Philadelphia – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 0:5 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 3:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 0:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:1 (po pr.) | Tampa – Calgary 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
AZ Havířov
Sobota 29.02.2020, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga - o pořadí v play-off • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VSETÍN vs. HAVÍŘOV

    Hezký den z valašského Vsetína! Nadstavba Chance ligy už pomalu ale jistě míří do svého finiše. Domácí Valaši dnes budou usilovat o stvrzení pozice v elitní čtveřici, která zaručuje start play-off na domácím ledě. Havířov přijíždí do Vsetína s cílem poprat se o přímý postu do čtvrtfinále, který zaručuje pozice mezi šesti nejlepšími. Na Slezany doléhají Severočeši z Litoměřic, Režnarovi svěřenci si to se Stadionem rozdají v dalším kole, ale ještě než se tak stane, budou se pokoušet o bodovou kořist v prostředí bouřlivého Lapače.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V LETOŠNÍ SEZONĚ:

    ZÁKLADNÍ ČÁST:
    2. kolo: Havířov – Vsetín 2:0
    17. kolo: Vsetín – Havířov 3:1
    O POŘADÍ V PLAY-OFF:
    4. kolo: Havířov – Vsetín 2:3sn
    11. kolo: Vsetín – Havířov 4:1
    18. kolo: Havířov – Vsetín 4:1
     
    AZ RESIDOMO Havířov:

    Slezané se v posledních dvou střetnutích ohodlali a po skalpech pražské Slavie (3:2) a Přerova (3:1) se momentálně drží na kýžené pozici, ovšem konkurent z Litoměřic ztrácí pouze dva body, a tak není pochyb o tom, že Havířov bude chtít kořist i ze vsetínského Lapače, protože v dalším kole hostí v přímém souboji právě Litoměřice.

    Havířov se bude na Valašsku spoléhat na Jakuba Kotalu, jenž je s bilancí 21+25 nejproduktivnějším hráčem týmu. Zmíněný Kotala je bodově výrazně odskočený od svých spoluhráčů, ovšem síla slezského týmu je rovnoměrně rozvržena i do dalších hráčů. Trenér Režnar určitě bude doufat v uplatnění zkušeností Filipa Semana (10+21), v havířovském dresu se daří také Lukáši Bednářovi (16+11).

    Po návratu Ondřeje Kachyni do Motoru se mezi obránci o největší podporu produktivity stará Alex Rašner (3+18), k tomu navíc drží v bodování +/- 8 kladných bodů. Mimo něj umí ofenzívu podpořit také David Chroboček (5+11). Brankářskou jedničkou Slezanů je v letošní sezoně Aleš Stezka, jenž si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, nastoupil již do 46 zápasů, z toho ve 24 případech slavil vítězství a vychytal si úspěšnost zákroků na úrovni 90,80% s průměrem inkasovaných branek 2,59.

    Posledních pět zápasů Havířova:

    Havířov – Poruba 2:6
    Chomutov – Havířov 3:1
    Havířov – České Budějovice 1:3
    Slavia Praha – Havířov 2:3
    Havířov – Přerov 3:1
     

    VSETÍN POŘÁDÁ JIŽ POPÁTÉ AKCI HOKEJ NA DŘEŇ

    Akci Hokej na dřeň organizuje VHK ROBE Vsetín ve spolupráci s Českým národním registrem dárců dřeně nepřetržitě od roku 2016. Zimní stadion na Lapači tedy letos bude hostit její páté pokračování. V dosavadních ročnících se díky Hokeji na dřeň zapsalo do registru více než 200 potenciálních dárců. Stejná možnost bude i letos. Přímo na stadionu bude odběrová místnost, ve které se může každý zdravý člověk ve věku od 18 do 35 let do registru zapsat. Tento proces je velice jednoduchý, spočívá v odběru vzorku krve, který je srovnatelný například s odběrem krve po prodělané nemoci u lékaře. Tím se člověk dostane do registru a třeba někdy v budoucnu bude moci jinému zachránit život.

