Zlín – Litvínov 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Mountfield HK 4:3 (2:0 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 28.02.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    BRNO vs. LIBEREC

    Dobrý den z Brna, kde se v rámci 49. kola Tipsport extraligy odehraje atraktivní duel mezi domácí Kometou a hostujícími Bílými Tygry z Liberce. Nejvyšší soutěž v Česku má čtyři kola před koncem jednu jistotu a to fakt, že Liberec počtvrté z posledních pěti let ovládne základní části a připíše si zisk Prezidentova poháru. Kometa se o svou pozici před startem vyřazovací části musí ještě poprat, Zábranského svěřenci aktuálně drží 6. pozici a situaci mají pevně ve svých rukou, učiní potřebný krok k přímému postupu do čtvrtfinále již v pátečním podvečeru proti lídrovi soutěže?

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V LETOŠNÍ SEZONĚ:

    Bitvy mezi Kometou a Libercem přinášejí atraktivní hokejové podívané. Mezi oběma kluby je navíc zakořeněný náboj z nedávno proběhlých vzájemných sérii v play-off. V letošní sezoně se zatím vždy radoval domácí tým, Kometa v závěru první čtvrtiny základní části rozstřílela Bílé Tygry na domácím ledě 7:4. Odvety na severu Čech už patřily domácím. Nyní se po čtyrech měsících vydávají Bílí Tygři znovu pod Špilberk.

    10. kolo: Brno – Liberec 7:4

    23. kolo: Liberec – Brno 3:2

    36. kolo: Liberec – Brno 5:0
     
    Bílí Tygři Liberec

    Základní část ovládli Bílí Tygři z Liberce počtvrté z posledních pěti ročníků a celkem pošesté v klubové historii, čímž v rámci samostatné české nejvyšší soutěže překonali pražskou Spartu a Vsetín, těm se to povedlo pětkrát.Proč je Liberec první? Protože ovládl hned několik statistických nej. Bílí Tygři nastříleli nejvíce branek, mají největší procentuální úspěšnost v přesilovkách i ubráněných oslabeních, spolehnout se můžou na výborného brankáře, neprohrávají buly, a tak bychom mohli pokračovat i dál. Dosavadní úspěch libereckého mužstva přisuzuje hlavní trenér Patrik Augusta ke kompaktnímu výkonu, mimořádnému charakteru a životním sezonam individualit v libereckém kádru.

    Životní sezonu bezesporu prožívá útočník Liberce Libor Hudáček, ten v závěru základní části ještě může pomýšlet na dostihnutí plzeňského Milana Gulaše v počtu vstřelených branek, aktuálně jich má na svém kontě 30, na západočeského fantoma ztrácí 4 zářezy, k tomu přidal ještě 28 asistencí, už jen tato bilance mu stačí k získání klubového rekordu a také rekordu v počtu získaných kanadských bodů coby cizinci v nejvyšší české soutěži. Stejný počet kanadských bodů má na svém kontě také Michal Birner, jenž uzavírá top trojici nejproduktivnějších hráčů extraligy s bilancí (19+39). Mimořádná ofenzivní síla Liberce tkví i v dalších hráčích, například v Radanu Lencovi (21+17) nebo Michalu Bulířovi (17+20).

    V Liberci umí myslet také na obrannou činnost, v tomto ohledu jsou sice o jednu branku horší než Mladá Boleslav, přesto se na své zadáky mohou na severu Čech spolehnout. Tím vůbec nejvytěžovanějším hráčem extraligy je aktuálně Ladislav Šmíd, v letošní sezoně strávil na ledě 1359 minut a 59 vteřin, za tento mimořádný ice-time stihl nastřílet 5 branek a na dalších 33 asistoval. Útok umí podpořit také Ronald Knot (4+9).

