Vysoké Mýto – Helas Brno 3:6 (kon.) | Slavia – Olympik Mělník 9:4 (kon.) | Hodonín – Sparta 4:11 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
9:4 (5:2)
SK Olympik Mělník
Pátek 28.02.2020, 20:03 • SH Eden, Praha • 1. Futsal liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer z pražského Edenu! Zveme vás ke sledování devatenáctého kola VARTA futsal ligy, ve kterém se představí domácí SK Slavia Praha, která na palubovce ve Vršovicích přivítá soupeře SK Olympik Mělník.
     
    SK Olympik Mělník

    Středočeši přijíždějí do Prahy s cílem zabojovat o nějaký ten bod do tabulky. V Edenu to budou mít ale velice těžké. Olympik je v pořadí až desátý, bojuje o play-off, a zároveň také o udržení v nejvyšší futsalové soutěži. V posledním zápase deklasovali Mělničtí Tango Hodonín 9:0. Pro zápas se Slavií ale nebude k dispozici bývalý hráč červenobílého celku Antonín Hrdina.
     
    SK Slavia Praha

    Sešívaní futsalisté za sebou mají pondělní dohrávku 16. kola. Pražané si s Démony poradili a zvítězili po hattricku Martina Brychty 4:2. Slavia je v tabulce na pátém místě a bojuje na dálku se Svarogem Teplice o čtvrtou příčku. Tudíž o výhodu do play-off, kdy čtvrtý tým tabulky bude začínat sérii s patým v pořadí doma. Do sestavy sešívaných se vrací po zdravotních problémech srbský reprezentant Marko Radovanovič.
     
    Předzápasové ohlasy:

    „Mělník u nás bude hrát o záchranu, jde jim už o všechno. Po klucích budu znovu chtít, abychom hráli aktivní futsal s napadáním, ovládli zápas a získali tři body. Musíme vítězstvím potvrdit bodové zisky z posledních dvou zápasů venku,“ uvedl před utkáním trenér Slavie David Filinger.

    „Slavia je v utkání velký favorit, my se musíme pokusit o překvapení. Boj o udržení je velmi vyrovnaný a každý bod bude rozhodovat, proto se musíme pokusit nějaký odvézt i z Edenu. Bohužel se nám v zápase s Hodonínem zranil Tonda Hrdina a bude chybět do konce sezony. To je velká ztráta, ale o to víc budou kluci bojovat. Se Slavií vždy padá dost branek, tak se mohou opět diváci těšit na skvělý zážitek," řekl před zápasem trenér Olympiku Jakub Němec.

    zdroj: slaviafutsal.cz
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Žežulka (Karpiak) – Brychta, Plíšek, Směřička, Leovski, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen

    SK Olympik Mělník: Mareš (Šanda) – Mikyska, Moravec, Vokoun (C), Gabčo, Hochman, Hrdý, Prejsa, Šup, Machytka, Gombáš

    Rozhodčí: Melničuk – Chládek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme do utkání! Slavia začala na palubovce se Směřičkou, Homolou, Zárubou a Brychtou. První sešívaná čtveřice se ihned dostala do zakončení, Zárubovu střelu ale dokázal vyrazit Mareš v brance Olympiku.
     
    1
    Olympik na hrací ploše s Gabčem, Vokounem, Mikyskou a Hrdým.
     
    2
    Hosté se pokusili o rychlé přenesení hry. Dlouhý míč z futsalky kapitána Vokouna ale zamířil pouze za postranní čáru. Hrdý na balon nedosáhl.
     
    2
    Další dlouhý míč, který poslali hráči Olympiku dopředu. Mikyskovu hlavičku z velkého úhlu jistil Jan Žežulka v domácí brance.
     
    2
    Slavia právě vstřelila branku!
    Perfektně rozehraná standardní situace pražského celku. Rohový kop se dostal k Homolovi, který přesným pasem našel v předbrankovém prostoru MARTINA BRYCHTU, který pohodlně zasunul balon za Mareše – 1:0. Asistence: Jan Homola.
     