    V dosavadním průběhu sezony, ve které si připomínají výročí 80 let od založení hokejového oddílu, oblékli Valaši už dvě sady dresů reflektující jejich historické barvy. Po bílé a červené nyní zkompletují tradiční zbrojováckou trikolóru – úbory pro dobročinný duel s Havířovem jsou totiž modré! Právě tuto barevnou kombinaci klub vyznával až do roku 1993, kdy přešel k zelené a žluté.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši se snaží naladit co nejlepší formu na blížící se start play-off, což dokazují i poslední výsledky vsetínského celku. Zelenožlutí zvítězili ve třech po sobě jdoucích zápasech, což se jim v roce 2020 podařilo vůbec poprév. Naposledy vzrůstající formu Valachů odnesla pražská Slavia, která z Lapače odjížděla s prázdnou po porážce 1:4. Vsetín momentálně drží 3. místo, na čtvrtý Chomutov čítá náskok čtyř bodů a k tomu má ještě zápas k dobru.

    Trenérům Dopitovi a Jenáčkovi i nadále schází produktivní Radim Kucharczyk (15+18) či Antonín Pechanec (11+26). Nejproduktivnějšími hráči jsou tak David Tůma (18+19) s Vítem Jonákem (13+24). Dobře se v zelenožlutém dresu zabydluje také Roman Vlach, jenž dokázal během šesti utkání za Vsetín připsat 5 kanadských bodů. Na postu prvního centra pak ožívá také Branislav Rehuš.

    Přetlak má Vsetín v obranných řadách, zde se poslední utkání povedlo Tomáši Kudělkovi, jenž si proti Slavii připsal první trefu v zelenožlutém dresu. Tím nejvíce ofenzívu podporujícím zadákem je Ondřej Slováček, ovšem proti Slavii také nenastoupil. Kdo však byl připraven byl Jakub Teper (5+21), jeho umění podpořit útočnou činnosti a zároveň si příkladně plnit defenzivní úkoly je pro vsetínskou hru klíčová. Brankoviště v posledních třech duelech střežil Ondřej Bláha, dostane důveru i proti bývalému zaměstnavateli z Havířova?

    Posledních pět zápasů Vsetína:
    České Budějovice – Vsetín 3:1
    Vsetín – Přerov 2:3
    Vsetín – Litoměřice 6:4
    Chomutov – Vsetín 3:5
    Vsetín – Slavia Praha 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Bláha (A) (Gába) – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes (A), Jeřábek, J. Drtina (C), Dudáš – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, R. Vlach, Kucharczyk – Karafiát, Šilhavý, L. Volf.

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Piták) – Dajčar, Chroboček, Malina, Rašner, T. Černý, Mrowiec, Matai – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman (A), L. Bednář (A) – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna (C), Bernovský..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Na úvodním buly úspěšnější hosté z Havířova, Valaši se ovšem ihned vydali napadat soupeře hluboko do útočného pásma.
     
    00:43
    Vsacané už jsou usazeni v útočném pásmu a snaží se kombinovat.
     
    01:14
    Pechanec přihrál ve středním pásmu Březinovi, jenž postupoval do útočného pásma a zkusil to skrz obránce, branku však netrefil.
     
    01:25
    Tentokrát Březina připravil střeleckou pozici Hunkesovi, ale ani vsetínský matador nebyl v zakončení přesný.
     
    02:11
    Valaši jsou v úvodu aktivní a snaží se vypracovat pověstný nápor.
     
    02:35
    Za Havířov se o první střelu pokoušel Fridrich, ovšem vsetínskou obranu neprostřelil, a Bláha tak zatím nemusel zasahovat.
     
    03:00
    Čtvrtá útočná formace domácích aktivně napadá rozehrávku Havířova a je v tom poměrně úspěšná.
     
    03:22
    Havířov právě vstřelil branku!
    Slezané hned z první vážnější útočné akce otevírají skóre! Nahozený kotouč v podání Mataie dokázal z hranice brankoviště úspěšně tečovat mezi Bláhovy betony ONDŘEJ PROCHÁZKA. Asistence: Jakub Matai, Erik Němec.
    03:22 Ondřej PROCHÁZKA - 0:1
     
    03:36
    Domácí se okamžitě vrhli do útoku a snaží se vymyslet akci vedoucí k vyrovnávací brance.
     
    04:28
    Havířov však domácí nápor odmítá a v další slibné kombinaci se ocitl Fridrich s Doktorem, tentokrát se však o úspěšný zákrok postaral brankář Bláha.
     
