Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
AZ Havířov
4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Pondělí 02.03.2020, 17:00 • Gascontrol Aréna, Havířov • Chance liga - o pořadí v play-off • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání mezi AZ RESIDOMO Havířov a HC Stadion Litoměřice. O co v zápase půjde? O nic jiného než jistotu přímé účasti ve čtvrtfinále play off. AZ v sobotu vyloupil Lapač a za výhru 5:2 si domů odvezl tři body. Stadion se v Kalich aréně utkal se Zubry, v infarktovém závěru si vynutil samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl a bral druhý bod za výhru 5:4. Oba týmy tak na 6. – 7. příčce dělí tři kola před koncem základní části pouhé tři body!

    AZ RESIDOMO Havířov – 6. místo, 85 bodů, skóre 143:144
    Z osmi posledních zápasů má AZ pět výher a posun na 85 bodů, přičemž stejný počet bodů má i pátá Slavia. Porážky přišly jen od MOTORU, Pirátů a Poruby. Tři poslední zápasy přinesly slezskému týmu devět bodů. V posledním zápase se Havířov vydal na legendární Lapač, kde dokázal nad Valachy vyhrát o tři góly a za výhru 5:2 si domů odvezl tři body, o výsledku rozhodla třetí perioda, kterou vyhrál 0:3.

    HC STADION Litoměřice – 7. místo, 82 bodů, skóre 188:179
    Stadion vstoupil do druhé části CHANCE ligy ze třetího místa (60 bodů) s jednobodovou ztrátou na druhý Přerov. Snad bylo na vině domácí MS juniorů, anebo prostá ztráta formy, ale ve druhé části soutěže získali Kališníci pouhých 21 bodů. V posledních sedmnácti zápasech vyhráli sedm zápasů, dvakrát nicméně o výhře muselo rozhodnout prodloužení anebo samostatné nájezdy. Litoměřice se však boje o šesté místo nevzdaly, naposledy se o tom přesvědčili Zubři, kteří okupují druhou příčku. Ač v zápase tým z Přerova vedl sedm minut před koncem třetího dějství o dva góly, tak Kališníci díky dvěma brankám v závěru vyrovnali na 4:4. Zápas se rozhodoval v samostatných nájezdech, kde rozhodující pokus proměnil litoměřický Jindra.

    Utkání začíná v 17:00 hodin.
     
    Sestavy obou celků v posledním kole:
    Havířov: Stezka – Dajčar, Chroboček, Malina, Rašner, T. Černý, Mrowiec, Matai – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman (A), L. Bednář (A) – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna (C), Bernovský.
    Litoměřice: A. Beran (s.n. Škorpík) – Klejna, Marcel, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Kukla – Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Kangas, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, Sklenář, Jindra – Štohanzl, Morong.
    Statistické srovnání obou týmů:
    Zdroj: hc-havirov.cz
     
    Úvodní sestavy:

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Piták) – Chroboček, Dajčar, Malina, T. Černý, Rašner, Mrowiec, L. Rutar – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman (A), L. Bednář (A) – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna (C), Bernovský.

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Škorpík) – Klejna, Marcel (A), Klikorka, Jebavý (A), Kukla, Gaspar – M. Beran, Korkiakoski, D. Voženílek (C) – M. Kadlec, Jícha, Kangas – Jindra, D. Sklenář, Kropáček – Morong, Štohanzl.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bartek, Dohnal.
     
    Vítám Vás u dnešního přenosu z 26. kola nadstavby Chance ligy. Souboj mezi Havířovem a Litoměřicemi začne za malou chvilku. Hráči už pomalu nastupují na led a brzy boj o přímý postup do play-off vypukne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    V prvních sekundách má puk v režii tým domácích a zakládají první útok až od své brány.
     
    00:54
    Obrovská šance pro Berana. Pro něj se puk zjevil před bránou a snažil se překonat Stezku pohotovou střelou. Ten však své betony roztáhl včas a střelu zlikvidoval.
     
    02:00
    Litoměřice na malou chvíli zamkli domácí v jejich vlastním pásmu. Žádnou střelu z toho nevyprodukovali a Havířov tak mohl dopředu. Na druhé straně to byl Baláž, který prověřil hostujícího gólmana Berana. Ten střelu vyrazil svým betonem kolem pravé tyče.
     