    Velký podíl na libereckém prvenství v základní části má maskovaný muž Dominik Hrachovina, ten aktuálně vládne extraligovým brankářům s úspěšností zákroků na úrovni 93,02% a průměrem inkasovaných branek 1,82.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ LIBERCE:

    Zlín – Liberec 2:4
    Liberec – Kladno 5:4
    Olomouc – Liberec 2:1
    Pardubice – Liberec 1:4
    Liberec – Plzeň 4:1
     
    HC Kometa Brno 

    Kometa vstupuje do dalšího extraligového víkendu s jasným cílem a tím je stvrdit svou pozici v elitní šestce, a získat přímý postup do čtvrtfinále play-off. K dispozici mají svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského hned dva domácí duely, na rozdíl od minulého víkendu je však sehrají s jednodenní pauzou, tak jak to je v jízdním řádu extraligy běžné Brňané mají situaci pevně ve svých rukou, na pronásledovatele z Olomouce i Hradce Králové čítají šestibodový náskok a ze zbývajících čtyř utkání základní části odehrají hned tři před vlastními diváky, kde se Kometě daří pravidelně soupeře porážet.

    Brněnský tým přivítal v minulém extraligovém víkendu návrat do sestavy Petra Holíka, elitní centr jihomoravského celku se hned po zranění uvedl přesnou trefou na zlínském ledě a i přes dlouhodobější výpadek je stále druhým nejproduktivnějším hráčem celku z moravské metropole s bilancí (12+26). První straty za Kometu už má za sebou také nová akvizice Rudolf Červený, ten však na svůj první kanadský bod v modrobílém zatím stále čeká. Kometu potáhne vstříc přímému postupu do čtvrtfinále kapitán Martin Zaťovič (28+20), elitní formace Brna pak nemůže být kompletní bez Petera Muellera (13+22). Práce těchto mužů také významně zvedá brněnskou úspěšnost v přesilovkách, v procentuálním vyjádření 20,61% je Brno čtvrtým nejlepším celkem v rámci Tipsport extraligy. S oslabením je to však bída, zde je Kometa se 77,02 procenty nejhorším celkem soutěže.

    Defenzíva Komety se tradičně opírá o schopnosti Ondřeje Němce (3+17). Zkušeného zadáka doplňuje exliberecký Filip Pyrochta (3+12). Mezi výrazné bojovníky patří Michal Gulaši, jenž v letošní sezoně ovládá také Radegast index a jeho práce je pro Kometu nesmírně důležitá. Brankoviště Brna bude střežit jeden z dvojice Karel Vejmelka – Marek Čiliak. V posledním víkendovém dvoukole dostal každý z maskovaných mužů příležitost, úspěšnější byl Čiliak, jenž má na svědomí dvě poslední vítězství jihomoravského celku. Na koho ukáže trenér Zábranský v duelu s lídrem?

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ BRNA:

    Brno – Vítkovice 2:5
    Karlovy Vary – Brno 9:1
    Brno – Hradec Králové 2:1
    Zlín – Brno 3:5
    Brno – Olomouc 2:4
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Mlčák – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Červený, Plekanec (A), M. Erat – Š. Stránský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, L. Horký.

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Havlín – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – A. Musil, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, J. Vlach, Valský.

    Rozhodčí: Stano (SVK), Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Souboj Brna s Libercem byl odstartován, na úvodním buly úspěšnější domácí Holík.
     
    00:35
    Tvorbu liberecké kombinace vystihl Muller a snažil se přebruslit hostujícího obránce, nakonec v souboji o kotouč upadl, rozhodčí však pravici nezvedl.
     
    01:38
    K odraženému kotouči se mezi kruhy dostával Vincour, snažil se jej napálit na Hrachovinu bekhendem, ale promáchl a obrana Liberce posouvá hru do středního pásma.
     
    02:10
    Nyní už jsou Severočeši usazeni v útočném pásmu a snaží se Kometu dostat pod zámek.
     