    05:29
    Vlach ve spolupráci s Kucharczykem úspěšně kombinoval, ale v útočném pásmu se žádný střelecký pokus nezrodil.
     
    06:11
    Nahození Volfa ukryl Stezka ve své lapačce, vhazovat se bude po pravici havířovského brankáře.
     
    06:15
    Drtina to zkusil hned po vhazování od modré čáry, Stezka úspěšně vyrazil.
     
    06:51
    Vsetín se opět pere o prostor v útočném pásmu, obrana Havířova však zatím pracuje stoprocentně.
     
    07:21
    Pechanec nyní po aktivní forčekingu vybojoval kotouč pro Březinu, jeho střela však byla sražena mimo havířovskou klec.
     
    08:19
    Vsetínskou rozehrávku zachytil ve středním pásmu Fridrich a předložil puk Bernovskému, jenž se snažil najít cestu skrz vsetínskou obranu, dostal se i k zakončení, ale to nemělo potřebnou razanci.
     
    09:04
    Němec nyní poslal přihrávku zpoza branky na Kotalu, ten z voleje minul!
     
    09:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši srovnávají stav zápasu! Ve středním pásmu se dostal kotouč na hůl LUKÁŠE VOLFA, jenž postupoval zcela osamocen vstříc Stezkovi a střelou ke vzdálenější tyči překonal havířovského brankáře. Bez asistence.
    09:16 Lukáš VOLF - 1:1
     
    10:03
    Valaši jsou nyní nepřesní v rozehrávce, tu však zatím Slezané netrestají.
     
    10:28
    Za modrou čárou se do kotouče opřel domácí Vlach, branku však minul, přesto Vsetín nadále úřaduje v útočném pásmu.
     
    10:44
    Rehuš s Březinou se nyní postarali o závar před brankou Azetu, ani jednomu z nich se však nepodařilo procedit kotouč za pozorného Stezku, jenž pohotovým zákrokem přerušil hru.
     
    11:43
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    12:11
    První vyloučení v dnešním utkání má na svědomí vsetínský obránce Jiří Hunkes, jenž obdržel dvě minuty za hákování.
     
    12:30
    Po střele Rašnera se kotouč od Bláhy odrazil k Němcovi, ten však byl již v ostrém úhlu a Bláhu neprostřelil.
     
    12:51
    Havířovská přesilovka je minulostí, Daniel Chroboček nyní tvrdě atakoval Šilhavého a fasuje 2+10 minut za vražení na hrazení.
     
    13:04
    Při hře 4 na 4 se dostal Havířov do slibné příležitosti, když Bednář poslal v přečíslení puk na Mataie, jeho střela se od zadního mantinelu odrazila zpět k Bednářovi, jenž se snažil trefit odkrytý prostor ve vsetínské brance, Bláha se však stačil včas přemístit a podržel domácí tým.
     
    13:59
    Gorčík nyní nabil puk na hůl Smetanovi, jeho rána sice na branku Havířova neprošla, ale puk se odrazil do mezikruží ke Kucharczykovi, ten to zkusil bekhendem, ale branku Havířova těsně minul.
     
    14:11
    Vsetín hraje v plném počtu, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    14:45
    Jenže ani vsetínská početní výhoda neměla dlouhého trvání, dvě minuty za krosček míří odsedět Radim Kucharczyk.
     
    14:56
    Doktor nyní pořádně protáhl brankáře Bláhu, jenž musel předvést pohotový semafor proti střele ještě nedávno vsetínského hráče, mezitím hrají hosté v plném počtu.
     
    15:36
    Jonák nyní vystihl kombinaci hostů na modré čáře a vyvezl kotouč do bezpečí od vsetínské branky.
     
    16:08
    Prudkou střelu Bednáře tečoval z hranice vsetínského brankoviště Danielčák, vsetínský brankář Bláha dokázal včas zareagovat.
     
    16:33
    Drtina ve spolupráci se Šílhavým osvobodili Vsetín.
     
    16:45
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    17:06
    Tůma předal kotouč v útočném pásmu Hunkesovi, ten už byl v ostrém úhlu, ale přeci jen zkusil zaskočit brankáře Stezku, ten si však bližší tyč pohlídal.
     