    03:26
    Litoměřice zavezly kotouč do pásma a Jebavý nahodil od modré čáry. Stezka si vše pohlídal a střelu ztlumil na své hrudi. Hra je přerušena.
     
    04:26
    Po chybě v havířovské rozehrávce získali puk hosté. Jícha vystřelil z pravého kruhu a Stezka drží puk v rukavici.
     
    05:09
    AZet vyrazil do útočného pásma a dlouho se tam neohřál. Litoměřice znovu v tlaku a Stezka ztratil hůl, poté čelil hned šesti dorážkám, které se hostům nepovedlo propasírovat za brankovou čáru.
     
    05:58
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Maruna – 2 min., podrážení).
     
    06:36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ve své přesilovce vyrazili hosté dopředu. Po pravém křídle dostal puk MARTIN KADLEC a z pravého kruhu vystřelil. Gólman Stezka si puk do brány srazil sám. Hosté se tak dostávají do vedení 1:0. Asistence: Michael Gaspar a Markus Korkiakoski.
    06:36 Martin KADLEC - 0:1
     
    07:00
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Aleš Stezka – 2 min., podrážení). Trest odpyká Jozef Danielčák.
     
    07:55
    Právě běží druhá přesilovka hostů. Ti už jsou usazeni v pásmu a snaží se kombinovat. První střelu vyslal Gaspar od modré, ale Stezka vyrazil. Poté se AZet osvobozuje dalekým výhozem.
     
    09:00
    Domácí v plném počtu.
     
    09:43
    Po dlouhé době jsou AZeťáci v pásmu. Pár střel kolem brány proletělo, ale nic nešlo mezi tři tyče.
     
    12:48
    Hosté nahodili puk na bránu a získali tak výhodu vhazování.
     
    13:26
    Litoměřice se dostaly do ofsajdu.
     
    14:07
    Kadlec od modré lajny nastřelil horní tyč Stezkovy brány.
     
    14:30
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nyní se trochu potvrdilo tvrzení: Nedáš...dostaneš. Do protiútoku na druhou stranu se dostal AZet. Ondřej Procházka společně s Jakubem Kotalou zavezli puk do pásma. Procházka poté nahrával zpoza brány na ERIKA NĚMCE, který si vytvořil prostor před brankovištěm a z bezprostřední blízkosti překonal Berana k jeho pravé tyči. Stav utkání je nerozhodný 1:1. Asistence: Jakub Kotala a Ondřej Procházka.
    14:30 Erik NĚMEC - 1:1
     
    17:04
    Havířov napadá rozehrávku hostů a vyplatilo se. Ve středním pásmu získali puk a zakládají nový útok.
     
    17:47
    Icing AZetu.
     
    18:29
    Matěj Beran najel do pásma a udělal si stahovačku do středu hřiště. Z prostoru mezikruží vystřelil a střela se zablokovala v chumlu hráčů před bránou.
     
    19:37
    Kadlec objel bránu a snažil se z druhé strany překonat Stezku. Ten se včas přesunul a šanci zhatil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se do vedení dostali hosté, když využili svou první přesilovku. Poté se povedlo AZetu srovnat z rychlého protiútoku. Zajímavým faktem je to, že hostující 3. a 4. lajna se na led dostává jen velmi málo. Druhá třetina začne zhruba v 17:46 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Havířov právě vstřelil branku!
    Po chybě v hostující rozehrávce se puk dostal k TOMÁŠI DAJČAROVI na modré čáře, který neváhal a ihned nahodil puk na bránu. Gólman Beran poté nic neviděl, když mu tam přejížděl útočící hráč a puk zapadl do brány. AZet se tak ujímá vedení 2:1. Bez asistence.
    20:11 Tomáš DAJČAR - 2:1
     
    22:47
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ondřej Procházka – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jozef Danielčák.
     
    23:42
    Hosté znovu kombinují ve své další přesilovce. AZetu se už dvakrát nepovedlo vyhodit kotouč.
     
