Başakşehir – Besiktas 1:0 (kon.)
konec
Istanbul Başakşehir FK
1:0 (0:0)
Besiktas Istanbul
Pátek 14.02.2020, 18:00 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Turecká Superliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Istanbul Başakşehir FK
    3. místo, 21 zápasů, 40 bodů, skóre: 40:22


    Turecká Superliga se kvapem blíží do poslední třetiny svého hracího plánu a tým manažera a někdejšího reprezentanta Okana Buruka je jedním z mnoha adeptů na zisk titulu, čímž by se automaticky kvalifikoval i do skupinové fáze Ligy mistrů. Na první Sivasspor momentálně ztrácí pouhé dva body, což však letos není v Turecku zas tak výjimečná situace. Nad ziskem poháru může v této chvíli uvažovat až sedm celků včetně Besiktase, kterému k této metě schází dvě vítězství. Za ním už je bodová propast přece jen větší.

    Ale zpátky k Başakşehiru, za který nastupuje mimo jiné také slovenský reprezentant, stoper Martin Škrtel. K týmu se přidal v září loňského roku, když odešel z italské Atalanty. Škrtel má však i zkušenosti s anglickou Premier League, kde nastupoval v barvách Liverpoolu. Jeho nejgólovějším spoluhráčem je momentálně Enzo Crivelli, kterému zdatně sekunduje záložník Edin Visca. Ten kromě sedmi zásahů stihl ještě devět asistencí. Ani jemu se však nepodařilo odvrátit potupné vypadnutí z osmifinále domácího poháru s až třetiligovým Kirklarelisporem.

    Poslední tři zápasy:
    Sivasspor – Başakşehir 1:1
    Başakşehir - Gençlerbirliği 3:1
    Fenerbahçe – Başakşehir 2:0
     
    Besiktas Istanbul
    7. místo, 21 zápasů, 36 bodů, skóre: 34:27


    Hosté pod velením sedmačtyřicetiletého manažera Sergena Yalçına nepatří na úplnou špici Superligy, jak už bylo ale psáno níže, při letošní vyrovnanosti celků v horních patrech tabulky to není zásadnější problém. Čtyřbodová ztráta na třetí Başakşehir hovoří za vše. Pakliže by hráči Besiktase v dnešním derby uspěli, náskok svých konkurentů by prakticky smazali a vrátili by se do bojů o pohárové příčky. Jejich hlavním limitem je momentálně poměr branek. Mezi sedmi elitními týmy Superligy je Besiktas nejméně skórujícím a také nejčastěji inkasujícím mužstvem.

    V jeho kádru sice žádného českého ani slovenského fotbalistu nenajdeme, několik zajímavých jmen ale určitě ano. Na hostování si klub vypůjčil dva schopné borce z anglické Premier League, gólmana Lorise Kariuse, který si zachytal i v pro něj nechvalně proslulém finále Ligy mistrů v roce 2018, a defenzivního záložníka Mohameda Elnenyho. Nejlepším střelcem klubu je díky osmi gólům kapitán Burak Yilmaz, velmi produktivní zůstává i krajní obránce Caner Erkin, jenž nahrál svým spoluhráčům na devět branek. Ani zástupci Besiktase se nevyhnuli pohárovému faux pas, když v osmifinále narazili na druholigový tým Erzurum BB.

    Poslední tři zápasy:
    Besiktas– Gaziantep 3:0
    Rizespor – Besiktas 1:2
    Göztepe – Besiktas 2:1
     
    Vzájemné zápasy:
    5. kolo 2019/20: Besiktas – Başakşehir 1:1
    28. kolo 2018/19: Besiktas - Başakşehir 2:1
    11. kolo 2018/19: Başakşehir - Besiktas 1:0

    V poslední době jsou oba dnešní istanbulští soupeři vcelku vyrovnaní a dvougólový rozdíl po závěrečném hvizdu jsme v jejich případě neviděli už téměř tři roky. Nastolený trend se nezměnil ani v pátém kole tohoto ročníku, třebaže Başakşehir vedl na střely na branku vcelku výrazně – 7:2. Góly dávali nejlepší střelci obou klubů, Yilmaz zařídil remízu v 84. minutě z pokutového kopu.
     
