zpoza branky zkusil na Sarose „granlundovkou“ a chtěl tvůrci této střely ukázat, že to umí, finský gólman je ale naučen a kryje, i díky tomu, že Leemu to úplně nesedlo.
     
    38:49
    Poslední minuty třetiny zahajují Islanders opět v útočném pásmu. Ale dokázali vytvořit icing při střídání formací, tím pádem se stěhuje hra před branku Varlamova.
     
    37:56
    Varlamov se vytáhl proti střele Duchenea, který střílel z druhé vlny na levém kruhu. Ruský gólman dokázal rukou utěsnit prostor u bližší tyče, čímž zabránil tomu, aby kotouč šel za brankovou čáru.
     
    37:02
    Hamhuis naskakuje znovu do hry a druhé oslabení tak domácí zkušeně přečkali. Navíc dohrávali závěr v útočném pásmu, takže si od diváků vysloužili mohutný potlesk.
     
    36:17
    Ani tato přesilovka není ze strany Ostrovanů vůbec povedená. Puk spíše létá po celém ledě a na domácích je zkrátka vidět ta herní pohoda při vysokém vedení.
     
    35:39
    Bonino i přes to, že neměl hůl, dokázal bruslí kotouč vykopnout až do středního pásma, odkud jej Sissons dostal až do bezpečí, za branku Varlamova.
     
    35:03
    Po komerční přestávce jde na trestnou Dan Hamhuis (NSH), klasifikace jeho zákroku zní hákování.
     
    34:46
    Islanders mají signalizovanou výhodu, bude se vylučovat na domácí straně.
     
    34:03
    Matt Martin zastavil nahození po prknech a poslal puk zpátky do útočného pásma, kde se snaží jeho spoluhráči cokoliv vymyslet. Ale už je tam vidět určitá křeč.
     
    33:02
    Barzal se na modré snažil cokoliv vymyslet, ale ve finále jenom vystřelil na Sarosovu branku. Zákrok nedělal gólmanovi domácích žádné problémy a Nashville znovu útočí.
     
    32:06
    Smith nebyl vůbec daleko od čtvrtého zásahu, kotouč ale vracel do brankoviště spíše na náhodu, a pokud by si jej Varlamov do vlastní branky betonem srazil, byl by to už totální zmar.
    31:39 Craig SMITH - 5:0
     
    31:39
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hattrick time a čepice na led! CRAIG SMITH zaznemanává první hattrick v NHL a Islanders si kalich hořkosti vypíjí až do nekonečného dna. Před pár sekundami totiž měli tutovou šanci, Dal Colle ale sám s velkým množstvím času nedokázal překonat Sarose. A tak se zrodil protiútok, Roman Josi forčekingem u mantinelu získal puk pro sebe, z rohu jej poslal před branku na volného Smitha, který prostřelil Varlamova přes lapačku a přijímá gratulace – 5:0! Asistence: Roman Josi.
     
    30:16
    Nashville je však i nadále při chuti a kombinuje v útočném pásmu. Islanders se vůbec nedaří a nemají se ani čeho chytit.
     
    29:03
    Přesilovku domácí tak zvládli ubránit zcela suverénně, ale čeká se na záznam z celé předchozí akce. Na videopřezkoumání se však ani jeden z hlavních nechystá.
    27:46 Kotouč byl na brankové čáře, Pulock jej však v poslední chvíli vyškrábl
    27:46 Těsná situace v oslabení Predators
     
    27:46
    Ale nechybělo moc a mohlo to být už 5:0! Obrana hostí opět hrubě propadla a domácí jeli dva na nikoho. Střela Sissonse už vypadala, že proskákala mezi Varlamovými betony, dorážel ještě ve druhé vlně Turris, ale rozhodčí rozpažuje! Hodně tomu pomohl i Pulock, který se vrátil a zabránil gólu.
     
    27:19
    Eberle dokázal rozjet přesilovkovou kombinaci a Islanders se poprvé dostali do útočného pásma na delší dobu.
     
    26:42
    30 sekund přesilové hry za námi a Islanders se ani nedostali do útočného pásma. Nashville jednoduše puky získává a vyhazuje je napříč celým kluzištěm.
     
    26:19
    První vhazování v nerovném počtu ale vyhrávají domácí a okamžitě vyhazují až za branku Varlamova.
     
