Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:6 (1:0, 2:4, 0:2)
Carolina Hurricanes
Neděle 23.02.2020, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Možná až do konce zápasu se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Za vzájemnou hrubost jsou vyloučeni Jordan Staal a Kasperi Kapanen.
     
    49:31
    Trevor van Riemsdyk byl zahákován Kerfootem, Hurricanes si zahrají čtvrtou přesilovku, přičemž dvě předchozí už využili.
     
    48:26
    Pokud se Ayres rovněž nezraní, tak tento zápas dochytá až do konce. Mrázek je definitivně mimo kvůli zranění v horní polovině těla. Stejně tak i obránce Slavin.
     
    45:55
    Ideální šance pro Toronto, jak snížit. Foegele je potrestán za hákování na útočné modré čáře. Tento faul si určitě mohl odpustit.
    43:44 Martin NEČAS - 3:6
     
    43:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné, neuvěřitelné! Obránci Toronta udělali další šílenou hrubku ve vlastním pásmu. Haula z darované šance trefil horní tyč, ale MARTIN NEČAS se už z dorážky nemýlil. Bez asistence.
     
    43:25
    David Ayres zasahuje a fanoušci Toronta neví, zda mají tleskat ve stoje! Matthewsovo zakončení překazil hokejkou a pak zkušeně vychytal bekhendovou dorážku Marnera!
    40:53 Warren FOEGELE - 3:5
     
    40:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Pohádkový příběh je zase o něco málo reálnější! Muzzin udělal velkou minelu v rozehrávce, když namazal WARRENU FOEGELEMU a ten forhendem objevil mezírku mezi betony domácího gólmana. Bez asistence.
     
    38:39
    Z obrovského boje u mantinelu vzešla potyčka a pak i regulérní bitka mezi Edmundsonem a Cliffordem, kterou předčasně ukončili čároví rozhodčí. Tomuto zápasu nechybí opravdu nic!
     
    37:47
    Erik Haula vyjel z trestné lavice rovnou do úniku, jenže si v něm vylámal zuby na betonu Frederika Andersena!
     
    36:41
    Barrie propadl ve středním pásmu a pustil do úniku Aha. Frederik Andersen hrubku svého kanadského parťáka ale napravil důležitým zákrokem.
     
    35:39
    Matthewsův drzý průnik po ose hřiště zastavil Haula jen faulem. Carolinu čeká peklo v podobě oslabení a emergency brankářem mezi tyčemi.
    35:10 Pierre ENGVALL - 3:4
     
    35:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá střela na Ayerese a druhý gól za jeho zády. Tohle bude ještě hodně zajímavý zápas! Kapanen z levého mantinelu přihrál na modrou čáru Barriemu, jehož Gardinerem zablokovanou střelu jednoduše dorazil PIERRE ENGVALL. Asistence: Tyson Barrie, Kasperi Kapanen.
    33:36 John TAVARES - 2:4
     
    33:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Uteklo jen několik málo vteřin a Maple Leafs se opět dotáhli na dvoubrankový rozdíl! JOHN TAVARES v rohu hřiště nechtěně zranil Pesceho a pak si připravil střelu z pravého kruhu, na kterou brankář Ayres nestačil. Asistence: Tyson Barrie, William Nylander.
    33:17 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:4
     
    33:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Pár vteřin po Ayresově přihrávce se Hurricanes utrhli na rozdíl tří gólů! TEUVO TERÄVÄINEN dostal od Svečnikova puk k levému mantinelu, odkud přihrával na zadní tyč. Tam se snažil prosadit Aho, ale kotouč se do sítě odrazil od nešikovně si počínajícího obránce Dermotta. Asistence: Andrej Svečnikov, Sebastian Aho.
     
    31:19
    Je to tady. Mrázka nahrazuje David Ayres. Dvaačtyřicetiletý amatérský gólman, který pracuje jako rolbař na stadionu farmářského týmu Toronta Maple Leafs!
     
