Philadelphia – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 0:5 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 3:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 0:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:1 (po pr.) | Tampa – Calgary 4:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 29.02.2020, 15:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga - o pořadí v play-off • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem hokejovým fanynkám a fanouškům z Vršovic! Zveme vás ke sledování pětadvacátého kola skupiny O pořadí v play-off. Domácí HC Slavia Praha přivítá na svém ledě v Edenu HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Porubští mají za sebou utkání na ledě Chomutova, do kterého dobře vstoupili, ale nakonec se z výhry radovali domácí Piráti. Porubě nepomohli ani přesné zásahy Petra Kanka a Jana Káňi. Torax je v tabulce na osmém místě a má nakročeno do předkola play-off, ve kterém se střetně s Jihlavou nebo Třebíčí. Na sedmé Litoměřice ztrácí Slezané osm bodů
     
    HC Slavia Praha

    Sešívaní hokejisté mají po úspěšné šňůře osmi zápasů bez porážky na kontě čtyři prohry v řadě. Slavia naposledy podlehla třetímu Vsetínu. Utkání Na Lapači se sešívaným hokejistům příliš nepovedlo. Porážku 1:4 mírnil jedinou trefou červenobílého celku Václav Veber, pro kterého to byl první zásah po příchodu do Slavie. Červenobílý celek je v tabulce na pátém místě. Pražany nahání v tabulce Havířov, který je již pouze o tři body zpět.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – J. Doležal (A), Šteiner, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Rudl, Husák, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – J. Káňa, T. Jáchym, Špaček – Kanko (C), Zdeněk, Nejezchleb – Maršoun, Brodek, Ďurač (A).

    Rozhodčí: Dědek, Skopal – Horažďovský, Kotlík.
     
    Oba celky se již připravují na ledové ploše. Slavia má v posledních zápasech s Porubou pozitivní bilanci. Tři uplynulé duely skončily výhrou červenobílého týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    První buly se odrazilo na hokejky Poruby. Jako první však zaútočila Slavia. Adam Kubík ale nedokázal zpracovat přihrávku v útočném pásmu.
     
    01:04
    Jan Káňa se dostal na pravém kruhu do palebné pozice. Perfektním vystoupením mu ale zakončení ztížil Tadeáš Hejda a puk se odrazil pouze do ochranné sítě.
     
    01:40
    Slavia bojovala o kotouč na útočné polovině hřiště. Poté se však puk neočekávaně odrazil směrem k Michajlovově brance a rychle se musel vracet Jindřich Barák.
     
    02:09
    Zdeněk Kubica dokázal efektivně přejít do útočného pásma. Kotouč se ale následně odrazil za branku, kde puk vybojovali hostující hráči.
     
    03:03
    Krušné momenty před Michajlovem! Brankář Slavie se musel hodně ohánět, aby kotouč neskončil za jeho zády. Aktivní byl zejména Marek Sikora, puk ale za brankovou čáru nedotlačil.
     
    04:03
    Daniel Vrdlovec se propracoval zpoza branky před Foltána. Pokus ale namířil pouze nad Foltánovu branku.
     
    04:22
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., podrážení).
     
    05:01
    Patrik Husák se snažil nastřelit kotouč před Michajlova, jeho pokus ale brankář Slavie pokryl. Sešívaní hokejisté následně dokázali vyhodit.
     
    05:46
    Jiří Doležal se dostával do samostatného úniku, obrana Poruby ale dokázala zapracovat a o kotouč ho připravila.
     
    06:22
    Petr Šendera se v době, kdy se Vlček vracel z trestné lavice, pokusil překvapit střelou zápěstím brankáře Michajlova. Sešívaný gólman si ale dokázal i v tomto případě poradit.
     
    07:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    07:19
    Hosté vybojovali kotouč po vhazování. Rychle objeli s pukem branku a vyhodili ho přes celé kluziště až k brance Martina Michajlova.
     
    07:55
    Slavia se nastěhovala do útočné třetiny ledové plochy. Netrvalo to však příliš dlouho a Jan Hudeček odpálil kotouč daleko do bezpečí.
     
    08:28
    Slavia se zatím tato početní výhoda příliš nedaří. Sešívaní již poněkolikáté ztratili útočné pásmo a kombinace domácímu celku zatím hodně vázne.
     
