Třinec – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.) | Liberec – Kladno 5:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 16.02.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    5. místo, 79 bodů, skóre: 150:132
    Aktuální forma: P, P, V, V, P

    Sparťané po vydařené první polovině základní části začali postupně klesat níže a opustili první tři místa. Vedení pražského klubu zareagovalo na nepříliš oslnivé výkony tím, že dosadilo k trenérskému kormidlu uznávaného kouče Miloslava Hořavu, který si pár dní po svém zvolení do funkce vybral jako svého nového parťáka Josefa Jandače. Ten se vrátil do Sparty po necelých třech a půl letech.

    Pražský celek znovu našel herní pohodu a vrátil se na vítěznou vlnu. Sparťané vyzráli nad brněnskou Kometou a poté nad Vítkovicemi. O třetí výhru v řadě je však připravil hradecký Mountfield. Pražané by navíc měli zabrat zejména na ledě soupeře, kde z posledních deseti zápasů zvítězili pouze dvakrát.

    Poslední zápasy:
    43. kolo: Sparta – Kometa 4:3p
    44. kolo: Sparta – Vítkovice 4:2
    45. kolo: Sparta – Hradec 2:3
    Karlovarští hokejisté v posledním utkání přivítali před svými fanoušky brněnskou Kometu, na kterou si vyšlápli hned devíti góly a zaznamenali skutečně opravdu famózní bodový večer!
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    7. místo, 68 bodů, skóre: 153:130
    Aktuální forma: P, V, P, P, V

    Karlovarští hokejisté v této sezoně zatím plní své úkoly, které si stanovili před začátkem základní části. Svěřenci trenéra Martina Pešouta patří od prvního kola k týmům do horní poloviny tabulky. Jejich úspěšnost dokumentuje také fakt, že ve statistice vstřelených gólů Západočeši patří společně s prvním Libercem ke špičce.

    Slabší období si Karlovarští vybrali na přelomu nového kalendářního roku a částečně také na začátku ledna. Restart v podobě herní pohody přišel na ledě Vítkovic, kde mužstvo zvítězilo s čistým kontem v zádech. Celkově se Karlovarským daří na kluzištích soupeře, jelikož z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát si mohli se svými fanoušky užít děkovačku.

    Poslední zápasy:
    43. kolo: Karlovy Vary – Olomouc 2:4
    44. kolo: Plzeň – Karlovy Vary 3:1
    45. kolo: Karlovy Vary – Kometa 9:1
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTIKY

    Michal Řepík (19+14; 42 zápasů)
    Jiří Smejkal (12+18; 43 zápasů)
    Lukáš Pech (9+20; 46 zápasů)

    Tomáš Rachůnek (23+26; 45 zápasů)
    Jakub Flek (14+23; 45 zápasů)
    Dávid Gríger (14+21; 42 zápasů)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/20

    7. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:5
    20. kolo: Sparta – Karlovy Vary 5:1
    33. kolo: Karlovy Vary – Sparta 3:5

    Sparťané s Karlovými Vary sehráli v rámci této sezony celkem tři partie, ve kterých pokaždé zvítězili. První vzájemný duel dopadl lépe pro Pražany, kteří vyhráli 5:2 a v následné odvetě doma 5:1. Ani na potřetí se Energetikům nezadařilo, jelikož svěřenci Miloslava Hořavy zvítězili tentokrát 5:3.
     
    Krásné hokejové odpoledne. Základní část Tipsport extraligy se už pomalu blíží do cílové rovinky a my dnes společně budeme sledovat duel mezi domácí Spartou a Karlovými Vary. Sparta navíc v tomto utkání vzdá hold čtyřem legendám kriminalistiky a v 16:00 hodin startuje na ledové ploše O2 areny ojedinělý ceremoniál, jemuž bude předcházet speciální doprovodný program.
     
    Ještě jednou přeji příjemné hokejové odpoledne už přímo z pražské O2 areny. Za chvíli oba týmy vyjedou na předzápasové rozbruslení, ve kterém se hráči rozcvičí. My si mezitím pojďme odhalit sestavy.
     
