NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 2:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:3 (po pr.) | New Jersey – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:2 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
4:3 (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)
Dallas Stars
Pondělí 17.02.2020, 00:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:16:27)
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (DAL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 14:56
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:57.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brady Tkachuk (OTT)
    1+2
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+1
    3. Craig Anderson (OTT) 36 zák., 3 góly, 92,3%.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 46 – 39 (19:12, 14:11, 11:15, 2:1)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 13
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 46 % – 54 %
    Bodyčky: 29 – 20.
     
    Stars přišli o sérii čtyř výher, ale díky prohře Blues na ledě Nashvillu jim i jednoho bodu stačil na posun na první místo Západní konference. Ottawě naopak dvanáctá výhra v sezóně nepomohla z předposledního místa Východní konference, její ztráta na čtrnácté Devils zůstává tříbodová.
     
    Je dobojováno! Ottawa odehrála s týmem ze špice Západní konference atraktivní duel, ve kterém měly útoky výrazně navrch nad obranou. Matadoři v brankovištích se rozhodně nenudili, celkem na ně letělo pětaosmdesát střel, přičemž sedm z nich bylo gólových. Od první do poslední minuty byl rozdíl ve skóre nanejvýš jednogólový. Dallas šel do vedení jako první, ale ještě v úvodní periodě pracně doháněl ztrátu 1:2. Na další trefy se čekalo až do pořádně divoké třetí třetiny, na gól Ennise zareagoval při domácím útlumu Pavelski a dostal zápas do prodloužení, v němž se po chybě Gurjanova v úniku prosadil Anisimov.
     
    Konec zápasu.
    63:48 Arťom ANISIMOV - 4:3
     
    63:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bonusový bod zůstane na kanadské půdě! Gurjanov propadl na útočné modré čáře, kde odvedl vynikající práci Tkachuk. Mladý útočník navrch pohotově vysunul ARŤOMA ANISIMOVA a ten v úniku bekhendem zvedl puk mimo dosah Chudobinovy lapačky. Asistence: Brady Tkachuk.
     
    63:23
    Dickinson si trochu netypicky pro toto prodloužení dobrovolně vybruslil ven z útočného pásma. Oba týmy mezitím postupně střídají.
     
    62:58
    Jean-Gabriel Pageau si vzal puk od Tkachuka, ale nesmírně tvrdou střelou zápěstím o kousek přestřelil hostující branku.
     
    62:22
    Chabot už je znovu na ledě, kde nyní udělal velký okruh v útočném pásmu, ale nakonec upadl v souboji s Mirem Heiskanenem.
     
    61:50
    Pavelskiho slabou střelu z pravého křídla Anderson jenom vyrazil. Jeho kolegové museli puk pracně vybojovat, než se hra na chvíli uklidnila.
     
    61:24
    Duclair nabral obrovskou rychlost, prohnal se kolem Pavelskiho, ale pak neprocpal puk přes Chudobina, jenž si pohlídal prostor u levé tyče.
     
    61:03
    Úplně to samé se přihodilo také Chabotovi, který se neúspěšně snažil obejít posledního obránce v podobě Johna Klingberga.
     
    60:33
    Tkachuk se hezky uvolnil přes jednoho hráče, ale před Klingbergem už mu kotouč utekl na zadní mantinel, odkud Chudobinovi nic nehrozí.
     
    60:07
    Jamie Benn neprocpal puk přes Chabota, když chtěl z levého mantinelu přihrát před branku na úplně nehlídaného Seguina.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Anderson rozehrál jen na Klingberga, který zprava posílal puk do ohně, ale žádný ze spoluhráčů ho nedokázal protečovat mezi tři tyče.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:50
    Thomas Chabot trochu zavařil svému týmu, když nepřesně přihrával Duclairovi a zavinil tím zakázané uvolnění.
     
    58:20
    Sto vteřin nás dělí od prodloužení. Případná dělba bodů by se určitě dala označit jako zasloužená, oba týmy předvádí velmi dobrý útočný hokej.
     
    57:56
    Hintzovi překážela ležící hokejka, i tak dostal puk na modrou k Johnsovi a jeho střela tahem málem zapadla k pravé tyči Andersonovy klece!
     