    02:33
    Liberec byl však nyní až příliš aktivní, konkrétně Jaroslav Vlach, jenž fasuje dvě minuty za hákování a Kometa si zkusí první přesilovou hru v utkání.
     
    02:40
    Mueller poslal přihrávku přes šíří pásma Holíkovi, Hrachovina si proti jeho pokusu povyjel a vyrazil, Kometa pokračuje v kombinaci.
     
    03:21
    Němec libereckou obranu nepropálil, po zákroku Hrachoviny se hosté osvobozují.
     
    04:04
    Nyní to zkusil z pravého kruhu Plekanec, jeho střela nebyla vůbec špatná, avšak Hrachovina ji dokázal vytěsnit mimo branku.
     
    04:29
    Brněnský tlak se nyní snažil zakončit z mezikruží Erat, ale trefil pouze připraveného Hrachovinu, jenž ukryl kotouč ve své výstroji, vhazuje se po levici levici libereckého brankáře.
     
    04:33
    Liberec hraje v plném počtu.
     
    05:08
    Liberec se snaží uklidnit hru a v připravit útočnou akci, kterou by navázal na rodící se nápor před Vlachovým vyloučením.
     
    05:44
    Obrana Komety zatím bez větších problémů odolává libereckým ofenzivním choutkám, Němec dojel nahozený kotouč a rozehrává do protiútoku.
     
    06:32
    Ordoš obkroužil brněnskou branku a poslal puk na modrou čáru, kde se do střely opřel Kotvan, ale Čiliakovu svatyni minul.
     
    07:22
    Brňané se perou o prostor v útočném pásmu, kde se však obránci Bílých Tygrů nechtějí vzdát lacino.
     
    07:50
    Po komerční pauze si přesilovou hru zkusí také Liberec, dvě minuty za podrážení obdržel Šimon Stránský.
     
    08:08
    První liberecký pokus v početní výhodě měl na svědomí Šmíd, Čiliak vyrazil, nicméně Liberec pokračuje v akci.
     
    08:26
    Lenc se snažil prudkou přihrávkou uvolnit spoluhráče na protější tyči brněnské branky, Čiliakovi se zasekl puk mezi betony, někteří nejspíš už mysleli, že si jej brněnský brankář srazí do branky, sám si totiž nebyl jistý, kde se puk nachází, nakonec rozhodčí hru přerušil a Čiliak našel kotouč pod svými betony.
     
    08:44
    Kometa se zásluhou Zaťoviče osvobozuje.
     
    09:03
    Bartejsovi se podařilo znovu vyhodit, málem dokonce dostal do samostatného úniku Plekance.
     
    09:29
    Druhou polovinu oslabení zvládá Kometa na jedničku, Liberec se znovu nedostal do útočné třetiny.
     
    09:50
    V úplném závěru to ještě z levého kruhu zkusil pohotovou střelou Musil, Čiliak ovšem zatím předvádí stoprocentní výkon.
     
    10:08
    Bílí Tygři jsou usazeni v útočném pásmu a snaží se znovu kombinovat.
     
    10:52
    Kometa už několik desítek vteřin hraje ve signalizované výhodě, ale zatím nenašla cestu přes střední pásmo.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Valský – 2 min., faul kolenem).
     
    11:25
    Němec střílel od modré čáry, před Hrachovinou clonil také Mueller, ovšem liberecký brankář si puk najít dokázal a ukryl jej ve své lapačce.
     
    11:37
    Holík nyní vyzval ke skórování Horkého, ten mezi kruhy neváhal a okamžitě pálil, hůl mu však do střely vložil bránící Krenželok a puk skončil v ochranné síti.
     
    11:51
    Nyní to vzal Holík na sebe, jeho prudká střela skončila jen těsně mimo.
     
    12:04
    Brno tlačí na Bílí Tygry, po přihrávce Němce pálil z voleje Mueller, Hrachovina se včas přemístil a stejně jako Čiliak předvádí zatím stoprocentní práci.
     
