Liberec – Třinec 0:4 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:2 (po pr.) | Plzeň – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 3:2 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 8:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 03.03.2020, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji dobrou noc. (20:40:11)
     
    Třinec měl dnešní zápas celkem jasně pod kontrolou. Jakub Štěpánek si připsal vychytanou nulu a zneškodnil i všechny šance Tygrů během třetí části, když se nadechli k náporu. Oceláři si tedy připisují důležité tři body v tlačenici o co nejlepší výchozí pozici do play-off.

    To liberečtí hokejisté si i se svými fanoušky užili zasloužené oslavy zisku rekordního šestého Prezidentského poháru, který si zajistili už čtyři kola před koncem základní části. Znovu nebyli pověrčiví a na trofej si sáhli.

    Střely na branku – 21:31.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Ronald Knot při snaze o střelu od modré čáry zlomil hokejku, hosté vyvážejí puk a už zřejmě uhájí dnešní čisté konto.
     
    58:56
    Třinečtí podrželi kotouč, Martin Adamský pak přes celé kluziště pozdravil Dominika Hrachovinu, který rychle rozehrává.
     
    58:09
    Po akci na jeden dotek pálil bez přípravy Michal Birner, proti jehož střele z pravého kruhu se Jakub Štěpánek stihl přemístit!
     
    57:45
    Přihrávka Libora Hudáčka ze záporného úhlu se otřela o Milana Douderu, od kterého puk zamířil do držení třineckého brankáře.
     
    57:32
    Tomáš Kundrátek (TRI) je vyloučen za nedovolené bránění. Domácí tak mají šanci vstřelit alespoň čestný gól.
     
    57:13
    Roman Graborenko se s tím nepáral a vypálil z poloviny hřiště. Jakub Štěpánek kotouč po jeho dělovce raději podržel, čeká se na buly.
    56:27 Aron CHMIELEWSKI - 0:4
     
    56:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Také Dominik Hrachovina si vybral smolnou chvilku. Při snaze o rozehrávku ztratil za svojí klecí puk a Michal Kovařčík připravil formalitu před brankovištěm stojícímu ARONU CHMIELEWSKIMU. Asistence: Michal Kovařčík.
     
    55:46
    Utkání poměrně v klidu spěje ke svému konci. Ondřej Kovařčík držel kotouč v útočném pásmu, až jej dva protihráči o černou gumu obrali.
     
    54:57
    Podobné problémy měl i domácí Graborenko, i s trochou štěstí ale nakonec dokázal rozehrát. Třinec poté zahrál vysokou holí.
     
    53:54
    Ondřej Kovařčík vedl akci dvou proti jednomu. Na poslední chvíli se rozhodl hledat Erika Hrňu, avšak kotouč se mu při snaze o přihrávku zapletl do brusle a z velké příležitosti nevzešlo nic.
     
    53:23
    Nahození Tomáše Hanouska bylo sraženo vysoko do ochranné sítě. Šelmy tlačí, jenže zatím bez gólového vyústění.
     
    52:53
    Jan Ordoš zvládl těžký bruslařský manévr a na hraně ofsajdu převzal Graborenkovu přihrávku. Poté se otočil k brance a zaměstnal Štěpánkovu lapačku.
     
    Střely na branku – 15:30.
     
    52:05
    Jakub Štěpánek snadno chytil puk nahozený od červené čáry. Pokračovat budeme po konci dnešní poslední komerční přestávky.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 10 min. osobní trest, nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    51:58
    Severočeši mají ve třetí části jasnou územní převahu, teď ale zahrál na zakázané uvolnění a navíc přichází o jednoho z nejdůležitějších hráčů – Ladislava Šmída.
     
    51:26
    Libor Hudáček si dobře všiml, že má před bránou volného Birnera. Ke smůle Liberce mu adresoval přihrávku jen na paty.
     
    51:03
    Václav Varaďa si bere oddechový čas.
     