    57:26
    Lindell vložil hokejku do Bathersonovy střely z pravého křídla. Další pokus vyslal od modré Zajcev, ale zmíněný finský obránce puk na Chudobina opět nepustil.
     
    56:24
    Perry aktivně napadal a pomohl získat puk, který mu Dickinson vrátil z krátkého mantinelu. Zakončení z levého kruhu ale skončilo v lapačce Andersona.
     
    55:50
    Heiskanen se vůbec nedomluvil s Johnsem, puk projel mezi oběma těmito obránci a Duclair se zadarmo dostal do úniku, ve kterém neprotlačil kotouč přes pravý beton ležícího Chudobina!
     
    55:23
    Senators si po třetím vstřeleném gólu hodně koledovali. Dallas zaslouženě vyrovnal a rozhodně ještě není bez šance na vítězství v základní hrací době.
    54:49 Joe PAVELSKI - 3:3
     
    54:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    Další z mnoha velkých šancí Stars už domácí tým bez gólové úhony nepřežil! Heiskanen zavezl puk do útočného pásma a přenechal ho Seguinovi. Ten zleva okamžitě přihrál JOE PAVELSKIMU a bývalý kapitán San Jose z osy hřiště prostřelil Andersona. Asistence: Tyler Seguin, Miro Heiskanen.
     
    54:15
    John Klingberg rozehrával z obranné modré na Dickinsona, jenže ten po kontaktu s protihráčem po břiše doklouzal do postavení mimo hru.
     
    53:58
    Perry z levé strany přihrál před branku, kde se zjevil vysunutý obránce Oleksiak. Anderson ho betonem skvěle vychytal a velice nadějná dorážka zase byla nepřesná!
     
    53:33
    Dnes méně výrazný Roope Hintz to vzal do útočného pásma trochu komplikovanější cestou a jeden z jeho netrpělivých spoluhráčů mezitím zavinil ofsajd.
     
    52:25
    Duclair se dostal za obranu a zleva se řítil na Chudobina. Puk mu v jeden okamžik utekl, ale nechybělo moc, aby si ho Johns nešikovně srazil do vlastní branky!
     
    52:03
    Zajcev zachytil puk a založil rychlý kontr tří svých spoluhráčů. Naměstnikov zblízka bekhendem minul a a po centru z levého mantinelu se neujala ani střela z jedničky od Tierneyho.
     
    51:23
    Na 52. minutu nebudou Stars vzpomínat vůbec v dobrém! Andersona podruhé zachránila branková konstrukce, kterou zpoza kruhů napálil pro změnu Klingberg.
     
    51:12
    Teď už měl Anderson situaci relativně pod kontrolou. Klingbergova střela od modré čáry zapadla do jeho nachystané lapačky.
     
    51:06
    Málem bylo znovu vyrovnáno! Tyler Seguin svižně vypálil z pravého kruhu a trefil vzdálenější tyč za již překonaným Andersonem!
     
    50:45
    Ani zakončení Anisimova z pravého kruhu nebylo úplně stoprocentní. Puk letěl docela pomalu a Chudobin jej krkolomně vyrazil.
     
    50:27
    Paulovi střela švihem z vrcholku levého kruhu moc nesedla, což mu paradoxně trochu pomohlu. Chudobin měl se zákrokem velké starosti.
    49:59 Tyler ENNIS - 3:2
     
    49:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Takřka přesně v polovině třetí třetiny se v Canadian Tire Centre potřetí slaví! Colin White převzal od Chabota přihrávku na osu hřiště. Po přejetí útočné modré roztáhl hru doleva na Bathersona a TYLER ENNIS jeho vyraženou střelu bekhendem dorazil do odkryté branky. Bez asistence.
     
    49:12
    Benn musel dlouho čekat na podporu z řad spoluhráčů. Nakonec se ji dočkal díky Polákovi, který neúspěšně pálil z pravého mantinelu.
     
    48:15
    Stále ale platí, že jen minimální počet střel znamená pro oba brankáře opravdové nebezpečí. Útočnou akci Stars nyní zastavil ofsajd.
     
    47:55
    Ottawa v této sezóně vyslala maximálně 42 střel na branku. Nyní už je na čísle 36, takže tento nepodstatný rekord s velkou pravděpodobností překoná.
     