    Úvodní sestavy:

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Tekdemir, Kahveci – Višća, Ba, Elia – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Topal, Uçar, Behich, Ponck, Özcan, Aleksić, Gulbrandsen, Inler, Okechukwu.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Lens – K-P. Boateng, Alnaní, Hutchinson – NKoudou, B. Yılmaz, Diaby.
    Náhradníci: Yuvakuran – Yalcın, Nayir, Kaya, Ljajić, Boyd, Uysal, Roco, R. Yilmaz, K. Yılmaz.

    Už před utkáním bylo jisté, že dnes nenastoupí záložník hostů Dorukhan Toköz, který si přivodil zlomeninu čéšky. Chybí také obránce Gönül Gökhan, a v zadních řadách Besiktase i proto naskakuje zkušený dvaatřicetiletý záložník Jeremain Lens.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Özay.
     
    Oba instanbulské týmy už stojí v pozoru na středu hřiště, rozhodčí za malou chvíli zahájí zápas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se chopil hostující celek.
     
    1
    Georges-Kévin NKoudou upadl na středu hřiště po zásahu Martina Škrtela a hosté rozehrávali z levé strany.
     
    2
    Kevin-Prince Boateng nacentroval míč z pravé strany po spolupráci s Hutchinsonem. Jeho přihrávka proskočila celým pokutovým územím, Júnior Caiçara při bránění hodně zaváhal, ale měl štěstí.
     
    3
    Gaël Clichy vhazoval od levé postranní čáry, z prvního útoku domácího celku je jen faul Muhammada Alnaního.
     
    5
    Postupná kombinace Besiktase se zastavila u Jeremaina Lense, který nezpracoval míč pod tlakem soupeře. Teprve čas ukáže, jestli Lensova nominace na pravém kraji obrany byla dobrou volbou.
     
    6
    İrfan Can Kahveci zastavil na středu hřiště Boatenga, který se rozplácl na hrací ploše a pouze sledoval nebezpečný útok soupeře. Demba Ba ale nepřihrál přesně a z šance nic nebylo.
     
    7
    Burak Yılmaz zahrál po centru Lense rukou, přerušuje se na obranné polovině Besiktase.
     
    8
    Enzo Crivelli nejprve skvěle zasáhl na obranné polovině, aby se následně po dlouhém sprintu dostal k zajímavému zakončení. Karius mu míč ukradl z kopaček na poslední chvíli.
     
    9
    Hodně nevybíravý zákrok předvedl na středu hřiště Boateng. I když zase s rozhodčím nesouhlasí, tentokrát se nemůže divit. Eljero Elia snad bude v pořádku, v opačném případě mohl klidně přijít i přísnější trest, míč už byl při skluzu dávno někde jinde.
     
    10
    Míč má Škrtel, začíná postupná kombinace domácího celku.
     
    11
    Přihrávka Clichyho na Demba Bu nevyšla. O malou chvíli později to domácí zkoušeli znovu, ale Alexandru Epureanu posílal míč do ofsajdu.
     
    12
    Většinu akcí domácích vede Demba Ba, teď ale nepochválí Eljera Eliu, který souhru zbytečně zpomalil a ještě ztratil míč po kličce u středového kruhu.
     
    14
    Eljero Elia se po chybě Lense dostal znovu až před Kariuse, který musel zasahovat. Poté postranní rozhodčí zdvihl praporek a zahasil požár v obraně Başakşehiru.
     
    16
    Obrovský problém s timingem svého náběhu má Elia. Během necelých šestnácti minut stál potřetí za ofsajdovou hranou. To by se na této úrovni určitě stávat nemělo.
     
    16
    Boateng opět až příliš ochotně na trávníku, míč se nakonec dostal až na kopačky Lorise Kariuse.
     
    17
    Teď Kevin-Prince Boateng oslovil svou přihrávkou Abdoulaye Diabyho, který ale nestihl míč před hbitým Gaëlem Clichym.
     
    18
    A je to Abdoulay Diaby, kdo připravil první práci pro Günoka. Ten střelu zpoza šestnáctky zachytil do rukavic.
     
    19
    Demba Ba nedokázal zpracovat míč, rýsovala se dobrá pozice.
     
    19
    Také Enzo Crivelli bude hrát pod hrozbou vyloučení, když přejel Víctora Ruize, za kterým spěchají lékaři. Útočník Başakşehiru vynechá další utkání svého týmu v turecké Superlize.
     