    3
    Žežulka ukazuje to, jak v posledních měsících futsalově vyrostl. Nyní se mladý sešívaný brankář nebál rozehrát levou nohu a přesným pasem našel Leovského, ten se ale k ohrožení branky Mělníka nedostal.
     
    4
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po druhém faulu hostů se Slavia dostává k druhé přesné trefě. Individuální akce nestárnoucího Zdeňka Slámy, který připravil do podobné pozice jako při první brance míč MARKU RADOVANOVIČOVI. Ten s pomocí levé tyče dostal balon do branky Mělníka – 2:0. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    5
    Mělník si připisuje již třetí akumulovaný faul. Slavia hraje zatím ve velké pohodě a kombinuje na útočné polovině.
     
    5
    Pozor! Hrdý mohl zamířit sám k Žežulkovi, za záchrannou brzdu ale zatáhl Zdeněk Sláma (SLA), který po zásluze dostává žlutou kartu.
     
    5
    Tvrdou ránu Gabča dokázal Žežulka s obtížemi vyrazit. Slavia se následně dostala do rychlého kontru, který se snažil zakončit sám Křemen, přes Mareše sice míč dostal, avšak brankáře Olympiku dokázal zastoupit na brankové čáře kapitán Jiří Vokoun.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Jiří Gabčo (SK Olympik Mělník).
     
    Stav akumulovaných faulů 1:4.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Martin Brychta nyní předvedl dobré napadání a vybojoval pro domácí tým balon. Sešívaní se rychle chopili rozehrávky a po pasu Směřička se trefuje mimo dosah Mareše kapitán JAN HOMOLA – 3:0. Asistence: Martin Směřička.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    7
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají další branku. Homola vybídl k zakončení MARTINA SMĚŘIČKU, který parádním obloučkem přehodil brankáře Martina Mareše – 4:0. Asistence: Jan Homola.
     
    8
    Mělník se snažil o konstruktivní rozehrávku, ale balon mu odskočil od nohy. S rychlým a přesným obranným zákrokem přispěchal český reprezentant Radim Záruba.
     
    8
    Rychlostní souboj Jakuba Moravce s Radimem Zárubou skončil nerozhodně. U míče ale zůstala Slavia, která poslala směrem k brance Olympiku další jedovatý pokus. Záruba ale mířil o kousek mimo.
     
    9
    Mělník právě vstřelil branku!
    Jiří Vokoun se dostal přes obranný val Slavie a hosté snižují stav. Vokoun našel přesným pasem před brankou MICHALA MIKYSKU, který pohodlně doklepl míč do sítě – 4:1. Asistence: Jiří Vokoun
     
    10
    Zdeněk Sláma se dostal až před brankáře Mareše. Jeho zajímavý pokus o lob ale vyhlavičkoval do bezpečí Michal Mikyska.
     
    10
    Na hrací ploše nyní skončil po souboji s Křemenem Prejsa. Rozhodčí ale usoudili, že to bylo na nedovolený zákrok málo.
     
    11
    Nyní se již slávisté provinili a Dominik Šup mohl rozehrávat z úhlu standardní situaci. Balon ale po jeho zakončení skončil pouze vedle Žežulkovy branky.
     
    12
    Radovanovič si nerozuměl se Slámou a Slavia se musela vracet. Byl to právě zkušený Sláma, kdo dokázal zablokovat snahu hostujících hráčů.
     
    12
    Sláma rozehrál pěkným křižným pasem akci na Křemena, ten se ale sám vyhnal ze zajímavé střelecké pozice.
     
    13
    Oddechový čas pro domácí.
     
    13
    Jiří Vokoun se dostal po úspěšné kličce Jana Křemena na palubovku a má zřejmě nějaký zdravotní problém. Věříme, že bude český reprezentant v pořádku.
     
    14
    Slavia zkouší hru v power-play!
     
    14
    Radek Hrdý faulován Janem Homolou a Slavia tak zapisuje třetí akumulovaný faul.
     
    15
    Slavia pokračuje ve hře s Martinem Brychtou v brankářském dresu. Sešívaní se drží na balonu a Olympik to nyní má velice složité. Do šance se nyní dostal Směřička, který však netrefil branku.
     