    47:05
    Pavelski z nulového úhlu Andersona nenachytal. Vyjetím zpoza branky také nic moc nevymyslel a vše nakonec zastavila přihrávka rukou.
     
    46:13
    I ve třetí třetině má hra rychlý spád. Oba týmy hrají druhý zápas ve dvou dnech, ale poznat to v žádném případě nejde.
     
    45:50
    Anton Chudobin vyjel za branku a zastavil tam nahození Pageaua, načež přenechal rozehrávku na Romanu Polákovi.
     
    45:22
    Duclair dostal na hokejku dáreček v podobě špatné přihrávky Oleksiaka. Trest v podobě střely na Chudobinovu klec však nepřišel.
     
    44:33
    Klingberg přihrál po modré na Oleksiaka, který úmyslně nahazoval na zadní mantinel. Tam se neprosadil Faksa a vše se tak zatím odehrává bez zakončení.
     
    43:30
    Tyler Seguin přidal ještě jednu střelu na branku. Anderson s ní ale neměl žádné problémy a jen pro jistotu přerušil hru.
     
    43:15
    Tierney neškodně poslal puk do betonu Chudobina, jehož spoluhráč Seguin předvedl něco podobného na opačném konci kluziště.
     
    42:39
    Hosté v plném počtu.
     
    42:16
    Ještě jednou v hlavní roli Duclair, který z rohu našel před branku Tkachuka, ale ani on v dobré šanci neumístil kotouč do Chudobinovy klece.
     
    41:52
    Duclair předvedl dvě nádherné kličky, kterými si udělal z obránců kužely, ovšem finále v podobě střely z předbrankového prostoru už tak parádně nezvládl.
     
    41:21
    Dallas dostal puk do relativního bezpečí a jeho druhé oslabení v zápase se tak blíží do své poloviny.
     
    40:53
    Reilly si dlouho chystal střelu z osy hřiště, ale ani dostatek času a prostoru mu nepomohl k tomu, aby trefil prostor mezi tyčemi.
     
    40:39
    Anton Chudobin vychytal dorážku Tkachuka a pak ho dětinsky zatáhl za ruku, což rozhodčí posoudili jako faul. Sens si zahrají přesilovku!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 33 – 23 (19:12, 14:11)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 10
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 44 % – 56 %
    Bodyčky: 21 – 14.
     
    Také ve druhém dějství se hrál solidní útočný hokej. Koření v podobě gólů ale chybělo, neboť Chudobin s Andersonem nemuseli čelit téměř žádným stoprocentním šancím. Na stavu 2:2 se tedy nic nezměnilo a o všem podstatném se bude muset rozhodnout až v závěrečné fázi zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Naměstnikov v poklidu zavezl puk do útočného pásma a pak jej rozdal k levému mantinelu na Tierneyho. Chudobin na střelu bývalého hráče San Jose dobře viděl a snadno ji vyrazil.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Znovu v akci Chabot, který se vysunul až na hrot útoku. Byl ale vytlačen na zadní mantinel a tam si musel pomoct s těsně bráněným Tkachukem.
     
    38:07
    Chabotovu střelu od modré z pravého křídla dorážel jeho obranný parťák DeMelo a Chudobin si na bližší tyči dlouho nebyl jistý, zda má situaci pod kontrolou.
     
    37:50
    Janmark u obranné modré čáry nechal puk za sebou, čímž nabídl dobrou šanci pro Ennise. Ten zblízka ale minul a puk dokonce skončil v ochranné síti.
     
    37:23
    Pavelski byl v útočném pásmu ještě před kotoučem, který měl v moci Johns. Postavení mimo hru je dnes poměrně častým přestupkem.
     
    37:12
    Roman Polák zkušeně odblokoval mnohem mladšího Bradyho Tkachuka. Ten si tak nemohl zpracovat přihrávku směřující na osu hřiště.
     
    36:19
    Jean-Gabriel Pageau porazil na buly Seguina, ale ve finále to k ničemu nebylo, protože Senators okamžitě poslali puk až na icing.
     
    36:12
    Tierney vrátil puk na modrou čáru k Chabotovi, který okamžitě vystřelil, ale stejně jako na druhé straně Gurjanov skóre zápasu nezměnil.
     
