Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 02.03.2020, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga - o účast v předkole • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S těmito slovy se s Vámi z Prostějova loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování našich textových přenosů z posledních dvou kol Chance Ligy, které jsou na programu ve středu a v sobotu. (20:28:03)
     
    Obrovská radost hostujících hráčů z Třebíče, kteří nejen, že slaví desátou výhru v řadě, ale tříbodovým ziskem si s dvoukolovým předstihem zajistili kýžený postup do předkola play off, které budou začínat na ledě soupeře. A při současné oslnivé formě Horácké Slavie to pro ni nebude žádná překážka. Rozhodně pro soupeře z horní skupiny bude Třebíč hodně tvrdým oříškem k rozlousknutí. O vítězství na ledě Prostějova rozhodl ve třetí periodě parádním přesilovkovým gólem po exkluzivní kombinaci Lukáš Nedvídek. Bílé Hvězdy dokráčely dnes k vítězství naprosto zaslouženě a svou spanilou jízdu pod novým trenérem korunovaly postupem mezi elitní desítku celé Chance Ligy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Račuk už to nevydržel a puk od modré golfákem napálil na branku. Jekel kotouč vyhlavičkoval do ochranné sítě.
     
    59:43
    Prostějov kombinuje v pásmu, ale jakékoliv pokusy o střelbu končí na ve výstrojích bránících hráčů.
     
    59:21
    Další zakázané uvolnění Horácké Slavie. Hra se začíná kouskovat.
     
    59:14
    Divíšek chytře puk nahodil do ohně, Račuk se ho snažil ještě v letu zasáhnout, což se ale už bývalému kapitánovi Prostějova nepovedlo.
     
    59:03
    Jandus se dostal ve slotu k dobré střelecké příležitosti, jenže puk mu sjel v kritický moment z čepele.
     
    59:01
    Domácí jsou už v šesti!
     
    58:51
    Tentokrát Štůrala udržel nervy na uzdě, kontroloval dráhu kotouče a nezasáhl ho. Zakázané uvolnění hostů.
     
    58:30
    Jestřábi se snaží dostat do útoku hodně křečovitě, Třebíč si svou pozici hlídá skvěle.
     
    58:10
    Vhazuje se ale ve středním pásmu, takže prostějovský brankář odjel zpátky do brankoviště.
     
    58:10
    Trenér Lubina ale boj o body před domácím publikem nevzdává, bere si oddechový čas a vypadá to, že Štůrala co nevidět odjede z branky a pustí za sebe hráče do pole.
     
    58:10
    Čas se krátí a hráči Třebíče mohou pomalu slavit postup do předkola. Stačí jim udržet koncentraci už pouze dvě minuty.
     
    57:28
    Další přečíslení první třebíčské formace, do kterého ujeli tentokrát Vodný se Šťovíčkem. První jmenovaný se ho rozhodl vyřešit střelou, proti Štůralovi ale nebyl úspěšný.
     
    57:06
    Mrázek zachytil puk na modré a poslal ho hned směrem na Jekela, znovu ale ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:15
    Novák vymyslel hodně naivní přihrávku a Račuk po něm okamžitě křikl a pořádně mu vyčinil.
     
    55:28
    Ladislav Bittner je v posledních týdnech opravdu v ráži a formu načasoval perfektně. Znovu přebruslil obranu soupeře a vyškolil jak Hamrlíka, tak Štůralu skvělou stahovačkou, jenže už byl až příliš blízko brankáři a puk nedokázal zvednout.
     
    55:06
    Hrníčko dojel Divíškovo nahození, ke střele se ale nedostal.
     
    54:35
    Jandusův průnik zastavil Vodný a poslal ho daleko od své branky na čepele prostějovských beků, kteří zacouvali až do obranného pásma.
     
    54:10
    Dlouhé nahození Václavka raději Štůrala pokryl a přerušil hru.
     
    53:35
    Divíšek velmi nesobecky dvakrát nabízel puk pro svého nerozlučného parťáka Nouzu, ten ale ani jednu pobídku nedokázal usměrnit na Jekela.
     
    52:22
    Třebíč dostala puk do branky, ale rozhodčí jasně rozpažil a branku neuznal. Bittner dle jeho verdiktu puk do branky kopl, jenže viníkem celé situace byl spíš Husa, od jehož brusle se puk odrazil za bezmocného Štůralu. Teď Bíle Hvězdy možná přišly o jasnou branku.
     
    52:14
    Šance Ladislava Bittnera po perfektní práci Matěje Psoty za brankou. Ten nejprve naservíroval puk Bittnerovi, jehož střelu pak sám dorážel. Ani jeden z hráčů Třebíče ale neuspěl.
     