    50:52
    Jan Šír chytře posunul kotouč do levého kruhu na Ladislava Šmída, který napřáhl a tvrdě vypálil. Jakub Štěpánek si vyjel z branky a předvedl důležitý zákrok betonem. Tygři neuspěli ani při snaze o dorážku.
     
    49:33
    Michal Bulíř připravil zpoza klece tutovku Marku Zacharovi, proti jehož ráně zblízka se lapačkou blýskl Jakub Štěpánek! Bulíř to ještě zkoušel z otočky mezi kruhy, ani teď se však skóre nemění.
     
    48:36
    Roman Graborenko to dnes už poněkolikáté zkoušel od modré. Tentokrát jeho střelu zastavil jeden z bránících hráčů Třince.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 293 diváků.
     
    47:16
    Tygři byli velice blízko! Tomáš Havlín tvrdě vypálil od modré čáry, rána zřejmě byla lehce tečována a zastavila se až o brankovou konstrukci!
     
    46:42
    Oldrich Kotvan při snaze o nahození do útočného pásma nasměroval puk až do ochranné sítě. Buly tedy proběhne v neutrální zóně.
     
    Střely na branku – 12:29.
     
    46:00
    Martin Adamský byl jako první u vyhozeného puku a hned se snažil připravit gólovku z druhé vlny najíždějícímu Vladimíru Draveckému. Skvělý obranný zákrok předvedl Ronald Knot, jenž přihrávku zastavil položenou holí. Na řadě je komerční pauza.
     
    45:49
    Petr Jelínek nechal zavezení puku do třetiny na Janu Ordošovi. Liberecký kapitán ale nedokázal zabrzdit a vystavil tak svého spoluhráče do ofsajdu.
     
    44:46
    Tomáš Havlín dlouho držel touš proti přesile. Oceláři ho ale přece jenom obrali a při postupu do ofenzivní zóny se provinili postavením mimo hru.
     
    43:54
    Jakub Štěpánek si zavařil nepřipraveným povyjetím z brankoviště. Radan Lenc nebyl daleko k zisku puku, vše nakonec skončilo vzájemnou srážkou.
     
    42:57
    Zřejmě definitivně zmrazit dnešní naděje Tygrů mohl Martin Růžička. Z vrcholku kruhů nicméně nepropálil spolehlivě zasahujícího Dominika Hrachovinu.
     
    42:23
    Liberečtí pokračují v náporu. Tomáš Havlín nebezpečně nahazoval od modré čáry, puk skončil po teči na zadním mantinelu.
     
    41:40
    Roman Graborenko napřáhl na modré lajně a bez přípravy minul třineckou branku. Hosté se následně vymanili z tlaku.
     
    40:52
    Liberečtí se v úvodu nové třetiny snaží o aktivitu, jenže stále je limitují vlastní nepřesnosti. Puk nakonec přistál v boxu časoměřičů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    Třinec svému soupeři nechce pozápasové oslavy Prezidentského poháru nikterak zpříjemnit a po dvou periodách vede 3:0. Skvěle hrající Matěj Stránský nejdříve sám vymetl pavučiny pod břevnem liberecké pokladnice, načež v přesilovce přichystal teč Tomáši Marcinkovi. To Severočeši ve druhé části vyprodukovali jen dvě střely na branku a do zbytku utkání mají co zlepšovat.

    Střely na branku – 11:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Libor Hudáček zavřel oči a bouchl do puku s obráncem na zádech. Z pravého kruhu mířil pouze do zadního mantinelu, což bylo to poslední, co tato třetina nabídla.
     
    39:22
    Marek Zachar si najel do ofenzivní třetiny a vypálil přes blokujícího Gernáta. Ten dost možná dokázal lehce tečovat, Zachar tedy klec netrefil.
     
    38:46
    Ránu Jaroslava Vlacha od modré schytal před brankou stojící Marian Adámek. Třinec vzápětí přechází do protiakce.
    37:32 Tomáš MARCINKO - 0:3
     
    37:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté početní výhodou nepohrdli a zvyšují své vedení už na 3:0! Parádně to udělal znovu Matěj Stránský, který tentokrát střílenou přihrávkou z levého kruhu posadil kotouč na čepel hole TOMÁŠE MARCINKA. Zkušený útočník pak tečí do šibenice nedal Hrachovinovi nárok. Asistence: Matěj Stránský, Milan Doudera.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Birner – 2 min., hákování).
     
