Barys – Novosibirsk 1:2 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 5:1 (kon.) | Kazaň – Omsk 5:3 (kon.)
Spartak Moskva – N.Novgorod 2:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:3 (2:0, 0:0, 3:3)
Avangard Omsk
Úterý 18.02.2020, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je za námi. A rozhodně měl co nabídnout. V první třetině jsme viděli vcelku jednostranný výkon, který mohl skončit i jinak, než pouze dvoubrankovým náskokem domácích. Hra se poté více a více vyrovnávala, ovšem Omsk začal dotahovat pozdě. Ze stavu 0:5 se dostal na 3:5, což vypadá alespoň lépe na pohled. (19:42:07)
     
    Konec zápasu.
    59:53 Pavel DĚDUNOV - 5:3
     
    59:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Sedm sekund před koncem Omsk snižuje na dvoubrankový rozdíl! PAVEL DĚDUNOV dostal přihrávku před branku, odkud nadvakrát docpal kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Andrej Stas.
     
    59:20
    Michail Gluchov se šikovně hnal do zakončení po levém křídle. Jeho první pokus chytil Garipov betonem. Gluchov se následně dostal i k dorážce, ovše mtu v rychlosti nestihl propasírovat až za brankovou čáru.
     
    58:56
    Proti hostujícímu týmu bylo nařízeno trestné střílení, kterého se ujal Danis Zaripov. Ten nic moc nevymýšlel a jen vypálil z forhendu. Jeho pokus nakonec ale končí z brankářova pohledu jen těsně mimo levou tyč.
     
    58:56
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Taylor Beck – trestné střílení, držení).
     
    57:23
    Ville Pokka se z pozice obránce objevil sám před soupeřovou svatyní! Celou akci zkoušel vyšperkovat přihrávkou na opačnou stranu útočného pásma, ovšem bez úspěchu. Kotouč totiž neprošel.
    55:55 Jegor MARTYNOV - 5:2
     
    55:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsku se začíná dařit také střelecky, těžko říct, zda už ale není pozdě na nějaký comeback. Franson posunul přihrávku na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak šibenici vymetl povedenou střelou JEGOR MARTYNOV. Asistence: Cody Franson, Kirill Semjonov.
     
    54:10
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Pavel Dědunov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Ljamkin – 2 min., hrubost).
    53:49 Rob KLINKHAMMER - 5:1
     
    53:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak se poprvé dočkali také hosté, kteří se radují alespoň z jednoho zásahu. ROB KLINKHAMMER vybojoval kotouč na svou hůl a pak ho razantně poslal na branku. Puk se ještě stihl odrazit a pak končí až za brankovou čárou. Asistence: Valentin Pjanov.
    52:42 Michail FISENKO - 5:0
     
    52:42
    Kazaň vstřelila branku!
    Troufám si říct, že je pro dnešek rozhodnuto. MICHAIL FISENKO dostal přihrávku před branku, kde tím pádem nastala skrumáž, ve které se ale právě Fisenko zorientoval a stihl kotouč poslat za brankovou čáru. Asistence: Nikita Ljamkin.
     
    52:33
    Stanislav Galijev si povyjel do dobré pozice, když z brankářova pohledu pálil z levého kruhu. Jeho střelu brankář ale vyráží mimo nebezpečí.
     
    51:29
    Ville Pokka nedostal na modrou čáru od svého spoluhráče úplně přesnou přihrávku, a tak se musel z útočného pásma vystěhovat. Následně se Omsku nepodařilo za modrou čáru dostat znovu a kotouč se naopak ocitá na hokejkách domácího celku.
     
    50:20
    Cody Franson dnes od modré čáry nevystřelil poprvé. I jeho pokus, který přiletěl nyní, nebyl vůbec špatný. Biljalov si trochu povyjel, nakonec ale zasahovat nemusel. Štiplavá rána totiž končí jen těsně mimo brankovou konstrukci.
     
    49:20
    Arťom Lukojanov se dostal zničehonic do střelecké pozice, která sice nebyla vůbec špatná, následné zakončení ale postrádalo na přesnosti. Lukojanovův pokus směřoval vysoko nad horní tyč.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. E. Galimov (M. Gluchov, Galijev), 20. Galijev (Wikstrand, Voronkov), 44. Azevedo (Cormier, Frattin), 49. Galijev (Voronkov), 53. Fisenko (Ljamkin) – 54. Klinkhammer (Pjanov), 56. Martynov (Franson, K. Semjonov), 60. Dědunov (Stas)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Miftachov) – Jarullin, Virtanen, Rukavišnikov, Ljamkin, Pedan, Wikstrand, Fazylzjanov – K. Petrov, Azevedo, Cormier – Voronkov, Zaripov, Galijev – M. Gluchov, Lukojanov, E. Galimov – Fisenko, Dyňak, Frattin.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Pokka, Bondarev, Jemelin, Franson, Martynov, Vojnov – McMillan, Klinkhammer, Pjanov – Šumakov, Košelev, K. Semjonov – Širokov, Zernov, Beck – Dědunov, Stas, Gračjov.

    Rozhodčí: Naumov, Romaško – Gorděnko, Lazarev
    thejrc.org