    52:05
    Psota čistě rameno na rameno dohrál Hamrlíka a poslal ho k zemi, utkání se v závěru pořádně přiostřuje.
     
    51:28
    Mladičký obránce Michal Hrádek se ocitl po krásné přihrávce Janduse úplně sám před Jekelem, ale situace se sám zalekl a nezakončil dle svých představ.
     
    51:00
    Horácká Slavia se celkem krkolomně dostala do pásma, ale Nedvídek si přece jen vytvořil střelecký prostor. Jeho ránu vykopl Štůrala jen na hůl Laše, jehož ale pokryl Muška a znemožnil mu zakončení.
     
    50:33
    Husa na hraně pravidel sroloval Václavka a poslal ho k zemi, vylučovat se ale nebude.
     
    49:54
    Další tvrdá Šťovíčkova rána z první ze stejné pozice, ze které dnes střílí snad popáté. Znovu ale těsně míjí horní tyč Štůralovy branky.
     
    49:30
    Nedvídek našel u levého mantinelu Vodného, ten to měl ale na bekhend a vystřelit nemohl.
     
    49:10
    Prostějov nezvládá utkání především mentálně, Nouza dalším úplně zbytečným zákrokem podrazil soupeře a nabídl Třebíči další přesilovou hru.
     
    48:33
    Přesilovku hraje Třebíč v poměrně vlažném tempu, za daného stavu si určitě bude spíše hlídat zadní vrátka a hlídat bodový zisk, který pro ni bude znamenat postup do předkola.
     
    47:25
    Kuriózní moment, kdy Račuk reklamoval, že mu jeden ze soupeřů vysekl hokejku, jenže spíš vypadalo, že jí upustil sám. Arbitři mu na špek neskočili a znovu si k tomu řekl své i Ladislav Lubina na střídačce Jestřábů.
     
    47:09
    Ladislav Lubina, jak je jeho dobrým zvykem, neudržel nervy na uzdě, znovu se prokázala jeho horká krev. Po jeho gestikulacích a urážkách na adresu hlavního rozhodčího si Knap odsedí dvouminutový trest pro hráčskou lavici Prostějova za nesportovní chování svého kouče.
     
    46:39
    Štůrala po skvělých momentech v první polovině utkání kupí chyby a po jeho neúspěšném pokusu o vypíchnutí puku Bittnerovi může děkovat svému soupeři za jeho nepřesnost.
     
    45:58
    Oba vyloučení hráči jsou na ledě, ihned po tom si Nedbal našel o hlavu vyššího Meidla u mantinelu a doslova ho zboural a obral ho o puk.
     
    45:10
    Bittner vybojoval po laciné chybě Mušky za brankou a nabídl ho najíždějícími Šťovíčkovi, druhý z obránců ale nakonec chybu svého parťáka uhasil a obětavě do rány zalehl. Šťovíček už dnes klidně mohl vstřelit hattrick, ale nemá přesnou mušku a ani potřebné štěstí.
     
    44:48
    Lépe si nevedl ani Husa na druhé straně, která svou pumelici netrefil Jekelovu branku, stejně jako chvíli po něm Novák.
     
    44:21
    Čejka podruhé za sebou v akci, tentokrát chtěl svou ránu ukrýt za obránce, jenže opět byl nepřesný.
     
    43:52
    Hrádek další chybou nabídl puk pro Čejku, ale tomu střela hrubě nevyšla a omyl mladého prostějovského beka nepotrestal.
     
    43:36
    Zbytečného zákroku se dopustil Nouza a přesilovka rázem končí. Jasný dvouminutový trest za podrážení pro druhého nejlepšího střelce Jestřábů.
     
    43:27
    Račuk okamžitě po vyhraném vhazování vypálil, Jekel ale rutinním zákrokem bez problémů přerušil hru.
     
    43:16
    Furch ke svému faulu loktem z první třetiny použil nedovoleně tentokrát jiný kloub a odsedí si trest za faul kolenem. Přesilovka pro domácí.
     
    42:51
    Odražený kotouč vyletěl do hlediště, jehož tribuny dnes doslova zejí prázdnotou. Byla tak poměrně malá šance, že puk někoho trefí, to se ale přeci jen stalo a dvojice dívek může být ráda, že puk neletěl tak rychle.
    41:43 Lukáš NEDVÍDEK - 2:3
     
    41:43
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč jde dnes podruhé do vedení! Krásná přesilovková kombinace na jeden dotek, po které se dostal kotouč po ose Szathmáry-Šťovíček až na LUKÁŠE NEDVÍDKA. Ten se do puku opřel z první a Štůrala s vypůjčenou holí byl proti tomuto pokusu do poloodkryté sítě krátký. Teď už jsou hosté postupu do předkola velmi blízko. Asistence: Martin Šťovíček, Šimon Szathmáry.
     