    37:08
    Třinec kombinoval při ponechané výhodě. Martin Růžička vše zakončil svižnou ranou z levého kruhu, Hrachovinova rukavice opět v pohotovosti.
     
    36:14
    Martin Adamský zakončoval výborně sehraný brejk Slezanů. Těsně před Hrachovinou si puk hodil na bekhend, liberecký gólman však i ve spolupráci s Ladislavem Šmídem odolal!
     
    35:54
    Martin Adamský vyhrál buly čistě za sebe. Hned toho využil Aron Chmielewski, jehož ránu mířící pod horní tyč pohotově čapl Dominik Hrachovina.
     
    Střely na branku – 11:22.
     
    35:40
    Oceláři už jsou v plném počtu a hned donutili Hrachovinu schovat touš v lapačce. Na řadě je komerční přestávka, hosté stále vedou o dva góly.
     
    34:51
    Zajímavá rána Rostislava Marosze z vrcholku levého kruhu skončila nad břevnem. Kotouč navíc po hrazení vyjel až k červené čáře.
     
    34:13
    Severočechům se vůbec nedaří založení útoku a nemohou se dostat do ofenzivní zóny.
     
    33:44
    Rychlý ťukes zakončoval Radan Lenc sklepnutím do předbrankového prostoru, kde žádný Tygr zrovna neoperoval a puk je ve středním pásmu.
     
    33:20
    Martin Gernát (TRI) nezažil zrovna nejpovedenější střídání. Kromě nepřesné přihrávky ještě fauloval a jde si sednout za podrážení.
     
    31:57
    Marosz se nepochopil s Dernerem. Za chvíli navíc přišlo další liberecké nedorozumění, když se domácí nepřesnou přihrávkou sami odzbrojili.
     
    31:05
    Oceláři dlouho kombinovali ve třetině. Plány jim zkazil až mladý Jan Šír, když doslova procpal kotouč do střední zóny a ještě ho nahodil až za branku.
     
    30:24
    Libor Hudáček přihrál rozjetému Graborenkovi pouze na brusle, Tygři se tedy znovu v pásmu déle neudrželi.
     
    29:57
    A hned se bude vhazovat znovu, Třinečtí si totiž pomohli za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:43
    Lukáš Krenželok při snaze o nahození poslal kotouč až mezi diváky, následuje buly.
     
    Střely na branku – 11:20.
     
    29:23
    Dominik Hrachovina snadno chytil ránu od mantinelu. Následuje komerční přestávka, při které má neskutečně důraznou promluvu na hráčské lavici domácího celku harcovník Ladislav Šmíd.
     
    28:39
    Bílí Tygři se drželi ve třetině, jenže nedostali se od mantinelu. Domácí teď malinko převzali iniciativu, v cestě jim však kromě vlastních nepřesností stojí také pevná třinecká defenziva.
     
    27:38
    Hudáčkův nástřel do předbrankového prostoru zastavil David Musil, který hned založil protiútok. Ten neměl gólové vyústění, Severočeši následně vyhazují na icing.
     
    26:57
    Milan Doudera dělově vypálil od modré. Kotouč prolétl houštinou těl a narazil do zadního mantinelu.
     
    25:41
    Matěj Stránský navíc mohl hned vzápětí přidat další gól, když si individuální akcí navedl kotouč do pravého kruhu a těsně minul místečko u vzdálenější tyčky!
    25:15 Matěj STRÁNSKÝ - 0:2
     
    25:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané zdvojnásobují svůj náskok! Křižná přihrávka Martina Gernáta od pravého mantinelu se odrazila na protější kruh, odkud přes Tomáše Havlína nechytatelně pod břevno vypálil MATĚJ STRÁNSKÝ! Asistence: Martin Gernát.
     