    35:45
    Klingbergova střela od modré prošla přes pár clonících hráčů až k Andersonovi, který je dnes proti podobným střelám naprosto bezchybný.
     
    35:19
    Stephen Johns si trochu zavařil před vlastní brankou, nepříjemnou chvilku vyřešil resolutním odpálením kotouče někam k červené čáře.
     
    34:50
    Faksa s Coglianem nevybojovali puk na krátkém mantinelu a Stars se kvůli tomu nedostali ani k náznaku zakončení.
     
    34:15
    Hainseyho nahození z červené čáry pokryl Chudobin a kotouč si už ponechal, protože se k němu rychle blížil Anisimov.
     
    33:43
    Naměstnikov z jedničky posunul puk do území nikoho, protože všichni jeho spoluhráči zrovna střídali. Dallas se však nemůže dostat z obranného pásma.
     
    33:19
    Reillyho dělovka zpoza levého kruhu otestovala jen pevnost tvrzeného skla. Z následných soubojů vyjel s pukem na holi Roman Polák.
     
    32:52
    Heiskanen sebral přihrávku, která byla původně určena pro Tkachuka. Následná akce Stars však přinesla pouze odpískaný ofsajd.
     
    32:13
    Další dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Mike Reilly střelou z ostrého úhlu, kterou nemohl Chudobina nijak překvapit.
     
    31:57
    Klingberg nedostal přesný pas podél modré čáry a musel rychle couvat kvůli hrozícímu protiútoku domácích Senátorů.
     
    31:20
    Golubef chtěl rozehrát o mantinel, přičemž našel Radka Faksu, ale ten toho využil jen propagační střelou z pravé strany.
     
    30:35
    Perry a Seguin srdnatě bojovali u zadního mantinelu v útočném pásmu, ale připravená defenziva Ottawy je za celou dobu k ničemu nepustila.
     
    30:01
    Hintz posunul puk před rozjetého Heiskanena, který však vypálil jen doprostřed branky. Anderson snadno zasáhl a přerušil hru.
     
    29:37
    Naměstnikov byl na konci přímočaré akce, ovšem nekompromisní střelou golfákem rozvlnil jen ochrannou síť za brankou.
     
    29:14
    Dickinson byl protihráči zpomalen ve středním pásmu a další muži v bílozeleném mu mezitím vjeli do odpískaného ofsajdu.
     
    28:42
    Batherson nejprve střílel bezprostředně po vhazování a pak neúspěšně dorážel propadlý puk z předbrankového prostoru.
     
    28:15
    Duclair se ztěžka zvedal po souboji v rohu hřiště. Mezitím od modré střílel Chabot, ale Chudobina překonat nedokázal.
     
    28:01
    Nick Paul převzal křižnou přihrávku od Anisimova, nicméně Faksa jeho pokus zablokoval až do ochranné sítě.
     
    27:40
    Tierney už byl na konci střídání, takže jen nahodil ze středního pásma a přenechal své místo na ledě čestvé síle.
     
    27:08
    Anderson rozehrál jen na Comeaua, který připravil Johnsovi střelu od modré čáry. Druhý gól hostujícího obránce z toho ale nebyl.
     
    26:26
    Právě Connor Brown dobře tečoval nahození od modré čáry, ale na překonání zkušeného gólmana ve službách Stars to nestačilo.
     
    26:10
    Connor Brown si už šteloval puk na střelu z levého kraje, když se ozval hvizd signalizující domácí ofsajd. Následuje reklamní pauza.
     
    25:49
    Dickinson zničehonic prudce přihrával z pravého mantinelu, jenže po střele Perryho nedokázal dorazit puk za Andersona.
     
    25:32
    Zajcev prodal své zkušenosti a učebnicově vypíchl puk krajanu Gurjanovovi, který tahal kotouč po ose kluziště.
     
    24:51
    Až teď je hra zastavena, protože Chudobin si musel ponechat puk ve výstroji po střele z pravého křídla.
     
    24:33
    Comeau si počkal na příjezd Klingberga z druhé vlny, jenže hostující obránce zpoza kruhů o velký kus přestřelil.
     
    24:15
    Start druhé třetiny se odehrává ve skvělém tempu. Kromě vzájemného vyloučení se ani jednou nepřerušovalo.
     