    41:28
    Po skrumáži se puk odrazil na připraveného Šťovíčka, který orazítkoval svou bombou brankovou konstrukci. Navíc Štůrala ztratil při souboji hokejku a Krejčí mu musel půjčit tu svou.
     
    40:57
    Třebíčská elitní přesilovková letka je opět v akci a rychle se usadila v útočném pásmu, opět jí ale chybí střelba.
     
    40:36
    Hrádek nestihl dobruslit souboj s Vodným přidržel ho, což neušlo zrakům hlavních arbitrů, kteří ho poslali na trestnou na lavici.
     
    40:05
    Nedvídek na třetí pokus v úvodním buly úspěšnější, Třebíč dlouho držela puk a svým pohybem vybojovala další faul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Siréna oznámila začátek třetí části, pojďme na to!
     
    Hosté znovu na ledě ze šaten jako první, zřejmě mají v hostujícím prostoru v zázemí nehostinné podmínky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Ač se jedná o souboj až desátého a dvanáctého celku, i druhá třetina přinesla místy velmi pohledný hokej a spoustu šancí, které si vypracovávali zejména hosté. Ti se také dvěma slepenými góly v podání Michala Vodného a Karla Nedbala dostali poprvé a zaslouženě do vedení, jenže to nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě ujel do přečíslení s Račukem Tomáš Jandus a vrátil domácí do hry. Zbytek třetiny se odehrával střídavě před oběma brankami a i když byla Třebíč po většinu utkání aktivnější, konec druhé periody přece jen patřil Jestřábům. Kdo si přenese víc energie a štěstí do třetí třetiny? Uhájí Třebíč bod a bude slavit postup do předkola? Nebo budou proti Horácké Slavii letos počtvrté slavit Hanáci? To se dozvíme ve třetí třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    To ale bez problémů vyhrál Divíšek, nejlepší centr domácích co se týče úspěšnosti na buly. Puk posunul chytře do rohu a tam taky druhá perioda skončí.
     
    39:55
    Divíškova pobídka na Nouzu byla dlouhá a vystavila domácí pětapadesátku do ofsajdu. Ten byl klasifikován jako úmyslný a Třebíč bude mít k dispozici ještě jedno vhazování.
     
    39:26
    Jandus byl pekelně rychlý, k puku to měl ale přece jen blíže Čejka, který ho před mladým domácím forvardem odpálil do bezpečí.
     
    38:57
    Prostějov se snaží na sklonku druhé části snaží opět strhnout vedení na svou stranu, moc času už mu ale nezbývá.
     
    38:28
    Meidl instruoval Husu pro případ vyhraného vhazování, jeho plány ale překazil Bittner, který buly nekompromisně vyhrál.
     
    38:18
    Třebíč v nouzi jednoduše puk vyhazuje přes všechny čáry, hra se stěhuje zpátky před Jekela.
     
    37:57
    Krejčí podpořil útok, sjel si od modré na vrchol kruhu a vypálil, jeho pokus byl ale sražený mimo Jekelovu branku.
     
    37:38
    Téměř minutu a půl trvající tlak vyústil v pokus Davida Michálka, který svou střelu i dorazil. Štůralařeši vše svou lapačkou a dává svým spoluhráčům šanci na chvíli vydechnout.
     
    36:45
    Horácká Slavia teď motá svého soupeře v blízkosti domácí branky a snaží se z Jestřábu vyškubat co nejvíc brk.
     
    35:55
    Třebíč bleskově otočila hru a odražený puk si našel právě rychlý Martin Šťovíček, který zblízka dorážel Nedvídkovu střelu, kdy zasáhl puk v letu. Šťovíček to měl ale na dlouhou ruku a Štůrala navíc předvedl další bryskní přesun.
     
    35:35
    Jandus obehrál Šťovíčka, ale ke střele se nedostal.
     
    35:20
    Právě nejzkušenější muž na ledové ploše si povodil dva obránce v rohu, poslal puk na Hrníčka, který se rychlým výpadem zpoza branky snažil Jekela zaskočit. To se mu nepovedlo, třebíčský gólman má puk v lapačce.
     
    34:45
    Třebíč znovu parádní poziční hrou zabránila soupeři dvakrát opustit obranné pásmo, napotřetí to ale Divíšek nakonec přece jen dokázal.
     
    34:13
    Stejný prohřešek tentokrát na druhé straně.
     
