UK Kings Prague – Akademici Plzeň 2:4 (kon.)
konec
UK Kings Prague
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Akademici Plzeň
Sobota 29.02.2020, 11:30 • Škoda Icerink Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Akademici oslavují cenný skalp na ledě soupeře, díky kterého se posouvají na čtvrtou pozici před Univerzitu Palackého v Olomouci. Pražané svůj osmnáctý zápas v sezoně nezvládli zejména vinou vysoké neefektivity ve třetí třetině, kdy vyšli gólově naprázdno a neproměnili ani dvouminutovou přesilovku pět na tři. Podobně se jim nevedlo při závěrečné powerplay. Poslední gól dával Petr Strmiska, který zamířil přesně od modré čáry. Dva body si do statistik připíše druhý nejproduktivnější hráč Plzně, Tomáš Kučera, který připravil také vítězný zářez Váchala. Tým UK Hockey Prague podlehl Akademikům z Plzně výsledkem 2:4. (13:40:46)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Utkání sledovalo 27 diváků.
     
    60:00
    Do statistik se ještě započítá také hrubost Milana Piovarčiho, který nezvládl porážku a po závěrečném hvizdu atakoval soupeře.
     
    59:51
    A teď už svou snahu definitivně vzdávají, poslední střela z hole Jakuba Kalety.
     
    59:38
    Domácím se v šesti nedaří a téměř neohrožují branku.
     
    58:50
    Domácí si znovu zahrají přesilovku a dá se očekávat povolání Kristiána Nováka na střídačku. Technického přestupku se dopustil David Prachař. Dvě minuty za sevření puku rukou.
     
    58:27
    Buly v útočném pásmu se o něco protáhlo, Pražané čekali na Steklíka. Ten pak od modré čáry ohrozil branku Akademiků.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty pro případné srovnání UK Hockey.
     
    57:51
    David Markov účinně napadal rozehrávku soupeře a po další akci Univerzity Karlovy a předávce Marka Dubna končí kotouč pod lapačkou Frčka.
     
    56:41
    Příležitost dostává pochopitelně velmi aktivní Aleš Hyršl, ale ani on, ani dorážející Jakub Kaleta nepřekonali obranný val.
     
    56:13
    Plzeň hrozí z rychlých brejků. Tomáš Kučera zase jen o piď netrefil.
     
    55:47
    Rejzek proskočil okolo svého strážce a po rychlé stahovačce pálil neúspěšně do horních pater klece.
     
    55:12
    Závar v útočném pásmu končí nepřesnou přihrávkou a vyhození hostů, které doputovalo až do brankoviště Kristiána Nováka. Nepíská se tak icing.
     
    54:14
    Plzeň se nehrne dopředu, ale raději z pásma ven. Vyhnat Pražany zkoušel střelec Petr Strmiska.
     
    53:21
    Frček zřejmě nemusí rány ani vidět, aby je přesto dokázal pokrýt. Bomba zápěstním v podání Aleše Steklíka putovala k brance kolem dvou těl.
     
    52:56
    Oddechový čas pro domácí, kteří zkusí ještě v závěrečných minutách vymyslet účinný recept na Frčka.
     
    52:55
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Dlouho se zdálo, že Straka svým vpádem do útočného pásma jen bude střežit cenné vteřiny. Jenže pak viděl u modré čáry volného PETRA STRMISKU. Ten si přikopl puk na hůl a tvrdým příklepem vymetl pavučinky v šibenici domácí klece. Velmi důležitý gól pro Plzeň, která poprvé v utkání vede o dva góly. Asistence: Martin Straka
     
    52:03
    Soupeře o puk znovu obral Kučera a velmi blízko ke gólu měl Jan Rejzek. Z levé strany minul vzdálenější tyč o několik málo centimetrů.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 14. Sommer (O. Černý, Velas), 24. Arnošt (Piovarči) – 5. Markov (Kučera), 19. Rejzek (Váchal), 31. Váchal (Kučera), 53. Strmiska (Straka)


    UK Kings Prague: Novák (Hamalčík) – Duben, Erbrt, Glitta, Beran – Velas, O. Černý, Steklík, Arnošt, Sommer, Halberštát, Kaleta, Čmejla, Piovarči, Hyršl, Gremlica
    Akademici Plzeň: Frček (J. Černý) – Váchal, Beer, Koco, Prachař, Starý, Šimůnek – Šibra, Strmiska, Kučera, Markov, Hájek, Straka, Hřebík, Rejzek, Šíma

    Rozhodčí: Velčovský – Šimánek, Teršíp

    Diváci: 27
    ocianews.com