Chabarovsk – Barys 5:0 (kon.) | Vladivostok – Nižněkamsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Riga 4:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Dinamo Riga
Středa 26.02.2020, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (Dinamo Riga) 2 inkasované branky, střídal po druhé brance
    Marek Ďaloga (Dinamo Riga) nehrál (15:47:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:24.
    Zblokované střely – 21:9.
    Vyloučení – 7:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 0/7.
    Vhazování – 23:28.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Riga absolutně nezvládla poslední periodu, během které inkasovala hned tři branky, což nestačilo ani na zisk jediného bodu. Sibir dnes těžil díky přesilovým hrám, ve hře v plném počtu hráčů na obou stranách jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Riga dokonce vedla už o dvě branky, nakonec však o dvě trefy prohrála.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Sibir se dostal do pásma, jeden z hráčů ale netrefil prázdnou branku!
     
    59:20
    Darzinš nahazoval puk od pravého hrazení, jeho pokus však putoval o kousek vedle šibenice. Hra je opět přerušena, což jednoznačně vyhovuje domácím.
     
    58:17
    Riga to zkouší v šesti!
     
    58:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:17
    K další nebezpečné ráně se pro změnu dostal Džerinš, který se snažil najít místečko pod betony brankáře. Krasikov se musel činit, posléze raději přerušil hru.
     
    57:02
    Dinamo je v poslední periodě hodně nedůsledné, i tentokráte jsme sledovali přečíslení domácích hráčů. Finální nahrávka však neproletěla až na hokejku Sajustova.
     
    56:07
    Darzinš postupoval vpřed, načež si vyměnil kotouč s Redlihsem. Prvně jmenovaný si to navíc namířil až před domácího brankáře, který bekhendové zakončení pokryl.
    55:04 Danil Romancev (SIB) - 4:2
     
    55:04
    Sibir právě vstřelil branku!
    Zatímco hosté přesilovou hru nezužitkovali, mnohem úspěšnější byl Sibir! Ten se totiž dostal k pohodlné kombinaci, po které zakončoval obránce Jokipakka. Jeho ránu ještě lehce tečoval DANIL ROMANCEV, který tak dokázal překonat lotyšského brankáře.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Jukka Peltola.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Timašov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    51:20
    Najednou o poznání ožil také domácí stadion, který žene své miláčky za dalším vítězstvím. Riga se bude muset vzpamatovat, během necelé minuty přišla o vedení.
    50:43 Alexandr ŠAROV - 3:2
     
    50:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí se vůbec poprvé v tomto duelu dostávají do vedení, navíc otáčejí stav na 3:2! Riga se opět dostala pod menší nápor, při kterém Morozov našel naprosto volného Jokipakku, který navíc u levého kruhu oslovil ALEXANDRA ŠAROVA, jenž svižným zakončením poprvé překonal Liepinse.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Ilja Morozov.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Ruohomaa (Jokipakka), 50. I. Makarov (Šaškov, K. Alexejev), 51. Šarov (Jokipakka, Ilja Morozov), 56. Romancev (Jokipakka, J. Peltola) – 12. Ashton (Marshall, Protapovič), 21. Marshall (Lipsbergs)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Loginov (C), Jokipakka, Děmidov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Timašov, Jermakov – Milovzorov, Ruohomaa, Šarov – Česalin (A), Sajustov, J. Peltola (A) – Šaškov, I. Makarov, Romancev – N. Korotkov, Zyrjanov, A. Jakovlev – Ovčinnikov.
    Dinamo Riga: Salák (50. Liepins) – Sotnieks (A), Berglund, Marshall, Mamčics, Gimajev, Balinskis – Ashton (A), Protapovič, Meija – Darzinš (C), M. Redlihs, Švanenbergs – Džerinš, Pavlovs, Lipsbergs – Lejnieks, Slepec, Berzinš – Gegeris, Batna.

    Rozhodčí: Gofman, Soin – Antonov, Šadrin

    Diváci: 5210
    ocianews.com