    17:50
    Vsetín si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za krosček pro Erika Němce.
     
    18:01
    Havířovu se hned na úvod oslabení podařilo vyhodit.
     
    18:19
    Slezané znovu vyhazují, Vsetín se zatím nestačil zformovat v útočném pásmu.
     
    18:53
    Tůma si nyní našel cestu do útočného pásma na levém křídle a v mezikruží připravil slibnou pozici pro Kucharczyka, ten však se svou střelou na Stezku nevyzrál, Vsetín nadále kombinuje.
     
    19:38
    Vsetínský ťukec zakončoval prudkou bombou Hunkes, jeho střelu se snažil ještě tečovat Kucharczyk, ovšem Stezka znovu úspěšně zasáhl a stejně si počínal i proti dalšímu pokusu z hole Hunkese.
     
    19:50
    Havířov hraje v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu utkání se domácí Valaši snažili na soupeře ze Slezska vletět a vypracovat si tlak. To se Vsetínu dařilo částečně, získal si územní převahu, avšak ve svých střeleckých pokusech postrádal přesnost. Havířov byl mnohem efektivnější, když se hned z první vážné brankové příležitosti prosadil povedenou tečí Ondřej Procházka. Vsetín pokračoval v útočné aktivitě a dočkal se zaslouženého vyrovnání, když chyby v obraně Slezanů využil Lukáš Volf. Paradoxně po vyrovnávací trefě domácích byl aktivnějším celkem Havířov a brankář Bláha musel vytáhnout hned několik zákroků, aby domácí podržel. V závěru první třetiny měl Vsetín k dispozici početní výhodu, ve které ostrými pálil Hunkes, ale také brankář Stezka předvedl spolehlivé zákroky. Druhá třetina odstartuje na Lapači v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Vsetín se v úvodu druhé třetiny pere o prostor v útočném pásmu.
     
    21:14
    Vsetínu se nyní nedaří rozehrávka, puk končí až na zakázaném uvolnění.
     
    21:55
    Valachům se momentálně nedaří přejít ani přes střední pásmo, rozhodčí navíc píská další zakázané uvolnění. Havířov však z nepřesností domácích zatím netěží.
     
    22:19
    Bernovský se nyní ihned po buly dostal ke střelek, Bláhu i prostřelil a kotouč už směřoval za brankovou čáru, na poslední chvíli jej však odpálil vsetínský útočník Karafiát.
     
    23:39
    Ondřej Procházka nyní obešel obranu Vsetína a zakončoval z levého kruhu, vsetínskou branku ovšem minul. Následně se přerušuje, protože ve středu hřiště zůstal ležet otřesen Erik Němec, ten za doprovodu svého spoluhráče Bambuly míří do péče zdravotníků.
     
    24:00
    Havířov si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za hákování obdržel David Tůma.
     
    24:16
    Havířov ostřeluje vsetínskou branku, pokusy Bednáře i Danielčáka však končí mimo.
     
    24:37
    Nyní už vsetínskou branku trefil Černý, ovšem na místě byl připraven zasáhnout Bláha.
     
    25:02
    Drtivý nápor Havířova zakončil bombou od modré čáry Bednář, Bláha tentokrát už kotouč zkrotil a Vsetín může na led poslat čerstvé síly.
     
    25:15
    Vsetín se zásluhou Drtiny osvobozuje.
     
    25:36
    Další útočnou akci Havířova odmítl znovu pozorný Drtina.
     
    26:00
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    26:12
    Tůma se ihned zapojil do hry a z pozice mezi kruhy nadvakrát zakončoval, branku však přestřelil.
     
    26:33
    Gorčík nyní povedenou přihrávkou vyzval ke skórování Jonáka, vsetínský kapitán volil bekhendové zakončení, avšak na vyrážečku Stezky nevyzrál!
     
    27:10
    Havířov se osvobodil ze vsetínského sevření a může v poklidu prostřídat.
     