    09:13
    Hosté v plném počtu.
     
    10:05
    Slavia se snaží. Snaha se prostě nedá upřít. Zatím to ale domácím hokejistům moc nelepí. Ilustrovala to také pasáž, kdy se Kubica s Furchem snažili probojovat do útočné třetiny. Marně.
     
    10:42
    Jan Dluhoš vyzkoušel pozornost Michajlova střelou od modré čáry. Brankář Slavie si poradil a kotouč zachytil spolehlivě do své lapačky.
     
    10:55
    Bílek vyzval obloučkem Daniela Vrdlovce, který si nabruslil do útočného pásma. Následně se centr druhého sešívaného útoku snažil vystřelit. Foltán zasáhl betonem.
     
    11:49
    Slavia má výhodu a do zajímavé palebné pozice se dostal Vítězslav Bílek, jehož pokus ale skončil o kousek vedle.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., hákování).
     
    12:25
    Slavia se znovu dostala po nahození od modré čáry až k Foltánovi. Ondráček ale na vyražený kotouč nedosáhl a dorážet tudíž nemohl.
     
    12:49
    Tomáš Šmerha se začíná zastřelovat. Jeho projektil ale dokázal zachytit brankář Foltán, který měl na celou situaci dobrý výhled.
     
    13:45
    Jindřich Barák připravil pozici pro Vítězslava Bílka. Celá akce ale postrádala moment překvapení a možná také větší rychlost. Foltán se proti Bílkově střele přesunul a zachytil ji.
     
    13:56
    Hosté v plném počtu.
     
    14:36
    Richard Nejezchleb se snažil přejít přes střední pásmo, Slavia ale rozprostřela ve vlastním pásmu obranný val, přes který se vysoký útočník Poruby nedokázal dostat.
     
    14:55
    Robin Všetečka projel přes střední pásmo až k Foltánovi, který jeho střelu vyrazil do rohu hřiště. Všetečka ale možná ukázal svým spoluhráčům, jak by to na Ostravany mohlo platit.
     
    15:51
    Adam Kubík se dostal se Šmerhou do rychlého brejku. Střelu prvního centra sešívané ofenzívy ale vykopl Foltán betonem. Šmerha se k odraženému kotouči nedostal.
     
    16:59
    Marek Ryzák se snažil individuálně projít do pásma hostů, narazil však na odpor tří hráčů Poruby, kteří ho o kotouč připravili.
     
    18:12
    Tadeáš Hejda nacentroval puk před Foltána, který se nakonec odrazil od brusle jednoho z bránících hráčů. Nejrychleji zareagoval brankář Poruby, který lapačkou kotouč přikryl.
     
    18:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým se dostává do vedení. TOMÁŠ ŠMERHA nabral solidní rychlost, ve které si obhodil branícího hráče Poruby a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři Foltánovi šanci – 1:0. Bez asistence.
    18:42 Tomáš ŠMERHA - 1:0
     
    19:43
    Jiří Doležal s Martinem Ondráčkem nahodili kotouč do pásma Poruby a hned se za ním také pustili. Hrací předmět se nakonec odrazil až k Foltánovi, který hru přerušil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní část zápasu, který zatím příliš atraktivní není. Domácí Slavia se dostala po přesném zásahu Tomáše Šmerhy do vedení. Věřme, že nám oba celky nabídnou v dalším průběhu zajímavější podívanou. Druhá třetina začne přibližně v 15:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Adam Kubík se dostal do zajímavé příležitosti, ale tváří v tvář Foltánovi neuspěl. Následně byl ale faulován Kuťák a Slavia si zahraje přesilovku.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., podrážení).
     
    20:26
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., podrážení).
     
    20:50
    Slavia rozehrála přesilovou hru, zatím se ale ke střele neodhodlala. Přihrávku skrz brankoviště nyní zachytil do lapačky Foltán.
     
    21:19
    Nejprve se netrefil do branky Jan Novák, Slavia ale udržela pásmo a zakončovat mohl Vrdlovec, jeho projektil ale vyrazil Foltán do rohu.
     
    22:00
    Tomáš Šmerha se snažil vytočit zpoza branky, jeho pokus skončil pouze na boční síti.
     
    22:26
    Hosté v plném počtu. Slavia tuto dvojnásobnou přesilovou hru nezahrála příliš dobře. Obránci Poruby dokázali odolat tlaku sešívaného celku.
     
