Miskolc – MAC Budapešť 1:3 (kon.) | Košice – Nové Zámky 7:2 (kon.) | Trenčín – Poprad 3:4 (po pr.)
HC Slovan – Lipt. Mikuláš 11:0 (kon.) | Michalovce – Zvolen 4:3 (po pr.) | Detva – Banská Bystrica 1:4 (kon.)
konec
HK Detva
1:4 (1:0, 0:0, 0:4)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 21.02.2020, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Základná časť je teda za nami a môžeme sa tešiť na jej nadstavbu a neskôr aj na vypäté súboje play-off. Celým nasledujúcim priebehom Tipsport ligy vás budeme aj naďalej sprevádzať na Onlajnoch, a preto verím, že nám zostanete verní aj naďalej. Tak dočítania! (20:32:32)
     
    Pre Banskú Bystricu znamená toto víťazstvo fakt, že do nadstavbovej časti vstúpia z prvého miesta v tabuľke. Druhý Slovan na ňu stráca 2 body. Naopak, Detvania začnú nadstavbovú časť na dvanástom mieste, a teda ako posledný tím, ktorý sa do nadstavbovej časti dostal. V dnešnom zápase však Medvede nepodali zlý výkon, v poslednej časti už ale na favorita jednoducho nestačili. Za oba výkony aj celú základnú časť si hráči oboch celkov vyslúžili potlesk od svojich fanúšikov. Do Detvy totiž pricestovali aj fanúšikovia hostí.
     
    Detva nedokázala svoj jednogólový náskok proti favoritovi udržať a Banská Bystrica hneď v 1. minúte tretej tretine vyrovnala stav zásluhou Mihálika. Následne hostia zvýšili obrátky a tlak na domácich hráčov sa stupňoval. V 7. minúte po peknej akcii dostal hostí do vedenia Kriška a o necelých desať minút zvyšoval nádherným presilovkovým gólom Mlynarovič. Bystričanom ale nestačilo vedenie o dva góly a ešte 2 sekundy pred koncom napokon uzavreli skóre zápasu, keď Hričina strelil štvrtý gól svojho tímu.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Banská Bystrica dala gól!

    Bystričania ešte zvýšili svoj náskok 2 sekundy pred koncom! Stupka vystrelil na bránku Detvy, Zalivin puk nepokryl, ale iba vyrazil a rovno na číhajúceho TOMÁŠA HRIČINU, ktorý ho následne prekonal.
    Asistencie: Václav Stupka, Patrik Maier.
     
    59:15
    Golian čisto vypichol puk Maierovi a nedovolil hosťom rozprúdiť ďalší kolotoč.
     
    58:40
    Zalivin vytiahol výborný zákrok vyrážačkou, keď vychytal z ľavej strany strieľajúceho Jääskeläinena.
     
    58:25
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Gachulinec – 2 min., hákovanie).
     
    58:10
    Bystrica nezostala spať a naďalej sa snaží aktívne hrať.
     
    56:28
    Banská Bystrica dala gól!

    Nádherná kombinácia hostí! Hohmann poslal krížnu prihrávku na ľavú stranu Jääskelainenovi, ktorý ďalšou krížnou prihrávkou nádherne našiel SAMUELA MLYNAROVIČA a ten sa nemýlil.
    Asistencie: Joona Anttoni Jääskeläinen, Cason Hohmann
     
    56:11
    Hohmannovi v poslednej chvíli vložil do prihrávky hokejku Mons.
     
    55:40
    Southorn vyslal tvrdú ranu od modrej, no nebola presná.
     
    55:20
    Bystričania sa hneď usadili v útoku a začali točiť puk, no napokon Zalivin zakryl puk lapačkou.
     
    54:48
    Hohmann viedol puk smerom od mantinelu v útočnej tretine, snažil sa vyhnúť Čachovi, no ten pred ním nechal kolenom a Hohmann zostal ležať na ľade.
     
    53:51
    Jendroľ sa dostal po pravej strany do útoku, vystrelil od mantinelu, ale tento puk nevyrobil žiadne väčšie nebezpečenstvo.
     
    53:19
    Mlynarovič spoza ľavého kruhu vystrelil, jeho strela ale mierila nad.
     
    53:06
    Hostia v plnom počte.
     
    52:38
    Opäť vyhodený puk, o čo sa postaral Cardwell, no následne sa Detva rýchlo vrátil späť do pásma a z ľavej strany vystrelil Ščurko. Melicherčík jeho strelu zastavil.
     
    52:09
    Detvania sa dostali do útočnej tretiny, no pásmo hneď aj stratili, pretože hostia vyhodili puk.

    Dávid Švec

    Peter Košťál

    Branky a nahrávky: 2. Śčurko (Král) – 41. Mihálik (Hohmann, Hickmott), 47. Kriška (Owens, Bartánus), 57. Mlynarovič (Jääskeläinen, Hohmann), 60. Hričina (Stupka, Maier)


    HK Detva: Zalivin (Bátory) – Gachulinec, Andersons, Golian, Turian, Fekiač F., Jendroľ, Lalík, Čenka – Gašpar, Valent, Surový M. – Ščurko, Podešva, Král – Mons, Klíma, Čacho – Fekiač V., Ľupták
    HC´ 05 Banská Bystrica: Melicherčík (Gajan) – Southorn, Mihalik, Nemčík, Cardwell, Maier, Owens, Žiak – Jääskeläinen, Hickmott, Hohmann – Šoltéš, Mlynarovič, Stupka – Kriška, Bartánus, Hričina – Lunter, Gabor, Fafrák

    Rozhodčí: Valach, Orolin – Rojík, Konc
    ocianews.com