Třinec – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.) | Liberec – Kladno 5:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Zlín 3:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC VERVA Litvínov
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 16.02.2020, 15:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu šestačtyřicáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a BK Mladá Boleslav.
     
    HC VERVA Litvínov

    Základní část české nejvyšší soutěže jde pomalu, ale jistě do finiše. S dnešním kolem zbývá odehrát sedm utkání a pomalu se začínají rýsovat možnosti týmů, zda postoupí do vyřazovacích bojů či nikoli. Rušněji je ale přeci jenom ve spodních patrech tabulky. Minimálně čtyři týmy nemají jistotu udržení se v ELH. Nejinak je tomu u Litvínova, který je po pátečním kole díky výhře Pardubic na poslední čtrnácté příčce se sedmačtyřiceti body. Ovšem dva zápasy má ještě k dobru. Litvínovští před reprezentační pauzou padli doma těsně 2:3 s Třincem, po ní pak měli dobře rozehraný zápas na půdě prvního týmu, v Liberci vedli 4:3, ale Tygři nakonec srovnali a poté rozhodli v prodloužení. Zisk jednoho bodu tak vzhledem k průběhu zápasu byl spíše zklamáním. Dnes mají hráči Vervy šanci dvě prohry odčinit na domácím ledě, ale proti Mladé Boleslavi je lehká cesta nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 32 bodů (9+23)
    Richard Jarůšek – 31 bodů (18+13)
    Viktor Hübl – 25 bodů (13+12)
     
    BK Mladá Boleslav

    Hosté z Mladé Boleslavi jsou totiž na pátém místě tabulky s osmasedmdesáti body a mají tedy úplně opačné starosti, než jejich dnešní soupeř. Zatímco Litvínov bojuje o záchranu extraligové příslušnosti, Bruslaři zase prahnou o udržení se v elitní šestce, která zaručuje čtvrtfinále play-off. Boleslavští mají nyní v zádech dva vyhrané zápasy, kdy neztratili ani bod. Nejprve na začátku února porazili v derby na domácí půdě lídra extraligy, a sice Liberec 4:1, na tuto výhru navázali tuto středu v Třinci, kde úřadující mistry loňského ročníku srazili poměrem 6:4. Dnes na severu Čech budou chtít vítěznou vlnu prodloužit, naopak Litvínov bude bojovat o veledůležité body, které budou k záchraně potřeba. Hosté budou favority, uvidíme, zda tuto roli naplní. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho nenechte rozhodně ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Pavol Skalický – 41 bodů (17+24)
    Adam Zbořil – 28 bodů (12+16)
    Jakub Klepiš – 28 bodů (7+21)
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly třikrát, dnes to tedy bude i naposledy. Dvakrát se z výhry radovala Mladá Boleslav, jednou pak Litvínov.

    Mladá Boleslav – Litvínov 5:1
    Litvínov – Mladá Boleslav 2:5
    Mladá Boleslav – Litvínov 4:6
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Kudla, Aliu (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (C), Jarůšek – Pospíšil (A), V. Hübl, F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa (A), Pláněk, Hrbas, Fillman, Bernad – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna (A), Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Brejcha, Jelínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hanzl neudržel kotouč a do akce okamžitě směřovali hosté. K puku se pak dostal Jakub Klepiš a jeho střela ohrozila Januse, který musel hned zasáhnout.
     
    00:35
    Verva se pak dostala na druhou stranu do útočného pásma, ale zahráli vysokou holí. Hra se tak stěhuje zpět do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    01:10
    Rána Ščotky se neujala. Obrana Boleslavi si narovnala puk a poté zakládala další akci. Ovšem beci Litvínova dokázali získat puk znovu k sobě a míří před Krošelje.
     
    01:51
    Ondřej Jurčík si sjel do lepší střelecké pozice, ale jeho pokus šel mimo tři tyče. Následná jeho další střela končí na obraně hostů a ti otáčejí hru před Jaroslava Januse.
     
    02:32
    Akim Aliu měl dost času napřáhnout na modré čáře, jeho letící střela ale končí přímo v lapačce Gašpera Krošelje a ten hned přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    03:10
    Viktor Hübl se dostal do zakončení, jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Akce Litvínova pak pokračovala dále, ale nakonec z ní sešlo.
     