    20
    Georges-Kévin NKoudou předváděl malátný pohyb po levé straně hřiště, pak ale z ničeho nic nabídl prostor Muhammadu Alnanímu, který pálil těsně vedle. Míč měl poměrně daleko, právě proto zakončení nemohlo být přesnější.
     
    22
    Boateng se nedostal k hlavičce po dobrém vzdušném pásu NKoudoua.
     
    22
    Edin Višća umí asistovat u gólu, teď ale jeho přízemní přihrávka z pravé strany pokutového území neměla nárok.
     
    23
    Boateng jako by nebyl duchem přítomen. Teď sice dokázal vybojovat faul na svou osobu, ale zase se zajímal víc o hvizd sudího než o k němu mířící míč.
     
    24
    Lensova přihrávka byla hodně přetažená a Günok neortodoxním způsobem založil rychlý kontr. Centr na Crivelliho ohrožení neznamenal.
     
    24
    Pak šel ale Demba Ba tělem do Kariuse a naskytla se mu možnost dorazit míč do odkryté branky. Rozhodčí má jasno – šlo o faul na exliverpoolského brankáře.
     
    26
    İrfan Can Kahveci zblokoval přihrávku do vápna a v ideální moment zklidnil hru na vlastní polovině. Besiktas bude znovu rozehrávat od svých stoperů.
     
    26
    Dobrá práce Günoka, který zastavil Buraka Yılmaze včasným náběhem. Do hry se ale opět vložil praporek postranního sudího.
     
    28
    Demba Ba vymýšlel centr do šestnáctky, ale přesnost zatím oběma celkům schází. Sledujeme hru na středu hřiště.
     
    29
    Caner Erkin centroval míč ze standardní situace, v pokračující akci se ještě ke střele dostal Burak Yılmaz, ale kroucený balón doručil jen do náručí Günoka.
     
    30
    Diaby nebyl po centru Boatenga od gólu zas tak daleko, ale přes dvojici bránicích hráčů se nakonec neprosadil.
     
    31
    Další snahu hostů přerušil přílišnou aktivitou Boateng. Píská se proti brance Besiktase.
     
    31
    Burak Yılmaz ostřeluje branku soupeře, lépe řečeno prostor kolem ní. Po dobré práci Atiby Hutchinsona zase spustil padající list, který nedolétl až do sítě.
     
    33
    Atiba Hutchinson po rychlém autu vybojoval faul na svou osobu, provinil se Mahmut Tekdemir. Zajímavá pozice na přímý kop.
     
    34
    Kdo jiný než Burak Yılmaz se mohl zhostit střely? Pokus zastavila zeď domácího celku, kterou dobře postavil Günok.
     
    34
    Byl to Martin Škrtel, který dostal míčem do obličeje a pomalu se zvedá z trávníku.
     
    35
    Clichy podpořil útok svého týmu, ale Lens se k míči dostal dřív než záložníci Başakşehiru a nechal se faulovat.
     
    36
    Alexandru Epureanu skončil na trávníku po přistrčení Buraka Yılmaze. I když se to útočníkovi hostů vůbec nelíbí, bude muset couvat zpátky směrem k vlastní polovině.
     
    37
    Caner Erkin poslal úchvatný pas na druhou stranu hřiště, tam si ale neporadil Abdoulay Diaby.
     
    39
    Domácí ztratili míč u autové čáry a centr z pravé strany Jeremaina Lense a následné zakončení Abdoulaye Diabyho odvrátil Škrtel na roh. Z toho nevzniklo výraznější nebezpečí.
     
    40
    Míč se po sérii zajímavých odrazů dostal až k Boatengovi, který hodně zaspal. Sám před brankářem balon nezpracoval a ten tak zalehl sám Mert Günok.
     
    41
    Stoper hostů Domagoj Vida teď vůbec není spokojený s výrokem rozhodčího, když před pokutovým územím srazil Crivelliho. Ten po delší době udělal pro svůj tým nějakou práci.
     
    42
    Crivelli tentokrát zkoušel dopředu vyslat Višću, jenže ten neměl šanci míč stihnout a na spoluhráče jen vrhl vyčítavý pohled.
     