    33:43
    Laš si proti dvojici bránících hráčů počínal srdnatě, Meidl s Knapem ale nakonec přece jen svou přesilu využili a vydolovali od hrazení puk. Pak se ale Ferda dostal k volnému puku, jenže dal mu až přílišnou razanci a poslal ho na zakázané uvolnění.
     
    33:29
    Po delší době se Psota připomněl přízemní střelou Štůralovi, ten byl ale pozorný.
     
    32:45
    Z této přesilovky gól nepadne, vyloučený Nedbal je na ledě a okamžitě se zapojil do obranné hry svého týmu.
     
    31:57
    Střelu od modré si tentokrát Jekel bez problém pohlídal a uklidňuje své parťáky přerušením hry a dopřál jim střídání.
     
    31:30
    Prostějov zatím dobývá Jekelovu branku ve své druhé přesilové hře sice obětavě, ale zatím bez gólového efektu.
     
    30:53
    Teď opravdu ta miniaturní hrstka domácích diváků sleduje jednu šanci za druhou, ihned zkraje přesilovky poslal Nouza pas před prázdnou branku na nekrytého Divíška, ten ale se zakončením na zlomek sekundy zaváhal a Jekel se proti němu perfektně přesunul.
     
    30:48
    Karel Nedbal si nedal pozor na svou hokejku, přes kterou přepadl Račuk. Druhá přesilovka pro Prostějov.
    29:41 Tomáš JANDUS - 2:2
     
    29:41
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov však vrací stejnou mincí a okamžitě srovnává! Po možná první chybě třebíčské defenzívy, která se nechala druhou brankou ukolébat, se Jestřábi dostali do přečíslení dva na jednoho. TOMÁŠ JANDUS sice viděl najíždějícího Račuka, ale proti odstoupenému obránci udělal to nejlepší, co mohl. Vypálil na zadní tyč a nemýlil se. Asistence: Matěj Novák.
     
    29:30
    Přečíslení dokonce tři na jednoho si vypracovala třetí třebíčská formace, akce skončila nakonec střelou Čejky, kterého podporovali Ferda s Václavkem. Štůrala ale udržel puk ve výstroji a dorážku nepovolil.
    28:34 Karel NEDBAL - 1:2
     
    28:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Další tvrdý direkt na solár Prostějova! Bittner vyhrál buly, jak je jeho dobrým zvykem si to namířil okamžitě do brankoviště a skvěle zastínil Štůralovi výhled. Ten tak na ukrytou střelu KARLA NEDBALA vůbec nestihl reagovat a podruhé v rychlém sledu inkasuje. Asistence: Ladislav Bittner
     
    28:25
    Chlán ledabyle ztratil puk proti Nedvídkovi a vše rezultovalo v nebezpečnou Šťovíčkovu střelu.
     
    27:35
    Obrana domácích je v jednom ohni a puky teď pouze odevzdávají.
     
    26:51
    Další situaci dva na jednoho řešil Bittner tvrdou střelou na přední tyč, tento prostor si ale Štůrala tentokrát pohlídal.
     
    26:40
    Třebíčských je najednou plný led a jak jsem říkal po první třetině, Prostějov je v úzkých a o vyrovnání si dlouho koledoval.
    26:20 Michal VODNÝ - 1:1
     
    26:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Máme přece jen vyrovnáno! Třebíč využila zbytečný Antoníčkův faul a využívá svou druhou přesilovku. Obětavý Muška sice nejprve zblokoval střelu Nedvídka, jenže kotouč se odrazil do druhé vlny na MICHALA VODNÉHO, která poprvé propálil Štůralu a vyrovnává na 1:1. Asistence: Lukáš Nedvídek, Šimon Szathmáry.
     
    26:14
    Krásná pobídka Nedvídka na rozjetého Šťovíčka, který jen tak plácl do puku a málem skóroval!
     
    25:49
    Vodného pokus byl tentokrát tečovaný domácí defenzívou do ochranné sítě.
     
    25:29
    Šťovíček po krásné Nedvídkově křižné přihrávce znovu pálil z první a tentokrát se i trefil na branku, jenže Vodný se při snaze tečovat dostal do kontaktu se Štůralou a připravil ho o masku. Hra byla okamžitě přerušená.
     
    24:56
    Třebíč si ale v rychlém sledu vyzkouší variantu pěti proti čtyřem znovu. Antoníček se nevyvaroval faulu hokejkou a odsedí si menší trest za podrážení.
     
    24:26
    Vyloučený Husa je na ledě a ani hosté dne svou první přesilovku nedokázali využít, naopak se ještě museli bránit dvěma šancím svého oslabeného soupeře.
     