    03:49
    Aktivní domácí hráči pokračovali další akcí a z levého kruhu švihl do kotouče Marek Baránek, ale znovu si Gašper Krošelj poradil a tuto střelu zastavil.
     
    04:17
    Hosté se po delší době dostali ke střele v pásmu Litvínova, Martin Ševc však svou střelu od modré čáry poslal mimo branku Vervy.
     
    05:01
    Zmatky před hostující brankou, domácí však nedokázali prostrčit kotouč za jeho záda a domácí tlak pak Mladá Boleslav zastavila.
     
    05:12
    Jiří Říha inkasoval pukem do obličeje a skácel se k zemi. S bolestivou grimasou už odjel na střídačku a doufejme, že bude litvínovský obránce v pořádku.
     
    05:27
    Zakázané uvolnění Litvínova stěhuje hru před branku Jaroslava Januse. Vhazování tak proběhne po jeho pravé ruce.
     
    05:54
    Skalický si vyměnil puk se Zbořilem, ale jejich souhra nevyšla. Po zisku puku v obranném pásmu pak Litvínovští pádí útočit do hostujícího teritoria.
     
    06:19
    Po zásahu Krošelje je hra přerušena a následuje také první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    08:45
    Pláňkova střela se neujala, na druhé straně pak nepřesně stříleli i domácí. Zatím jsme se nedočkali nějaké velké šance ani na jedné straně.
     
    09:22
    Další zakázané uvolnění Litvínova a znovu se vše stěhuje před Jaroslava Januse.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Adam Zbořil – 2 min., krosček).
     
    10:06
    Verva si jako první zahraje přesilovou hru při vyloučení Zbořila. Má tak šanci otevřít účet dnešního duelu.
     
    10:34
    Hosté své oslabení zatím hrají dobře a hned vyhodili puk až před Januse. Verva tak musela zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:13
    Petružálek převzal přihrávku od Gerháta a poté ho posílal na modrou čáru. Puk se však dostal do středního pásma a je z toho ofsajd.
     
    11:34
    Martin Hanzl špatně zpracoval kotouč a rázem bylo po šanci Litvínova. Nakonec se ale jeho hráči v útočném pásmu udrželi. Nic však před Krošeljem nevymsleli.
     
    12:06
    Přesilovku domácí nesehráli příliš dobře a branku hostů prakticky neohrozili. Nyní je už Mladá Boleslav v plném počtu.
     
    12:18
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:26
    Michal Trávníček vyslal nepřesnou přihrávku na svého spoluhráče. Tu příliš uspěchal a Stříbrný se na kotouč vůbec nedostal.
     
    12:54
    Michal Moravčík střílel z levého kruhu, pro Krošelje to ale nebyl žádný problém a v pohodě kotouč dostal do bezpečí. A s ním už hosté míří před branku Januse.
     
    13:55
    Další nesoulad v souhře Litvínova a puk je ve středním pásmu.
     
    14:22
    Žiga Jeglič zablokoval další pokus domácího týmu a Verva se pak při dalším pobytu v pásmu Mladé Boleslavi k žádné střele nedostala.
     
    15:05
    Lunter nabral rychlost a dostal se až před Jaroslava Januse. Jeho nebezpečná střela po zemi nakonec končí jen vedle jeho tyče.
     
    16:05
    Hrdinka přišel o puk a Ondřej Jurčík s ním pak objel branku. Zpoza ní však Michala Trávníčka svým pasem neoslovil. Následně pak okamžitě směřují na druhou stranu hosté.
     
    16:48
    Mahbod zkoušel projít skrze dva obránce hostů, ale to se mu nepovedlo. Znovu tak končí náznak akce Litvínova.
     
    17:22
    Zatím největší šance zápasu, do které se dostal Samson Mahbod. Ten zblízka napřáhl k tvrdé ráně, branku hostů však přestřelil. V publiku domácích to jen zahučelo!
     
    17:44
    Viktor Hübl vystřelil od levého mantinelu a Krošelj musel do akce. Jeho pokus lapil do lapačky a před dotěrnými domácími hráči raději hru zastavil.
     
