Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – New Jersey 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 4:1 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (kon.)
Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
New York Rangers
Sobota 15.02.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 18,888 diváků.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Gustav Nyquist – 2 min., podrážení).
    58:49 Ryan STROME - 1:3
     
    58:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Hosté totiž vyhráli vhazování v obranném pásmu a dostali se až do útoku. Phillip Di Giuseppe si vyměnil puk s RYANEM STROMEM, který z útočné modré trefil odkrytou branku. Asistence: Phillip Di Giuseppe a Artěmij Panarin.
     
    57:48
    Columbus hraje v šesti!
    56:48 Chris KREIDER - 1:2
     
    56:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže hosté se krátce po vypršení trestu prosazují, což bude rozhodující moment utkání! Mika Zibanejad našel krásnou přihrávku zpoza branky mezi kruhy najetého CHRISE KREIDERA, jehož pokus z první se zastavil až v síti! Asitence: Mika Zibanejad a Adam Fox.
     
    56:47
    Domácí hrají v plném počtu!
     
    55:15
    Domácí mohli rozhodnout v oslabení tento zápas! Boone Jenner se totiž dostal do samostatného úniku, kdy naznačil několik kliček, ale Elvis Merzlikins zasáhl betonem!
     
    54:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    54:09
    Jenže Columbus se mohl dostat do vedení! Oliver Bjorkstrand to udělal skvěle, když dostal gólmana z branky a posílal puk znovu před bránu. Nikdo ho nedokázal trefit!
     
    49:04
    Přesto vznikl závar v domácím brankovišti! Elvis Merzlikins totiž jen s potížemi vyrazil střelu ze středu hřiště, načež na něj šla další. Přišlo ještě několik dorážek, nakonec je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. To domácí nyní zachránilo. Jinak už by padla branka.
     
    45:08
    Obrovský závar před brankou Columbusu nekončí brankou! Artěmij Panarin nejprve minul, ale puk se odrazil zpět do brankoviště, kde se snažil dorážet Brendan Lemieux, ale nebyl neúspěšný. Elvis Merzlikins po puku skočil a schoval ho.
     
    43:52
    Ale připsat si šance se jim úplně nedaří, spíše naopak! Ryan Strome hledal pěkným pasem před branku spoluhráče, ale do jeho přihrávky vpadl obětavý obránce.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    38:52 Oliver BJORKSTRAND - 1:1
     
    38:52
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak nakonec uvidíme branky dvě, jelikož domácí minutu a kousek před koncem třetiny srovnávají stav! Scott Harrington nahodil puk od modré, který se odrazil od někoho před brankou. Puk si nejrychleji našel OLIVER BJORKSTRAND, jenž bekhendem poslal touš pod horní tyčku! Asistence: Scott Harrington a Gustav Nyquist.
     
    36:04
    Konečně měli domácí nějakou pořádnější šanci! Puk se totiž chvilku povaloval v brankovišti, ale nikdo z Modrokabátníků jej do sítě nedostal.
     
    31:34
    Pavel Bučněvič je na ledě!
     
    29:34
    Bučněvičův první trest je u konce!
     
    27:34
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Pavel Bučněvič – 2 min., držení + 2 min., nesportovní chování).
     
    25:59
    Elvis Merzlikins si už na druhé straně připsat zákrok musel! Navíc to byla pohledná akce Rangers, po které se jejich hráč objevil v dobré střelecké pozici, avšak brankář hostí vyrazil lapačkou puk do ochranné sítě.
     
    22:35
    Přesto se mohli Rangers dostat do dvougólového vedení! Adam Fox si parádně sjel od modré na přihrávku k tyči, ale Elvis Merzlikins předvedl parádní zákrok betonem.
     
    20:58
    Eric Robinson je na ledě!
     
    18:58
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Eric Robinson – 2 min., podrážení).
     
    15:58
    Přesto jsme nakonec viděli šanci, a to velkou! Puk se totiž odrazil zpět na hůl Zibanejada, který rychle obkroužil branku a už dával do prázdné. Elvis Merzlikins se na poslední chvíli přesunul s betonem a stihl puk zastavit!
     
    09:47
    Střely na branku: 5 – 5.
     
    02:55
    Jenže Modrokabátníci mohli během několika málo minut srovnat! Dostali se totiž do přečíslení, ve kterém mířil křižný pas k tyči, ale domácí hráč netrefil zařízení...
    00:22 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1
     
    00:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je raketový gól v podání hostujícího celku, který se rychle ujímá vedení! Po buly se totiž kotouč dostal na modrou, odkud vypálil Trouba, jehož pokus ještě tečoval PAVEL BUČNĚVIČ, přesto si Merzlikins branku za rámeček nedá. Asistence: Jacob Trouba a Chris Kreider.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 39. Bjorkstrand (Harrington, Nyquist) – 1. Bučněvič (Trouba, Kreider), 57. Kreider (Kreider, Fox), 59. R. Strome (Di Giuseppe, Panarin)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Bemström, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Lilja, Stenlund, Milano.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, DeAngelo, Br. Smith, R. Lindgren, Fox – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – McKegg, B. Howden, Lemieux.

    Diváci: 18,888
    thejrc.org