    24:36
    Radan Lenc nabídl puk Draveckému, jenž objel útočné pásmo a nakonec nepřesně přihrával na modrou. Kotouč je tedy v neutrální zóně.
     
    23:42
    Roman Graborenko vypustil povedenou dělovku od pravého mantinelu. Jakub Štěpánek měl štěstí, že pumelice prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    23:02
    Dominik Hrachovina vůbec neviděl nepřesné nahození Musila, které se od zadního hrazení odrazilo zpět do hřiště. Matěj Stránský pak měl na holi druhý třinecký gól, jenže zblízka trefil jen beton domácího brankáře!
     
    22:19
    Tygři sehráli velice povedený brejk. Jan Ordoš v jeho závěru přenesl hru na Lukáše Dernera, který si najel až do bezprostřední blízkosti Štěpánka. Ten podržel svůj tým povedeným zákrokem lapačkou!
     
    21:52
    Jan Ordoš přihrál zpoza klece na modrou čáru, odkud trefil Lukáš Derner prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil z pásma.
     
    21:41
    Trošku kuriózní situace. Lukáš Derner už byl připraven vypálit od modré čáry, avšak branka už ležela na ledě. Strčil do ní totiž v Marian Adámek v souboji s Tomášem Havlínem.
     
    21:00
    Liberečtí nemohli hrát z důvodu signalizovaného ofsajdu. Kotouč získali až později ve vlastním obranném pásmu.
     
    20:39
    Matěj Stránský se ze záporného úhlu energicky natlačil až k bližší tyčce, kde narazil na pozorného Hrachovinu. Bude se vhazovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:28.
     
    Po dvaceti minutách hry jsou na tom po zásluze lépe Oceláři, kteří zejména v úvodu svým aktivním nástupem soupeře dostávali do potíží. Zatím jediná branka koneckonců padla hned ve 47. sekundě, když si kotouč před odkrytou klecí našel Martin Růžička. Pár slibných příležitostí si v dalším průběhu vytvořili i domácí hokejisté, pozorného Štěpánka se jim nicméně nachytat nepodařilo.

    Střely na branku – 9:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Matěj Stránský odvedl dobrou práci u zadního hrazení. Kombinaci zakončil znovu Doudera, proti kterému si domácí brankář značně povyjel a připsal si další zásah.
     
    19:19
    Třinečtí střelbou nešetří. Po vyhraném vhazování se kotouč dostal k Milanu Douderovi, jenž od modré okamžitě zaměstnal Dominika Hrachovinu.
     
    19:15
    Icingem se provinili také Bílí Tygři.
     
    18:50
    Nenápadné Maroszovo nahození bylo lehce tečováno a nakonec proletělo nedaleko třinecké klece.
     
    18:44
    Rozehrávka Davida Musila se došourala až na zakázané uvolnění. Šelmy se tedy po delší době mohou něco pokusit vymyslet před Štěpánkem.
     
    18:15
    Liberec už je kompletní. Před domácí brankou se strhla menší potyčka mezi Knotem a Chmielewskim, rozhodčí vše řeší jen domluvou.
     
    17:56
    Gernátovo nahození zastavil Graborenko, jenže puk se tak dostal přímo na hůl Martina Adamského, jehož pohotovou střelu z mezikruží kvalitním zákrokem pokryl Dominik Hrachovina!
     
    17:19
    V další fázi oslabení už je to z domácí strany lepší. Tygři podruhé za sebou posílají kotouč daleko ze třetiny.
     
    16:30
    Po menší liberecké chybě to vzal na sebe znovu Petr Vrána. V tomto případě si ale neseřídil mířidla a od pravého mantinelu poslal ránu do Hrachovinova protipohybu těsně vedle.
     
    16:18
    Před Hrachovinou zdatně clonil Tomáš Marcinko, přesto liberecký brankář přesvědčivě lapil nebezpečný projektil Jakuba Vrány z pravého kruhu.
     
    16:03
    Početní výhodu si zkusí také hostující celek. Radan Lenc (LIB) je odeslán na trestnou lavici za podrážení.
     