    17:57
    Obrana Mladé Boleslavi dojela puk ve vlastním pásmu a jala se k další útočné akci, kterou ale znemožnili beci Litvínova.
     
    18:35
    Janus nyní měl co dělat po střele Pavla Kousala a ještě pak před ním nebezpečně dotíral Oscar Flynn. Nakonec brankář Vervy vše zvládl a nic z toho nebylo.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Kotouč mají hosté a snaží se ještě dostat do útočného pásma. Jenž záhy o něj přišli a na druhou stranu tak jdou ještě hráči Vervy.
     
    19:58
    Ti se natlačili před Gašpera Krošelje a ten přikryl puk lapačkou. Hra je přerušena a dvě vteřiny před vypršením první periody se ještě vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Zatím hokej příliš krásy nepobral. Největší šanci měl Samson Mahbod, jenž zblízka přestřelil soupeřovu branku. Ale to bylo v první části vše. Domácí tak v cestě za důležitými body, které jsou potřeba k záchraně extraligové příslušnosti, budou muset ještě hodně přidat. Druhá třetina začne přibližně v 16:23.
     
    Střely na branku: 8 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Litvínovští vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny, zatáhli puk před vlastní branku a poté zakládali svou první akci. Jenže hosté vše vystihli a získali puk.
     
    20:34
    Záhy se však z litvínovského pásma sami vykázali.
     
    21:02
    Richard Jarůšek sebral puk na útočné modré čáře, do blízkosti branky Gašpera Krošelje se ale nedostal.
     
    21:41
    Viktor Hübl se nedostal ke střele, po něm to zkusil František Lukeš, ale i jeho pokus branku hostů jen minul.
     
    22:25
    Série nepřesností na obou stranách pokračuje, ani jeden tým se nedostal do ohrožení branky soupeře. Stále nesledujeme hokej, který by oku diváka lahodil.
     
    23:05
    Stránský vyslal pokus na Jaroslava Januse, ten brankář Litvínova srazil do rohu a do akce tak mohou zase zamířit jeho spoluhráči.
     
    23:40
    Michal Trávníček až příliš dlouho váhal se střelou, když se k ní nakonec odhodlal, byla nepřesná a puk končí v moci hostujícího celku. Mladá Boleslav tak jde útočit.
     
    24:22
    Zbořil na levé straně ohrozil branku domácích. Ščotka však pomohl Janusovi a kotouč zachytil bruslí. Poté otáčejí hru před Krošelje zase hráči Vervy.
     
    25:12
    Žiga Jeglič ve středním pásmu získal puk a poslal ho spoluhráčům, ti však na něj nedosáhli.
     
    26:15
    Akim Aliu sebral hostům puk a namířil si to s ním před hostující klec. Byl tam ale osamocen a ke střele před Koršeljem se nakonec vůbec nedostal.
     
    27:27
    Jan Ščotka si sjel ke střele a Krošelj poté zakročil. Puk ukryl do lapačky a přerušil hru. Po další komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    27:42
    Martin Hanzl se šikovně uvolnil u pravého kruhu, nabruslil s pukem za brankou hostů a zblízka pak vystřelil před Krošeljem. Avšak pokus za jeho zády nekončí.
     
    28:15
    Další šance domácích, Richard Jarůšek vyslal další pokus směrem k hostující kleci, ale kotouč prosvištěl jen těsně vedle pravé Krošeljovy tyče.
     
    28:46
    David Šťastný nabral rychlost a prošel mezi dvěma beky domácích až před Januse, ale nakonec se v rodící se velké šanci neuspěl. Beci Litvínova mu vystřelit nedovolili.
     
    29:51
    Jsme takřka v polovině základní hrací doby a zatím jsme se stále nedočkali úvodní branky. Nyní je hra přerušena a vhazuje se po pravé ruce Gašpera Krošelje.
     
    30:19
    Janus musel chránit svou pravou tyč, kam si sjížděl k dorážce Oscar Flynn. Domácí brankář to zvládl a puk hned rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    31:56
    Další pobyt Litvínovských v pásmu Mladé Boleslavi měl jepičí život a hned na to šli do akce hosté. Ale ani oni se před Janusem neprosadili.
     
