Třinec – Mountfield HK 6:0 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:5 (kon.)
K. Vary – Kometa Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Meteor Třemošná
Pátek 14.02.2020, 16:00 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - play-down • 14. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 14. kola ELIOD Extraligy juniorů – od udržení mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC Meteor Třemošná.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Před pauzou se vsetínský dorost utkal s týmy z Prahy. Poslední lednový den byla jejich soupeřem Kobra, která se dostala do vedení na konci druhé třetiny, kdy vstřelili také první gól utkání. V polovině třetí periody ještě na své konto přidala jeden gól. Vsetínský dorost sice dvě minuty před koncem snížil náskok Kobry, ale dohnat ji se jim již nepodařilo.

    To proti Hvězdě se jim zadařilo. Z počátku to sice vypadalo, že Vsetínští odjedou z Prahy bez bodu, ve druhé části zápasu však otočili, a do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 3:1. Ve třetí třetině Valaši zůstali u trojky, kterou se jim opět podařilo nasázet soupeři do brány.
     
    HC Meteor Třemošná

    První zápas předminulého týdne se pro Třemošnou uskutečnil na ledě Českých Budějovicích, se kterými již od začátku utkání držela krok, a na konci první periody se Třemošná dostala i do vedení. V druhé třetině byl rozdíl gólů nezměněn. Zato ve třetí části se Třemošná prosadila hned dvakrát a vyhrála proti lídru tabulky 5:3.

    První utkání v únoru, kdy se Meteor utkal s Táborem, už tak veselé nebylo, protože hned od první třetiny měli gólovou převahu domácí, kterým se podařilo využít několika naskytnutých šancí, jak za stejného počtu hráčů, tak i v oslabení. Třemošné se v tomto utkání nepodařilo ani jednou dostat puk za záda táborského gólmana.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Rybár, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová.

    HC Meteor Třemošná: Vondraš (Ženíšek) – Čarda, Dolhý, Plecitý, Malkovský, Bláha, Balák, Albrecht, Hošťálek – Reiser, Beníšek, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Pešek, Kaiser, Beránek.

    Rozhodčí: Novák – Klimek, Bartoň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Na puku je aktivnější Třemošná, která opakovaně zkouší nájezdy na vsetínskou branku. Nešpůrka se však hostujícímu celku zatím nedaří ohrozit, jelikož domácí obrana funguje bezchybně.
     
    01:53
    Hrnčířova střela z otočky v mezikruží skončila na bruslích bránícího Bláhy. Proti pokusu ze levého kruhu už zasáhl Vondraš pravým betonem.
     
    02:58
    Pešek prošel do útočného pásma, ale na pravém křídle se přes Kočího nedostal do blízkosti domácí branky.
     
    03:42
    Hosté pro svůj přechod do třetiny používají nahození. Vsetínu se daří držet soupeře u mantinelu.
     
    04:25
    Kočí zakončil z vrcholu pravého kruhu mezi Vondrašovy betony. Hostující brankář úspěšně zasahuje.
     
    05:01
    Na druhé straně si úspěšný zákrok připisuje také vsetínský brankář Nešpůrek. Poradil si s prudkou střelou z mezikruží zakončenou po ledě mezi betony.
     
    05:18
    Vsetínský tlak přerušuje vyhozením na zakázané uvolnění zpoza branky Malkovský.
     
    05:59
    Dědek si na pravém kruhu útočného pásma obešel Bláhu, stáhl si kotouč a pokusil se střelou zápěstím z mezikruží. Jeho rána ale letěla příliš vysoko a skončila na zadním mantinelu.
     
    06:38
    Plecitý od modré čáry netrefil branku a kotouč se od mantinelu odrazil k Siegerovi. Ten se pokusil prosadit zasazením kotouče mezi Nešpůrkovi betony. Vondraš na druhé straně mezitím míří na střídačku a Meteor hraje v signalizované výhodě.
     
    07:11
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kočí – 2 min., držení).
     
    08:48
    Vsetínu se daří vyhazovat kotouč z pásma. Hraje se za Vondrašovou brankou.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    09:27
    Vsetín své oslabení bez problémů ubránil, ale stále se mu směrem dopředu nedaří prosadit.
     