    24:04
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají svou další přesilovku. Daniel Voženílek objel bránu a poté naservíroval puk k protější tyči na hokejku MARTINA KADLECE. Ten bez problémů zasunul puk do brány. Asistence: Daniel Voženílek a Markus Korkiakoski.
    24:04 Martin KADLEC - 2:2
     
    24:26
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Po obrovské chybě v havířovské obraně se k puku dostali hosté. Této šance a momentu překvapení se nejlépe ujal KRISTIAN KANGAS, který bez problémů překonal Stezku v bráně. Litoměřice tak v krátkém časovém sletu dokázaly otočit stav na 2:3. Asistence: Martin Štohanzl a Karel Klikorka.
    24:26 Kristian KANGAS - 2:3
     
    26:50
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov vyrovnává skóre na 3:3, když po pravém křídle ujel Jan Bernovský. Poté přesně našel na druhé straně najíždějícího PETRA FRIDRICHA, který dokázal doklepnout puk do poloprázdné brány. Asistence: Jan Bernovský a Alex Rašner.
    26:50 Petr FRIDRICH - 3:3
     
    28:30
    Havířov rozehrává od své brány a nahazuje puk do pásma.
     
    28:59
    Havířov právě vstřelil branku!
    Po úspěšném nahození od Havířova se k puku dostal PETR FRIDRICH a spíše takovou nahazovací střelou překvapil Berana, kterému pokus proletěl nad pravým ramenem. Asistence: Alex Rašner.
    28:59 Petr FRIDRICH - 4:3
     
    28:59
    V brance hostů dochází ke střídání gólmanů. Odchází Adam Beran a nahrazuje ho Jan Škorpík.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., krosček).
     
    30:37
    Havířov kombinuje v pásmu. Doktor poslal křižnou přihrávku na Kotalu, který z první netrefil puk ideálně a minul.
     
    31:26
    Hosté se osvobozují z obklopení.
     
    32:17
    Hosté v plném počtu.
     
    32:52
    Icing hostů.
     
    33:14
    Ofsajd AZetu.
     
    34:24
    AZet zakládá nový útok.
     
    34:39
    Seman se dostal do rychlého úniku po levém křídle. Na druhé straně mu najížděl ještě Bednář. Seman čekal a čekal a nakonec vybídl Bednáře. Ten jen těsně minul bránu kolem pravé tyče.
     
    35:14
    Po Klikorkově nahození od modré vznikl závar před havířovskou bránou. Stezka v leže likvidoval dorážky tří útočících hráčů.
     
    36:18
    Pískána hra vysokou holí.
     
    36:30
    Icing AZetu.
     
    37:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (František Klejna – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Kotala – 2 min., hrubost).
     
    38:03
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Kristian Kangas – 2 min., sekání).
     
    38:57
    Havířovu se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    39:37
    Hosté se znovu osvobozují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve třetině druhé jsme viděli velikou střeleckou přehlídku. K vidění bylo hned 5 gólů na obou stranách. Vývoj utkání se měnil hned dvakrát. Snad v poslední třetině uvidíme stejný styl hry a diváci budou spokojení. Třetí třetina začne zhruba v 18:44 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Havířov se hned z úvodu poslední části dostává dopředu.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ondřej Procházka – 2 min., podrážení).
     
    40:35
    Havířov vyhrál buly ve vlastním pásmu a ihned vyváží puk.
     
    41:33
    AZet znovu vyhodil a dokonce drží puk za bránou Škorpíka.
     
    42:07
    AZet do třetice vyhazuje puk po neúspěšném nahození hostů.
     
    42:31
    Domácí v plném počtu.
     
    43:05
    Po chybné rozehrávce se k puku dostal Klikorka a bez váhání vystřelil bombu od modré. Ta prosvištěla jen těsně kolem levé tyče Stezkovy brány.
     
    43:52
    Hra přerušena po tom, co se puk po teči octl v ochranné síti.
     
    44:00
    Icing hostů.
     
    44:17
    Hosté hned ze středního pásma nahodili puk na bránu Havířova a Stezka podržel kotouč před dojíždějícím hráčem.
     
    44:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michael Gaspar – 2 min.).
     
    45:12
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Erik Němec – 2 min., držení hole).
     