    23:55
    Hrníčko, jehož tvář dnes chrání kvůli zranění mřížka, ve vlastním oslabení nebezpečné pálil z jedničky po perfektním pasu Nouzy.
     
    23:10
    Třebíč ztracené pásmo rychle vybojovala zpátky, Szathmáry nabil na střelu z první Šťovíčkovi, jenže ten dnes nemá přesná mířidla a znovu branku Prostějova přestřelil.
     
    22:47
    Půl minutu se hráči z Vysočiny drželi v pásmu, ale jejich kombinace ke střele nevedla a následně o puk přišli.
     
    22:15
    Husa sekl Ferdu přes rukavice a i Třebíč si zahraje první početní výhodu, která je letos rovněž excelentní a domácí defenzíva se bude muset obracet.
     
    21:53
    Jenže Bittner vyhrál buly, okamžitě dostal puk do jízdy, přebruslil Husu a bekhendem nebezpečně ohrozil domácí branku!
     
    21:37
    Zakázané uvolnění Třebíče umožnilo Prostějovu vystřídat, hostům bylo toto právo odepřeno.
     
    21:21
    Račuk nabídl puk z rohu naslepo do ohně, do předbrankového prostoru si ale nikdo v bílém nenajel.
     
    21:04
    Navštívenka Karla Nedbala dnes výtečného Štůralu nemohla ani vystrašit, při dnešní formě by ji chytil i poslepu.
     
    20:37
    K první střele se přece jen dostali zásluhou Divíška k první střele, ta ale rozhodně gólové parametry neměla.
     
    20:05
    Úvodní buly třetiny znovu ovládli domácí, jenže Divíšek puk jen protečoval za branku Pavla Jekela a Jestřábi o něj rychle přišli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči hostujícího týmu už se vrací na ledovou plochu, jistě je budou brzy následovat domácí Jestřábi.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    První část hry je minulostí a i když do ní domácí Prostějov vstoupil skvěle a po třech minutách se ujal zásluhou Tomáše Divíška vedení, musel se o svůj hubený náskok pořádně třást. Hra Třebíče se vyznačovala skvělým pohybem, dobrým napadáním a střeleckou aktivitou, která vyústila v množství tutovek. Zaskvět se tak musel Tomáš Štůrala v domácí kleci, který sebral hostům minimálně tři góly. Pokud to takhle půjde dál, Jestřábi dlouho odolávat nebudou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Chvíli to po delší době vypadalo na nějakou útočnou akci domácích, jenže Račuk přišel o puk už ve neutrální zóně. První třetinu ale přece jen vyhráli Jestřábi.
     
    19:12
    Psota prohrál buly s Divíškem, ale svůj souboj nevzdal a na zlomek sekundy ho vybojoval zpět. Domácí harcovník ale nakonec uspěl i napodruhé a dotlačil kotouč do bezpečí.
     
    19:04
    Odražený puk teď trefil Tomáše Janduse na střídačce Prostějova do obličeje, na žádné zranění to ale naštěstí pro domácího forvarda to neznamená. Hra znovu přerušena a vhazuje se před Štůralou.
     
    18:58
    Po nečekaném odrazu od zadního hrazení se kotouč dostal do brankoviště, kde ho před atakujícím Bittnerem a Lašem musel přikrýt Štůrala svou lapačkou.
     
    18:29
    Šimon Szathmáry předvedl své ofenzivní choutky, kdy si přikopl puk do jízdy, projel celé hřiště, stahovačkou oklamal Krejčího a vyslal slušnou švihovku, kterou ale pokryl zatím skvělý Štůrala.
     
    17:56
    Chlán opět nabídl puk soupeři, svou chybu ale napravil a Nedvídka odzbrojil.
     
    17:35
    Hrníčko nedosáhl na Račukův pas a na dlouhou ruku jen tak dloubl do puku bekhendem. Furch se do tohoto pokusu vložil svou čepelí a vychýlil ho do ochranné sítě.
     
    17:22
    Václavek skvěle zastavil ledabylé Muškovo nahození ještě na modré čáře a okamžitě puk poslal na Štůralu, který si připisuje další zásah.
     
    17:00
    Prostějov znovu puk jen odpálil co nejdále od své branky a najednou si vůbec neví s rozehrávkou a skvělým pohybem svého soupeře rady.
     
    16:28
    Další exkluzivní moment Tomáše Štůraly, který odklouzal společně s prudkou přihrávkou Bittnera a znemožnil tak Psotovi dorážet do prázdné branky. Třetí parádní moment prostějovského brankáře.
     