    11:00
    Svou útočnou akci mohl zakončit Dědek. Zvolil podobnou strategii jako v minulém případě, kdy na pravém kruhu obešel hráče Třemošné. Tentokrát jej v tomto místě zastavil Sieger a vsetínský útočník z mezikruží nezakončil.
     
    12:07
    Valaši jsou aktivnější, ale nedaří se jim probojovat až do útočného pásma. Všechny jejich akce končí mezi modrými čarami.
     
    12:44
    Nahození Turka od modré na zadní tyč končí ve Vondrašově lapačce. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    13:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští se po vyhraném vhazování stáhli k hostující brance, čehož pro pohotové zakončení využil TADEÁŠ HRNČÍŘ. Asistence: Matěj Juráň, Dominik Kuchařík.
     
    13:32
    Valaši nebyli daleko od vstřelení druhého gólu. Dědek však byl bránícím hráčem faulován a zakončoval v pádu. K druhé straně brankoviště si najížděl Tobola a puk před ležícím brankářem našla Čajanová. Ta vystřelila až po odpískání rozhodčího a trefila spojnici levé tyče a břevna.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Dolhý – 2 min., podrážení).
     
    15:07
    Hráči Třemošné se až nyní osvobodili ze vsetínského tlaku. Domácí se však k žádné vážnější střele nepropracovali.
     
    15:32
    Hosté v plném počtu.
     
    16:58
    Fojtík vybojoval kotouč u mantinelu útočného pásma a nahrál jej Kunstovi za branku. Ten rozehrává a oba domácí obránci mohou střídat.
     
    17:37
    Hostující Bláha podrazil v brejku Babeliaka a uvidíme trestné střílení.
     
    17:37
    Vsetínský útočník se k bráně vydal přes pravý kruh a následně zakončil vysoko nad Vondrašovu branku.
     
    18:46
    Fiala vybojoval puk v rohu za Nešpůrkovou brankou a sám obešel čtyři hráče Vsetína a z hranice brankoviště trefil připraveného vsetínského brankáře. Chystal se ještě k dorážce, ale tu už mu domácí znemožnili.
     
    19:56
    V první třetině už se nic nestane. Hráči Třemošné si přihrávají za vlastní brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina vyrovnaného zápasu je u konce. Prosadili se v ní Vsetínští, když vyhraného vhazování před soupeřovým gólmanem využil Tadeáš Hrnčíř.
    Druhá třetina začne cca v 16:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Hra zatím vypadá podobně jako v první třetině. Po úseku ve středním pásmu se po levém křídle dostala před Vondraše Čajanová a překvapila jej svižnou střelou zápěstím mezi betony. Gólman Třemošné na poslední chvíli úspěšně zasáhl.
     
    22:02
    Také hosté se dostali před soupeřova brankáře a v pásmu se na delší dobu usadili. Ke střele však nedošlo, Valaši vystihli jednu z přihrávek a míří na druhou stranu.
     
    22:52
    Dvořák s Malkovským zakončovali z hranice brankoviště. Nešpůrek se proti oběma střelám stačil bleskově přesunout.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Fojtík – 2 min., sekání).
     
    23:46
    Kočí s Adámkem se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho. Vsetínský obránce vyzval svého kolegu ke skórování přihrávkou na levý kruh. Adámek při svém pokusu přestřelil vzdálenější tyč.
     
    24:35
    Valaši se ocitli v další šanci, když se usadili před Vondrašem. Přes chumel hostujících hráčů zakončoval Dědek, ale kotouč skončil na první bránící hokejce.
     
    25:09
    Z podobného úhlu a situace jako Dědek zakončoval druhé straně Dvořák. Také vsetínská obrana tento nápor zvládla.
     
    25:13
    Domácí v plném počtu.
     
    25:56
    Třemošná je stále před Nešpůrkem, a ten má plné ruce a nohy práce. Pozor si musí dávat hlavně na zakončení k tyči. V předbrankovém prostoru nastal zmatek.
     
    26:37
    Vsetínští se osvobodili šikovným vyhozením kotouče a vydali se střídat. Mezitím už se Meteor opět usadil v útočném pásmu.
     
    27:38
    Role se vyměnily a do útoku se dostali Valaši. Jejich nápor však Vondrašovi nepřidělává tolik práce, všechno zatím likviduje obrana.
     
    29:12
    Hraje se ve středním pásmu, ani jeden celek se nemůže dostat do útoku.
     