    43
    Lens ztratil míč před pokutovým územím, jenže po sprintu Clichyho ani nadvakrát nepřihrál přesně Demba Ba. Ze solidní protiakce není nic a domácí se budou znovu bránit tlaku soupeře.
     
    44
    Hosté jsou na míči rozhodně častěji, jenže záložní řada zatím funguje možná na půl plynu. Míč jí opět sebral Júnior Caiçara.
     
    45
    Teď musí Caiçaru uklidnit rozhodčí, neboť si vehementně postěžoval na to, že skončil na zemi bez vlastního přičinění.
     
    45+1
    Crivelli se ještě v závěru první půle dopouští faulu na Vidu.
     
    45+1
    Mahmut Tekdemir protestoval a to se rozhodčímu nelíbilo. Žlutá karta pro obránce Başakşehiru.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Oba celky působily v prvním poločase velmi mdle. Akce neměly originální nápady ani potřebné sprintové náběhy. Větší šanci jsme prakticky neviděli, a když ano, většinou jí předcházelo ofsajdové postavení. Míč se dostal do sítě pouze jednou, to když Demba Ba po souboji s Lorisem Kariusem doklepávat do opuštěné branky, jenže rozhodčí Bitigen správně posoudil situaci jako nepovolenou. Více ze hry měli hosté, ale až na pár pokusů Buraka Yılmaze ze střední vzdálenosti jsme z jejich strany směrem k brance mnohé neviděli. Největší příležitost Besiktase po vzdušné kombinaci a hlavičce Abdoulaye Diabyho zablokoval slovenský obránce Martin Škrtel. Uvidíme, jestli trenéři hned po přestávce sáhnou ke změně v sestavách svých týmů. Stav je zatím bezgólový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Caner Erkin se okamžitě připomněl faulem na Mahmuta Tekdemira.
     
    46
    Jeremain Lens bez chyby na pravé straně hřiště, při bránění se mu dokonce podařilo získat aut pro Başakşehir.
     
    47
    Enzo Crivelli připustil svým pádem protiútok hostů, jenže zase se nepovedla přesná kombinace.
     
    47
    Abdoulay Diaby se zkoušel prosadit po pravé straně a proskočit okolo svého strážce. Gravitace ale byla proti a míč po zásahu Diabyho opustil hrací plochu.
     
    49
    Georges-Kévin NKoudou způsobil asi nejvýraznější závar před brankou soupeře. Nejprve nedokázal z dobré pozice protančit do pokutového území, o chvíli později ale po přihrávce Boatenga vybídl k zakončení Atibu Hutchinsona. Jeho střela mířila nad branku.
     
    50
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Rychlý kontr a všechno je jinak. Jeremain Lens nedokázal zastavit akci Başakşehiru, míč se dostal na kopačky Edina Višće a ten kombinaci vyšperkoval přihrávkou na DEMBA BU. Jeho únik středem už neuměl zastavit nikdo, včetně vybíhajícího brankáře Lorise Kariuse. Domácí dokázali využít svou první větší šanci, navíc v momentě, kdy hosté předvedli asi nejpohlednější pasáž. Asistence: Edin Višća.
    50. Demba BA - 1:0
     
    51
    Jeremain Lens si za svůj skluz při gólové akci soupeře ještě vysloužil žlutou kartu.
     
    54
    Eljero Elia posílal vzdušný pas do vápna, až Muhammad Alnaní ho musel zastavit.
     
    56
    Největší šance hostujícího celku. Muhammad Alnaní se opřel do míče vší silou a do vzduchu musel Mert Günok. Skvělý zákrok brankáře domácího celku.
    56. Tvrdou střelu Alnaního vyrazil Günok
     
    58
    Caner Erkin to tentokrát zkusil z levé strany, centr naslepo doputoval do rukavic Günoka.
     
    59
    Ruiz přibrzdil akci domácího celku u postranní čáry.
     
    59
    Demba Ba – Eljero Elia – Demba Ba... a pak souboj v pokutovém území, do kterého se zapojil Abdoulay Diaby. Oba hráči skončili na hrací ploše, penalta se ale nepíská.
     
    61
    Georges-Kévin NKoudou přenesl hru na druhou stanu, kde skvěle zapracoval proti Lensovi Elia. Jenže francouzský záložník na pozici krajního obránce se nevzdal a míč získal zase zpět.
     