    16:09
    Hamrlík zabrnkal na nervy domácích trenérů a zaváhal při rozehrávce proti napadajícímu Lašovi. Nakonec to ale zvládl bez úhony.
     
    15:47
    Knap našel Meidla, jenže ten nebyl ve správném úhlu pro střelu a jen puk odevzdal za branku.
     
    15:32
    Krejčí zachytil puk ještě v útočném pásmu, jenže na Knapa ho posunul rukou a hra je znovu zastavena.
     
    15:22
    Divíšek nahrnul kotouč po zemi do třebíčské brány, ale Jekel přitlačil beton k ledu a následně přerušil hru.
     
    14:55
    Krásný pas Matěje Psoty a na Ladislava Bittnera na hranici brankoviště! Bittner ale 21. branku zatím nepřidal, protože si znovu vylámal zuby na rychlém Štůralovi, který zatím navzdory všem předpokladům a svým bídným výkonům předvádí skvělý zápas.
     
    14:26
    Hrníčko dojel odražený kotouč a pohotovou střelou po ledě se snažil překvapit Pavla Jekela. Ten ale předvedl další přesvědčivý zákrok.
     
    13:45
    Aktivní první formace hostů znovu rychle přešla do útoku, ale Šťovíčkovi utekl puk do rohu, kde o něj záhy přišel.
     
    12:55
    Další střela Vodného se sice nevešla mezi tři tyče, ale Horácká Slavia jen potvrdila svou zvýšenou aktivitu.
     
    12:30
    Třebíč stupňuje tlak a jejich forčeking dělá Jestřábům velké problémy.
     
    11:45
    Ihned po vyhraném buly pálil Bittner, tentokrát měl ale Štůrala poměrně snadnější práci. Puk sice zachytil až na podruhé, nikdo v modrém ale na dorážku připravený nebyl a prostějovský maskovaný muž mohl zůstat v klidu.
     
    11:34
    Obrovská šance Třebíče a fantastický save Tomáše Štůraly! Po chybě Chlána a Krejčího v situaci dva na jednoho Vodný přibrzdil, naservíroval puk Nedvídkovi, kterého ale vyčapal parádním semaforem prostějovský brankář.
     
    11:21
    Jestřábi znovu nastěhovaní v útočném pásmu, ale rychle o puk přišli.
     
    10:48
    Muškovo nahození tečoval hostující kapitán pro Jekela velmi nebezpečně a hodně svého spoluhráče v brance vystrašil. Po dorážce se chtěl k dorážce dostat Antoníček, na pomalu klouzající puk ale nedosáhl.
     
    10:25
    Muška posunul puk na Nováka, který ho protečoval až k Jekelovi.
     
    09:54
    Michálek obral za brankou Prostějova o puk Hrádka, ale znovu se Třebíč po tomto zisku nedokázala propracovat ke střeleckému pokusu.
     
    09:18
    Bílé hvězdy se po delší době usadily před Štůralou, ale střelu z tohoto tlaku nevytěžily.
     
    08:46
    Puk se odrazil od jednoho z Prostějovských hráčů mimo hřiště, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    08:23
    Vodný se snažil obhodit si bránícího Mušku, ten mu ale vystavil stopku a poslal ho k zemi. Dobrá obranná práce královéhradeckého odchovance
     
    08:10
    Jekel pokryl Husovo nahození a počíhal si i na střelu Chlána z pravého kruhu, kterou skryl ve své lapačce.
     
    08:04
    Moc dlouho tam nepobyli a když se tam chtěli vrátit, provinili se ofsajdem.
     
    07:45
    Třebíč dobře napadá soupeřovu rozehrávku, Jestřábi se dostali do útočného pásma až na potřetí.
     
    07:11
    Bittner viděl najíždějícího Szathmáryho, který se rozjel z druhé vlny a položil se do střely, jenže puk netrefil tak, jak by potřeboval. Štůrala nemel problémy zasáhnout betonem.
     
    06:25
    Prostějov se osvobodil jen za cenu icingu, následné buly ale vyhrál a nepovolil nebezpečí okolo své svatyně.
     
    06:08
    Michálek skvěle vybojoval kotouč, nenechal se od něj odstavit a poslal ho na Padrnose. Ten mu chtěl laskavost oplatit, jenže bránící Husa pas vystihl.
     
    05:37
    Laš utnul rodící se tlak Jestřábů a poslal puk do středního pásma. Tam se od Hrádka dostal mimo hrací plochu a hra je opět přerušena.
     
    05:07
    Na druhé straně si připsal střelecký pokus Hrádek, Jekel puk znovu neudržel, ale napodruhé u něj byl přece jen rychleji než dotírající Jandus a přerušil hru.
     