    23:49
    Radek Faksa hledal před branku Cogliana, ale veterán Hainsey ho nepustil k žádnému ohrožení domácího gólmana.
     
    23:20
    Craig Anderson se dobře postavil k levé tyči a neměl problém zakročit proti Seguinově střele z pravého kruhu.
     
    22:52
    Chudobin vyrazil střelu Anisimova z téměř nulového úhlu a pak v lehce akrobatické pozici zneškodnil i dorážku Whitea!
     
    22:45
    Oba týmy v plném počtu.
     
    22:03
    Gurjanov zleva centroval a jen o pár centimetrů minul hokejku Janmarka, který by jinak zakončoval do úplně prázdné branky.
     
    21:15
    Klingberg rovněž přidal jednu dělovku od modré čáry, ale ani ta až za záda Andersona neproletěla.
     
    20:56
    Hainsey napřáhl od modré a Chudobin měl co dělat, aby puk vyrazil před sebe. Žádnou dorážku už řešit nemusel.
     
    20:45
    Perry podrazil Tkachuka, který opravdu výrazně přihrál svůj pád, a tak na trestnou lavici míří oba hráči, kteří asi nebudou vyhrávat ankety o největšího sympaťáka ligy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 19 – 12
    Zablokované střely soupeře: 8 – 5
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 43 % – 57 %
    Bodyčky: 8 – 9.
     
    Je za námi poměrně zajímavá první třetina, ve které Ottawa vyprodukovala téměř dvě desítky střel na branku, ale i tak ve čtvrté minutě inkasovala po smolném odrazu jako první. Pageau po parádní kombinační akci ale vyrovnal a Brady Tkachuk v devatenácté minutě skóre dokonce otočil. Stars každopádně stihli okamžitě vyrovnat, o což se druhým gólem v sezóně postaral obránce Johns.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Jason Robertson zpoza branky hledal Janmarka, kterému na poslední chvíli znemožnil zakončení bránící Duclair.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
    18:43 Stephen JOHNS - 2:2
     
    18:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    Radost Senátorů z vedoucí branky trvala opravdu jen krátkou chvíli! Tyler Seguin vyhrál vhazování nad Paulem, Heiskanen vzápětí posunul puk STEPHENU JOHNSOVI a ten přesnou dělovkou od modré zavěsil ze svého pohledu k odkryté levé tyči. Asistence: Miro Heiskanen, Tyler Seguin.
    18:10 Brady TKACHUK - 2:1
     
    18:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sto deset vteřin před koncem prvního dějství se domácím podařilo otočit skóre! Jean-Gabriel Pageau nejprve vydoloval puk ze souboje u hrazení a pak se postaral o nahození od modré čáry. To se od Johnse odrazilo k Duclairovi a ten během okamžiku předložil gólovou přihrávku pro BRADYHO TKACHUKA. Asistence: Anthony Duclair, Jean-Gabriel-Pageau.
     
    17:40
    Radek Faksa se neprosadil přes Chabota. Dopředu opět vyrazila Ottawa, ale byl z toho jen další ofsajd.
     
    16:32
    Další minisouboj mezi Chrisem Tierneym a Chudobinem byl o něco málo zajímavější, hostujícímu brankáři musela pomoct až branková konstrukce!
     
    16:24
    Už šestnáctý zákrok pro Antona Chudobina, který trochu nejistě vyrazil Tierneyho střelu z levého kruhu.
     
    15:43
    Naměstnikov zkusil házenkářsky dostat puk do útočného pásma, přičemž se ozval hvizd označující postavení mimo hru.
     
    15:07
    Nick Paul se zprava natlačil až k brance Chudobina, ale ani nadvakrát kotouč do sítě nepropašoval.
     
    14:32
    Duclair střílel přes několik clon ihned po vhazování. Chudobin na puk vůbec neviděl a víceméně byl nevědomky trefen.
     
    14:26
    Ottawa se do útoku podívala, ale zakončila ho pouze propagační střelou Codyho Golubefa, jenž donutil Chudobina k rutinnímu zákroku.
     
    14:10
    Johns při střele švihem nechal puk za sebou a může mluvit o velkém štěstí, že se z toho neurodil třeba domácí únik dvou na gólmana.
     