    Sparťané dnes pošlou do branky od začátku Jakuba Sedláčka, jemuž bude krýt záda Jakub Neužil. Z obranných řad vypadl Ondřej Havlín, na jehož místo půjde Daniel Poizl. Do sestavy se naopak vrací po zranění Milan Jurčina. V útoku dnes nefiguruje David Tomášek a ani také Jiří Smejkal. Na centru druhého útoku tak bude hrát Vladimír Růžička.

    Karlovy Vary nemají důvod měnit svoji vítěznou sestavu, která jim zařídila vítězství proti Brnu. V brance však tentokrát nastoupí Jan Bednář, Filip Novotný bude připraven na střídačce. Obranné a útočné řady zůstávají pohromadě, první formaci vede z pozice centra Dávid Gríger, kapitána Václava Skuhravého opět uvidíme po boku Petra Koblasy a Tomáše Vondráčka ve čtvrtém útoku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Utkání se nám o pár minut posune, jelikož ještě předtím proběhne již avizovaný slavnostní ceremoniál jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému.
     
    Hráči za několik minut ukončí své rozbruslení. Už nyní se dostává ke slovu sparťanský moderátor, který uvede dnešní zápas. Poté bude následovat ceremoniál, během kterého bude mít svůj proslov známý herec Ondřej Vetchý.
     
    Na kostce si diváci mohli prohlédnout sestavu hostujícího celku. A nyní už běží sparťanská sestava.
     
    Kapitánské céčko dnes tradičně oblékne Michal Řepík, na straně hostí Václav Skuhravý. Rolba nyní vyžehlila ledovou plochu a už za chvíli odstartuje slavnostní ceremoniál.
     
    Sparťané v rámci letošního ročníku projektu Sparta vzdává hold ocení čtyři legendy české kriminalistiky. Kapitána Jana Štočka, plukovníka Josefa Mareše, plukovníka Jiřího Markoviče a podplukovníka Josefa Lottese.
     
    Ceremoniál je tu. Slova se ujal Ondřej Vetchý, který zároveň přivítal všechny zástupce složek Integrovaného záchranného systému. Hned nato zní famfára Hradní stráže.
     
    Na ledě právě probíhá videomapping níže zmíněných kriminalistů.
     
    Jednotliví kriminalisté už vstupují na ledovou plochu i společně s vybranými zástupci Klubu legend HC Sparta Praha.
     
    Na led nyní současně jedou vzdát hold hráči Karlových Varů a samozřejmě také hokejisté domácího týmu HC Sparta Praha.
     
    Nyní dozněla také státní hymna České republiky. Slavnostní ceremoniál se pomalu blíží do svého konce.
     
    Ceremoniál je u konce. Hráči se již pozdravili, jdeme na to!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Neužil) – Kalina, Blain, Jurčina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele (A), Pech (A), Forman – Pšenička, Vitouch, Dvořáček.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Horák, Pešina – Lhotský, Svoboda.
     
    Úvodní pětky jsou již na ledě, rozhodčí jsou rovněž připraveni. Začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování vyhráli hostující hokejisté, kteří se hned přesunuli do útočného pásma. Tomáš Rachůnek hledal svého spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    00:19
    Na druhé straně to zkoušeli sparťané. Dvořák zasekl hru na útočné modré čáře a poté vyslal nahození do rohu. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    00:35
    Poměrně brzy tu máme první vyloučení. Obránce Michal Plutnar (KVA) dostal dvě minuty za držení. Sparťané hrají přesilovou hru.
     
    01:07
    Pech kroužil v útočném pásmu a nakonec nabil jednomu z domácích. Brankář Bednář bez problémů chytá a přerušuje hru. Následuje vhazování.
     
    01:28
    Forman neudržel puk, který se přeci jen po odrazu jednoho z hostí dostal ještě na modrou čáru ke Košťálkovi. Sparťanský obránce však nevystřelil.
     
    02:19
    Hosté se dostali ve vlastním oslabení do velké šance. Martin Kohout střílel po pravém křídle, ale Sedláček nakonec nemusel zasahovat. Hra se obrací.
     
    02:28
    Jurčina zajel s pukem až za vlastní branku, aby rozjel další útok. Buchtele ale na modré čáře ztratil puk, a Pšenička tak musel couvat zpátky do obranné třetiny.
     