    32:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po třiatřiceti minutách hry se litvínovský stadion dočkal úvodní branky zápasu. A rovnou slaví první gól domácí Verva. Hanzl přenechal puk SAMSONU MAHBODOVI, který objel branku a před ní pak dostal více prostoru k zakončení. Svou střelou pak vymetl roh Krošeljovy branky – 1:0. Asistence: Martin Hanzl a Richard Jarůšek.
    32:47 Samson MAHBOD - 1:0
     
    33:11
    Janus musel být ve svém brankovišti pozorný, když na něho mířili hosté. Jejich akce však byla nakonec hodně nepřesná.
     
    33:50
    Domácí ožili a zase se tlačili do dalšího zakončení. Pokus Martina Hanzla z mezikruží lapil hostující brankář Krošelj.
     
    34:37
    Po pravé straně pronikl do útočného pásma Zbořil, zblízka pak na Januse nevyzrál. Nicméně hosté nadále obléhají pásmo svého soupeře.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Moravčík – 2 min., krosček).
     
    35:16
    Také hosté si zahrají svou přesilovou hru. Mají tak šanci dostat se k vyrovnání.
     
    35:42
    Skalický se na levé straně nedostal do zakončení, kotouč se pak dostal k Janusovi, který ho ukryl. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    36:14
    Obrana Litvínova získala puk v obranném pásmu a hned ho poslala až před Krošelje. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    36:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva navyšuje své vedení, a to ve vlastním oslabení. Celou akci začal Janus, jenž dostal puk na Jurčíka, ten poté našel na pravé straně volného MICHALA TRÁVNÍČKA a zkušený matador pak Krošelje prostřelil – 2:0. Asistence: Ondřej Jurčík a Jaroslav Janus.
    36:34 Michal TRÁVNÍČEK - 2:0
     
    37:02
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    37:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen dočkali své první branky a snižují na rozdíl jediné přesné trefy. DAVID ŠŤASTNÝ dorazil odražený kotouč od Januse za jeho záda – 2:1. Asistence: Radim Zohorna.
    37:39 David ŠŤASTNÝ - 2:1
     
    37:39
    Domácí lavička si bere trenérskou výzvu a bude se zkoumat video pro bránění Janusovi a také postavení hráče v brankovišti.
     
    37:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Marek Hrbas – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost).
     
    37:39
    Mezitím, co se stále zkoumá video, byly rozdány tresty na obou stranách za potyčku mezi oběma tábory.
     
    37:39
    Branka platí! Atak brankáře Vervy ani postavení hráče v brankovišti se nepotvrdily. Domácí lavička si vyžádala trenérskou výzvu a přišla tak o oddechový čas.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:39
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se už pohnulo skóre, a to dokonce třikrát. Nejprve otevřeli účet zápasu domácí ve třiatřicáté minutě, když se trefil Samson Mahbod. Po něm pak navýšil náskok Vervy Michal Trávníček ve vlastním oslabení. Ovšem během chvilky se hosté dostali na kontaktní branku a čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:21.
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Hosté se dostávali do útočného pásma, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    40:52
    Nahození hosty před Januse, obrana Vervy pak kotouč získala a otočila hru. Před Krošeljem ale nikdo z domácích nevystřelil.
     
    41:45
    Marek Baránek neohrozil svou střelou hostující branku a Mladá Boleslav jde po zisku kotouče znovu před Jaroslava Januse, který se bude muset mít na pozoru.
     
    42:47
    Michal Moravčík neudržel puk u modré čáry a hosté ho vytěsnili do středního pásma. Následně pak hned Boleslavští otáčejí hru před Januse.
     
    43:15
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi stěhuje hru před Krošelje, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:59
    Akim Aliu zavezl puk až do útočného pásma, ale nestihl přihrát najíždějícímu spoluhráči. Ten kotouč minul a rázem končí slibně se rodící domácí akce.
     
    44:44
    Radim Zohorna zblízka vystřelil na Januse, ten jeho pokus pohotově kryje a raději hru zastavuje.
     
    44:57
    Stránský nahodil puk od modré čáry před Januse, ten bezpečně kotouč bez větších problémů kryje.
     