    13:21
    Mike Reilly přihrál jen na Klingberga, který v tomto případě bezchybně předal puk a Dallas se tak může usadit v útočném pásmu.
     
    12:59
    John Klingberg minimálně deset vteřin promýšlel rozehrávku, ze které nakonec vyrobil nevynucený icing.
     
    12:01
    Dickinson si v rychlosti narazil se Seguinem, jehož pas nebezpečně prodlužoval na branku, ale Anderson na to stihl okamžitě zareagovat.
     
    11:30
    Lindell vyhrál závod o kotouč proti Connoru Brownovi a díky icingu získal pro Stars buly v útočném pásmu. Hned poté to na Andersona zleva zkoušel Johns.
     
    11:15
    Oleksiak ztratil stabilitu v souboji s Tierneym, který získal puk a hned vzápětí ho posílal na Chudobina, jenž nadvakrát přerušil hru.
     
    10:13
    Duclair zachytil puk na útočné modré, ale než se pořádně rozhodl, co s ním provede, tak mu jej výborně vypíchl obránce Johns.
     
    09:50
    Chabot nepřesně zamířil ve snaze rozehrát na Tkachuka, kterému se okamžitě omlouval. Sudím nezbylo nic jiného, než odpískat další icing.
     
    09:21
    Polák po vyhraném buly na dva metry posunul puk na Lindella, jehož sražená střela od modré tentokrát do prostoru branky nedoletěla.
     
    09:13
    Comeau pálil zpoza kruhů, Anderson kotouč betonem vyrazil a jeho spoluhráči ho pro změnu vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    08:55
    Klingbergova protečovaná rozehrávka z obranného pásma skončila až u Andersona, který pro jistotu neriskoval žádnou rozehrávku.
     
    08:13
    Texasané se pokusili o rychlou odpověď, jenže Heiskanenovo zakončení nezpůsobilo Andersonovi sebemenší trable.
    07:36 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:1
     
    07:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Učebnicová souhra na jeden dotek končí přesilovkovým gólem na 1:1! Během malého okamžiku se do kombinace zapojilo všech pět hráčů v červeném. Tkachuk vše zakončil nahrávkou z úrovně brankové čáry a JEAN-GABRIEL PAGEAU ranou bez přípravy zaznamenal dvaadvacátý gól v ročníku. Asistence: Brady Tkachuk, Thomas Chabot.
     
    07:05
    Tkachuk šikovně posunul puk do odkryté levé strany, jenže Chabotova střela z kruhu pro vhazování gólové parametry neměla.
     
    06:43
    Jamie Benn jel clonit Andersonovi, jenže ho při střele Heiskanena trefil tělem do hlavy. Je z toho menší trest a přesilovka Senátorů.
     
    06:18
    Hainsey srazil Klingbergovu přihrávku na Pavelskiho mezi diváky. Hra je přerušena a na programu je reklamní přestávka.
     
    05:23
    Opět musel být v pozoru Chudobin, který tentokrát vyrazil nástřel od modré čáry z dílny Reillyho.
     
    05:10
    Polák prudce nastřeloval ze středního pásma. Puk se od zadního hrazení nebezpečně odrazil do brankoviště, ale Anderson si dal pozor, aby si ho náhodou nesrazil do vlastní sítě.
     
    04:58
    Connor Brown přihrál ze zadního mantinelu jenom na Hintze, jehož tým se během přechodové fáze provinil postavením mimo hru.
     
    04:01
    Domácím je zatím k ničemu výrazná střelecká převaha. Chudobin jednoduše schoval do lapačky nahození rozjetého Jeana-Gabriela Pageaua.
    03:03 John KLINGBERG - 0:1
     
    03:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté se šťastně dostávají do vedení! Benn přihrál po prknech směrem k modré čáře, odkud nahodil JOHN KLINGBERG a od projíždějícího Zajceva se puk zčistajasna odrazil do protipohybu bezmocného Andersona. Asistence: Jamie Benn, Jason Dickinson.
     
    02:50
    Poprvé si na puk sáhl také Anderson, přestože Robertsonova svižná střela z levého kruhu mezi ty nebezpečné rozhodně nepatřila.
     
    02:23
    Sabourin se nenápadně dostal do přečíslení tři na jednoho, které zleva sám zakončoval, ale Chudobin lehce krkolomným zákrokem situaci vyřešil.
     