    22:47
    Marek Sikora se protáhl podél levého mantinelu a hledal před brankou některého ze svých spoluhráčů. Kotouč však pouze projel kolem Michajlova.
     
    23:50
    Aleš Furch si nabruslil na útočnou modrou čáru za obránce Poruby. Dlouhý pas od obránce Ryzáka k sešívanému útočníkovi nakonec nedoputoval.
     
    24:32
    Důležitý obranný zásah předvedl Dominik Valík, který vysekl kotouč Kankovi. Ten se totiž dostával do zajímavé střelecké pozice. Brankář Michajlov zasahovat nemusel.
     
    25:14
    Obětavý pád do střely kapitána domácího celku Jana Nováka předvedl Richard Nejezchleb. Projektil z Novákovy hokejky zamířil do bruslí porubského útočníka.
     
    26:08
    Vrdlovcova řada nyní zavařila Porubě. Dva projektily z hokejky centra druhé formace Slavie dokázal Foltán vyrazit. Po druhém zákroku, který provedl hostující brankář helmou, rozhodčí přerušili hru.
     
    26:49
    Filip Dundáček poslal k sešívané brance zajímavé nahození, které Michajlov vůbec neviděl. Kotouč se nakonec vykutálel těsně vedle slávistické klece.
     
    27:44
    Jindřich Barák dokázal zastavit čistě pronikajícího Maršouna, který poté zasáhl obránce Slavie holí do hlavy. Rozhodčí se rozhodli v tomto případě nevylučovat.
     
    28:56
    Michajlov rozehrál po mantinelu, kotouč ale Furch v těžké pozici nezpracoval. Hrací předmět poté hráči obou týmů zašlápli v obranném pásmu Slavie a hra se přerušila.
     
    29:19
    Filip Kuťák posunul puk do útočného rohu, kde čekal přítomnost Kubíka. Ten však udělal o oblouk navíc a nestihl situaci dobruslit včas. Hosté se následně ujali kotouče.
     
    30:27
    Úspěšný zásah si po delší době připisuje také Martin Michajlov, který přerušil hru a mohl si vychutnat ovace, které způsobil jeho efektní zákrok.
     
    30:57
    Vítězslav Bílek se dostal do dvojitého zakončení v útočném pásmu po chybě v porubské rozehrávce. Foltán si s první pokusem poradil, ten druhý namířil zkušený forvard vedle branky.
     
    31:31
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Veber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:38
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté využívají početní převahu a srovnávají stav zápasu. Porubští dostali kotouč na modrou čáru na Husáka, který nabil MARKU ŠPAČKOVI, jehož nádherná rána skončila v pravém horním rohu sešívané branky – 1:1. Asistence: Patrik Husák a Marek Sikora.
    31:38 Marek ŠPAČEK - 1:1
     
    32:39
    Václav Veber se snažil odčinit svůj trest, při kterém Slavia inkasovala a vydal se na útočný výlet. Sraženou střelu si ale stáhl hrou vysokou holí, takže rozhodčí přerušili hru.
     
    33:33
    Slávisté nevystřídali ideálně a dopředu se řítil Ivan Ďurač. Tomáš Duda by útočníka Poruby zřejmě nedobruslil, tudíž musel zasáhnout Jan Novák, který obětavým zásahem srazil kotouč do rohu.
     
    33:43
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Robin Všetečka – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:52
    Projektil Patrika Husáka si našel Martin Michajlov a dokázal kotouč i přes menší obtíže lapit.
     
    34:36
    Poruba zamkla domácí hráče ve vlastním pásmu a dlouho obléhala branku Michajlova. Daniel Vrdlovec se ale následně dostal k puku a dokázal ho odpálit pryč ze třetiny.
     
    35:09
    Jiří Zdeněk vyslal na Michajlova z levého kruhu šťiplavou ránu. Brankář Slavie si s jeho střelou poradil a následně přerušil hru.
     
    35:21
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté využívají i druhou přesilovku v prostřední třetině. Patrik Husák rychle otočil hru na JANA HUDEČKA, před kterým se objevil volný prostor. Toho útočník Poruby využil, přiblížil se k Michajlovovi a svižnou střelou nad rameno rozvlnil síť – 1:2. Asistence: Patrik Husák a Marek Špaček.
    35:21 Jan HUDEČEK - 1:2
     
    35:27
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Jáchym – 2 min., zlomená hůl / hraní).
     