    02:54
    Menší zmatky před karlovarskou brankou ukončuje Bednář svým spolehlivým zákrokem. Clonící Dvořák nedotlačil kotouč za brankovou čáru.
     
    03:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí se poměrně brzy dostávají do vedení! K odraženému kotouči se nejrychleji dostal útočník ANDREJ KUDRNA, který tak dorazil puk do sítě! Asistence: David Vitouch, Jeremie Blain.
    03:12 Andrej KUDRNA - 1:0
     
    03:54
    Hosté se snaží rychle odpovědět, ale sparťané jsou zatím všude o krok dříve. Dvořák vybízel Řepíka, který udělal kličku, ale jeho spoluhráči zrovna střídali.
     
    04:13
    A máme tu hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Ondřej Beránek (KVA) vyfasoval dvě minuty za hrubost, Matúš Sukeĺ (SPA) pro změnu za sekání.
     
    04:54
    Jurčina opět uklidnil hru v obranném pásmu, ale Kalinovi projel kotouč na obranné čáře pod hokejkou. Následně se po puku natahoval Forman, ale marně.
     
    05:39
    Stříteský dopřává klid svým spoluhráčům na vystřídání a Vary mohou po delší době zahrozit v útočném pásmu. Vondráček střílel z kruhu, ale mimo branku.
     
    06:25
    Oba týmy už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Sukeĺ pronikal skrz bránící hráče do útočného pásma, ale sudí píská postavení mimo hru.
     
    06:41
    Hra je znovu přerušena. Sparťané byli na modré čáře příliš netrpěliví a rozhodčí toto vyhodnotil jako další ofsajd. Následně první komerční přestávka.
     
    06:54
    Sukeĺ vyhrál vhazování na Kalinu, který jemným posunutím vybízel Blaina. Kanadský obránce byl však v tísni, a tak jen nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    07:14
    A je tu první vyloučení také na domácí straně. Právě Jeremie Blain (SPA) si jde sednout na trestnou lavici za podrážení. Vary budou hrát přesilovou hru.
     
    07:40
    Hosté se hned usadili a bylo z toho pro Spartu nebezpečí! Polák střílel od modré čáry a Sedláček ránu viděl na poslední chvíli. Domácí vyhazují.
     
    08:29
    Graňák nebezpečně pálil od modré čáry, Sedláček znovu zasáhl. Poté ale Matěj Stříteský (KVA) fauloval v obranném pásmu a odpyká si trest za sekání.
     
    08:54
    Další pěkná střela v podání domácích. David Dvořáček střílel hned po přejezdu útočné modré čáry a Bednář měl plné ruce a nohy práce. Hra přerušena.
     
    09:43
    Rousek vydoloval kotouč pro Košťálka, který posunul na Růžičku, ale poslední jmenovaný nezpracoval přihrávku úplně podle svých představ.
     
    10:09
    Obránce Martin Rohan se pomalu dostával do samostatného úniku, ale hned tři sparťané ho dojeli a odebrali mu kotouč z hole.
     
    10:57
    Tomáš Mikúš to zkoušel svižnou ranou z pravé strany kluziště, svou ranou ale trefil jen zadní mantinel. Poté se sparťané vystavili do dalšího postavení mimo hru.
     
    11:25
    Kalina byl u puku dříve než dojíždějící útok Flek a rozhodčí píská tentokrát zakázané uvolnění Karlových Varů. Hra se vrátí před gólmana Jana Bednáře.
     
    11:36
    Tomáš Rachůnek nebyl dostatečně rychlý na to, aby dojel puk v útočném pásmu, což byla další pobídka pro rozhodčí. Sudí píská zakázané uvolnění.
     
    11:58
    Hned po buly se k puku dostal Michal Řepík a sparťanský kapitán to zkoušel z hranice levého kruhu pro vhazování. Bednář nemusel zasahovat.
     
    12:25
    Rychlý brejk Karlových Varů nevedl k úspěchu a hra se obrátila na druhou stranu. Kudrnovi ale ujel puk od hokejky až do rohu kluziště a domácí musí začít znovu.
     
    12:58
    Krásná kombinace domácího celku! Růžička poslal zadovku na Kudrnu, který již vybídl v mezikruží Roberta Říčku, ten ale trefil Bednáře.
     
