Třinec – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.) | Liberec – Kladno 5:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 16.02.2020, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:41 Martin DOČEKAL - 2:3
     
    49:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté otáčejí zápas na svou stranu a poprvé v utkání jdou do vedení! Tomáš Kubalík ve středním pásmu vyslal do sólového úniku MARTINA DOČEKALA, který se prosadil střelou mezi Štěpánkovy betony! Hosté se přiblížili zisku důležitých tří bodů. Asistence: Tomáš Kubalík, Jan Štencel.
    37:29 Jan SCHLEISS - 2:2
     
    37:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané sice početní výhodu nevyužili, při hře v pěti na obou stranách si již radují! Kotouč se z rohu kluziště dostal do prostoru mezi kruhy, odkud pálil JAN SCHLEISS. Vítkovický útočník nahodil tak dobře, že Štěpánek nedokázal zareagovat! Derby je opět vyrovnané! Asistence: Jan Hruška, Jan Štencel.
    33:23 Milan DOUDERA - 2:1
     
    33:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyhráli vhazování a po rychlé akci se radují z druhé branky! MILAN DOUDERA dostal kotouč na modrou čáru, třinecký bek si popotáhl puk na osu kluziště a nechytatelně propálil brankáře Dolejše! Vítkovický gólman neviděl skoro nic. Asistence: Erik Hrňa, Michal Kovařčík.
    19:33 Alexandre MALLET - 1:1
     
    19:33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté nakonec využívají svou přesilovku a ještě před první přestávkou srovnávají stav zápasu! Vítkovičtí převedli hodně svižnou akci, ve které Dominik Lakatoš našel rozjetého ALEXANDRA MALLETA, ten po bekhendové kličce překonal Štěpánka! Asistence: Dominik Lakatoš, Peter Trška.
    07:44 Aron CHMIELEWSKI - 1:0
     
    07:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po delší době dostali do dalšího souvislého tlaku a slaví úvodní branku zápasu! Opět to byla třinecká druhá formace, která zatlačila hosty do defenzívy, po dobré práci Matěje Stránského s Tomášem Marcinkem se kotouč odrazil k zcela nehlídanému ARONU CHMIELEWSKÉMU, který po bekhendové kličce poslal puk do vítkovické branky! Asistence: Martin Gernát.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Chmielewski (Marcinko, M. Stránský), 34. M. Doudera (Hrňa, M. Kovařčík) – 20. Mallet (Lakatoš, Trška), 38. Schleiss (Hruška, Štencel), 50. Dočekal (T. Kubalík, Štencel)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, Kundrátek, Galvinš, D. Musil, Zahradníček, M. Doudera, M. Adámek – Hrňa, P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Stránský, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Dravecký (A).
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, Trška, L. Kovář, Dudas, Výtisk (C), R. Černý, Gregorc – Šišovský, Hruška, Schleiss – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Dej (A), R. Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Lacina, Stano – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org