    12:10
    Nyní se Liberci podařilo vyhodit.
     
    12:27
    Znovu míří kotouč až k Čiliakovi.
     
    12:58
    Liberecký Lenc se osmělil i ve vlastním oslavení a vykoledoval si faul Martina Erata, jenž míří na trestnou lavici za hákování.
     
    13:02
    Startuje přesilová hra Liberce, Bílí Tygři jsou kompletní.
     
    13:25
    Gulaši posílá hosty zahájit přesilovou hru k brankář Hrachovinovi.
     
    14:00
    Brno zatím nepovoluje proniknutí tygrů na obranné území.
     
    14:26
    Bulíř posílal kotouč na Hudáčka, jenž byl v ideální palebné pozici, libereckého kanonýra však zradila hůl.
     
    14:58
    Kometa se ubránila s přehledem a ihned se do útoku vydal Plekanec, jenž jen těsně minul branku, kotouč se odrazil od zadního mantinelu a ze druhé vlny zahrozil i Červený, proti němu už musel Hrachovina zasáhnout. Následuje komerční přestávka.
     
    15:14
    Přihrávka rukou ve středním pásmu brzdí hru a začíná se jiskřit, do výměnu názoru se pustili Kusko s Dernerem.
     
    15:29
    Liberecký Vlach se dostal k nenápadné střele, skákavý kotouč se snažil tečovat ještě Zachar, Čiliak nakonec zasahovat nemusel, ale tato střela přinesla chvíle vzruchu před brankou Brna.
     
    16:27
    Hrachovina ukazuje své umění hry holí a významně pomáhá při rozehrávce svého týmu, který tak může rychle startovat do protiútoků.
     
    17:28
    Gulaši nyní rázně odmítl postup Knota a ukázal, proč nosí zelenou přilbu pro měsíčního vítěze Radegast indexu.
     
    18:03
    Liberci se momentálně nedaří do brněnského pásma pronikat s takovou lehkostí jako v úvodu utkání, obrana Komety nepovoluje usazení soupeře před Čiliakem.
     
    18:54
    Valský zavážel kotouč do útočného pásma, kde se snažil uvolnit Vlacha, proti byl však Bartejs, jenž obranným zákrokem zhatil liberecký pokus o souhru.
     
    19:44
    Spolupráce brněnských obránců, Němec dojel nahozený kotouč a předložil jej Gulašimu, ten se opřel do puku z voleje, ale na připraveného Hrachovinu si nepřišel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dějství mezi Brnem a Libercem branku nepřineslo. Hosté ze severu Čech se snažili být v úvodu aktivní a dostat domácí Kometu pod tlak. Jejich plány však zhatilo vyloučení Jaroslava Vlacha. Brno mělo v přesilové hře několik střeleckých pokusů, nejvíce se podařilo Hrachovinu rozhodit Plekancovi, ale červené světlo se nerozsvítilo. Také Liberec ukázal svůj um v přesilové hře, dokázal Kometu uzamknout, ale i Brňany držel spolehlivý brankář Čiliak. Oba celky pak měli ještě po jedné početní výhodě, ale dobrou práci předváděly v první třetině také obrany. Vyrovnaný hokej bude pokračovat v 18:49, kdy je v plánu start druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Tentokrát byl na úvodním vhazování třetiny úspěšný Hudáček a Liberec míří do útoku.
     
    20:19
    Mueller ovšem rychle otočil hru a mířil nad vyrážečku Hrachoviny, ten však právě tuhle část výstroje použil pro další úspěšný zákrok.
     
    21:09
    Mueller znovu vystihl kombinaci Liberce a snažil se vyslat do úniku Plekance, liberecký obránce byl ovšem proti, následně se Mueller dostal sám ke střele, jeho prudkou ránu krotí Hrachovina a vhazuje se po jeho pravici.
     