    13:50
    Sparťané se znovu usadili v útočném pásmu a hostující brankář musel být opět ve střehu. Bednář i tentokrát bez problémů zasáhl a přerušil divokou hru.
     
    13:57
    Sukeĺ vyhrál vhazování přesně na hokejku Řepíka, který se rozhodl kombinovat se svým obráncem. Puk se poté dostal k Rouskovi, který přestřelil.
     
    14:31
    Matúš Sukeĺ o pár chvil později v obrovské šanci! Sparťanský útočník dostal puk na pravý kruh, odkud střílel už do prázdné branky, ale minul.
     
    15:21
    Plutnar střílel od modré čáry a Sedláček měl zakrytý výhled. Přesto si však domácí brankář dokázal najít puk ve skrumáži před brankou a zasáhl lapačkou.
     
    15:54
    Košťálek si udělal útočný výhled v útočném pásmu a zkoušel dorážet hrací předmět na brankové čáře. Bednář i za pomoci obránců celou situaci ustál.
     
    16:06
    Šance pomalu přibývají. Andrej Kudrna střílel z levého kruhu pro vhazování, Bednář si proti střele vyjel z branky, aby zmenšil úhel a vyrazil puk do bezpečí.
     
    16:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kohout nejprve neproměnil obrovskou šanci před Sedláčkem a poté se domácí radují z poměrně šťastného gólu. DAVID DVOŘÁČEK chtěl najít hokejku svého spoluhráče, ale pravděpodobně jeden z hostujících obránců si nechtěně srazil puk do vlastní branky. Asistence: David Vitouch.
    16:48 David DVOŘÁČEK - 2:0
     
    17:22
    Karlovy Vary můžou snížit na rozdíl jednoho gólu. Lukáš Rousek (SPA) v útočném pásmu podrazil svého soupeře a už putuje na trestnou lavici.
     
    18:12
    Domácí se zatím brání na výbornou. Kudrna a Říčka nadvakrát osvobodili svůj tým výhozem přes všechny čáry. Sparťané tak mohou opět vystřídat.
     
    18:27
    A velká šance ve vlastním oslabení! Forman našlápl ve středním pásmu vstříc Bednářovi, sám proti němu však nastřelil jeho betony.
     
    18:57
    Václav Skuhravý střílel od modré čáry a následně se strhla menší potyčka před brankou Jakuba Sedláčka, kterého v brankovišti povalil jeden z hostí.
     
    19:07
    Obránce Michal Plutnar střílel nebezpečně od modré čáry, sraženou střelu si našel na pravém kruhu Gríger, ani ten však nenašel skulinu v domácí brance.
     
    19:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Ale krátce po vypršení sparťanského trestu se hosté už prosazují! JIŘÍ ČERNOCH napřáhl na pravé straně a se štěstím propálil Sedláčka. Asistence: Tomáš Mikúš.
    19:38 Jiří ČERNOCH - 2:1
     
    19:57
    Gríger ještě bojoval o puk v útočném pásmu, nicméně sparťané byli u mantinelu ve větším počtu hráčů a bez problémů dostali kotouč do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce. Sparťané šli do vedení, když se prosadili Andrej Kudrna a David Dvořáček. Za hosty snížil v poslední minutě Jiří Černoch a Karlovy Vary ztrácí pouze jeden gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:13 hodin.
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    Hráči jsou již zpět na ledové ploše, druhá třetina začíná za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Sukeĺ vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu a domácí se rázem můžou hned přesunout do útočného pásma. Bednář musí být na pozoru.
     
    20:16
    A je to útočník Dávid Gríger (KVA), který dostává od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparťané už za chvíli budou hrát v další přesilové hře.
     
    20:59
    Růžička nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče za brankou, přesto se však domácí udrželi v útočném pásmu. Až nyní vyvezl kotouč do bezpečí Kohout.
     
    21:32
    Matúš Sukeĺ byl v útočném pásmu hodně aktivní a těsně minul svou holí přihrávku od spoluhráče. Následně je Bednářova branka mimo postavení.
     
    21:46
    Pech prohrál vhazování v útočném pásmu a sparťané musí začít znovu až od vlastní branky. Kalina rozjel další útok středem a domácí se pomalu usazují.
     