    26:16
    Signalizovanou výhodu ukončuje ochranná síť, do níž byl kotouč zblokován. Po komerční přestávce dostanou hosté první přesilovku v dnešním zápase, Mikael Granlund (NSH) je vyloučen za držení, kterého se dopusril na Bellowsovi.
    24:41 Rocco GRIMALDI - 4:0
     
    24:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Pro Islanders je tohle k vzteku. Pět minut tvoříte hru, tlačíte svého soupeře, ale dostanete gól z prakticky první útočné akce soupeře. Opět za to ale může individuální chyba a začíná to trochu zapáchat debaklem. Johnny Boychuk nedokázal ve středním pásmu zpracovat přesně puk a ROCCO GRIMALDI ho o něj obral. Následně předvedl sólojízdu, kterou zakončil z vrcholku pravého kruhu nekompromisní bombou do vinglu – 4:0! Bez asistence.
     
    24:15
    Ryan Pulock vyslal od modré velice nepříjemnou střelu přes bloky, pokus ale Saros nakonec dokázal zkrotit na lapačce a přerušit hru.
     
    23:53
    Dobson se kličkou snažil zbavit jediného obránce před sebou, místo toho ale kotouč lacino ztratil a jeden z hráčů Preds už hledal rozjetého Ducheneho, přihrávka na něj však byla moc krátká.
     
    22:44
    Na hlavního rozhodčícho L´Ecuyera se nyní snáší hněv z tribun, neboť u mantinelu nechtěně zastavil Arvidssona, který rozjížděl brejk. Místo nějaké zloby samotného hráče to ale v přerušení vzali oba dotyční s úsměvem, poplácali se po zádech a jedeme dále.
     
    22:06
    Domácí jenom jednoduše vyhodili kotouč do útočného pásma a nevymýšleli nic složitého. Islanders jsou sice zpátky v pásmu, ale k ničemu to moc nevede.
     
    21:16
    Calle Järnkrok chtěl nahrávat od mantinelu mezi kruhy na volného spoluhráče, místo toho ale získal kotouč Dobson a posunul kotouč před Sarosovo hájemství.
     
    20:25
    Za brankou nedosáhl Smith na kotouč, hosté však nedokázali vyhodit nebo rozehrát dále dopředu. Díky tomu měl Smith šanci na reparát, místo střely ale neudržel stabilitu a skončil na ledě.
     
    20:02
    Druhá třetina souboje začíná, úvodní buly vyhrávají hosté, ale opět se sami vytlačili do obranné fáze.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:06.
     
    Bridgestone Arenou zní mohutný potlesk pro domácí, kteří první třetinu odehráli výtečně a vedou o tři branky, což je náskok, se kterým se dá pohodlně vyhrát zápas. Islanders byli sice střelecky aktivnější, dopředu to ale žádná sláva nebyla a co nějakým způsobem prošlo, to měl ve své moci Juuse Saros. Během prvních 14 minut Predators vyhnali z branky Greisse, nejprve po 35 sekundách hry jej na bližší tyči překonal Craig Smith, který následně v čase 7:41 zapsal druhý zásah. Povedenou třetinu pak završil v půlce 14. minuty zakončeným přečíslením Mattias Ekholm. Nový gólman v hostující brance, Semjon Varlamov, zatím ještě neinkasoval, vydrží mu to do konce zápasu?

    Střely na branku: 10 – 14
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Závěr první periody se dohrává před Varlamovou brankou a je jasné, že další gól už zřejmě v této části nepadne.
     
    19:08
    Johnny Boychuk vyslal z osy kluziště od modré tvrdý pokus. Saros neviděl vůbec nic, když proto slyšel dunění zadního mantinelu, zajisté byl rád. Islanders sice mají tlak, ale je to platonické, bez větších akcí.
     
    18:18
    Matt Duchene ustál souboj a udržel tím kotouč pro domácí v útočném pásmu. Neměl ale podporu a hosté otáčí hru. Ještě chtějí skórovat v první části a snížit, to je naprosto jasné.
     
    16:51
    Josh Bailey nahodil do útočného pásma, Nelson však dojel na kotouč oproti dvěma obráncům Nashvillu později a neměl šanci jej tak získat. Domácí otočili hru a nebezpečně kombinovali před brankou Ostrovanů, moc to však překombinovali a Leddy zachytil nadbytečnou přihrávku na pravý kruh.
     
    16:35
    Noah Dobson se dostal okamžitě k puku a od modré vyslal střelecký pokus na branku, Saros drží kotouč na hrudi a přerušuje hru.
     
    15:57
    Dante Fabbro byl až moc rychlý při přechodu do útočného pásma a dopustil se ofsajdu. I když se celkem diví, mimo hru skutečně byl, a nebylo to zrovna o brusli.
     
