Chabarovsk – Nižněkamsk 0:8 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Jokerit – Petrohrad 1:6 (kon.)
Kazaň – Minsk 5:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Jaroslavl 0:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 23.02.2020, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:25 Damir ŠARIPZJANOV - 0:8
     
    52:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Jevgenij Alikin má obrovskou smůlu. Rána DAMIRA ŠARIPZJANOVA totiž skončila na zadním hrazení, ale od něho se odrazila do brankoviště, což domácí gólman vůbec nečekal, takže si kus gumy srazil do své sítě.
    52:13 Andrej SERGEJEV - 0:7
     
    52:13
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Destrukce ještě zdaleka nekončí, Nižněkamsk se prosazuje posedmé! ANDREJ SERGEJEV se od modré čáry tvrdě napřáhl a kotouč poslal pod horní tyč. Jevgenij Alikin měl zase velmi těžkou pozici, protože nic neviděl, takže nepředvedl včasnou reakci ani tentokrát. Asistence: Gleb Semjonov, Rafael Bikmullin.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valerij Vasiljev – 2 min., podrážení).
    51:00 Damir ŠARIPZJANOV - 0:6
     
    51:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Prostor před domácí brankářem opět nebyl pohlídaný, protože nahození od modré čáry tečoval DAMIR ŠARIPZJANOV přesně ke vzdálenější tyči, takže Jevgenij Alikin opravdu neměl čas na reakci.
     
    48:48
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., podrážení).
     
    43:36
    Šestý gól Nižněkamsku nakonec neplatí po trenérské výzvě, kterou si samozřejmě vzal trenér Chabarovsku. Ildar Šiksatdarov bránil Jevgeniju Alikinovu v chytání.
    38:57 Zack MITCHELL - 0:5
     
    38:57
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    To už je hotové, Nižněkamsk už vede o pět gólů! Andrej Sergejev skvělý pasem vyslal do úniku ZACKA MITCHELLA, který sice upadl na kolena, ale v takové pozici zakončil přesně nad lapačku Jevgenije Alikina. Asistence. Andrej Sergejev.
     
    35:11
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., držení hole).
    34:34 Jonas ENLUND - 0:4
     
    34:34
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Neftěchimik si v přesilové hře pravděpodobně zajišťuje výhru! Damir Šaripujanov nahazoval od pravého mantinelu na bránu. Tam byl dobře postavený JONAS ENLUND, který dobře nastavil hůl, takže puk srazil přesně do levé šibenice. Asistence: Damir Šaripzjanov, Marat Chajrullin.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Šarifjanov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Maxim Ignatovič – 2+2 min, hrubost).
    32:55 Jonas ENLUND - 0:3
     
    32:55
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Jevgenij Alikin se dopustil chyby, která možná bude stát jeho tým všechny body! Domácí gólman totiž v klidu zachytil soupeřící nahození do své lapačky, následně se vška pokusil o co nejrychlejší rozehrávku. Kotouč přitom přihrál jen na hůl JONASE ENLUNDA, který ho okamžitě dostal do sítě mezi betony Jevgenije Alikina. Bez asistence.
    23:19 Jacob BERGLUND - 0:2
     
    23:19
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Marat Chajrullin si zpoza branky vybrusli až do pozice mezi kruhy, odkud nahodil na bránu. Tuto ránu by gólmana Amur jistě měl, ale JONAS ENLUND dokázal puk tečovat přesně mezi betony Jevgenije Alikina. Asistence: Marat Chajrullin.
    07:36 Timur CHAFIZOV - 0:1
     
    07:36
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté se díky své úvodní aktivitě dostávají do vedení! Nižněkamsk se dostal do přečíslení tři na jednoho, které zakončil Rafael Bikmullin. Jevgenij Alikin byl na tuto ránu ještě připraven, ale puku se pak ujal TIMUR CHAFIZOV, který překvapil domácího brankáře rychlým zakončení zpoza branky. Asistence: Timur Šarifjanov, Rafael Bikmullin.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 8. Chafizov (Šarifjanov, Bikmullin), 24. Enlund (Chajrullin), 33. Enlund, 35. Enlund (Šaripzjanov, Chajrullin), 39. Z. Mitchell (An. Sergejev), 51. Šaripzjanov, 53. An. Sergejev (Semjonov, Bikmullin), 53. Šaripzjanov


    Amur Chabarovsk: Alikin (Jevgrafov) – Vitásek, Jordán, V. Vasiljev, Ignatovič, Turbin, Korjagin, Alexandrov – Jazkov, H. Zohorna, T. Zohorna (C) – Rasskazov, Ruděnkov (A), Fajzullin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin (A) – Železkov, Golubev, A. Kuzněcov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – Bryncev, Šaripzjanov (C), Aťušov (A), Rjasenskij, An. Sergejev (A), Volgin, Semjonov – Enlund, Chajrullin, Berglund – Šiksatdarov, Z. Mitchell, White – P. Kulikov, Porjadin, Černikov – Chafizov, Grošev, Šarifjanov – Bikmullin.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Nikolajev, Novikov

    Diváci: 7100
    thejrc.org