    28:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši otáčejí skóre ve svůj prospěch! Povedeným pasem se nyní od obranné modré čáry prezentoval Slováček, jenž našel ROMANA VLACHA, vsetínský útočník se rozjel vstříc havířovské brance a povedenou kličkou do bekhendu zavěsil puk pod horní tyč. Asistence: Ondřej Slováček.
    28:10 Roman VLACH - 2:1
     
    28:33
    Podobně jako Slováček postupoval také Jeřábek, Procházka ovšem jeho přihrávku přes délku hřiště nezpracoval.
     
    29:17
    Rozhodčí nyní pustil zřejmé zakázané uvolnění Havířova, což podráždilo vsetínského obránce Hunkese, Bláha však kotouč ukryl včas pod svou rukavici a Havířov momentu překvapení nijak nevyužil.
     
    30:13
    Na Lapači má hra rychlý spád, zbytečně se nepřerušuje a oba celky se snaží tvořit atraktivní hru, poměrně obstojně si však počínají defenzívy obou celků.
     
    30:49
    Pechanec nyní připravil střeleckou pozici Tůmovi, ten pálil z voleje a Stezka musel předvést pohotový zákrok betonem.
     
    31:28
    Jeřábkovi se nyní podařilo prostřelit skrumáž hráčů před Stezkou, havířovský brankář však dokázal na letící puk reagovat a vyrazil jej do rohu pásma, kde se Vsetínští opět snaží tvořit kombinaci.
     
    32:10
    Plynulý průběh hry doprovází i kvalitní atmosféra v podání domácích příznivců.
     
    32:42
    Vlach se nyní opět dostával do nadějného úniku, snažil se puk ještě adresovat Kucharczykovi, ale byl včas odzbrojen bránícím hráčem Havířova a odražený kotouč už bez problému ukryl ve své rukavici Stezka.
     
    32:58
    Vsetínský nápor nyní může umocnit přesilová hra, dvě minuty za podrážení nafasoval Lubomír Malina.
     
    33:33
    Vsetín se nyní vlastním přičiněním připravil o útočné pásmo a bude muset začít znovu.
     
    33:58
    Hunkesova střela skončila mimo havířovskou branku, Vsetín však nadále kombinuje.
     
    34:22
    Pechanec zpoza branky připravil puk na volej Hunkesovi, ale ani tentokrát se aktivně střílející obránce Vsetína neprosadil.
     
    34:49
    Jonák si s pukem najel mezi kruhy, jeho střela však byla sražena do ochranné sítě, bude se vhazovat po pravici brankáře Stezky.
     
    34:50
    Hra se nyní pozdrží, protože puk uvízl v ochranné síti a pořadatelé jej musí vyklepat, aby kotouč náhodou nezasáhl do probíhající hry.
     
    35:01
    V samotném závěru přesilové hry Vsetína pálil ještě Rehuš, Stezka byl na místě včas a Havířov už hraje v plném počtu.
     
    35:37
    Rehuš nyní předvedl povedenou individuální akci, když se prosmýkl mezi obránci Havířova a předložil puk do odkryté branky Jonákovi, vsetínský kapitán však ve vyložené pozici těsně minul!
     
    35:46
    Vsetín si zahraje další přesilovou hru, dvě minuty za hákování odsedí Daniel Chroboček.
     
    36:23
    Kotala nyní zabránil vzniku vsetínské souhry a osvobozuje svůj tým.
     
    37:26
    Po přihrávce Slováčka pálil z voleje Drtina, jeho rána měla potřebnou razanci i přesnost, ovšem stejně pohotový byl i zákrok brankáře Stezky.
     
    37:46
    Havířov v plném počtu.
     
    38:00
    Havířov právě vstřelil branku!
    Dvě přesilovky Vsetína zůstaly nevyužity a to nyní dokonale potrestal JAN BAMBULA, když obdržel přihrávku od Maliny a v samostatném úniku bekhendovou kličkou vykoupal brankáře Bláhu. Asistence: Ĺubomír Malina.
    38:00 Jan BAMBULA - 2:2
     
    38:18
    Na ledě se začíná jiskřit a v zajímavé výměně názoru jsou nyní Gorčík s Procházkou, oba borci si půjdou vše promyslet na trestnou lavici, protože shodně fasují dvě minuty za hrubost.
     
    38:23
    Havířov si zahraje v početní výhodě 4 na 3. Viníkem této situace je obránce Martin Dudáš, jenž se provinil proti pravidlům podrážením.
     