    16
    Pátý akumulovaný faul hostujícího celku. Olympik je nyní pod tlakem dlouhé penalty a Slavia stále pokračuje v aktivní hře.
     
    16
    Mělník právě vstřelil branku!
    Aktivní podíváná pokračuje. Hosté se dostali k brejku, který dohrál dobře JOSEF GABČO. Ten po přihrávce faulovaného Hrdého trefuje růžek Žežulkovy branky – 4:2. Asistence: Radek Hrdý.
     
    17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí ale velice rychle odpovídají. MARTIN BRYCHTA zužitkoval přihrávku Záruby a sešívaní tak znovu drží tříbrankový náskok – 5:2. Asistence: Radim Záruba.
     
    17
    Brychta se nyní po nepovedeném zakončení musel rychlet vracet s útočícím Šupem. Dominik Šup nakonec pod tlakem sešívaného pivota zakončil vedle branky Slavie.
     
    18
    Jakub Moravec se po dobré defenzivní práci dostal k zakončení akce Olympiku. Střela z pravé strany ale skončila pouze na brankáři Žežulkovi, který vyrazil balon za postranní čáru.
     
    19
    Nepřesnost na straně Slavie. Domácí celek přišel po nepřesném pasu o míč. Rozehrávat bude Radek Hrdý.
     
    19
    Radek Hrdý našel přesným pasem Josefa Gabča, který kolenem tečoval míč do připraveného Žežulky.
     
    20
    Jan Žežulka se snažil rychlým výhozem poslat do úniku Radovanoviče. Toho však zradil první dotyk s míčem a Slavia tak měla k dispozici pouze rozehrávku od postranní čáry.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Dominik Šup (SK Olympik Mělník).
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Slavia si za prvních sedm minut vypracovala pohodlný náskok, který drží i nyní. Olympik začal hrát druhou polovinu prvního poločasu aktviněji. Na Slavii to ale zatím v dnešním zápase nestačí. Martin Brychta se trefil dvakrát, tři kanadské body má na kontě kapitán Slavie Jan Homola. Druhý poločas začne přibližně ve 20:58.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Žežulka, přichází Marek Karpiak.
     
    22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní začínají aktivně i ve druhém poločase a brzy přidávají šestou branku do sitě Mělníka. Tvrdá rána RADIMA ZÁRUBY skončila po nešťastné teči v bráně Olympiku – 6:2. Asistence: Martin Směřička.
     
    22
    Radek Hrdý připravil pozici pro Josefa Gabča! Toho však dokázal vychytat vystřídavší brankář Marek Karpiak. Pěkný zákrok slovenského brankáře.
     
    23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají další branku. Už to vypadalo, že se RADIM ZÁRUBA dostal do nevýhodné pozice. Po rychlé narážečce s Homolou si ale obehrál brankáře Mareše a zakončil do odkryté branky – 7:2. Asistence: Jan Homola.
     
    24
    Radim Záruba se opřel do nádherného voleje, který ale dokázal zablokovat bránící Moravec.
     
    24
    Na druhé straně ale zahrozil právě Jakub Moravec, toho ale ve velkém úhlu dokázal vychytat Marek Karpiak.
     
    25
    Martin Směřička fauloval na útočné polovině Jakuba Moravce a Slavia zapisuje první akumulovaný faul ve druhém poločase.
     
    25
    Dominik Šup se snažil zakončit, byl však pod tlakem jednoho bránícího hráče Slavie a střela zamířila mimo branku.
     
    26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jan Křemen roztáhl hru na DANIELA HÁJKA, který po krátkém pobytu na palubovce přidává osmou branku domácí Slavie – 8:2. Asistence: Jan Křemen.
     
    27
    Další dobrý zásah Marka Karpiaka. Brankář Slavie zastavil postupujícího Hrdého, kterému trochu utekl míč od futsalky.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Jiří Vokoun (SK Olympik Mělník).
     