    02:06
    Stars úvod zápasu příliš nezachytili. Zakázané uvolnění znamená další buly v jejich obranné třetině.
     
    01:48
    Rodák z Kazachstánu se v hostující brance zatím rozhodně nenudí, další střela Golubefa byla nepřesná, ale Chudobin přesto zakročil lapačkou.
     
    01:44
    Naměstnikov nahrál na modrou Golubefovi, jehož dalekonosná střela zaplula někam do výstroje hostujícího gólmana.
     
    01:11
    Anthony Duclair potáhl puk po levé straně, ale Chudobin si i s jeho střelou zápěstím poradil.
     
    00:15
    Chudobin nečelal na první zákroky vůbec dlouhé. Nejprve vyrazil Ennisův bekhend a pak i Chabotův pokus z levého konce modré čáry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (M. Högberg) – DeMelo, Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Goloubef, Hainsey (A) – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Batherson, Tierney, Naměstnikov – Duclair, Anisimov, N. Paul – Sabourin, White, Ennis.

    Dallas Stars: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Johns, Heiskanen, R. Polák, Oleksiak – Perry, Seguin, Hintz – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Robertson, Pavelski, Janmark.

    Rozhodčí: Rank, Hanson – Barton, Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (DAL)

    Obránce, 33 let, 35 zápasů, 4 body (0+4)

    Andrej Sekera (DAL)
    Obránce, 33 let, 49 zápasů, 8 bodů (2+6)

    Radek Faksa (DAL)
    Útočník, 26 let, 55 zápasů, 19 bodů (10+9).
     
    Vzájemné zápasy

    22.10.2019 Dallas – Ottawa 2:1
    24.11.2018 Dallas – Ottawa 6:4
    16.10.2018 Ottawa – Dallas 4:1
    17.03.2018 Ottawa – Dallas 3:2 pr.
    06.03.2018 Dallas – Ottawa 2:3 pr.
     
    Dallas Stars

    Mužstvo z Texasu se v úvodu sezóny dost trápilo, ale teď už patří mezi nejsilnější týmy v celé lize. Stars v tomto měsíci nebodovali jen jednou, když na domácím ledě padli 2:3 s Minnesotou. Od té doby však neklopýtli ani jednou a postupně porazili St. Louis, Carolinu, Toronto a Montreal. Díky tomu se svěřenci hlavního kouče Ricka Bownesse posunuli v tabulce Západní konference před Colorado na druhé místo, z něhož ztrácí jediný bod na trápící se St. Louis.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Seguin – 44 bodů (14+30)
    • J. Benn – 31 bodů (18+13)
    • A. Radulov – 31 bodů (15+16).
     
    Ottawa Senators

    Kanadský tým byl před sezónou pasován do skupinky těch největších outsiderů. I přes několik dílčích úspěchů se tyto prognózy naplnily, Ottawa je ve Východní konferenci druhá od konce a pod sebou má s rozdílem sedmnácti bodů jen beznadějně poslední Detroit. Od vánoční přestávky zvítězili Senátoři jen třikrát. Naposledy před třemi dny proti Arizoně, načež ale nestačili v poměru 2:4 na Toronto Maple Leafs.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Brown – 36 bodů (11+25)
    • A. Duclair – 34 bodů (21+13)
    • J.-G. Pageau – 34 bodů (21+13).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Ottawou Senators a Dallasem Stars!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. Pageau (B. Tkachuk, Chabot), 19. B. Tkachuk (Duclair, Pageau), 50. Ennis, 64. Anisimov (B. Tkachuk) – 4. J. Klingberg (Ja. Benn, Dickinson), 19. Johns (Heiskanen, Seguin), 55. Pavelski (Seguin, Heiskanen)


    Ottawa Senators: C. Anderson (M. Högberg) – DeMelo, Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Goloubef, Hainsey (A) – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Batherson, Tierney, Naměstnikov – Duclair, Anisimov, N. Paul – Sabourin, White, Ennis.
    Dallas Stars: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Johns, Heiskanen, R. Polák, Oleksiak – Perry, Seguin, Hintz – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Robertson, Pavelski, Janmark.

    Rozhodčí: Rank, Hanson – Barton, Racicot

    Diváci: 13 150
    thejrc.org