    04:38
    Nedvídek nabil Šťovíčkovi, ale ten svou až florbalovou střelou tahákem přestřelil Štůralovu branku.
     
    03:59
    Hra je poměrně dost neurovnaná a oba týmy počítají ztráty ve středním pásmu.
    03:01 Tomáš DIVÍŠEK - 1:0
     
    03:01
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov jde po třech minutách do vedení! Račukovu ránu ještě dokázal Jekel pokrýt, jenže neudržel puk ve své výstroji a ten se dostal k TOMÁŠI DIVÍŠKOVI, který je v předbrankovém prostoru králem. Na dvakrát puk doklepl za brankáře Třebíče a přisoudil domácím jednogólové vedení. Asistence: Marek Račuk.
     
    02:40
    Laš s končící přesilovkou hledal svého najíždějícího parťáka, ale přihrávku vystihl vracející se Hrníčko.
     
    02:13
    Z početní výhody zbývá něco přes dvacet vteřin, zatím to na její využití nevypadá.
     
    01:50
    Jandus zužitkoval Hrničkovu pobídku, ale třebíčský brankář byl znovu připravený.
     
    01:15
    Domácím dlouho trvalo, než se dostali k prvnímu závaru, ten byl nakonec ale hodně nebezpečný a Nouzu musel vychytat pohotový Jekel.
     
    00:52
    Přesilovka Jestřábů je to jediné, na co mohou být letos opravdu pyšní, v minulém kole padly všechny tři branky Prostějova právě v této herní situaci.
     
    00:40
    Furch sestřelil loktem svého ještě loňského spoluhráče Matěje Nováka a odsedí si první trest zápasu.
     
    00:25
    Naopak se bude vylučovat, Prostějovští mají výhodu.
     
    00:10
    Po prvním vhazování se chopili puku jako první domácí, ale k žádné útočné akci to nevedlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sestava domácích je značně okleštěná, chybí mimo jiné nejlepší střelec ligy Lukáš Žálčík, který přitom v sobotu ve Frýdku-Místku hráli Kromě něj nejsou k dispozici ani dlouhodobě zranění Krejčík s Ouřadou, v obraně už letos diváci neuvidí ani Jakuba Březáka, který se přesunul do mateřského Litvínova. Naopak hosté nastupují až na Ondřeje Malce a Tomáše Havránka v podstatě v nejsilnějším možném složení a o favoritovi utkání je dle aktuální formy a dnešní soupisky jasno.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Rochla) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Hamrlík, Muška, Husa, Fojt – Chlán, Račuk, Hrníčko – M. Novák, Nouza (A), T. Jandus – Antoníček, Divíšek (C), Machač – V. Meidl, Knap.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Kowalczyk, V. Čejka (C), Hort – Šťovíček, Nedvídek (A), Vodný (A) – Psota, Bittner, Laš – Ferda, Václavek, Michálek – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Podlaha.

    Rozhodčí: Dědek, Obadal – Zedník, Kučera.
     
    Co se týká vzájemné bilance, ta letos a ostatně i loni vyznívá jasně pro domácí Jestřábi. Loni ovládl Prostějov všechna čtyři vzájemná měření sil, ve kterých ztratil jediný bod, navíc si s Třebíčí poradil i v obou předsezónních přípravných duelech. Letos se oba celky střetnou už pošesté, Prostějov v předchozích pěti utkáních slavil třikrát a Horácká Slavia se radovala ze tří bodů pouze v nejčerstvějším společném zápase, kdy si s Hanáky doma poradila v poměru 5:2. Tříbodový zisk proti tomuto soupeři tak slavila poprvé od 4. ledna 2018, tedy více než po dvou letech.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč


    To na Vysočině si fanoušci mohou prozpěvovat. Oba celky z tohoto regionu totiž kráčí za postupem a zatímco pro Jihlavu je účast v předkole velkým zklamáním, pro Třebíč se jednoznačně jedná o úspěch. Na konci kalendářního roku to totiž s ambicemi Horácké Slavie vypadalo všelijak. Bílé hvezdy okupovaly až dvanácté místo a po domácím výprasku právě od Prostějova v poměru 0:7 došlo k radikálnímu kroku. S týmem se rozloučil hlavní kouč Martin Sobotka i dlouholetý generální manažer Karel Čapek. A tento řez se Třebíči vyplatil.