    38:52
    Střelu Bednáře nyní velmi šikovně tečoval Černý, vsetínský brankář Bláha se ovšem blýskl pohotovým zákrokem lapačkou. Vsetínská obrana pak Černého zpacifikovala a dala mu jasně najevo, že nebude tolerovat těsný kontakt se svým brankářem.
     
    39:37
    Střela Chrobočka se po hrazení svezla až do středního pásma, při snaze o rychlý návrat na vsetínské území končí Slezané v ofsajdu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí stejně jako ta první vyrovnaným skórem. Havířov byl v úvodu prostředního dějství aktivnějším týmem, vytěžil přesilovou hru, ve které byl nebezpečný, ale nakonec ji neproměnil. Vsetín se po ubránění zmíněné přesilové hry pustil do boje a začal hosty znovu přehrávat. Odměnou mu byla branka v podání Romana Vlacha, jehož povedená klička do bekhendu skončila pod horní tyčí havířovské branky. Jenže Valaši pak ztroskotali ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách a Havířov trestal, když podobně jako Vlach ujel domácí obraně Jan Bambula a obnovil vyrovnaný stav. V závěru druhé třetiny Havířov útočil znovu v početní výhodě, ale i díky Bláhovi je skóre nadále vyrovnané. Třetí třetina odstartuje v 18:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Havířov právě vstřelil branku!
    Azetu se mimořádně povedl vstup do třetí třetiny a bere si vedení zpět! Dajčar postupoval do útočného pásma po levé straně a předložil jej DAVIDU CHROBOČKOVI, jenž z hranice brankoviště poslal kotouč na vsetínskou branku, zdálo se, že Bláha má puk pod kontrolou, ale rozhodčí si všiml kotouče, který se doslova hlemýždím tempem doklouzal do vsetínské branky. Asistence: Tomáš Dajčar.
    40:16 David CHROBOČEK - 2:3
     
    41:09
    Havířov právě vstřelil branku!
    Snový start Slezanů do třetí třetiny pokračuje! Na rozdíl dvou branek zvyšuje po chybě vsetínské obrany když bleskovou souhru Azetu přesně zakončil FILIP SEMAN. Asistence: Alex Rašner, Lukáš Bednář.
    41:09 Filip SEMAN - 2:4
     
    42:24
    Opařený Vsetín se snaží zmobilizovat síly, ovšem přechod přes střední pásmo se mu momentálně vůbec nedaří.
     
    43:05
    Další vsetínský pokus končí ofsajdem.
     
    43:19
    Dnešní utkání sleduje 3150 diváků.
     
    43:55
    Havířov nyní kontroluje hru, nepouští Vsetín do obranného pásma a poctivě pracuje již ve středu kluziště.
     
    44:17
    Tůma vyzval na modré čáře ke střele Dudáše, toho však bez větších problémů vychytal pozorný Stezka.
     
    44:43
    Útočný prapor Vsetína se snažil individuálním únikem po levém křídle pozvednout Gorčík, ale jeho prudká střela končí nad brankou Azetu.
     
    45:31
    Vsetínu se nyní na krátkou dobu podařilo usadit v útočném pásmu, ale ze svého pobytu nevytěžil žádnou slibnou příležitost.
     
    46:07
    Jeřábek si na modré čáře narazil puk s Vlachem, aby se pokusil Stezku překonat bekhendem z hranice pravého kruhu, havířovský brankář vsetínského zadáka úspěšně vychytal.
     
    46:15
    Jeřábek znovu v akci, tentokrát obkroužil branku a předkládal puk na hranici brankoviště Kucharczykovi, ten se však nedokázal včas zorientovat a zakončit.
     
    47:30
    Vsetín se bude bránit přesilové hře Havířova, na ledě zůstává ležet otřesený hráč Havířova Jan Maruna, ke kterému spěchá zdravotník. Potrestaným hráčem domácích je Jiří Karafiát, jenž fasuje dvě minuty za sekání.
     
    47:39
    Vsetín se osvobozuje.
     
    48:35
    Nyní Valachy osvobodil Volf.
     
    49:30
    Vsetín hraje v plném počtu, Havířov se během přesilové hry k ničemu nedostal.
     