    45:33
    Stadion zakládá nový útok od vlastní brány. Nepodařil se jim ale přechod do útočného pásma a tak na druhou stranu míří AZet.
     
    46:25
    Kadlec teď velice aktivně trápil obránce Havířova. Poprvé se snažil objet bránu a zasunout puk z druhé strany. Stezka se rychle přesunul a svou bruslí jej zastavil. Poté si opět vzal puk Kadlec a snažil se vtlačit před bránu. Při tomto manévru vjel do brankoviště a rozhodil gólmana a rozhodčí přerušil hru.
     
    46:52
    Hosté v plném počtu.
     
    47:12
    Domácí v plném počtu.
     
    48:35
    Fridrich si nyní jel pro hattrick. Objel obránce a z křídla se natlačil do brankoviště. Položil si gólmana, ale ten roztáhl své nohy tak, že u druhé tyče nebylo vůbec místo.
     
    Dnešní utkání sleduje 1232 diváků.
     
    50:54
    Kropáček získal puk na modré a vjel mezi kruhy a prověřil gólmana. Stezka střelu chytá a hra je přerušena.
     
    52:09
    Malina nahodil od modré. Po zákroku Škorpíka zůstal puk poskakovat před brankovištěm a Bambula mohl dorážet. Tomu puk uskočil a minul bránu.
     
    53:15
    Kropáček zavezl puk do pásma a z velkého úhlu vystřelil. Puk se jen svezl po mantinelu a míří zpět do středního pásma.
     
    54:01
    Icing hostů.
     
    54:22
    Litoměřicím je pískán úmyslný ofsajd a hra se tak přesune zpět před bránu Škorpíka.
     
    54:26
    Rašnerovo nahození od modré čáry prošlo hloučkem hráčů před bránou a Škorpík pozorně tlumí střelu na své hrudi.
     
    55:24
    Němec vjel do pásma a objížděl branku. Poté nabídl puk Kotalovi před brankovištěm. Škorpík se rychle přesunul a střelu chytá.
     
    56:20
    Hosté zkoušejí hru bez brankáře.
     
    56:34
    AZet získal puk v obranném pásmu a Bednář jej vyvezl do středního pásma a snažil se trefit odkrytou bránu. Jeho pokus jen těsně minul odkrytou svatyni hostů. Tudíž je pískán icing.
     
    57:05
    Domácí protlačili puk do středního pásma. Poté hostům nevyšla přihrávka a proviňují se zakázaným uvolněním.
     
    57:23
    Havířov drží puk v rohu kluziště za hostující bránou.
     
    58:06
    Icing hostů.
     
    58:31
    AZet má puk na hokejkách a drží jej ve středním pásmu.
     
    59:08
    Hosté jsou opět bez gólmana.
     
    59:25
    Litoměřice jsou v pásmu a drží kotouč.
     
    59:44
    Marcel střílí od modré a Stezka vyráží.
     
    59:57
    Po nahození na bránu je hra přerušena, protože Stezka drží puk ve své lapačce.
     
    59:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tady konec utkání. V poslední třetině jsme neviděli ani jeden gól. Stav tak zůstal vítězný pro AZ Havířov a to 4:3. Já se s Vámi loučím a u dalšího přenosu brzy napočtenou. (19:20:21)

    Daniel Wróbel

    Branky a nahrávky: 15. E. Němec (Kotala, O. Procházka), 21. Dajčar, 27. Fridrich (Bernovský, Rašner), 29. Fridrich (Rašner) – 7. M. Kadlec (Gaspar, Korkiakoski), 25. M. Kadlec (D. Voženílek, Korkiakoski), 25. Kangas (Štohanzl, Klikorka)


    AZ Havířov: Stezka (Piták) – Chroboček, Dajčar, Malina, T. Černý, Rašner, Mrowiec, L. Rutar – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman (A), L. Bednář (A) – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna (C), Bernovský.
    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Škorpík) – Klejna, Marcel (A), Klikorka, Jebavý (A), Kukla, Gaspar – M. Beran, Korkiakoski, D. Voženílek (C) – M. Kadlec, Jícha, Kangas – Jindra, D. Sklenář, Kropáček – Morong, Štohanzl.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bartek, Dohnal

    Diváci: 1232
    thejrc.org