    22:16
    Energie už hraje v plném počtu. Mezitím Pech nezpracoval prudkou přihrávku od svého obránce, a střela z pravého kruhu tak nepřišla. Bednář v klidu.
     
    22:41
    Dvořák chtěl posunout puk ve středním pásmu na Formana, který byl ale otočený zády a puk nezpracoval. Poté se k puku dostal Kudrna, Bednář kryje.
     
    23:42
    Rachůnek si poradil se Sukeĺem, ale posléze se hostům nepovedlo vyvést puk do bezpečí. Rousek hledal svého kolegu, to se ukázalo jako špatné řešení.
     
    24:31
    Řepík nebezpečně kroužil na modré čáře a rozdával své přihrávky mezi kruhy. Jan Bednář mohl zůstat v klidu, jelikož všechny domácí pokusy byly nepřesné.
     
    24:57
    Teď už to zavánělo gólem! Miroslav Forman si vyjel až do mezikruží, ale svou střelou si na brankáře Bednáře nepřišel. Dobrý zákrok.
     
    25:57
    Rousek hledal svého spoluhráče na druhé straně, přihrávka byla však příliš moc pomalá, čehož Vary využily. Hosté se dostávají aspoň do středního pásma.
     
    26:48
    Buchtele střílel z pravé strany hřiště, z jeho podání se jednalo o velmi prudkou střelu, kterou Bednář bez problémů viděl a zneškodnil ji lapačkou.
     
    27:22
    Další velmi nadějná sparťanská akce. David Vitouch si poradil s bránícím protihráčem a poté vystřelil z levého kruhu, ale Bednář udržel puk na své hrudi.
     
    27:33
    Sukeĺ vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí mohli kombinovat. Rousek ještě čekal na přihrávku před brankou, nakonec se jí ale nedočkal.
     
    28:02
    Další velká šance! Michal Řepík se obtočil před brankou a střílel nahoru. Bednář však zasáhl svou vyrážečkou a zamezil třetímu domácímu gólu.
     
    28:25
    To byl ostrý zákrok. Dávid Gríger (KVA) dostává dvouminutový trest za podrážení. Sparťané mají další možnost navýšit svoje hubené vedení.
     
    28:40
    Řepík kombinoval s Kalinou na modré čáře, finální přihrávka druhého jmenovaného byla ale nepřesná a vyhnala Spartu až do středního pásma.
     
    28:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Forman neproměnil svou obrovskou šanci před brankou, po přerušení hry se už domácí radují! Forman ukázkovou zadovkou přenechal puk JANU BUCHTELEMU, který nekompromisní ranou nedal Bednářovi šanci! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
    28:58 Jan BUCHTELE - 3:1
     
    29:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    A brankostroj domácích pokračuje. Sparťané se znovu usadili v útočném pásmu a je z toho čtvrtý gól. TOMÁŠ DVOŘÁK dostal přihrávku na levý kruh, odkud přesně zacílil do karlovarské branky. Asistence: Vladimír Růžička, Andrej Kudrna.
    29:39 Tomáš DVOŘÁK - 4:1
     
    30:35
    Jeden ze sparťanů měl na hokejce pátý domácí gól, ale Bednář si dobře vyjel a střelu vyrazil do rohu kluziště. Sparťané v posledních minutách přidali.
     
    31:01
    Jan Buchtele na levém kruhu pro vhazování se rozhodl okamžitě vypálit zápěstím, Bednář si však svou levou tyč pohlídal a bez problémů střelu lapil.
     
    31:28
    Domácí si chvílemi dělají na ledě, co chtějí. Nyní jeden ze sparťanů našel přesně hůl Dvořáka, který z hranice brankoviště trefil jen Bednáře.
     
    31:57
    Domácí jsou opět v útočném pásmu a nepouští soupeře téměř k ničemu. Kudrna kombinoval s Říčkou, ale ani jeden z domácích nenašel recept na Bednáře.
     
    32:46
    Vladimír Růžička si našel puk u mantinelu a vyjel si s ním až na modrou čáru. Následně i vystřelil a brankář Bednář střelu bez problémů viděl a vyrazil ji.
     
    33:39
    Tlak domácích hráčů pokračuje. Pšenička dostal pas přesně mezi čáry, odkud chtěl vypálit, ale těsně před ním dobře zasáhl jeden z hostujících beků.
     
