Mladá Boleslav – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 15.02.2020, 16:30 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 16. kolo
Partner:
     
    Děkujeme za pozornost zase někdy u mládženického hokeje na počtěnou. (18:38:17)
     
    Utkání šestnáctého kola nadstavby je u konce. Z vítězství se nakonec raduje hostující celek, který byl aktivnější a lepší v zakončení. Dvakrát se prosadil Matěj Beneš, po jednom góli přidali Lukáš Koblížek a Matěj Novotný. Branky domácího celku stříleli Jan Ekrt a Dominik Perný.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Hosté hrají dvojnásobnou výhodu a Matěj Pinkas to zkoušel mezi kruhy. Jeho rána k pravé tyčce ovšem nebyla přesná a puk skončil vedle.
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Šugár – 2 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., hrubost).
     
    58:19
    Piráti si najeli do dalšího útoku, ale brankář zakročil betonem. Hosté tak šli do protiakce, ale u pravého mantinelu se vystavili mimo hru. Píská se ofsajd.
     
    57:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Skóre se mění až nyní, kdy se Piráti dostali do útoku a konečně se také prosazují v početní výhodě. DOMINIK PERNÝ byl osamocen mezi kruhy, kam dostal přihrávku. Obránce Pirátů zamířil a trefil pravou šibenici. Asistence: Ondřej Čech.
     
    57:00
    Piráti hrají nejspíše už dosti odevzdaně. Hned po vhazování totiž přišel lob za obranu, který ale Budina nedokázal ideálně zpracovat. Hosté nicméně ve čtyřech kombinují.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (David Brožek – 2 min., držení).
     
    56:22
    Vojtěch Husinecký dostal nabito na modrou čáru, ale jeho svižná rána se do branky nedostala. Puk skončil na bránícím hráči Mountfieldu.
     
    55:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je tu další branka, která potvrzuje triumf hostujícího celku v Chomutově. Pavel Šimek našel přihrávku zpoza branky MATĚJE BENEŠE, jemuž se i s pomocí tyčky povedlo překonat brankáře Bajgara. Asistence: Pavel Šimek.
     
    54:38
    Ondřej Čech se pokoušel dojet nahozený kotouč, ale jako první u něj byl brankář Tichý. Ten jej hokejkou odehrál do útočné třetiny.
     
    53:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesně v moment, kdy se domácí hráč vracel z trestné lavice, dávají hosté důležitou a nejspíše rozhodující branku. MATĚJ NOVOTNÝ dostal přihrávku na levý kruh a milimetrově přesně zakončil. Na tohle už byl Bajgar krátký. Asistence: Michal Beneš.
     
    53:17
    Matyáš Bajgar je naprosto jasně mužem utkání. Chomutovská jednička nyní zareagovala na teč mezi kruhy a rychle se přesunula. Výborný zákrok!
     
    52:37
    Matyáš Budina nyní proklouznul do útočné třetiny mezi dvojicí bránících hráčů, kteří jej ale čistě poslali k zemi. Přesilovkový tlak nicméně pokračuje.
     
    51:55
    Lukáš Koblížek se nyní pokoušel prosadit z dorážky, ale jeho zakončení po ledě skvěle vyrazil svým betonem Matyáš Bajgar!
     
    51:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Šugár – 2 min., podrážení).
     
    50:51
    Matěj Beneš opustil trestnou lavici, po levé straně šel do útoku a u pravé tyčky připravil gólovou situaci pro Adama Jirků. Ten ale jeho nabídku odmítl, Bajgar skvěle zakročil!
     
    50:44
    Hosté hrají v plném počtu.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 34. Ekrt (Čech, Šilar), 58. Perný (Čech) – 1. Ma. Beneš (Jirků, Havlíček), 8. Koblížek (Mi. Beneš, Budina), 54. Novotný (Mi. Beneš), 56. Ma. Beneš (Šimek)


    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Poch, Perný, Husinecký, Pöschl, Rykl, Jenček, Badinka, Döring – Spudich, Šugár, Šilar, Vostiňák, Čech, Novotný, Ekrt.
    Mountfield HK: Tichý (Žalčík) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Jerman, Žaba, Pinkas – Giesl, Budina, Šimek, Jirků, Ma. Beneš, Novotný, Souček, Koblížek, Brož, Mi. Beneš.

    Rozhodčí: Domský – Bláha, Pěkný.
    thejrc.org