    29:31
    Po pravém křídle se protáhl hostující útočník Sieger a zcela sám mohl z vrcholu kruhu zakončit. Puk ho však neposlechl a střela mu nesedla. Nešpůrek zasahovat nemusel a hra se přesměrovává na druhou stranu kluziště.
     
    30:28
    Vsetín je střelecky aktivní, málokterá střela však Vondraše přímo ohrozí. Většina střel končí mimo branku nebo je ztečuje obrana.
     
    31:14
    Juráňovi se podařilo vytáhnou hostujícího brankáře k pravé tyčce a před Kuchaříkem se tak objevila prázdná branka. Opět zasáhla obrana, která jeho i následnou Hrnčířovu ránu zblokovala.
     
    31:49
    K další střele se na levém kruhu dostal Kočí. Trefuje brankovou konstrukci.
     
    32:17
    Domácí jsou stále v útočném pásmu a pokračují v tlaku. Turek z levého křídle přestřelil.
     
    33:37
    Šance si po delší době vytvořila také Třemošná. Ta je také stále u puku, jen byla zatlačena hluboko do vlastního pásma a musí útočnou akci znovu založit.
     
    34:24
    Stále se hraje u Vondrašovy brány. Jeho spoluhráčům se z obranné třetiny nedaří dostat.
     
    35:54
    Ke kotouči se po delší době dostali Valaši a snaží se využít toho, že si jej převzali v útočném pásmu. Domácí začínají kombinovat.
     
    36:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A tato kombinace končí druhým gólem Vsetína. Václav Kočí našel ONDŘEJE FOJTÍKA na vrcholu levého kruhu. Druhý jmenovaný si pak ještě sjel blíže k brance, odkud prostřelil Vondraše. Asistence: Václav Kočí, Boris Babeliak.
     
    37:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hrnčíř – 2 min., hákování).
     
    38:10
    Sieger vyzval nahrávkou přes šířku kluziště ke skórování Dvořáka, který se napřáhl na levém kruhu a jeho pokus orazítkoval bližší tyč. Následně se na druhou stranu vydal vsetínský útočník Adámek, jehož střelu vykryl hostující gólman.
     
    38:55
    Fiala svou vysoko mířenou střelou z levého křídla přestřelil.
     
    39:26
    Domácí v plném počtu.
     
    39:59
    V poslední sekundě ještě do levého dolního rohu namířil Babeliak. Vondraš se po puku natáhl, ale nakonec zasahovat nemusel, jelikož kotouč letěl mimo branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se oba týmy dostaly do šancí, té své využili pouze Valaši, když se po povedené kombinaci trefil v 37. minutě obránce Ondřej Fojtík. Do třetí dvacetiminutovky tak budou domácí vstupovat s dvoubrankovým náskokem.
    Třetí třetina začne cca v 17:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Bláhovo nahození po rychlém přechodu do pásma ukrývá Nešpůrek v lapačce.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Nešpůrek – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk). Trest odpyká Turek.
     
    40:39
    Třemošná právě vstřelila branku!
    Hosté předvedli pohlednou a hlavně rychlou přesilovkovou kombinaci, při které neměl vsetínský brankář možnost přemístit se k levé tyči a volného prostoru využil ADAM DVOŘÁK. Asistence: Jakub Sieger, Jiří Beránek.
     
    42:15
    Dědek se dostal do brejku, při zakončení jej ale zastavil jeden z dojíždějících hráčů Třemošné a kotouč mu zezadu odebral.
     
    44:19
    Čajanová obrala Reisera o puk, který pak ve středním pásmu předala Babeliakovi. Vsetínskému útočníkovi se ale nepodařilo přejít přes útočnou modrou čáru.
     
    45:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín si bere své dvoubrankové vedení zpět. Tomáš Tobola s MATYÁŠEM DĚDKEM se dostali do přečíslení dva ne jednoho, které druhý jmenovaný zakončil do zcela odkryté brány. Asistence: Tomáš Tobola.
     
    46:28
    Sieger neprošel na levém křídle přes Adámka a Vsetín se ve vlastním pásmu ujímá kotouče.
     
    47:04
    V dalším přečíslení dva na jednoho se objevili Babeliak s Kunstem. Útočník domácího celku vzal střelu na sebe, Vondraš jeho pokus vytěsnil lapačkou.
     