    34:05
    Až nyní se Vary dostaly alespoň do středního pásma. Kohout vystihl rozehrávku domácích a ve spolupráci s Polákem dopřáli svému týmu čas na oddech.
     
    34:12
    Netrvalo to ovšem dlouho a sparťané se vrátili zpět do útočného pásma. Michal Řepík střílel z pravého kruhu pro vhazování a Bednář schoval puk do lapačky.
     
    34:21
    Sukeĺ byl na vhazování úspěšnější a domácí vyslali další pokus na Bednáře. Následně zkoušel své štěstí také Rousek, ale těsně před brankou minul.
     
    34:47
    To může Energii mrzet! Sedláček špatně rozehrál na hůl Ondřeje Beránka, který ale sám mezi kruhy přestřelil. Velká škoda pro hosty.
     
    35:06
    Jurčina posílal kotouč po mantinelu na Formana, který si ale musel udělat oblouk v obranném pásmu, ale domácí se z obranného pásma nedostali.
     
    35:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je tu korekce ze strany hostí! Koblasa vystřelil na Sedláčka, který puk neudržel ve své moci a za jeho záda ho dorazil TOMÁŠ VONDRÁČEK, Energie je zpátky v zápase. Asistence: Petr Koblasa, Jiří Černoch.
    35:20 Tomáš VONDRÁČEK - 4:2
     
    35:50
    Sparťané mají možnost znovu odskočit svému soupeři. Obránce Michal Plutnar (KVA) totiž dostal dvě minuty za podrážení. Energie se musí bránit.
     
    36:13
    Hosté vystihli rozehrávku domácích a značně zahrozili! Rohan dostal puk na svého spoluhráče, který posunul kotouč na Kohouta, ale ten netrefil ideálně.
     
    36:45
    Na opačné straně se domácí zabydleli před Bednářem, který se musel ohánět. Rousek a Sukeĺ doráželi na brankovišti, ale karlovarský brankář puk chytil.
     
    37:59
    Hosté už jsou v plném počtu a domácí měli další šanci! Jan Buchtele už uklízel kotouč do prázdné branky, ale Bednář famózně zasáhl.
     
    38:25
    Gríger se v útočném pásmu neprotáhl přes obránce Jurčinu, který v pohodě mohl rozehrát dopředu. Následně se Vary provinily zakázaným uvolněním.
     
    38:35
    Beránek se v útočném pásmu nedostal přes bránící hráče, jelikož ho o puk okamžitě obral útočník Kudrna. Domácí hráč poté dostává puk do bezpečí.
     
    38:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu "Pátá"! Kudrna pohotově objel celé hřiště a našel přesným pasem DAVIDA DVOŘÁČKA, který pohotovou ranou vrací svému týmu třígólový náskok. Asistence: Andrej Kudrna.
    38:36 David DVOŘÁČEK - 5:2
     
    39:53
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    To je velká škoda pro domácí celek. Bednář našel hůl obránce ONDŘEJE ŠAFÁŘE, který najel do útočného pásma a chladnou střelou propálil Sedláčka. Asistence: Martin Rohan, Jan Bednář.
    39:53 Ondřej ŠAFÁŘ - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední třetina byla z obou stran pěkná divočina. Domácí odskočili nejprve zásluhou Jana Buchteleho a Tomáše Dvořáka na 4:1. Energie poté snížila, když se prosadil Tomáš Vondráček. Za Spartu skóroval ještě David Dvořáček, ale těsně před odchodem do kabin zaskočil Sedláčka Ondřej Šafář.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:11 hodin.
     
    Střely na branku: 33 – 15
     
    Hráči jsou již zpátky na ledové ploše, třetí třetina začíná už za malý okamžik.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se rychle přesunuli do útočného pásma. Sukeĺ si najel na přihrávku od Řepíka, Bednář nemusel zasahovat.
     
    40:59
    Domácí jsou znovu v útočném pásmu. Pech střílel sám před brankou, poté ještě hledal Buchteleho, který ale puk projel a Bednář v klidu mohl zasáhnout.
     
    41:13
    Kohout nevyvezl kotouč z obranného pásma a Říčka mohl pokračovat v útočné akci. Růžička byl připravený mezi kruhy, nakonec k němu puk nedoputoval.
     