    62
    Burak Yılmaz to měl proti přesile hodně těžké a byl rád, že stihl míč vrátit alespoň do záložní řady.
     
    63
    Crivelli se vrátil až na vlastní polovinu, aby zastavil Georgese-Kévina NKoudoua. Pak ale chyběl o středové linie, přece jen nemůže stíhat všechno.
     
    64
    Caner Erkin dobře podporuje útok, po jeho přihráce ještě centroval NKoudou. Byl z toho roh, jenž opět zpacifikoval na malém vápně zaparkovaný Škrtel.
     
    64
    Až příliš dlouhý aut vhodil Erkin, ten tak doputoval do rukavic Günoka.
     
    65
    Teď si Demba Ba neporadil tak přesvědčivě jako při své trefě. Po přihrávce Clichyho znovu zakončoval ze středu a na hranici pokutového území, jenže pořádně přestřelil.
     
    66
    Lens nehraje na nezvyklém postu špatný zápas, problém má snad jen s přihrávkami. Jedna z nich teď skončila za brankou domácího celku, který tak bude rozehrávat.
     
    66
    Eljero Elia se natlačil do šestnáctky a ještě zkoušel posouvat míč krátkým centrem, nepovedlo se.
     
    67
    Nádherný pas Atiby Hutchinsona na Kevina-Prince Boatenga neslaví úspěch. Útočník původem z Ghany míč nezpracoval.
     
    68
    Atiba Hutchinson skvělým pohybem našel kapitána Buraka Yılmaze a Abdoulay Diaby měl obrovskou šanci z pravé strany. Na zemi byl opět včas Günok.
    68. Günok si poradil i se zakončením Diabyho
     
    69
    A to byla také poslední možnost Diabyho, kterého na hřišti střída Ljajić.
     
    70
    Lensova přihrávka málem našla hlavu Yilmaze. Poté míč centroval Georges-Kévin NKoudou, ale Atiba se k zakončení neotočil.
     
    71
    Mert Günok se rozchytal ke skvělému výkonu ve druhé půli. Z pravé strany přímočaře pálil Burak Yılmaz, ale kapitána Besiktase opět domácí gólman dokázal zastavit.
     
    72
    Azubuike Okechukwu nahrazuje na hřišti Eliu, který sice stál u většiny nebezpečných výpadů, ale v závěru i jemu docházela šťáva v nádrži.
     
    74
    Skvěle před Boatengem zasáhl Clichy. Byl to klíčový zákrok ve chvíli, kdy se hosté stěhovali do vápna.
     
    75
    Na hřiště jde i Američan Tyler Boyd. Ani aktivita Kévina NKoudoua totiž Besiktasi dnes zatím ke gólu nestačila.
     
    75
    Boyd okamžitě oslovil Boatenga, který míč sklepl na kopačku Lense. Jeho ostrá jedovka ještě lízla prsty Günoka a je z toho roh.
     
    75
    Teď už se Boateng k útočné hlavičce přece jen propracoval, jenže míč nedostal do běhu a od razantního zakončení měl pěkně daleko.
     
    77
    Lensova rychlost se projevuje zejména s blížícím se koncem utkání. Další zásilka do šestnáctky ale v pořádku nedorazila.
     
    77
    Caner Erkin již tradičně na levé straně znepříjemňoval život obráncům Başakşehiru. Jeho nadějný průnik zase skončil jen odkopem od brány.
     
    78
    Ani Burak Yılmaz nestihl další pas mířící k brankové čáře a rozehrávat může Mert Günok.
     
    79
    Edin Višća nezastavil příliš tvrdou přihrávku Crivelliho, přesto Başakşehir po příhodném odrazu zůstává u míče. Krásnou kličkovanou předvedl Júnior Caiçara.
     
    80
    Edin Višća mohl definitivně rozhodnout. Balon mu do kroku sklepl Demba Ba, ale ráznému přízemnímu zakončení dokázal rukavicemi vystavit stopku Loris Karius.
     
    81
    Burak Yılmaz skončil na pozici hrotového útočníka, když nevyužil jedinou ze svých četných šancí. Střídá ho Umut Nayir.
     
    82
    Jeremain Lens do pokutovém území nejprve doručil přihrávku na přední tyč, o chvíli později už ale fauloval a zmařil další postup svého celku.
     
