Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
HC RT TORAX Poruba
Sobota 22.02.2020, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu - play-down • 17. kolo
Partner:
     
    Dnešní duel je za námi. Branek jsme se dočkali až ve třetí periodě. Nejprve šel do vedení Motor, pak ale během necelých dvou mintu Poruba obrátila skóre ve svůj prospěch a po závěrečné siréně odšpuntoval velikou radost. Tři body tak dnes poputují přes celou republiku do Poruby.

    Děkujeme za pozornost, z dnešního klání je to vše. (14:03:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Českobudějovičtí hrái se snaží o soustasvný tlak, nyní ale mohli na odkrytá záda doplatit. Na brankovišti ale stihl zasáhnout Tomáš Cibulka, který kotouč do prázdné branky nepustil.
     
    58:10
    Martin Lidák už upaluje na střídačku svého týmu. Uvidíme, zda se Motor nadechne k finálnímu náporu a bude se radovat z vyrovnání.
     
    57:48
    Tomáš Cibulka se ve středním pásmu zbavil obránce a poslal vzdušnou přihrávku na Filipa Petráska. Ten ji přebral a dostal se ke střeleckému pokusu z úhlu. Slíž v pohodě zasahuje svými betony a odvrací soupeřovu střelu.
     
    55:56
    Poruba právě vstřelila branku!
    Velká radost na hostující straně! Poruba rychle obrátila hru na opačnou stranu, když se kotouč dostal zhruba na levý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak PAVEL CHOVANEC vyslal střelu, která končí až za Lidákovými zády. Asistence: Jakub Koudelný, Marek Slíž.
     
    55:31
    Tomáš Cibulka přejel s pukem na holi modrou čáru a zkusil ohrozit Marka Slíže. Ten měl tentokrát ale výhled zcela jasný a navíc zasahovat ani nemusel. Kotouč šel totiž mimo, nad horní tyč.
     
    54:07
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nyní už se ale hostující celek ze vstřelené branky raduje! KRZYSZTOF MACIAS si nabruslil z pravého křídla před branku a u levé tyče z brankářova pohledu pak zasunul kotouč za brankovou čáru. Asistence: Pavel Chovanec.
     
    53:10
    Tomáš Cibulka vyslal od modré čáry pořádnou dělovku, která se odrazila od jednoho z clonících hráčů. Až na branku tak nedoputovala, v tomto případě tedy může být Marek Slíž klidný.
     
    52:35
    Rozhodčí rozpažuje i tentokrát, avšak na opačné straně. Filip Petrásek si najel před branku, a to i s kotoučem na holi. Jeho následná střela se ale otřela zřejmě jen o kousek horní tyče a skončila mimo brankovou konstrukci.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (K. Macias – 2 min., držení).
     
    50:33
    Nakonec to není gól! Jeden z porubských útočníků dostal přihrávku před odkrytou branku a už to vypadalo, že úspěšně zakončil. Kotouč ale skončil v lapačce Martina Lidáka, jenž se stačil přemístit a pro střelu se bravůrně natáhl. Domácí strážce svatyně si vysloužil potlesk domácí tribuny.
     
    49:32
    Matouš Hail se dostal na modré čáře k puku, načež poměrně zajímavě nahodil. Puk směřoval na vzdálenější tyč, ovšem Marek Slíž ho na poslední chvíli zbystřil a stihnul ho vyrazit betony mimo brankovou konstrukci.
     
    48:20
    Porubě se nepodařilo usadit se v útočném pásmu, naopak Motor se snažil i ve čtyřech ohrozit Slíže v hostující brance. Nyní se na modré čáře snažil vyhnout soupeřům David Kašpar, nakonec ale bez úspěchu.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Koudelný – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Diváci se konečně dočkali první vstřelené branky! Tu z většího střeleckého úhlu vstřelil po ryhlém úniku DAVID KAŠPAR. Asistence: Filip Petrásek.
     
    46:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vavřík – 2 min., sekání).
     
    45:21
    Do prostoru mezi oba kruhy si najel Jakub Koudelný. Jeho pokus směřoval také do horních pater branky, nicméně ani tentokrát se kotouč nedostal za brankovou čáru. Martin Lidák totiž máchl svou lapačkou a puk v ní parádně uschoval. Bude se vhazovat.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 47. Kašpar (Petrásek) – 55. Kr. Macias (Chovanec), 56. Chovanec (Koudelný, Slíž)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada, Dvořák, Willmann – Hála, Kříž, Marhoun, Kašpar, Braun, Petrásek, Kantor, Pitel, Vavřík, Bělohlav, Sochor
    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Černý, Hlaváč, M. Macias, Gelnar, Bechný, Borkovec – T. Macias, Halata, Vehovský, Slusarczyk, Koudelný, Chovanec, Lambert, Kovalčík, Stodůlka

    Rozhodčí: Šindel – Zíka, Malý
    thejrc.org