    47:45
    Nešpůrek se na druhé straně musel ohlížet za střelou Baláka od modré, která proletěla těsně kolem horní tyče jeho branky.
     
    48:26
    Třemošná se drží v útočném pásmu a také střelecky je velice aktivní. Nyní musel vsetínský brankář zasáhnout proti Bláhově střela z levého kruhu pravým betonem.
     
    49:50
    Tlak hostujícího celku přerušil až Adámek, který vystihl střelu Plecitého od modré. Při další snaze o přechod do útoku se Třemošná dopustila ofsajdu, následně pak vyhodila na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Vondrašem.
     
    51:50
    K dalšímu zakončení se dostali hosté, a to když se ocitli v přečíslení tři na dva. Na levém křídle vzal vše na sebe Pešek. Jeho střelu Nešpůrek dobře viděl a ukrývá ji ve výstroji.
     
    52:46
    Meteor se teď mnohem častěji dostává do útoku. Vsetínský brankář musel po střele z pravého kruhu řešit další složitou situaci.
     
    53:17
    Hru rychle přesměroval vsetínský obránce Kunst, který se po pravém křídle rychle přemístil do útoku. Jeho střelu z kruhu zastavuje až Vondraš a hra je přerušena.
     
    53:30
    Kočího střelu od modré tečoval v předbrankovém prostoru Hrnčíř. Vondraš měl štěstí, že kotouč proletěl okolo pravé tyče, na střelu totiž vůbec neviděl.
     
    54:30
    Adámek to po Juráňově přihrávce zkusil od levé tyče bekhendem, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci a hostující brankář měl betony na svém místě.
     
    55:13
    Nyní se na výpady ze středního pásma vydávají Valaši. Babeliakova střela přes obránce z levého kruhu zasáhla bližší tyč.
     
    56:01
    Tobola ani Dědek nedosáhli na Velikovského střelu od modré, a tak se Dědek pro kotouč vydal k mantinelu. Po jeho další střele zůstal puk ležet před brankovou čarou a hráči Třemošné byli v tomto ohledu velice pozorní a dostali kotouč do bezpečí.
     
    56:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští se nevzdali a ve stejné formaci zůstali před Vondrašem. Další kombinace už jim vyšla, na bližší tyč pálila z vrcholu levého kruhu SÁRA ČAJANOVÁ. Asistence: Václav Kočí, Matyáš Dědek.
     
    57:51
    Pro Nešpůrka jednoduchou střelu naservíroval z pravého kruhu Pešek. Domácí brankář zasáhl levým betonem a na druhou stranu se mohl vydat Turek. Ten také obešel všechny bránící hráče, ale svým zakončením gólmana Třemošné nepřekonal.
     
    58:26
    Sotva Třemošná rozehrála ze svého pásma, už jsou u puku Valaši a také oni se snaží založit útočnou akci.
     
    59:27
    Kuchaříkovu nepřesnou teč po ledě směrem k levému dolnímu rohu hostující brány doprovodila Hrnčířova tvrdá rána z pravého kruhu. Tu se Vondrašovi podařilo zlikvidovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Hned v první minutě třetí třetiny zdramatizoval vývoj utkání Adam Dvořák. To však byla ze strany hostujícího celku vše, a i když se Třemošná pravidelně vydávala na útočné výlety před Nešpůrka, další branku už nepřidala. To Valaši podobným stylem své vedení ještě navýšili. Domácí se postupně uchýlili k podobné strategii jako soupeř a většinu akcí zakládali mezi modrými čarami. Přečíslení dva na jednoho zakončil přesně Matyáš Dědek a finální střela patřila Sáře Čajanová, jež se prosadila pokusem z vrcholu levého kruhu.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (17:53:49)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 13. Hrnčíř (Juráň, Kuchařík), 37. Fojtík (Kočí, Babeliak), 46. Dědek (Tobola), 57. Čajanová (Kočí, Dědek) – 41. Dvořák (Sieger, Beránek)


    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Rybár, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová.
    HC Meteor Třemošná: Vondraš (Ženíšek) – Čarda, Dolhý, Plecitý, Malkovský, Bláha, Balák, Albrecht, Hošťálek – Reiser, Beníšek, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Pešek, Kaiser, Beránek.

    Rozhodčí: Novák – Klimek, Bartoň
    ocianews.com