    45:11
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Maris Bičevskis – 2 min., držení).
     
    45:43
    Michal Moravčík nechal puk Lukešovi, ten ho posunul na Jakuba Petružálka. Druhý jmenovaný však na branku hostů nevystřelil a poté se Mladá Boleslav osvobozuje.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 145 diváků.
     
    46:34
    Postavení mimo hru na straně Litvínova a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    46:52
    Aliu nezachytil puk a hosté toho využili k dalšímu vyhození puku před Januse. Šetří tak další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    47:11
    Mladá Boleslav zvládla své oslabení bez úhony a je v plném počtu.
     
    48:21
    Tomáš Pospíšil se napřáhl mezi kruhy a jeho svižná rána končí na Krošeljovi. Další velká šanci Litvínova, skóre po ní se však nemění!
     
    49:19
    Stránský nahodil z dálky puk před Januse, brankář Litvínova ho dostal na hůl a hned odehrál svým spoluhráčům.
     
    50:00
    Přesně v polovině třetí třetiny Verva stále hájí velmi těsný náskok a ráda by přidala pojistku. Hosté naopak prahnou po srovnání stavu skóre.
     
    50:41
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:10
    Hosté zahráli v pásmu Litvínova vysokou holí a hra se stěhuje do středního pásma. Vhazovat se bude blíže domácí brance.
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:13
    Trávníček získal puk v obranném pásmu a okamžitě ho poslal až před hostující branku. Hned na začátku oslabení tak šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    52:50
    Pohotově před Janusem dorážel David Šťastný, ale ještě pohotověji zasáhl domácí brankář, jenž má kotouč v lapačce a zastavuje hru.
     
    53:06
    Verva napadala rozehrávku hostů, nakonec ve svém teritoriu puk na svou stranu nezískala a Mladoboleslavští tak kombinují před Jaroslavem Janusem.
     
    53:39
    Pavel Kousal se dostal zblízka do zakončení, proti byl znovu Janus a beci Litvínova pak zase odpalují kotouč až před Krošelje.
     
    53:48
    Verva je v plném počtu.
     
    54:25
    Zbořil bojoval o puk s Trávníčkem, druhý jmenovaný ho dostal na svou stranu a Litvínov šel o akce. Mahbod ale před Krošeljem neuspěl.
     
    55:59
    Následuje další komerční přestávka.
     
    56:05
    Jaroslav Janus přikryl puk po nahození hosty a poté zastavuje hru. Bude se tak vhazovat před jeho brankou, konkrétně po pravé ruce.
     
    56:32
    Hosté mají na to, aby se zápasem ještě něco udělali, necelé tři a půl minuty. Nyní z levé strany střílel Pavol Skalický, Janus byl opět na místě a připraven se zákrokem lapačkou.
     
    57:30
    Hosté se sice dostali do útočného pásma, ale bleskově o kotouč přišli. Obrana Litvínova ho tak posílá do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:22
    Domácí drželi puk co nejdále od své branky, poté ho ztratili a do akce šli hosté. Avšak Hrbas nedokázal zakončit z pravého kruhu.
     
    58:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:56
    Hosté si berou oddechový čas a dost možná i odvolají brankáře, aby to zkusili v powerplay.
     
    58:56
    Branka hostů je prázdná, hosté to tedy zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tento tah hostům dokonale vyšel a je vyrovnáno. Jeglič nejprve poslal puk do boční sítě, ten si poté za brankou soupeře dojel a nabil na levou stranu RADIMU ZOHORNOVI, který pohotovou střelou rozvlnil už tu správnou síť – 2:2. Hosté si tak zřejmě vynutili nastavenou hrací dobu. Asistence: Žiga Jeglič a Martin Ševc.
    59:16 Radim ZOHORNA - 2:2
     
    59:46
    V závěru třetí periody měl velkou šanci Richard Jarůšek, ale v těsné blízkosti neuspěl. Krošelj ho vychytal a dost svůj tým podržel!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba je minulostí a nerozhodla o vítězi tohoto duelu. Verva držela těsný náskok, ale hosté dokázali vyrovnat v přesilové hře. Dojde tak na prodloužení, pokud ani to neurčí vítěze, pak i na samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Moravčík nahodil puk před Krošelje a získal ho Hanzl. Akci ještě vyšperkoval na Samsona Mahboda, který zblízka proti hostujícímu brankáři neuspěl.
     