    29
    Dominik Šup se dostal do zajímavé palebné pozice, další úspěšný zákrok si připsal brankář Slavie Marek Karpiak.
     
    29
    Slavia právě vstřelila branku!
    MARTIN BRYCHTA kompletuje hattrick. Po standardní situaci se dostal k přesné přihrávce Záruba, jehož pas zakončil do odkryté branky právě sešívaný pivot – 9:2. Asistence: Radim Záruba.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Marek Karpiak (SK Slavia Praha).
     
    31
    Svatopluk Plíšek se ihned mohl ukázat ve velmi dobrém světle. Martin Brychta ale nedokázal zakončit po jeho pasu mezi tři tyče.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Radim Záruba (SK Slavia Praha).
     
    32
    Jiří Vokoun se po pasu Radka Hrdého dostával z levé strany do zajímavé pozice. Brankář Karpiak se ale dokázal proti jeho střele vytasit s dalším dobrým zákrokem.
     
    33
    Jan Křemen se snažil vysunout přihrávkou Daniela Hájka. Na poslední chvíli se dokázal do míče opřít Michal Mikyska a poslal balon do bezpečí.
     
    33
    Pátý akumulovaný faul domácí Slavie, po něm se k dalším dvoum zakončením dostal Jiří Vokoun. Brankář Karpiak ale dnes chytá ve velké pohodě a připsal další dva úspěšné zákroky.
     
    34
    Zajímavé parametry měla i střela Gombáše. Tato střela se však nevešla mezi tři tyče sešívané svatyně.
     
    35
    Křemen se Směřičkou vybojovali míč na Moravcovi a pustili se do rychlého brejku, který nakonec zakončil Martin Směřička obloučkem, který se jen o malý kousek nevešel do mělnické branky.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Stav akumulovaných faulů 5:1.
     
    36
    Pokračujeme ve hře. Slavia míří za další přesvědčivou výhrou. Hosté se snaží, ale domácí celek je stále více u míče.
     
    37
    Šestý akumulovaný faul Slavie po zákroku slovenského reprezentanta Martina Směřičky, hostující celek bude rozehrávat dlouhou penaltu.
     
    38
    Mělník právě vstřelil branku!
    K exekuci dlouhé penalty se postavil JIŘÍ VOKOUN a nedal brankáři Karpiakovi příliš šancí – 9:3.
     
    38
    Mělník právě vstřelil branku!
    RADEK HRDÝ přidává další branku Olympiku po nešťastném zásahu jednoho ze slávistů. Mělník tak koriguje stav zápasu – 9:4. Bez asistence.
     
    39
    Jan Křemen našel přesným křižným pasem Radima Zárubu, který ale v těžké pozici nedokázal usměrnit míč za brankáře Mareše.
     
    40
    Třeti akumulovaný faul zapisuje také Olympik Mělník, to však příliš na výsledku dnešního utkání nezmění.
     
    40
    Tak ještě jeden přesný zásah pro brankáře Slavie Marka Karpiaka. Červenobílý celek nechává slovenskému gólmanovi prostor vyniknout.
     
    40
    Čtvrtý akumulovaný faul pro Mělník.
     
    Konec zápasu. (21:41:11)

    Martin Kamenik

    Branky: 2. Brychta (Homola), 4. Radovanovič (Sláma), 6. Homola (Směřička), 7. Směřička (Homola), 17. Brychta (Záruba), 22. Záruba (Směřička), 23. Záruba (Homola), 26. Hájek (Křemen), 29. Brychta (Záruba) – 9. Mikyska (Vokoun), 16. Gabčo (Hrdý), 38. Vokoun (10 m kop), 38. Hrdý

    Karty:   5. Sláma (SLA), 31. Marek Karpiak (SLA), 31. Radim Záruba (SLA) – 6. Gabčo (MEL), 20. Šup (MEL), 28. Vokoun (MEL)


    SK Slavia Praha: Žežulka (21. Karpiak) – Brychta, Plíšek, Směřička, Leovski, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
    SK Olympik Mělník: Mareš (Šanda) – Mikyska, Moravec, Vokoun (C), Gabčo, Hochman, Hrdý, Prejsa, Šup, Machytka, Gombáš

    Rozhodčí: Melničuk – Chládek

    Diváci: 308
    ocianews.com