Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Neděle 23.02.2020, 21:05 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kyle Okposo (BUF) 2+0
    2. Jonas Johansson (BUF) 1 inkasovaná branka, 25 zásahů
    3. Zemgus Girgensons (BUF) 0+2 (23:38:18)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:26.
    Zblokované střely – 8:6.
    Vyloučení – 1:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/1.
    Vhazování – 15:36.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Buffala, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. I poslední perioda nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, směrem dopředu byl o něco aktivnější domácí celek, který se nakonec podruhé v tomto duelu dostal do vedení. Winnipegu se navíc nedařilo dostat se do tlaku, domácí si koncovku zápasu pohlídali na jedničku, díky čemuž vykřesali zisk plného počtu bodů. Dnešní zápas ale rozhodně nepatřil k ničemu světobornému.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Jets to zkoušejí bez brankáře!
     
    58:40
    Sabres se opět dostali do pásma soupeře, kde se jim povedlo nasbírat další vteřinky. Pakliže se Winnipeg dostane k puku, dá se očekávat odvolání brankáře Hellebuycka.
     
    57:14
    Pionk si poradil s napadajícím protihráčem, Buffalo přesto nasbíralo cenné vteřinky v hostující třetině. Winnipegu se navíc krátí čas, do konce zbývají zhruba tři minuty.
     
    56:15
    Nahrávka o mantinel měla najít hokejku Roslovice, avšak nakonec tomu tak nebylo. Další výpad pro změnu táhl Beaulieu, který ovšem opět našel hokejku protihráče.
     
    55:13
    Aktivně hrající Okposo tentokráte tentokráte nenahrál vůbec přesně, směrem dopředu si to tedy namířil hostující Scheifele, který však narazil na přesilu protihráčů.
     
    54:08
    Za vlastní brankou zastavil nahrávku soupeře brankář Hellebuyck, který navíc sám dokázal velice přesně rozehrát. Koncovka tohoto zápasu se pomalu a jistě blíží.
     
    53:17
    Jets se konečně dostali k souvislejší práci s hracím předmětem, Johansson však na další těžký zákrok stále čeká. Před malým momentem domácí marně reklamovali icing soupeře.
     
    52:33
    U pravého hrazení to zvládl domácí Vesey, který pouze prodlužoval směrem do útočného pásma. Winnipeg si dal na rozehrávce záležet, Ehlers v poklidu zavezl touš.
     
    51:05
    Scheifele se pokoušel prodloužit nahrávku na Ehlerse, avšak toto řešení bylo příliš čitelné. Podobně si počínal také Skinner, který neprohodil puk směrem na Lazara.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut, v současné době je ve vedení domácí celek. Buffalo navíc zavezlo puk na druhou stranu, kde se do akce zapojil také Frolík.
     
    49:14
    Winnipeg je v posledních minutách málo nebezpečný, což se určitě nevyplácí. Nahrávka směrem na Roslovice směřovala na brusle, i další akce Jets je u konce.
     
    48:28
    Johansson měl tentokráte naprosto čistý výhled, proto se mu v poklidu povedlo vyrazit dobře umístěné nahození od modré čáry. Buffalo však pokračuje v aktivitě.
    47:47 Kyle OKPOSO - 2:1
     
    47:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí celek si bere jednobrankové vedení zpět! Girgensons fantastickým způsobem protečoval nahrávku do jízdy na KYLEA OKPOSA, který se řítil sám na brankáře. Hellebuyck zabral opravdu hodně místa v bráně, domácí útočník přesto našel mezeru pod horní konstrukcí.
    Asistence: Brandon Montour, Zemgus Girgensons.
     
    47:20
    Sheary to zkoušel vzít sám na sebe, přičemž po přejetí modré čáry nahazoval k zadnímu hrazení. To vedlo k vyložené šanci, jenomže Shearymu přeskočil puk hokejku.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 10. Okposo (Girgensons, Jokiharju), 48. Okposo (Montour, Girgensons) – 17. Wheeler (Harkins, Scheifele)


    Buffalo Sabres: J. Johansson (C. Hutton) – C. Miller, Dahlin, Ristolainen, Montour, Jokiharju, McCabe (A) – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sheary, Ma. Johansson (A), Vesey – Frolík, Lazar, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Pionk, D. Kulikov, DeMelo, Beaulieu, Poolman, Bitetto (A) – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Copp, Connor – Roslovic, Eakin, Appleton – G. Bourque, N. Shore, Harkins.

    Rozhodčí: Sutherland, Nicholson – Gibbs, Shewchyk
    thejrc.org