Chicago – NY Rangers 3:6 (kon.) | Dallas – Arizona 3:2 (kon.) | Edmonton – Boston 1:2 (po pr.)
Anaheim – Florida 1:4 (kon.) | Colorado – NY Islanders 3:1 (kon.) | Vancouver – Minnesota 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 20.02.2020, 17:30 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 17. kolo
Partner:
     
    59:59
    Po chybě brněnského obránce se do puku přímo před brankou opřel Döring, ale Bizoně nepřekonal a tohle už Kometa zvládne!
     
    59:37
    Nyní však už Bajgar chvátá na střídačku a Piráti hrají v šesti!
     
    55:48
    Šalé se již poněkolikáté v dnešním utkání prezentoval ukázkovou přihrávkou, tentokrát připravil ideální pozici znovu Piglovi, ale ani napodruhé se brněnský útočník ve vyložené šanci neprosadil, neboť lapačkou jej vychytal Bajgar.
     
    55:11
    Nyní se ovšem do samostatného úniku dostal Pigl, snažil se překonat Bajgara střelou nad lapačku, ale zrovna tahle část výstroje brněnskému útočníkovi jeho úmysly překazila.
     
    53:14
    Bizoň nyní neudržel nahozený kotouč a k dorážce se dostal Tadeáš Svoboda, odkrytou branku Brna však trestuhodně minul!
     
    49:25
    Kometa mohla odskočit do dvoubrankového náskoku, Šalému se povedenou přihrávkou podařilo najít Pigla, ten však ve slibné pozici nedokázal přehodit beton brankáře Bajgara.
     
    46:08
    Máme zde první vyloučení ve třetí třetině, na dvě minuty za sekání míří na trestnou lavici Viktor Nesvadba.
     
    45:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je ta nejlepší odpověď, jakou si mohla Kometa na srovnávací branku Pirátů připravit! Odražený kotouč v mezikruží napálil bekhendem ALEX SEVER a v prvních okamžicích byl možná sám udiven, že puk propadl mezi betony brankáře Bajgara. Asistence: Nesim Harmim, Adam Boltvan.
     
    44:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Chomutov je po zásluze odměněn za aktivní výkon v úvodu třetí třetiny. Rychlý protiútok Pirátů zakončil pohotovou střelou z levého křídla PAVEL ŠUGÁR. Asistence: Dominik Badinka, Martin Pöschl.
     
    42:53
    Na modré čáře zachytil kotouč chomutovský obránce Perný a poslal jej na zcela osamoceného Ekrta, jenž však ve vyložené pozici nevyzrál na skvělého Bizoně!
     
    33:52
    Chomutov se bude muset znovu bránit, dvě minuty za podrážení obdržel Jan Ekrt.
     
    33:42
    Chomutov byl blízko ke srovnání, Šilar uvolnil na pravém křídle rozjetého Šugára, jenž mířil celkem přesně, avšak narazil na pohotovou vyrážečku brankáře Bizoně!
     
    31:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po polovině základní hrací doby jsme svědky úvodní trefy utkání! Kometa v posledních pěti vteřinách využívá přesilovou hru, když se po vhazování dostal puk na hůl Harmima, jenž vybídl ke skórování ALEXE SEVERA. Asistence: Nesim Harmim, Adam Boltvan.
     
    29:19
    Sedláček si srovnal kotouč na vrcholku levého kruhu a trefil tyč chomutovské brány!
     
    29:11
    Kometa z vysoké aktivity těží přesilovou hru, dvě minuty za podrážení pro Dominika Pavláta.
     
    26:39
    Kometa buší na úvodní trefu zápasu, na hranici brankoviště se snažil Bajgara vykoupat Sedláček, chomutovský brankář však nadále předvádí stoprocentní výkon!
     
    23:09
    Povedená souhra Komety, k dokonalosti ovšem chyběla vstřelená branka. Vše začalo u Běhůnka, jenž našel povedeným pasem rozjetého Šalého, ten předkládal do zakončení Sedláčkovi, pozorný Bajgar však včas vytasil svůj beton.
     
    21:11
    Nyní však kotouč na modré čáře vypíchl Kovárovi brněnský Sever a rozjel se vstříc Bajgarovi, ve snaze pohotově zakončit však branku Pirátů minul.
     
    20:15
    Chomutov ve čtyrech a do hry se ihned zapojil Pernný, jenž ujížděl zcela osamocen na Bizoně, snažil se brněnského brankáře vykoupat, ten však zachoval klid a hostujícího obránce vychytal!
     
    18:55
    Kometa bude mít po dobu jedné minuty a devatenácti vteřin výhodu pěti hráčů proti třem. Vyloučeným hráčem je Dominik Pavlát na dvě minuty za krosček.
     
    18:33
    Po přihrávce Šalého zakončoval do odkryté branky Běhůnek, kotouč se však svezl těsně kolem tyče!
     
    18:14
    Kometa si v závěru první třetiny zahraje přesilovou hru, dvě minuty za sekání obdržel Dominik Perný.
     
    16:54
    Chomutov nyní předvedl pohlednou souhru, která začala u Pöschla, ten z pravé strany předložil kotouč před branku Šilarovi, jenž se snažil puk procedit mezi betony Bizoně, brněnský brankář vyrazil a následně ještě dorážel Badinka, skóre však zůstává bezbrankové.
     
    14:22
    Kometa měla nyní největší příležitost k otevření brankového účtu zápasu! Fajmon dokázal přihrávkou přes střední pásmo uvolnit Sedláčka, jenž postupoval na Bajgara osamocen společně s Horkým, druhý jmenovaný také obdržel kotouč, ale Bajgar se stačil včas přemístit a významně podržel svůj tým!
     
    11:56
    Znovu se vylučuje a již počtvrté na straně brněnské Komety. Dvě minuty za podrážení nafasoval Viktor Běhůnek.
     
    10:15
    Chomutov však toho moc nestihl a poměr sil na ledě se srovná. Dvě minuty za podrážení pro Tadeáše Svobodu, Hraje se ve čtyrech na obou stranách.
     
    09:57
    Plný počet hráčů na ledě nám příliš dlouho nevydržel, na trestnou lavici znovu putuje hráč Komety, tentokrát se jedná o Patrika Ulbrichta, jenž si od rozhodčích vysloužil dvě minuty za hákování.
     
    07:28
    Kometa se bude muset po dobu dvaceti vteřin bránit ve třech proti pěti. Viníkem této situace je Ivo Sedláček, jenž fasuje dvě minuty za napadení.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Boltvan – 2 min., pozdní dohrání).
     
    02:45
    Krušné chvíle pro Chomutov! Šalé zachytil vyhozený kotouč a přes šíří pásma jej na volej poslal Sedláčkovi, ten trefil Bajgara do masky, z následného závaru zakončoval Šalé, ovšem trefil pouze bránícího hráče hostů.
     
    01:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Husinecký – 2 min., hákování).

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 32. Sever (Harmim, Boltvan), 46. Sever (Harmim, Boltvan) – 45. Šugár (Badinka, Pöschl)


    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Frollo, Perný, Husinecký, Kovár, Pöschl, Badinka, Döring – Spudich, Skrutek, Šugár, Šilar, Svoboda T., Vostiňák, Čech, Pavlák, Ekrt.

    Rozhodčí: Grygera – Viskot, Smetková
    thejrc.org