Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – New Jersey 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 4:1 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (kon.)
Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
San Jose Sharks
Sobota 15.02.2020, 01:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 325 diváků.
     
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Barclay Goodrow – 2 min., sekání).
     
    59:54
    Další šance, ale o Dellovi se snad bude Winnipegu zdát! Hostující brankář si počkal u přední tyče na střelu z levé strany a po nástřelu do ohně chytil puk před dotírajícím Scheifelem.
     
    59:43
    Neskutečné! Obrovský tlak! Connor dorazil do pravé nohy Della a od ní se odrazil puk do levé tyčky. Následně zřejmě Laine chtěl trefit prázdnu branku, ale trefil nohu bránícího Burnse.
     
    58:50
    Puk se docela překvapivě odrazil po buly na střed a Connor úplně sám před Dellem trefil lapačku hostujícího brankáře.
     
    58:47
    Pionk si vybruslil na pravou stranu do lepší pozice, položil beka. Zakončil. křížem, Scheifele chtěl posléze dorážet, ale Dell měl přilepěnou lapačku na ledě. Šimek si ještě lehl ve svém brankovišti... To je drama, to je drama...
     
    58:05
    Powerplay domácích!
     
    54:39
    Rána z jedničky v podání Laineho na levé straně směrem k bližší tyči a znovu výborný Dell.
     
    54:17
    Wheeler měl obrovskou šanci z druhé vlny a pravé straně, ale Dell vyšperkoval svůj perfektní výkon.
     
    53:17
    Kane cítí, že jej mají diváci opravdu hodně v lásce. Nyní podruhé v zápase trefil Pionka a putuje za faul loktem na trestnou lavici.
     
    46:55
    Obě mužstva čeká hra ve čtyřech. Roslovic (WPG) dostává dvě minuty za krosček, Sörensen (SJS) naopak za hrubost.
    46:47 Timo MEIER - 2:3
     
    46:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose překlápí průběh střetnutí na svou stranu. Erik Karlsson vypálil napodruhé křížem z pravé strany a tečovaná střela skončila nejprve na pravém betonu Helleybucka. Ten puk pouze vyrazil před dorážejícího TIMA MEIERA, jenž po ledě do prázdné branky přidal třetí gól Sharks. Zdálo se jako kdyby TIMO MEIER netrefil tu dorážku úplně čistě, ale na to už se nikdo nikdy ptát nebude. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    45:18 Melker KARLSSON - 2:2
     
    45:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON si vyměnil kotouč s Kellmanem a mezitím zajel při nahrávce zleva k zadní tyči za záda bránícího Kulikova, načež pokořil brankáře Hellebuycka – 2:2. Asistence: Joel Kellman, Stefan Noesen.
     
    39:54
    Každopádně Morrissey (WPG) dostal dvě minuty za držení.
     
    39:54
    San Jose dostalo puk do sítě, ale gól neplatí! Hosté vysunuli forčekink a Thornton a Meierem potom dotlačili do brány kromě kotouče i Hellebuycka...
     
    35:52
    Scheifele si našel kotouč na pravé straně a při střele z kruhu máchl Dell lapačkou na bližší tyči.
     
    32:05
    Za chvíli uháněl Sörensen a měl podstatně více času na zakončení, nicméně nesedl mu úplně ideálně bekhendový blafák mezi nohy amerického brankáře.
     
    31:30
    Goodrow ujel už poslednímu obránci na středu a mířil na Helleybucka, kterého si k sobě přitáhl, ale nevyšel mu obstřel, jelikož domácí brankář zachránil Jets levou nohou.
     
    31:09
    Poolman si na pravé straně červené čáry chtěl rukou zpracovat kotouč, což se mu vinou toho, že se v jeho obličeji objevila hůl Noesena (SJS).
    29:47 Blake WHEELER - 2:1
     
    29:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Zřejmě Vlasic špatně rozehrál. Ehlers posunul puk zhruba do pravého rohu útočného pásma, Copp přihrál pod sebe a BLAKE WHEELER zakončil z prvního doteku na zadní tyč. Asistence: Andrew Copp, Nikolaj Ehlers.
    28:21 Kyle CONNOR - 1:1
     
    28:21
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Velký tlak Winnipegu při přesilovce přece jen končí brankou. KYLE CONNOR se nejprve natlačil před branku a minul jí... Ale co potom dokázal v pokračující hře to byla naprostá paráda!

    KYLE CONNOR si sjel na nahrávku Wheelera z hrany pravého kruhu k bližší tyči a zakončením á la Robert Kysela překonal Della střelou pod víko. Asistence: Blake Wheeler, Neal Pionk.
     
    26:33
    Kane to docela přehnal s důrazem zleva proti Pionkovi a hned si toho hodně vyslechl ze všech stran. Morrissey se zastal svého spoluhráče. Kane dostává dvě mnuty za nedovolené bránění a je z toho tak první přesilovka pro Jets v tomto zápase...
     
    22:34
    Winnipeg hrál v šesti a San Jose si podruhé zahraje přesilovku. Sbisa naskočil na led, hned si uvědomil, že je zle, ale už bylo pozdě...
     
    18:43
    Roslovic se uvolnil, Melker Karlsson si na něj nedal pozor a po pasu od pravého mantinelu k přední tyči zachránil hosty výborný Dell.
     
    14:51
    Domácí lavička dostala tím pádem dvě minuty za zdržování hry a odpyká je Bourque.
    14:51 Marcus SÖRENSEN - 0:1
     
    14:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Winnipeg si vzal trenérskou výzvu a nebyl úspěšný. True se otočil kolem tyče a vznikl závar před Hellebuyckem až nakonec MARCUS SÖRENSEN procpal kotouč mezi betony brankáře do brány. Otázkou zůstává, jestli jeho zásah do lapačky gólmana byl v pořádku či nikoliv. Podle rozhodčích se jednalo o regulérní trefu. Asistence: Alexander True, Dylan Gambrell.
     
    13:37
    Connor nabral rychlost na levé straně a nahrál pod sebe, další loženku spálil Scheifele.
     
    12:58
    Wheeler byl naprosto sám před Dellem, ale v největší šanci první třetiny selhal a mířil vedle levé tyče.
     
    03:50
    Laine zůstal na levé straně naprosto sám před Dellem, ale ten ho vychytal, stejně tak dorážku!

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 29. Connor (Wheeler, Pionk), 30. Wheeler (Copp, Ehlers) – 15. Sörensen (True, Gambrell), 46. M. Karlsson (Kellman, Noesen), 47. Meier (Labanc, Burns)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Pionk, Morrissey (A), Poolman, D. Kulikov, Beaulieu, Sbisa – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Appleton, Copp, Harkins – L. Shaw, N. Shore, G. Bourque.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns (A), Dillon, E. Karlsson (A), Vlasic, Ferraro, R. Šimek – Marleau, Goodrow, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Meier – Noesen, Kellman, M. Karlsson – Gambrell, True, Sörensen.

    Rozhodčí: StPierre, Furlatt – Gawryletz, Daisy

    Diváci: 15 325
    ocianews.com