    Červeno-modro-bílí totiž pod novým trenérem Radkem Novákem totiž z 21 případů prohráli jen čtyřikrát a jen dvakrát nezískal ani bod! Formu našel brankář Pavel Jekel, bodově ožili zejména Ladislav Bittner a Lukáš Nedvídek a tým nezlomila ani prodělaná chřipková epidemie, kvůli které Třebíč musela odložit některé zápasy. A hráči si svými výkony vydobyli i přízeň fanoušků, na sobotní derby zavítalo do KHNP Arény přes 3500 diváků! Třebíč zdobí skvělá úspěšnost využívání přesilových her, disciplinovanost a v neposlední řadě také týmové pojetí hry, o kterém se jejich dnešnímu soupeři může jen zdát. Aktuálně drží tým z Vysočiny devítizápasovou šňůru výher a k jistotě postupu mu proti Prosjějovu stačí jediný bodík.

    Poslední zápasy Třebíče:
    Třebíč – Jihlava – 3:1
    Třebíč – Frýdek-Místek – 3:2sn
    Sokolov – Třebíč – 2:5
    Třebíč – Ústí n. L. – 6:2
    Benátky n. J. – Třebíč – 0:1

    Nejproruktivnější hráči:
    Ladislav Bittner – 42 b (20+22)
    Martin Šťovíček – 42 b (18+24)
    Lukáš Nedvídek – 42 b (17+25)
    Michal Vodný – 33 b (15+18)
    Matěj Psota – 29 b (10+19)
     
    LHK Jestřábi Prostějov


    Jestřábi prožívají nejhorší sezónu od ročníku 2014/15, kdy naposledy postoupili zpět do druhé nejvyší české hokejové soutěže, která aktuálně nese název Chance Liga. Aktuálně jim patří až 12. místo a tři kola před koncem soutežě už můžou na postup do vyřazovací části dávno zapomenout. V posledních dvou domácích utkáních tak budou Hanáci bojovat pouze o čest, přízeň svých prořídlých tribun a také o korunu nejlepšího střelce soutěže, kterou má na dosah prostějovský snajpr Lukáš Žálčík.

    Prostějovský hokejový celek se každoročně netají vysokými ambicemi v podobě postupu mezi nejlepší čtyřku soutěže v play off, jenže k ní mají letos Jestřábi až nebývale daleko. Jejich útok je podobně jako v minulých letech hodně nebezpečný, vždyť mají ve svých řadách nejlepšího střelce soutěže Lukáše Žálčíka, druhého nejlepšího nahravače Marka Račuka a nestárnoucí matadory Tomáše Divíška a Tomáše Nouzu. Naopak defenzíva Prostějova letos hoří jako papír, více branek inkasovali jen naprostí outsideři celé soutěže. Není se co divit, většina beků hraje svou první sezónu mezi muži a zkušenosti jim předává jediný třicátník Jaroslav Mrázek. A tak snad ani nebylo překvapením, že v minulém domácím zápase oblékl po osmi letech výstroj prostějovský generální manažer Jiří Vykoukal, kterému bude v březnu 49 let! Obranu Hanáků nespasily ani střídavé starty zlínského brankáře Daniela Hufa, a tak v Prostějově už mohou s klidem skládat kádr na další sezónu.

    Poslední zápasy Prostějova:
    Frýdek-Místek – Prostějov 6:3
    Kadaň – Prostějov 1:6
    Prostějov – Jihlava 2:5
    Sokolov – Prostějov 3:5
    Ústí n. L. – Prostějov 4:1

    Nejproruktivnější hráči:
    Marek Račuk – 57 b (15+42)
    Lukáš Žálčík – 56 b (30+26)
    Tomáš Nouza – 48 b (26+22)
    Dominik Hrníčko 37 b (13+24)
    Tomáš Divíšek – 36 b (13+23)
     
    Vítejte v západním cípu Hané, na zimním stadionu v Prostějově, kde je dnes na pořadu utkání 26. kola spodní nadstavbové skupiny o postup do předkola play off, ve kterém se utkají domací LHK Jestřábí Prostějov proti hostujícímu celku SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 4. Divíšek (Račuk), 30. T. Jandus (M. Novák) – 27. Vodný (Nedvídek, Szathmáry), 29. Nedbal (Bittner), 42. Nedvídek (Šťovíček, Szathmáry)


    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Rochla) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Hamrlík, Muška, Husa, Fojt – Chlán, Račuk, Hrníčko – M. Novák, Nouza (A), T. Jandus – Antoníček, Divíšek (C), Machač – V. Meidl, Knap.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Kowalczyk, V. Čejka (C), Hort – Šťovíček, Nedvídek (A), Vodný (A) – Psota, Bittner, Laš – Ferda, Václavek, Michálek – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Podlaha.

    Rozhodčí: Dědek, Obadal – Zedník, Kučera
    thejrc.org