    21:51
    Liberec bleskově otočil hru, Kotvan nechal kotouč za sebe pro Jelínka, liberecký kapitán otestoval pozornost Čiliaka, jenž reagoval zákrokem lapačkou.
     
    22:08
    Brněnský obránce Ondřej Němec nyní zamířil do kabiny a jeho pokračování v dnešním utkání je tak nejisté.
     
    22:51
    Slibně se rodící akce Liberce skončila ofsajdem, Valský byl až příliš aktivní při přechodu modré čáry.
     
    23:09
    Dobrý pohyb s kotoučem nyní předvedl hostující Zachar, ovšem při snaze zakončit mu puk přeskočil čepel hole.
     
    23:44
    Kometa bude hrát v početní výhodě, Bartejs nyní zatáhl kotouč k rozehrávce.
     
    24:01
    Nyní už se vylučuje, dvě minuty za podrážení obdržel Ronald Knot.
     
    24:17
    Kometa vstřelila branku, ale její platnost musí posoudit zkoumání záznamu hry! Mueller na levém kruhu mohl zakončovat, ale poslal puk Horkému, jenž jej usměrnil na Hrachovinu, liberecký brankář pouze vyrazil a k dorážce se dostal Martin Zaťovič, jenž zvedl ruce, nyní se zkoumá, zda se jej Dernerovi nepodařilo odpálit ještě před brankovou čárou.
     
    24:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branka je uznána a Kometa využívá přesilovou hru! Mueller se se střelou neukvapil a připravil puk Horkému, jehož usměrnění musel Hrachovina řešit zásahem, ale na dorážku MARTINA ZAŤOVIČE už nedosáhl, stejně tak ani obránce Derner s Graborenkem. Asistence: Luboš Horký, Peter Mueller.
    24:17 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    25:07
    Kometa se snaží využít chvíle, kdy je na koni. Plekanec nyní poslal kotouč před branku Eratovi, jenž zakončoval mezi betony Hrachoviny, liberecký brankář však tentokrát dokázal puk udržet před brankovou čárou.
     
    25:30
    Liberec byl blízko srovnání, přihrávku Havlína se snažil zužitkovat pohotovou srtřelou Marosz, Čiliak se však včas přesunul a libereckého útočníka vychytal!
     
    26:27
    Slibné akce se nyní střídají na obou stranách! Do rychlého protiútoku vystartovala elitní formace Brna, akci vedl Holík, jenž si počkal na najíždějícího Zaťoviče, ten mířil z mezikruží, ovšem Hrachovina dokázal slibnou příležitost brněnského kapitána vyrazit!
     
    26:29
    V komerční pauze je na kostce promítán exkluzivní hit v podání Gulašiho, jenž při hře poslal tvrdým hitem na střídačku jednoho z Libereckých.
     
    26:55
    Kombinace Valského s Vlachem končí mimo branku Brna, Liberec se pere o prostor v útočném pásmu.
     
    27:25
    Na druhé straně si srovnal kotouč na holi Červený a z hranice pravého kruhu se snažil prostřelit Hrachovinu, který však špičkou lapačky vytěsnil puk nad.
     
    28:01
    Liberec znovu drží útočné pásmo, z ostrého úhlu zakončil jeho akci Birner, Čiliak byl na místě a hru přerušil.
     
    28:38
    Liberec se nyní snaží uzamknout domácí tým v obranném pásmu, zatím se však k výraznější příležitosti nedostává.
     
    29:22
    Dobrou práci nyní předvedl Šmíd, jenž si za brankou Komety vykoledoval faul Martina Erata, ten už míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    29:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají bleskově přesilovou hru a je srovnáno! Po vhazování se kotouč od modré čáry dostal na levý kruh, kde si jej srovnal na střelu MICHAL BULÍŘ a výstavní střelou zavěsil pod horní tyč brněnské branky. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
    29:29 Michal BULÍŘ - 1:1
     
    29:47
    Němcovo nahození šikovně tečoval Zaťovič a puk zamířil jen pár centimetrů nad branku Liberce.
     