    83
    S obličejovou maskou nastupuje Özcan, pro dnešek má splněno İrfan Can Kahveci.
     
    84
    Série drobných faulů určitě více vyhovuje domácímu celku, který tak rozkouskuje závěr utkání.
     
    85
    Júnior Caiçara schytal šlapák od střídajícího Tylera Boyda, ten tak musel vidět žlutý kartónek.
     
    86
    Stejné napomenutí o malou chvíli později i pro domácího hráče, fauloval obránce Alexandru Epureanu. Není to sice těsně penalta, ale nebezpečná situace rozhodně.
     
    86
    Atiba Hutchinson byl faulovaným mužem.
     
    88
    Dlouho Mert Günok chystal svou zeď pro jednu z klíčových situací. Střídající Azubuike Okechukwu dokonce zůstal ležet na zemi, aby nedošlo k podstřelení zdi. Caner Erkin sice kroutil míč efektně, ale několik metrů nad bránu.
     
    89
    Martin Škrtel zaúřadoval ve vzduchu po hlavičce Tylere Boyda a následuje další rohový kop.
     
    90
    Škrtel na přední tyči připraven i napodruhé.
     
    90
    Azubuike Okechukwu dostal přihrávku od Edina Višćeho tentokrát hodně dopředu, jakmile se akce zbrzdila, už z ní nešlo mnohé vytěžit.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty nastavení mají oba celky k dispozici.
     
    90+1
    Obrana hostujícího celku teď úplně zaspala a Demba Ba nadvakrát zkoušel překonávat Kariuse. Po otočce nezamířil přesně a zůstal na trávníku s hlavou v dlaních.
     
    90+2
    Lens loboval míč do pokutového území, tam ale zase ve vzduchu nikdo v bílém. Konec je hodně blízko.
     
    90+4
    Ponck je posledním příchozím hráčem. Taktické střídání stahuje ze hřiště Višću, který přihrál na zatím jediný gól a zaznamenal desátou asistenci v sezoně.
     
    90+4
    Demba Ba udržel míč na polovině soupeře, jenže se píská ofsajd.
     
    90+4
    Jedna z posledních šancí po faulu na Lense. Standardní situace ze střední vzdálenosti.
     
    90+5
    Centr odvrátil Škrtel. Rozhodčí uzavírá dnešní partii.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
     
    V kostce by se dalo říct, že dnešní utkání rozhodla jedna rychlá akce z 50. minuty. A skutečně, souboj dvou istanbulských týmů znovu ukázal, že ve fotbale vítězství nezaručíte automaticky tím, že držíte delší dobu míč, máte více střeleckých pokusů, nebo dokonce gólových šancí. Başakşehir v tomto utkání velmi trpělivě bránil, opřel se o skvělý výkon brankáře Günoka a díky chladnokrevnému zakončení Demba By si došel pro tři body. Besiktas se do samotného závěru snažil stav zvrátit, také střídající hráči dokázali přinést, co od nich trenér žádal, jenže dnes hostům zkrátka nebylo shůry dáno. To domácí se díky důležitému skalpu posouvají na první místo turecké Superligy, musí ale počkat na kompletní zbytek 22. kola, které se bude hrát o víkendu. Istanbul Başakşehir FK – Besiktas Istanbul 1:0.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:04:48)

    Patrik Czepiec

    Branky: 50. Ba (Višća)

    Karty:   19. Crivelli (IBS), 45+1. Tekdemir (IBS), 86. Epureanu (IBS) – 9. K-P. Boateng (BES), 51. Lens (BES), 85. Boyd (BES)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Tekdemir, Kahveci (83. Özcan) – Višća (90+4. Ponck), Ba, Elia (72. Okechukwu) – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Topal, Uçar, Behich, Ponck, Özcan, Aleksić, Gulbrandsen, Inler, Okechukwu.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Lens – K-P. Boateng, Alnaní, Hutchinson – NKoudou (75. Boyd), B. Yılmaz (81. Nayir), Diaby (69. Ljajić).
    Náhradníci: Yuvakuran – Yalcın, Nayir, Kaya, Ljajić, Boyd, Uysal, Roco, R. Yilmaz, K. Yılmaz.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Özay
    thejrc.org