    14:52
    Juuse Saros drží svůj tým a předvádí už 12. zákrok ve třetině! Anthony Beauvillier zůstal viset za obranou a dostal kotouč na hranici brankoviště, jeho pokus na delší tyč však dokázal finský gólman špičkou betonu zastavit!
     
    13:33
    Hrubě nepovedených 13 a půl minuty hry odskákal Thomas Greiss, na jehož místo nyní míří Semjon Varlamov.
    13:33 Mattias EKHOLM - 3:0
     
    13:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Třetina hrůzy pro New York pokračuje, Predators jsou ve své efektivitě neskuteční a už mají tříbrankový polštář! Nashville využil toho, že obrana hostí tak trošku propadla a založil brejk 3 na 2. Calle Järnkrok nahrál podél modré čáry na MATTIASE EKHOLMA a švédský bek z hranice kruhů tvrdou střelou o tyč vyhání Greisse z kasy – 3:0! Asistence: Calle Järnkrok, Austin Watson.
     
    12:19
    V šanci na druhé straně byl Forsberg, jeho vyjetí před branku sice slavilo úspěch, Forsberg si dokázal navíc položit i gólmana, Greiss ale prací s holí odebral kotouč mladému útočníkovi Preds z hole.
     
    11:26
    Dva těžké zákroky za sebou nyní předvedl Juuse Saros! Z bezprostřední blízkosti na něj mířily dvě střely hostujících hráčů! Nejprve to byl Anders Lee, jehož střelu Soros betonem vyrazil. Vyražený kotouč ale hned Lee z bekhendu vracel do branky, domácí gólman se roztáhl napříč brankovištěm a špičkou betonu zabránil i této střele!
     
    10:57
    Dante Fabbro, který už naskočil po pětiminutovém trestu, hned zapsal ztrátu kotouče, jenže díky tomu, že zpětná nahrávka na Toewse byla poměrně nepovedená, Fabbro puk zastavil a získal jej zpět na svoji hůl.
     
    10:03
    Kyle Turris se tlačil do pásma po pravém křídle, na útočné modré byl však brzo zastaven. Islanders ale nedokázali otočit hru v delším časovém pásmu, proto museli čelit dalším střelám, které ale přečkali.
     
    09:10
    Domácí pokračují v útočných manévrech před soupeřovou brankou, Calle Järnkrok opět využil nepřesnosti na hostující straně, získal puk v pásmu a vystřelil na Greisse, německý brankář poměrně pohodlně likviduje lapačkou.
    07:41 Craig SMITH - 2:0
     
    07:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na konci osmé minuty Nashville vede o dvě branky a stačily mu na to tři střely! Rocco Grimaldi předvedl aktivní forčeking za brankou, obral o puk jediného obránce Islanders a zatepla jej servíroval do předbrankového prostoru pro volného CRAIGE SMITHA, který z první prostřelil Greisse a jedná se o Smithův druhý zásah – 2:0! Asistence: Rocco Grimaldi, Nick Bonino.
     
    06:46
    Hlavní rozhodčí to vyřešil jednoduše. Dante Fabbro (NSH) dostává pět minut za bitku, což platí i pro Matta Martina (NYI). Pro herní situaci se nic nemění, bude se pokračovat pět na pět, zatímco oba bijci budou relaxovat na trestné.
    06:46 Bitka mezi Fabbrem a Martinem
     
    06:46
    První bitka v zápase! Důraz před brankou se nelíbll Fabbrovi, který se vydal do potyčky s Martinem. Oba kohouti se do sebe férově pustili a lépe na tom byl Martin, který vzal domácího obránce do gilotíny a hodil na zem. Čekáme na tresty.
     
    06:19
    Po vyhraném buly v útočném pásmu okamžitě střílel Dobson, Saros přes bloky však dobře viděl a vyrazil betonem mimo nejnebezpečnější zónu Predators.
     
    06:07
    Anders Lee se na hranici brankoviště dostal k vystřelenému puku od modré jako první, zblízka chtěl zakončovat do horní části branky, kterou Saros neměl pokrytou. Střela nicméně hostujícímu elitnímu útočníkovi nevyšla, jak by si přál a trefil jenom připravenou Sarosovu lapačku. Následuje komerční přestávka.
     
    05:22
    Weberovu střelu zblokoval Barzal a vyjel na zteč, přes stínujícího obránce Nashvillu se ale nedostal. Proto měla individuální akce nejproduktivnějšího hráče z Long Islandu jepičí život.
     