    30:22
    Na druhé straně to z pravé strany zkusil znovu Zachar, ale ani tentokrát není jeho prudká střela přesná.
     
    30:59
    Gulaši se opřel do puku na modré čáře, ten se odrazil od mantinelu na hůl Horkého, jenž to zkusil z otočky, Hrachovina vyrazil a brněnský nápor zakončil Erat, tuto střelu už však liberecký brankář zkrotil ve své moci.
     
    31:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se bere vedení zpět! Mueller ve středním pásmu přihrál kotouč na rozjetého ŠIMONA STRÁNSKÉHO, jenž dokázal z ostrého úhlu zaskočit jinak dobře chytajícího Hrachovinu a k radosti zaplněné DRFG areny vrací domácímu týmu jednobrankový náskok. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
    31:38 Šimon STRÁNSKÝ - 2:1
     
    32:13
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    32:26
    Kometa se ovšem nechce nechat zatlačit, její pokus o protiútok skončil ofsajdem a následuje komerční přestávka.
     
    32:47
    Kometa je nyní aktivní v útočném pásmu, Gulaši sice branku přestřelil, ale u kotouče se drží domácí hráči.
     
    33:35
    Liberec se nyní vymanil z brněnského zámku, po nahození Vlacha posílají Severočeši na led čerstvé síly.
     
    34:19
    Nepovedená rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním a po delší době se bude vhazovat před Čiliakem.
     
    34:26
    Šmíd se nyní snažil propálit skrumáž před brněnskou brankou, což se mu povedlo, ale na vyrážečku Čiliaka si nepřišel.
     
    34:54
    Dobrá práce Plekance poslala Brno do rychlého brejku, ve kterém si Erat najel mezi kruhy a snažil se překonat Hrachovinu, ten však svůj tým pohotovým zákrokem podržel.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Plekanec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., hrubost).
     
    35:23
    Mueller se nyní dokázal individuálním průnikem dostat až před Hrachovinu, k dokonalosti jeho akce chyběl puk za brankovou čárou!
     
    36:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa odskakuje do dvoubrankového vedení! Horký vystihl souhru Liberce na obranné modré čáře a vystartoval do přečíslení s ONDŘEJEM NĚMCEM, brněnský obránce přijal nabídku mladšího spoluhráče a v zakončení nedal Hrachovinovi šanci. Asistence: Luboš Horký.
    36:01 Ondřej NĚMEC - 3:1
     
    36:39
    Liberecký Birner nyní dělá problémy brněnské obraně, Bílí Tygři se okamžitě vrhli do akce s cílem vsítit kontaktní branku.
     
    37:06
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    37:44
    Elitní formace znovu roztáčí útočné manévry před Hrachovinou.
     
    38:33
    Liberec to má nyní těžké s prosazením se, brněnská obrana pečlivě hlídá kombinaci hostů, kteří se nedostávají k ohrožení Čiliaka.
     
    39:07
    Brněnská DRFG arena nyní byla ve velkém vzruchu, když se na branku čítil zcela osamocený Erat po perfektním nahození Plekance, jenže ještě než stačil zakončit zapískal rozhodčí ofsajd.
     