    42:05
    Bednář raději přikryl puk před dotírajícím Vitouchem a přerušil hru. Oba týmy vyměňují síly hráče na ledě a hra za chvíli znovu bude pokračovat.
     
    42:39
    Pšenička chtěl nastřelit puk na Bednáře, to se mu ale nepovedlo. Následně vypomohl svým obráncům s rozehrávkou brankář Sedláček. Domácí mají puk.
     
    43:19
    Řepík se vydal napadat hostující rozehrávku, Plutnar ale přeci jenom dokázal dostat puk alespoň do středního pásma. Sudí následně píská další ofsajd.
     
    43:35
    Košťálek si chtěl najít Řepíkovu přihrávku v útočném pásmu, při svém přejezdu byl ale příliš moc netrpělivý a rozhodčí píská opět postavení mimo hru.
     
    43:46
    Martin Rohan chtěl najít své spoluhráče v útočném pásmu, Vary se však dostaly do postavení mimo hru, a Beránek tak musel hned vyklidit útočné pásmo.
     
    44:12
    Pech zvládl buly v obranném pásmu a Buchtele prostrčil puk do útočného pásma. Tam si ho znovu našel Pech, který stejně jako Forman úspěšný nebyl.
     
    45:08
    Karlovy Vary mají jedinečnou možnost snížit. Miroslav Forman (SPA) totiž dostává od rozhodčích dvouminutový trest za hákování. Domácí se musí bránit.
     
    45:29
    Říčka se vydal útočit k brance Bednáře a nakonec se mu i povedlo pozdržet karlovarskou rozehrávku v obranném pásmu. Sparťané mohou střídat své síly.
     
    46:09
    Karlovarští byli usazeni v útočném pásmu a na závěr přišla střela od modré čáry v podání Matěje Stříteského. Sedláček měl zakrytý výhled, přesto puk vyrazil.
     
    46:59
    Petr Koblasa měl na pravém křídle dobrou rychlost a okamžitě vystřelil. Sedláček i tentokrát byl na svém místě a zakročil. Hra je tak znovu přerušena.
     
    47:39
    Sparťané už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, ale Vary měly ještě jednu šanci! Tomáš Mikúš střílel z pravého kruhu, Sedláček zasáhl.
     
    48:24
    Hosté nyní točili sparťanskou pětici, Vildumetz hledal zpoza branky své spoluhráče před ní, tam ale byli pouze domácí hokejisté, kteří se osvobozují.
     
    48:36
    A sparťané si následně vynutili další faul. Martin Kohout (KVA) zatáhl za záchrannou brzdu, když fauloval unikajícího Dvořáka. Sparta hraje přesilovku.
     
    49:13
    Domácí se už usadili před Bednářem. Pech poslal pas na modrou čáru Dvořákovi, který se nerozpakoval a poslal přihrávku na kruh, tam nikdo nebyl.
     
    49:57
    Říčka ani Košťálek se v útočném pásmu neodhodlali ke střele, čehož hosté hned využívají. Sedláček navíc musí z branky ven, aby pomohl svým bekům.
     
    50:28
    Sukeĺ nebyl úspěšný na vhazování, ale domácí se ještě chvíli udrželi na puku. Jurčina chtěl dojet puk u mantinelu, kotouč se nakonec ocitá mezi diváky.
     
    50:31
    Puk se ale nakonec dostal do hlediště bez pomocí teče mantinelu. Petr Šenkeřík (KVA) vyhodil puk mezi diváky a půjde si za to sednout na trestnou lavici.
     
    51:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Řepík nejprve nepřesně hledal svého spoluhráče na druhé straně, ale posléze se domácí znovu radují z gólu! Na brankovišti se nejrychleji zorientoval MATÚŠ SUKEĹ, který tak posílá svůj celek do tříbrankového vedení. Asistence: Vladimír Růžička, Lukáš Rousek.
    51:25 Matúš SUKEĽ - 6:3
     
    52:19
    Dobrá souhra čtvrté útočné řady Sparty. Pšenička servíroval kotouč před prázdnou branku Davidu Dvořáčkovi, který ale sám u pravé tyčky puk netrefil.
     