    05:05
    Střely na branku během posledních dvou minut: 0 – 5
     
    04:49
    Calle Järnkrok sprintoval za vyhozením, první u kotouče však byl Pulock, který následně založil i útok, navíc jej i zakončil. Jeho pokus od modré však nebyl ničím složitý a domácí gólman přerušuje hru.
     
    04:08
    Ostrá střela od Bonina na hostující branku nevedla k ničemu, ojedinělý výpad v posledních dvou minutách pokryl Greiss a rozehrál rychle dopředu.
     
    03:27
    Duchene zblokoval vystřelený puk na levém kruhu a následně jej poslal až před branku hostí. Po prostřídání se bude snažit nová formace Islanders něco v útoku už vymyslet.
     
    02:39
    Kieffer Bellows místo střely z vrcholku levého kruhu posunul kotouč na Brassarda, který nadvakrát střílel na Sarose, v obou případech ale finský gólman drží domácí tým.
     
    01:39
    Yannick Weber nahazoval do útočného pásma křížem za branku. Puku se však ujali hosté, ti nedokázali nic vymyslet. Vstup do zápasu jednoznačně patří domácím, jejich aktivita Islanders zaskočila.
     
    01:05
    Domácí fanoušci už tradičně rozjíždí pichlavé pokřiky směrem ke Greissovi, který inkasoval. Bez toho by snad nemohla ani atmosféra v Nashvillu být. Na druhé straně Ostrované zapsali první střelu zásluhou Leeho, z levého kruhu však jeho pokus Saros spolehlivě kryje a přerušuje.
    00:35 Craig SMITH - 1:0
     
    00:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Stačilo 35 sekund k tomu, aby se Nashville ujmul vedení! Nyní zachyboval obránce Leddy, který se na kruhu ve vlastním obranném pásmu nechal čistě obrat o kotouč CRAIGEM SMITHEM. Domácí útočník si následně nabruslil z úhlu k brance a překvapil Greisse střelou na bližší tyč nad jeho rameno, tedy prostor, kde si to jednoduše brankář neutěsnil – 1:0! Bez asistence.
     
    00:01
    Ještě před samotným začátkem museli domácí pořadatelé z ledu sebrat čtyři ryby hozené z hlediště na led. První buly zápasu vyhrávají hosté, kteří se ale místo útoku dostali akorát tak za svoji branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Před utkáním ještě proběhne ceremonie v rámci vzdávání holdu policejním jednotkám v Nashvillu. Samozřejmě nesmí chybět ani americká hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Fabbro, Tinordi, Ekholm, Hamhuis, Y. Weber – Mikael Granlund, Johansen (A), Arvidsson – F. Forsberg (A), Duchene, Turris – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.

    New York Islanders: Greiss (Varlamov) – Pulock, D. Toews, Boychuk (A), Leddy, Mayfield, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Dal Colle, Brassard, Bellows – Komarov, Bardreau, M. Martin.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, McIsaac – Brisebois, Nansen (všichni CAN).
     
    -12
    Krásné páteční brzké ráno vám přeji při sledování dnešního zápasu! Led v Bridgestone Areně je už připraven pro toto klání, důvěru od trenéra Hynese dnes dostal gólman Juuse Saros. Na hostující straně se představí v brance německý maskovaný muž Thomas Greiss.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    18. prosince 2019, 01:00, New York Islanders – Nashville Predators 3:8 (0:1, 3:4, 0:3)

    Branky a nahrávky: 23. Nelson, 25. Brassard (Beauvillier, Pulock), 29. Cizikas (Mayfield) – 5. Smith (Bonino), 29. Forsberg (Ekholm, Smith), 31. Smith (Turris, Irwin), 39. Bonino (Ekholm), 40. Grimaldi (Forsberg), 49. Järnkrok (Johansen, Trenin), 52. Josi (Ellis, Järnkrok), 55. Johansen (Ellis, Josi).

    1. hvězda utkání – Craig Smith (NSH)
    2. hvězda utkání – Calle Järnkrok (NSH)
    3. hvězda utkání – Filip Forsberg (NSH)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    v obou týmech nepůsobí žádný Čech ani Slovák
     
    NASHVILLE PREDATORS
    Centrální divize: 5. místo, 59 bodů, skóre 178:183, bilance 21-5-7-22

    Od Predátorů se letos čekalo zkrátka více. Tým, který z posledních 15 let chyběl v play-off jenom čtyřikrát, jednou navíc vlivem výluky, se letos trápí a odnesl to dlouholetý kouč Peter Laviolette, který stál u kormidla šest let a dovedl Nashville jednou až do finále Stanley Cupu. Právě od této sezony mají výsledky sestupnou tendenci a reálně hrozí, že se Nashville po pěti letech do play-off nepodívá. Po loňském fiasku hned v prvním kole s Dallasem (2:4 na zápasy) bylo klíčem k další sezoně podepsat Romana Josiho, což se povedlo a rovnou na osm let.