    31:19
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Kyle Clifford – 2 min., napadení).
    31:19 Mrázkův střet s Cliffordem
     
    31:19
    Petr Mrázek vystartoval daleko z brankoviště a tvrdě se srazil s rozjetým Cliffordem. Na led okamžitě spěchá doktor Hurricanes a reálně hrozí, že Hurricanes budou muset poslat do hry třetího gólmana!
    30:49 Warren FOEGELE - 1:3
     
    30:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tři vteřiny po skončení reklamní přestávky se puk znovu třepotá v domácí síti! Jordan Staal porazil na buly zatím neviditelného Tavarese, Joel Edmundson díky tomu vypálil od modré čáry a pak sledoval, jak WARREN FOEGELE bleskově dorazil puk za Andersena. Asistence: Joel Edmundson, Jordan Staal.
    29:53 Nino NIEDERREITER - 1:2
     
    29:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes využívají početní výhodu a otáčí stav na 2:1! Jake Gardiner přenesl hru doleva na Nečase, který zvolil nejjednodušší přihrávku za sebe na NINA NIEDERREITERA a ten z jedničky zavěsil nad levou ruku Frederika Andersena. Asistence: Martin Nečas, Jake Gardiner.
     
    28:44
    Hurricanes si zahrají třetí přesilovou hru. Za vysokou hůl ve tváři Pesceho bude pykat domácí útočník Nylander.
    25:46 Lucas WALLMARK - 1:1
     
    25:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    V šestadvacáté minutě je opět vyrovnáno! LUCAS WALLMARK zprava nahrál do ohně, kde Martinookovi s McGinnem nevyšlo několik dorážek. Nakonec se do všeho ještě jednou vložil již zmíněný Wallmark a z mezikruží dostal puk do odkryté branky. Asistence: Brock McGinn.
    19:24 Alexander KERFOOT - 1:0
     
    19:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další šance už končí gólem a Maple Leafs se tak ujímají vedení! Kasperi Kapanen se zastavil na pravém křídle, odkud přihrál na modrou Muzzinovi. Jeho střelu švihem Mrázek dobře vyrazil, ale pak mu vůbec nepomohli obránci proti dorážce ALEXANDERA KERFOOTA. Asistence: Jake Muzzin, Kasperi Kapanen.
     
    19:05
    Aho byl odzbrojen Matthewsem a do úniku se dostal Hyman, který to na Mrázka neúspěšně zkoušel kličkou do bekhendu.
     
    14:16
    Van Riemsdykova střela od modré čáry se zastavila v provozu před brankou. K bekhendové dorážce se dostal McGinn, ale puk do poloprázdné branky znovu nedoletěl!
     
    09:31
    Nino Niederreiter zbytečně oplácel za hit od Kapanena a vyfasoval menší trest za hrubost.
     
    06:52
    Aho a Teräväinen udělali z přečíslení dvou na jednoho situaci dva na gólmana, jenže prvně jmenovaný ve velké šanci Andersena nepřekonal.
     
    06:10
    Během reklamní pauzy opustil hrací plochu také zraněný Reimer, takže do domácí branky míří český gólman Petr Mrázek!
     
    06:10
    Andrej Svečnikov zezadu narazil na mantinel Barrieho, který okamžitě odešel do útrob stadionu. Ruský forward zase odjel na trestnou lavici.
     
    03:07
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Hyman – 2 min., nedovolené bránění).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 20. Kerfoot (Muzzin, Kapanen), 34. Tavares (Barrie, W. Nylander), 36. Engvall (Barrie, Kapanen) – 26. Wallmark (B. McGinn), 30. Niederreiter (Nečas, Gardiner), 31. Foegele (Edmundson, J. Staal), 34. T. Teräväinen (Svečnikov, Aho), 41. Foegele, 44. Nečas


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Barrie, Sandin, Dermott, Marinčin – Marner (A), Matthews (A), Hyman – Malgin, Tavares (C), W. Nylander – Kapanen, Kerfoot, Engvall – Spezza, F. Gauthier, Clifford.
    Carolina Hurricanes: Reimer (7.–32. Mrázek, 32. Ayres) – T. van Riemsdyk, Slavin (A), Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Williams, J. Staal (C), Foegele – Nečas, Haula, Niederreiter – B. McGinn, Wallmark, Martinook (A).

    Rozhodčí: Joannette, Chmielewski – Sericolo, Cherrey

    Diváci: 19 414
    thejrc.org