Kopřivnice – Mor. Budějovice 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 4:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 4:1 (kon.)
Písek – David Servis 4:7 (kon.) | Klatovy – Tábor 3:4 (kon.) | Bílina – Mostečtí Lvi 3:6 (kon.)
Opava – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Kobra – Kolín 0:5 (kon.) | Děčín – Trutnov 6:3 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
SC Marimex Kolín
Sobota 22.02.2020, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha • 2. liga skupina Střed (ČR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (20:19:48)
     
    Zápas je u konce. Kolín potvrdil roli favorita a zvítězil nad branickou Kobrou 5:0.

    Lepší vstup do utkání měli kolínští kozli. Už po šesti sekundách hry dokázali Středočeši zužitkovat přesilovou hru, když nahození Davida Šafránka od modré propadlo až za záda Adama Wolfa. Na další gól si fanoušci Kolína museli počkat až do 18. minuty, když samostatný únik na branickou branku dokázal přetavit ve druhou vstřelenou branku Dominik Zumr.

    Druhé dějství dnešního zápasu střelecky patřilo Janu Stehlíkovi, ten se nejdříve ve 26. minutě prosadil po sražené střele Jakuba Semiráda, kterou dokázal dorazit za záda přesouvajícího se branického gólmana. Druhé branky se kolínský asistent kapitána dočkal o necelých pět minut později, kdy svým zakončením ze středu vzdálenosti využil středočeskou přesilovku 5 na 3.

    V závěrečné dvacetiminutovce se fanoušci dočkali už jen jedné branky, když na konci povedené středočeské akce stál David Šafránek. Tomu už bývalo jen dopravit puk za záda přesouvajícího se Adama Wolfa.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Novák – 2 min., podrážení).
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:56
    Hosté opět vyhazují.
     
    58:08
    Jeden z hostujících obránců získal za vlastní brankou puk a ihned ho vyhodil až k brance Adama Wolfa.
     
    57:43
    Tomáš Šťastný to zkusil z hranice levého kruhu pro vhazování, svým zakončením švihem nakonec rozvlnil pouze vnější síť kolínské branky.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Josef Malý – 2 min., hákování).
     
    55:44
    Razantní zakončení Dominika Valíka od modré z příklepu bylo nepřesné, puk tak nakonec skončil odražený od zadního mantinelu u jednoho z kolínských obránců.
     
    54:48
    Nepřesná branická kombinace končí zakázaným uvolněním.
     
    53:59
    Jan Hanzl nedokázal udržet puk v útočné třetině, Kolín se tak dopustil dalšího ofsajdu.
     
    53:18
    Velká šance pro Kolín! Jeden z hostujících hráčů svým zakončením od modré orazítkoval břevno branické branky, puk se nakonec od brankové konstrukce odrazil do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    52:55
    Zakončení Davida Šafránka vyrazil Adam Wolf pouze před sebe, tam se naštěstí pro domácí fanoušky nedostal žádný z hostujících k dorážce.
     
    51:12
    Závar před brankou Kolína! Ani jedna ze tří střel ale neskončila za zády výborně chytajícího Martina Sejpala.
     
    50:09
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Nádherná hostující kombinace končí gólem! Petr Pýcha našel na levé straně Václava Jankovského, který se rozhodl z nadějné střelecké pozice ještě poslat puk na úplně volného DAVIDA ŠAFRÁNKA. Ten už jen z bezprostřední blízkosti pravé tyče dopravil puk za záda přesouvajícího se Adama Wolfa. Asistence: Václav Jankovský, Petr Pýcha.
     
    48:53
    I na druhé straně to jiskří! Luboš Kozák nakonec nedokázal po střele z pravé strany hřiště dorazit puk za záda branického gólmana Adama Wolfa.
     
    48:38
    Hosté v plném počtu.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 3. Šafránek (Malý, Pýcha), 18. Zumr (Němec, Sladký), 26. Stehlík (Semirád, Procházka), 30. Stehlík (Šafránek, Pýcha), 51. Šafránek (Jankovský, Pýcha)


    HC Kobra Praha: Wolf (Sochůrek) – Šteiner, Valík, Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný (A), Hlinka, Davídek, Heldák, Tondr, Bříška (A), Novák, Bárta, Smejkal, Antončík (C)
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Sladký, Jelínek, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Havelka – R. Martínek, Semirád, Jankovský, Hasil, Procházka, Kysela, Kozák, Malý (C), Zumr, Stehlík (A), Němec, Šafránek

    Rozhodčí: Horáček – Ovsík, Maňák
    thejrc.org