    Když přišel Matt Duchene, čekalo se zkrátka, že budou v Tennesee hrát špičku. Realita je nicméně zcela jiná. K zajištění postupu skrz divizi jim chybí na třetí Dallas rovných osm bodů a ani v poslední době to není nijak slavné. Impulz trenéra Johna Hynese, který přišel z ještě více utopeného New Jersey, sice v první chvíli částečně zafungoval a Predátoři například vyloupili Chicago, Winnipeg, nebo Washington, v posledních zápasech to však jde zase od desíti k pěti.

    Únor zahájil Nashville doma hladkou prohrou s Vegas (0:3), na druhé straně však dokázal z kanadského tripu udělat čtyři body z osmi. První dvě výhry ve Winnipegu a Calgary ale rychle uhasily špíly v Edmontonu a zejména Vancouveru, který poslal Predators napřič kontinentem s prohrou 2:6.
     
    NEW YORK ISLANDERS
    Metropolitní divize: 3. místo, 72 bodů, skóre 166:151, bilance 22-11-6-16

    Islanders naopak hrají poměrně povedenou sezonu a se zajímavě složeným kádrem budou chtít jistě postoupit do play-off a prolomit prokletí druhých kol bojů o Stanley Cup. Na titul čekají hráči z Long Islandu už dlouhých 37 let, konkrétně od sezony 1982/1983. Protřelý generální manažer Lou Lamoriello chce zajisté mnohem více, než konec ve druhém kole, jak tomu bylo v poslední sezoně. Přitom nástup do bojů byl naprosto suverénní, Islanders smázli hladce Pittsburgh, ale to samé si přichystala pro Ostrovany Carolina v kole druhém.

    A letos to vypadá, že by to jít mohlo. Ve vyrovnané Metropolitní divizi drží Islanders jistotu postup z třetího místa, navíc mají oproti čtvrtému Columbusu o dva zápasy méně. Díky ohromné vyrovnanosti všech čtyř útočných formací může skórovat prakticky kdokoli a elitní trenér Barry Trotz na tom jednoduše staví. Navíc se kvalitně rozchytala i velice podceňovaná brankařská dvojice, Semjon Varlamov a Thomas Greiss drží v klíčových chvílích tým a v počtu inkasovaných gólů se Islanders drží na špičce celé ligy.

    Herně to funguje a v divizi mají nejlepší formu z posledních pěti utkání. Prohráli totiž jenom jedno, před třemi dny na ledě silné Tampy, kde nestačili a prohráli o dvě branky, 1:3. Zejména dva poslední zápasy ale stály z hlediska Islanders za to, neboť nejprve dokonale vykradli Washington a nedopustili kolaps, jako tomu bylo v předešlém vzájemném zápase (pět gólů ve třetí třetině), na což navázali domácí výhrou nad Pittsburghem. Sice v Barclays Centru ztratili tříbrankové vedení v 60. minutě, ještě v té stejné minutě však dali dva góly a vyhráli tak 5:3.
     
    Krásné páteční brzké ráno přeji všem příznivcům NHL! Závěr základní části se již blíží a spolu se utkají týmy, které ještě musí o postup mezi poslední šestnáctku ve své konferenci. Tradičně bouřlivé atmosféře v Nashvillu bude tentokrát čelit tým z New Yorku, konkrétně ten nejlepší v této sezoně.

    Nashville Predators vs. New York Islanders, zápas v Bridgestone Areně začíná od brzkých 2:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. C. Smith, 8. C. Smith (Grimaldi, Bonino), 14. Ekholm (Järnkrok, Watson), 25. Grimaldi, 32. C. Smith (Josi)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Fabbro, Tinordi, Ekholm, Hamhuis, Y. Weber – Mikael Granlund, Johansen (A), Arvidsson – F. Forsberg (A), Duchene, Turris – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.
    New York Islanders: Greiss (14. Varlamov) – Pulock, D. Toews, Boychuk (A), Leddy, Mayfield, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Dal Colle, Brassard, Bellows – Komarov, Bardreau, M. Martin.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, McIsaac – Brisebois, Nansen (všichni CAN)

    Diváci: 17 561
    thejrc.org