    39:36
    Liberec byl blízko kontaktní brance! Birner našel na hranici brankoviště Lence, jehož pohotovým zákrokem vychytal Čiliak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, přinesla celkem čtyři branky. Spokojenějším týmem je domácí Kometa, ta nejprve otevřela skóre v přesilové hře zásluhou Martina Zaťoviče. Na tuto branku se Liberci podařilo odpovědět, když rovněž v početní výhodě předvedl výstavní střelu Michal Bulíř. Pak už dávala branky pouze Kometa, která trpělivě vyčkávala na chyby Bílých Tygrů. Z nenápadné střely vrátil vedení Kometě Šimon Stránský. Liberec se snažil srovnat, ale znovu chyboval na modré čáře a toho využil Horký, jenž famózní přihrávkou předložil puk Ondřeji Němcovi a ten už navyšoval na rozdíl dvou branek. Severočeši ovšem rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem a dá se očekávat, že o výsledek se pod Špilberkem budou prát až do konce. Třetí třetina slibuje pokračování napínavé a atraktivní bitvy, stane se tak v 19:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Liberecký Hudáček úspěšný na úvodním vhazování, hosté rozehrávají za vlastní brankou.
     
    40:23
    Birner to zkusil z ostrého úhlu, Čiliak vyrazil ramenem.
     
    40:52
    Dobrá myšlenka v podání Červeného, jenž se snažil prudkou přihrávkou vyzvat ke skórování Plekance, před ním zívala prázdná branka, ale puk mu čepel hole přeskočil.
     
    41:27
    Další slibně se rodící akce Brna, Mullerovu přihrávku však Červený ideálně nezpracoval.
     
    41:54
    Liberec hraje signalizovanou výhodu.
     
    42:01
    Přesilovou hru Liberce má na svědomí Daniel Rákos, jenž fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    42:16
    Čiliak úspěšný proti střele Birnera a odražený kotouč odpaluje do bezpečí Erat.
     
    42:51
    Hudáček přiklepl kotouč Bulířovi, jeho střela však byla tentokrát sražena do ochranné sítě.
     
    43:10
    Jelínek si na Čiliaka nepřišel a Brno se osvobozuje.
     
    43:32
    Kotvan si vyměnil kotouč s Krenželokem, aby dvakrát otestoval Čiliaka, brněnský brankář oba pokus vychytal.
     
    43:50
    Tentokrát to na Čiliak zkusil Marosz, brněnský brankář drží Kometu pohotovými zákroky.
     
    44:01
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    45:21
    Vlach nyní ve středním pásmu uvolnil Lence, jenž ujížděl po levém křídle, Čiliak jeho střelu vyrazil nad sebe, kotouč následně poskakoval v brněnském brankovišti, kde si jej však obrana domácích zpacifikovala.
     
    46:02
    Hudáček hledal znovu Lencovu hokejku, ten však dobře mířenou přihrávku netrefil.
     
    46:30
    Komplikace pro Kometu, Tomáš Bartejs vyhodil kotouč z obranného pásma mimo ledovou plochu a míří na trestnou lavici za zdržování hry. Po komerční přestávce bude následovat početní výhoda severočeského celku.
     
    46:33
    Gulaši hned na úvod oslabení posílá kotouč k Hrachovinovi.
     
    47:01
    Hudáček pálil po Birnerově nabídce, znovu úřadují betony Čiliaka.
     
    47:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec využívá druhou přesilovou hru v utkání a dostává se na kontakt! Gólová akce započala u Hudáčka, jenž vystřelil z levého kruhu, Čiliak jeho střelu úspěšně zlikvidoval, ale k dorážce byl připraven MICHAL BIRNER, jenž trefil odkrytou branku Brna. Asistence: Libor Hudáček, Michal Bulíř.
    47:10 Michal BIRNER - 3:2
     
    47:43
    Úmyslný ofsajd Komety stěhuje hru před Čiliaka.
     
    48:21
    Kometa si nyní více hlídá obranné pásmo, dalším rázným zákrokem se prezentoval Gulaši, když zastavil postup Zachara.
     
    49:08
    Hraje se převážně ve středním pásmu, kde se obě obrany snaží neumožnit soupeři protiútok.
     
    49:29
    Mueller to nyní zkusil z levého kruhu střelou skrz obránce, Hrachovina si prostor u bližší tyče pohlídal a vyrazil.
     