    36:20
    Slavii se znovu příliš nedaří. Porubští hokejisté vyhodili kotouč až za Michajlova a šetří mimo vlastní pásmo důležité vteřiny.
     
    36:55
    Slavia se na malý moment ocitla v útočném pásmu, ale za chvíli se z něj znovu musela odporoučet. Pražané mají i nadále potíže s přípravnou fází a udržením útočných pozic.
     
    38:07
    Marek Špaček se snažil natlačit před bránícího Vebera, ten se však zpevnil a vytlačil útočníka Poruby mimo střelecký úhel. Vhazovat se bude v obranném pásmu Slavie.
     
    38:27
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., podrážení).
     
    38:34
    Filip Kuťák zajímavým způsobem tečoval nahození od modré čáry a jeho snaha o vstřelení branky skončila na pravé tyči Foltánovy branky!
     
    39:15
    Martin Ondráček dorážel před Foltánem, ale nasměroval puk pouze vedle branky.
     
    39:46
    Slavia ztratila pozice v útočném pásmu. Poruba již tuto část oslabení do konce druhé části ubrání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Poruba začala hrát aktivněji a po druhé třetině je právě ona ve vedení. Hostujícímu týmu pomohly dvě přesilové hry. Nejprve se od modré čáry parádně trefil Marek Špaček a druhou branku přidal po nájezdu Jan Hudeček. Třetí část začne přibližně v 16:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Tomáš Šmerha se prokličkoval až před brankáře Foltána, při střele byl ale rozhozen obráncem a puk odklouzal pouze vedle porubské branky.
     
    40:27
    Hosté v plném počtu.
     
    41:16
    Filip Vlček poslal puk směrem k Foltánovi. Porubský brankář celou situaci sledoval a v klidu zachytil kotouč do lapačky.
     
    41:39
    Tomáš Pastor si počíhal na rozehrávku Jindřicha Baráka a uzmul Slavii kotouč. Sešívaní se ale brzy k puku vrátili, protože Pastor pouze nahodil puk a odjel střídat.
     
    42:46
    Slávisté zavezli kotouč do útočného pásma, ale neměli dostatečnou podporu a Poruba vybojovala kotouč na své hokejky.
     
    43:49
    Po černé práci Adama Kubíka se vykutálel kotouč na modré čáře k Tomáši Šmerhovi, který ho obratem poslal na Foltána. Brankář Poruby nakonec zasahovat nemusel.
     
    44:37
    Jiří Zdeněk se po spolupráci s Markem Špačkem dostal až před Michajlova. Kotouč se ale postavil na hranu, takže si ho Zdeněk nedokázal připravit na zakončení.
     
    45:41
    Aleš Furch se ujal volného kotouče a snažil se střelou po velkém nápřahu zaměstnat Foltána. Obránci hostů dokázali puk zblokovat do rohu ledové plochy.
     
    46:59
    Vítězslav Bílek dostal trochu volného prostoru v útočném pásmu Poruby a hned mohlo být pro Ostravany zle. Frederik Foltán ale vytasil svou vyrážečku a střelu do horního růžku dokázal vyrazit do ochranné sítě.
     
    47:30
    Slavia začíná stupňovat tlak v útočném pásmu. Další střelu ale znovu pokryl Foltán, který puk vyrazil takovým způsobem, že zamířil až ke stropu haly zde v Edenu.
     
    48:59
    Hosté nyní vyhazují kotouč na zakázané uvolnění. Slavia stále nastěhována před brankou Foltána, ale šance zatím nepřicházejí.
     
    49:11
    Zasahovat ale musel naopak Martin Michajlov, proti kterému se snažil prosadit Jan Hudeček. Červenobílý brankář si dokázal s touto situací poradit.
     
    50:01
    Rozhodčí nyní přerušili příliš brzo hru. Jiří Doležal se snažil dorazit vypadlý kotouč po Vlčkově střele. Všechno vzrušení bylo ale vinou přerušení zbytečné.
     
    50:27
    Jan Novák a Tomáš Duda poslali tvrdé střely k Foltánovi. Ten se měl co ohánět, ale nakonec si dokázal s pomocí obrany poradit.
     
