Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Montreal Canadiens
Neděle 23.02.2020, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání:
    1. Max Domi (MTL) 2+0
    2. Paul Byron (MTL) 1+1
    3. Carey Price (MTL) 24 zák., 0 gólů, 100%. (03:54:05)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:53
    Christian Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:16.
     
    Utkání je za námi. V posledním dějství jsme neviděli moc pohledný hokej. Kvůli častým potyčkám byla hra hodně rozkouskovaná a nenabízela ani příliš hezčích hokejových akcí. Montreal byl přdevším v první polovině zápasu lepším týmem a po zásluze si dnes připisuje dva body a výhru do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Jeff Petry dostal přihrávku od Domiho zhruba na vrcholek kruhu. Petryho pokus potom Anderson kryje ve své rukavici a rychle jej rozehrává na svého spoluhráče. Ten už ale nikam nechvátá, protože ví, že jeho tým dnes body nezíská.
     
    58:45
    Senators drží kotouč na svých hokejkách a snaží se přejít přes střední pásmo a udržet se v útočném pásmu. První část se jim povedlo, poté přišla i střela. Ta ale Price neohorzila, ten byl totiž pozorný a připraven zasáhnout.
     
    57:52
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Cousins – 2 min., sekání).
     
    57:45
    Brady Tkachuk rychle přebral přihrávku na modré čáře, poté vjel rychle do pásma a zkoušel jen rychle nahodit. To mu neprošlo, neboť kotouč neprošel skrze klubko clonících hráčů.
     
    56:43
    Ottawa se dostala ke kotouči, ale neudržela jej v útočném pásu a tím pádem se logicky nemohla dostat ani ke střeleckému pokusu. Uvidíme, zda se domácí ještě nadechnou k finálnímu náporu.
     
    55:46
    Na ledové ploše se neděje nic, co by stálo za zmínku. Skoro to vypadá, jakoby se Senators již smířili s osudem dnešního zápasu a nevypadá to, že by se někam hnali.
     
    54:09
    Jeden z domácích hokejistů se dostal s kotoučem na holi do postavení mimo hru, které čárovému rozhodčímu neuniklo. Hra se tak po krátké komerční přestávce vrátí do neutrální zóny.
     
    53:50
    Carey Price dnes předvádí parádní výkon. Úspěšně stihl pochytat již dvacet sedm střeleckých pokusů. Nyní se na opačné straně činil i jeho protějšek. Anderson sebral klouzající kotouč do své rukavice a zařídil vhazování po své levici.
     
    52:33
    Brendan Gallagher se snažil šikovně obtočit kolem bránícího hráče, celý manévr se mu ale nakonec jen těsně nepovedl, když mu kotouč ve finální fázi utekl do rohu ledové plochy.
     
    51:14
    Na opačnou stranu se po delší době přesunul také Montreal. Shea Weber se pak dostal do poměrně dobré střelecké pozice, když pálil zhruba z vrcholku kruhu. Jeho pumelice nebyla vůbec špatná, avšak končí jen na výstroji domácího strážce svatyně.
     
    49:32
    Vypadá to, že Senators vycítili, že pokud chtějí se zápasem ještě něco udělat, je nejvyšší čas. Snaží se udržet v pásmu a vymyslet nějakou kombinaci. Tak uvidíme, zda se jim to povede a zápas ještě alespoň trochu zdramatizují.
     
    48:22
    Andreas Englund se na modré čáře nepáral se střeleckým pokusem a napálil kotouč z první. Na jeho dělovku ale Price viděl, a proto s ní neměl žádné problémy. Kotouč udržel napoprvé na své hrudi.
     
    47:35
    Max Domi se vrací zpět na ledovou plochu. Z trestné lavice se rovnou zapojuje do obranné činnosti svého týmu, který se ještě proti Senators brání.
     
    46:39
    Mike Reilly nyní v přesilové hře vypálil zřejmě třikrát. Za zmínku stojí především jeho první pokus, který nadělal Priceovi velké potíže. Nakonec je ael společně se svými obránci stihl vyřešit včas a nepřipustil výraznější komplikace.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Domi (Byron), 11. Domi, 38. Byron (Kovalčuk)


    Ottawa Senators: C. Anderson (M. Högberg) – Hainsey, Chabot, N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – Duclair, Pageau, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Anisimov – Batherson, Norris, N. Paul – Hawryluk, White, Sabourin.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber, Chiarot, Petry, Kulak, Folin, Alzner – Gallagher, Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Kovalčuk, Domi, Byron – Cousins, N. Thompson, Lehkonen.

    Rozhodčí: Dunning, Furlatt – MacPherson, Nansen

    Diváci: 18 374
    ocianews.com