    50:33
    Bílí Tygři se perou o puk v útočném pásmu, mají to však proti připravené obraně Komety velmi těžké.
     
    51:02
    Krenželok se nyní snažil zaskočit Čiliaka, když obkroužil branku a snažil se puk zasunout za brankovou čáru, brněnský brankář si puk našel a dostal pod kontrolu.
     
    51:19
    Dnešní utkání sleduje 7353 diváků.
     
    52:02
    Po úřadování Rákose vypadla liberecká branka ze základního postavení, hra je přerušena.
     
    52:13
    Horký nyní překazil rozehrávku Liberce a připravil si slibnou střelu z mezikruží, Hrachovina byl pozorný.
     
    53:24
    Brnu se teď daří eliminovat útočné snahy Liberce, akce Severočechů končí již ve středním pásmu.
     
    54:03
    Kometu teď čekají krušné chvíle, na trestnou lavici míří Ivan Baranka, důvodem je vysoká hůl.
     
    54:28
    Gulaši odmítá postup tygrů do obranného pásma Brna, puk míří k Hrachovinovi.
     
    54:58
    Nyní už se Liberec zformoval v útočném pásmu a po přihrávce Šmída pálil z voleje Birner, Čiliak zatím drží.
     
    55:03
    Pyrochta vyhazuje.
     
    55:38
    Šmídovu ránu nyní Čiliak vytěsnil špičkou betonu.
     
    56:03
    Liberec svíral Kometu a tlačil na vyrovnání, přesilová hra skončila střeleckým pokusem Birnera, který zkrotil pozorný Čiliak.
     
    56:33
    Havlín nyní šikovně uvolnil Jelínka, ten zamířil mezi betony brněnského brankáře, Čiliak však i v tuto chvíli odmítl srovnání Liberce.
     
    56:55
    V rohu obranného pásma se strhla potyčka, je tam Horký, Rákos a Valský. Podstatné však je, že Kometa bude hrát přesilovou hru, ještě před tím totiž Němce podrazil Marek Zachar.
     
    57:01
    Liberec v úvodu přesilové hry Komety vyhazuje.
     
    57:37
    Po výzvě Holíka to zkusil od modré čáry Němec, Hrachovina měl však pohodlný výhled a stejným způsobem si se střelou brněnského zadáka i poradil.
     
    57:52
    Liberec vyhazuje.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Liberec znovu vyhazuje.
     
    58:55
    Bílí Tygři hrají v plném počtu.
     
    59:24
    Útočný přechod zmařil Plekanec a po pravém křídle se vydal vstříc Hrachovinovi, ten jeho střelu zneškodnil a prchá na střídačku, Liberec hraje v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Za potlesku diváků ve stoje končí souboj Brna s Libercem. Domácí Kometa uhájila vybudovaný náskok ze druhé třetiny, když trpělivým výkonem dokráčela pro cenný tříbodový zisk na cestě k přímému postupu do čtvrtfinále play-off. Liberec se do zápasu vrátil díky využité přesilové hře v podání Michala Birnera, ale víc už obrana Komety v čele s vynikajícím Čiliakem nepřipustila. Domácí fanoušci si nyní budou vychutnávat děkovačku se svými idoly a s tímto konstatováním se s vámi loučím. Děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a z Brna vám přejí příjemný páteční večer.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni: 

    Ondřej Němec (KOM)

    Michal Bulíř (LIB) (20:23:28)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (L. Horký, Mueller), 32. Š. Stránský (Mueller, O. Němec), 37. O. Němec (L. Horký) – 30. Bulíř (Šmíd, Birner), 48. Birner (L. Hudáček, Bulíř)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Mlčák – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Červený, Plekanec (A), M. Erat – Š. Stránský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, L. Horký.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Havlín – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – A. Musil, Bulíř, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, J. Vlach, Valský.

    Rozhodčí: Stano (SVK), Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7353
    ocianews.com