    51:20
    Filip Kuťák dostal kotouč do jízdy do útočného pásma. Střelu na vzdálenější tyč namířil ale o kousek vedle!
     
    51:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    V Edenu máme vyrovnáno. Domácí byli nastěhováni v útočné třetině hřiště a Ryzák předal kotouč na pravý kruh VÍTĚZSLAVU BÍLKOVI, který potvrdil pověst kanonýra a poslal kotouč mimo dosah Foltána – 2:2. Asistence: Marek Ryzák a Adam Kubík.
    51:51 Vítězslav BÍLEK - 2:2
     
    53:01
    Slavia pokračuje v aktivní hře a zápas dostal úplně nový náboj. Oba týmy jsou vizuelně velice živé, Poruba totiž nechce ztratit dobře rozehraný duel.
     
    53:55
    Po několika nepřesnostech je hra přerušena a komerční přestávka umožní obou týmům nabrat síly do závěrečné pasáže zápasu.
     
    54:16
    Marek Ryzák pod tlakem útočících hráčů Poruby pouze posunul po mantinelu přihrávku Jindřicha Baráka. Nikdo ze slávistů už kotouč nestihl dojet a píská se zakázané uvolnění.
     
    54:40
    Nyní zazvonila tyč za Michajlovem! Vypadalo to na Richarda Nejezchleba, který se dostal ke střele z levé strany ledové plochy. Slávistům se muselo hodně ulevit.
     
    55:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Michajlov si nejprve musel pohlídat střelu od modré čáry. To se mu ještě podařilo. Na výjezd a střelu TOMÁŠE JÁCHYMA byl ale sešívaný brankář krátký a hosté se dostávají zpět do vedení – 2:3. Asistence: Jan Káňa.
    55:53 Tomáš JÁCHYM - 2:3
     
    56:48
    Tadeáš Hejda nyní dobruslil vyraženou střelu Tomáše Šmerhy, kotouč ale netrefil. Následně se snažil prosadit Šmerha ještě jednou, kotouč ale letěl mimo branku.
     
    57:59
    Daniel Vrdlovec vybojoval pro Slavii vhazování v útočné pásmu. Trenér Miloš Říha si vyžádal oddechový čas.
     
    57:59
    Martin Michajlov na střídačce. Slavia to zkouší v šesti!
     
    Dnešní utkání sleduje 795 diváků.
     
    58:16
    Slavii zatím schází střelba. Až nyní přišlo nahození na brankoviště, kde bojoval Filip Kuťák. Obrana Poruby ho ale dokázala pokrýt.
     
    58:49
    Vítězslav Bílek připravil pozici pro Adama Kubíka! Jeho pokus ale skončil mimo branku. To byla velká příležitost na vyrovnání.
     
    59:36
    Slavia zpět v útočném pásmu. Filip Vlček napálil kotouč k Foltánovi. Střela byla ještě tečována, ale brankář Poruby na tuto změnu dokázal zareagovat.
     
    59:46
    Další vhazování před brankářem Foltánem. Slavii ale již příliš mnoho času nezbývá.
     
    59:50
    Adam Kubík vyhrál vhazování na Tomáše Šmerhu, ten ale branku netrefil.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté z Poruby si odváží do Ostravy plný bodový zisk. Slavia sice vedla po trefě Tomáše Šmerhy. Torax ale dokázal průběh zápasu otočit po brankách ve druhé části Marka Špačka a Jana Hudečka. Nutno podotknout, že oba góly inkasovala Slavia v přesilovkách. Vítězslav Bílek poté sice dokázal vyrovnat. Rozhodující slovo měla ale Poruba a konkrétně Tomáš Jáchym, který vystřelil Ostravanům výhru. (17:27:45)

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 19. Šmerha, 52. Bílek (Ryzák, Kubík) – 32. Špaček (Husák, Sikora), 36. Hudeček (Husák, Špaček), 56. T. Jáchym (J. Káňa)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – J. Doležal (A), Šteiner, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Husák, Rudl, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – J. Káňa, T. Jáchym, Špaček – Kanko (C), Zdeněk, Nejezchleb – Maršoun, Brodek, Ďurač (A).

    Rozhodčí: Dědek, Skopal – Horažďovský, Kotlík

    Diváci: 795
    thejrc.org