    60:45
    Aliu chyboval v obranném pásmu na Januse mířilo duho Hrbas se Šťastným dva na nikoho. Marek Hrbas to pak vzal na sebe a vyslal zblízka střelu na Januse, který obrovskou šanci kryje!
     
    61:35
    A hosté opět nebyli daleko od bonusového bodu navíc. Nyní po další šanci orazítkovali tyč Janusovy branky.
     
    62:19
    Hosté jsou v nastavené hrací době hodně nebezpeční a znovu dotírali před Janusem, tentokráte mu pomohla obrana, která dostala kotouč do bezpečí.
     
    63:12
    A velká šance také na druhé straně, domácí fanoušci se jen chytali za hlavy. Richard Jarůšek v dobrém zakončení nevyzrál na pohotového Gašpera Krošelje!
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:27
    Viktor Hübl pálil na Krošelje, jeho pokus se snažil ještě tečovat František Lukeš, ale neúspěšně.
     
    64:55
    Ještě to zkusili domácí hráči před hostující brankou, už to ale vypadá, že se nic nestane a půjdeme do samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je to tak, drama pokračuje, po krátké úpravě ledu budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 25 – 23
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jarůšek si přikopl puk bruslí na čepel a poté překonal Krošelje!
     
    1. série
    1:1
    Bernad z bekhendového blafáku prostřelil Januse nad jeho levým betonem.
     
    2. série
    1:1
    Hanzl taktéž z bekhendu, ale špičkou betonu Hanzlův nájezd zneškodnil.
     
    2. série
    1:1
    Kousal také nebyl úspěšný.
     
    3. série
    1:1
    František Lukeš zakončil jen do lapačky Krošelje.
     
    3. série
    1:1
    Hrdinka si sjel až před Januse, tvrdou ránou k tyči ji však pouze orazítkoval!
     
    4. série
    1:1
    Samson Mahbod z bekhendu trefil pouze Krošelje.
     
    4. série
    1:1
    Ani Zbořil nezakončil přesně, jdeme do páté série.
     
    5. série
    1:1
    Pospíšil se neprosadil, hosté pokud dají nájezd, vyhrají.
     
    5. série
    1:2
    Stránský nekompromisně prostřelil Januse k jeho levé tyči a je hotovo!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Autorem vítězné branky je JAN STRÁNSKÝ.
    Jan STRÁNSKÝ - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec dospěl do samostatných nájezdů, v nichž uspěli hosté, kteří dali o jeden gól navíc. Verva ještě v závěru třetí třetiny držela tři body, ale hosté v přesilové hře srovnali v poslední minutě a vynutili si nastavenou hrací dobu. Nakonec rozhodli v nájezdech a slaví bonusový bod navíc. Pro Litvínov je bodový zisk spíše ztrátou.
     
    Střely na branku: 25 – 23
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Radim Zohorna, na té domácí pak Jaroslav Janus.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 145 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (18:22:52)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Mahbod (M. Hanzl, Jarůšek), 37. Trávníček (Jurčík, Janus) – 38. Šťastný (R. Zohorna), 60. R. Zohorna (Jeglič, Ševc), rozh. náj. J. Stránský

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Richard Jarůšek (LIT)
    1:1   David Bernad (MBL)
    2. série:
    1:1   Martin Hanzl (LIT)
    1:1   Pavel Kousal (MBL)
    3. série:
    1:1   František Lukeš (LIT)
    1:1   František Hrdinka (MBL)
    4. série:
    1:1   Samson Mahbod (LIT)
    1:1   Adam Zbořil (MBL)
    5. série:
    1:1   Tomáš Pospíšil (LIT)
    1:2   Jan Stránský (MBL)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Kudla, Aliu (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (C), Jarůšek – Pospíšil (A), V. Hübl, F. Lukeš – Petružálek, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa (A), Pláněk, Hrbas, Fillman, Bernad – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna (A), Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 145
    thejrc.org