    52:25
    Karlovarští nepronikli do útočné třetiny a poté rozhodčí hru přerušuje svým hvizdem. Následuje komerční přestávka a také menší úprava ledové plochy.
     
    52:42
    Jurčina ve spolupráci s Kalinou dostali puk alespoň do středního pásma a domácí mohli poté zaútočit. Pech měl ale k puku v útočném pásmu příliš moc daleko.
     
    53:22
    Kudrna nebyl úspěšný v útočném pásmu, jelikož v osobním souboji u mantinelu byl úspěšnější jeho soupeř. Sparťané ale mají hru pevně pod kontrolou.
     
    53:39
    Flek jen tečoval kotouč do středního pásma pro Rachůnka, který následně objel branku domácích, ale poté nepřesně hledal svého kolegu před brankou.
     
    54:02
    Velká šance domácích! Forman pronikl s pukem na hokejce do přečíslení, vše se rozhodl vzít na sebe, ale ani nadvakrát Bednáře nepřekonal.
     
    54:48
    Mezitím, co se samotná hra zastavila v útočném pásmu Sparty, moderátor oznámil počet diváků. Těch si sem dneska našlo cestu celkem 15 077!
     
    55:13
    Sukeĺ si narazil s Dvořákem v obranném pásmu a domácí mohli znovu dopředu. Rousek byl ale v útoku u puku moc pozdě a Vary posílají puk do bezpečí.
     
    55:39
    Kalina tečoval puk v obranném pásmu přesně na rozjetého Dvořáčka, který se snažil najít své spoluhráče na druhé straně, ale neúspěšně. Vary obrací hru.
     
    56:24
    Vary těžily z krátkého pobytu v útočném pásmu. Dominik Graňák vyslal svižnou ránu od modré čáry, Sedláček puk srazil svou vyrážečkou mimo branku.
     
    57:02
    Lukáš Pech byl nyní příliš moc netrpělivý před brankářem Bednářem. Rozhodčí tak píská postavení útočícího hráče v brankovišti a vykazuje hru ven.
     
    57:11
    Růžička byl úspěšnější na vhazování, ale tím, že puk nezpracoval Kalina, mohl pokračovat v útoku Beránek. Rozhodčí ale předtím ještě viděli ofsajd.
     
    57:29
    Nyní se Růžička snažil prostrčit puk na lépe postaveného obránce Košťálka, který byl úplně sám na modré čáře, ale nakonec se k němu už puk nedostal.
     
    58:15
    Gríger si v útočném pásmu chtěl narazit s Rachůnkem, který se na levém kruhu díval, komu přihrát, ale nakonec sparťané mu puk z jeho čepele odebrali.
     
    58:42
    Forman ještě znepříjemňoval rozehrávku jednomu z karlovarských hokejistů a povedlo se mu i získat kotouč na své hole. Kalina uklidňuje hru za svou brankou.
     
    59:29
    Bednář ještě jednou přerušuje hru. Pech poté vyhrál vhazování přesně na Jana Košťálka, který okamžitě střílel. Karlovarský brankář bez problémů zasáhl.
     
    59:58
    Dvořák ještě na pravém kruhu hledal Buchteleho před brankou, k němu se už puk nedostal a Bednář bez problémů přikryl puk pod svoji lapačku.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec! Sparťané ve třetí třetině skórovali zásluhou Matúše Sukeĺa a vítězství si už pohlídali. Karlovarští bojovali, ale dnes to na nějaký bodový zisk nestačilo. Domácí si tak připisují tři body, Západočeši se vrací domů bez bodů.
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Mějte se hezky a přeji šťastné vykročení do nového týdne. Pozítří na počtenou! (18:50:42)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Vitouch, Blain), 17. Dvořáček (Vitouch), 29. Buchtele (Forman, Pech), 30. Tomáš Dvořák (V. Růžička, Kudrna), 39. Dvořáček (Kudrna), 52. Sukeľ (V. Růžička, Rousek) – 20. Černoch (T. Mikúš), 36. Vondráček (Koblasa, Černoch), 40. Šafář (M. Rohan, Bednář)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Neužil) – Kalina, Blain, Jurčina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Sukeľ, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Vitouch, Dvořáček.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Horák, Pešina – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 15 077
    thejrc.org