    49:56
    Slibný protiútok hostů vedl Bernovský, jenž předložil na střelu z voleje Fridrichovi, ten těsně minul Bláhovu svatyni.
     
    51:04
    Volf se nyní dokázal probojovat mezi havířovskými obránci mezi kruhy, ovšem druhou branku v utkání mu Stezka povedeným zákrokem odmítl.
     
    51:53
    Střela Bednáře byla Drtinou přizvednuta do ochranné sítě, vhazovat se bude před Bláhou.
     
    52:31
    Zakázané uvolnění Havířova.
     
    52:47
    Vsetín nyní buší na kontakt, v brankovišti se snažil prosadit Gorčík, Stezka byl dezorientovaný, ale skrumáž havířovských hráčů udržela kotouč před brankovou čárou!
     
    54:01
    Havířov ovšem další pokračování náporu domácích odmítá a drží kotouč v útočném pásmu.
     
    54:10
    Nyní však Vsetínu pomohlo zakázané uvolnění hostů.
     
    54:32
    Nyní se píská zakázané uvolnění Vsetína, hra se kouskuje a to za aktuálního stavu skóre vyhovuje spíš hostům.
     
    55:08
    Havířov to hraje dobře, zabezpečil střední pásmo a nepouští Valachy do kontrů, naopak se snaží ještě vyčkat na chyby domácích.
     
    55:39
    Nyní pro Vsetín vybojoval pásmo Dudáš, jehož střelu musel Stezka ukrýt ve své lapačce.
     
    55:39
    Vsetín jde již nyní do hry v šesti, Bláha je na střídačce!
     
    56:19
    Dajčar narušil kombinaci Vsetína a ze středního pásma se snažil trefit odkrytou branku domácích, to však obránci nepřipustili a Valaši se znovu hrnou před Stezku.
     
    57:04
    Jonák nyní našel mezi kruhy ideálně postaveného Rehuše, jeho bombu z voleje Stezka vychytal!
     
    57:09
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov zásluhou LUKÁŠE BEDNÁŘE trefil odkrytou branku Vsetína a nyní již vede o tři branky a kráčí k veledůležitému tříbodovému zisku z Lapače. Asistence: Jan Bambula, Aleš Stezka.
    57:09 Lukáš BEDNÁŘ - 2:5
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Procházka nabil Tůmovi na levý kruh, Stezka opět úspěšný.
     
    58:46
    Za brankou Havířova se nyní strhla pěstní potyčka mezi Kucharczykem a Dajčarem, oba borci míří na trestnou lavici, domácí Kucharczyk 2+2 za hrubost a sekání, hostující Dajčar pouze 2 minuty za sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, obrovská radost na straně Havířova, který si z Lapače odváží velmi cennou tříbodovou kořist, ta by Slezanům měla významně pomoci v boji o přímý postup do čtvrtfinále play-off. Havířov rozhodl o svém dnešním triumfu na startu třetí třetiny, když se během 45 vteřin prosadili Chroboček s Bednářem. Valaši se ve zbytku utkání marně pokoušeli najít recept na organizovanou defenzívu soupeře v čele se spolehlivým Stezkou. Valachy však může po dnešním výsledku ze Slavie uklidnit, fakt že play-off odstartují na domácím ledě. To je ode mne vše, děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína vám přeji pěkný zbytek sobotního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Aleš Stezka (HAV)

    Branislav Rehuš (VSE) (19:25:40)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. L. Volf, 29. R. Vlach (Slováček) – 4. O. Procházka (Matai, E. Němec), 38. Bambula (Malina), 41. Chroboček (Dajčar), 42. F. Seman (Rašner, L. Bednář), 58. L. Bednář (Bambula, Stezka)


    VHK ROBE Vsetín: Bláha (A) (Gába) – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes (A), Jeřábek, J. Drtina (C), Dudáš – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, R. Vlach, Kucharczyk – Karafiát, Šilhavý, L. Volf.
    AZ Havířov: Stezka (Piták) – Dajčar, Chroboček, Malina, Rašner, T. Černý, Mrowiec, Matai – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman (A), L. Bednář (A) – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna (C), Bernovský.

    Rozhodčí: Kopeček, Otáhal – Barek, Blažek

    Diváci: 3150
    thejrc.org