    15:18
    Oceláři se drží ve třetině a posílají jedno nahození za druhým. Severočeši ovšem velice dobře brání a puk úspěšně blokují.
     
    14:26
    A mohlo být vyrovnáno! Petr Jelínek ale velkou šanci nevyužil a z ideální pozice na ose kluziště velice těsně minul třineckou klec.
     
    14:09
    Plachtící střelu od modré čáry v podání Lukáše Dernera vyrazil Jakub Štěpánek rukavicí. Následuje souboj o kotouč.
     
    13:34
    Matěj Stránský si hned po buly troufl na střelu z otočky. Dominik Hrachovina se nenechal zaskočit a puk, který mu mířil na hruď, schoval ve výstroji.
     
    13:28
    Vysoký oblouček Knota nemohl dostihnout ani ten nejrychlejší – Marek Zachar. Bude se tedy vhazovat po pravé ruce Dominika Hrachoviny.
     
    Střely na branku – 7:9.
     
    12:46
    Po trošku rozhárané pasáži se Bílí Tygři dopustili postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    12:20
    Už při hře pět na pět zaparkoval před Stěpánkem Jan Ordoš. Zkusil toho využít Roman Graborenko, jehož tvrdý pokus maskovaný muž schoval ve výstroji.
     
    11:41
    Lukáš Krenželok nahodil touš do ohně. Jaroslav Vlach ještě posouval do strany na Rostislava Marosze, který z ostrého úhlu bez přípravy netrefil odkrytou část klece!
     
    11:11
    Ze zajímavější pozice v pravém kruhu střílel zápěstím Lukáš Krenželok, avšak i teď zasáhl Jakub Štěpánek, tentokrát použil beton.
     
    10:58
    Liberec se konečně usadil v ofenzivní zóně. Oldrich Kotvan si narazil kotouč s Maroszem a pak vypálil od modré čáry, Jakub Štěpánek měl ale čistý výhled.
     
    10:18
    Martin Adamský z dálky prověřil Hrachovinu, ten okamžitě vytřepal kotouč z rukavice a založil další libereckou snahu.
     
    09:47
    Domácí odstartovali přesilovku nedorozuměním mezi Hudáčkem a Birnerem. Slazené se tedy hned dostávají z pásma.
     
    Střely na branku – 3:7.
     
    09:42
    Ondřej Kovařčík (TRI) sekl Marka Zachara, který nastartoval motory a hnal se do zajímavé protiakce. Po komerční pauze nás tedy čeká druhá přesilovka libereckého celku.
     
    08:56
    Ocelářům se zatím daří bránit vlastní modrou lajnu a nepouštějí soupeře ke tlaku.
     
    08:29
    Roman Graborenko si vzal puk ve středním pásmu a trošku zklidnil situaci. Libor Hudáček pak přejel modrou čáru a při snaze o zakončení nechal kotouč za sebou.
     
    07:36
    Čtvrtá liberecká formace se snažila o vytvoření šance. Jaroslav Vlach nabral rychlost a z pravé strany házel puk do brankoviště, kde dobře zasáhl Milan Doudera.
     
    06:40
    Lukáš Krenželok nahodil kotouč do třetiny. Jan Ordoš ho nicméně v rohu nevybojoval a po rychlém brejku mohl zakončovat Tomáš Marcinko, který v důležitý moment ztratil rovnováhu.
     
    05:37
    Domácí zaváhali ve středu pole a znovu to vypadalo pro Třinec zajímavě. Marek Zachar se ale výborně vrátil a překazil šanci.
     
    05:12
    Adámkovo tečované nahození prolétlo nad brankou. Liberečtí se poté mají příležitost prokombinovat ze svého obranného pásma.
     
    04:45
    A další velká příležitost Třince! Slezané se objevili ve druhém přečíslení v krátkém časovém sledu. Tomáš Marcinko si hezky vyměnil puk s Hrňou, načež bekhendovým blafákem nepokořil skvělého Hrachovinu!
     
    03:55
    Lukáš Derner přecetl rozehrávku hostů a sám zavezl touš do pásma. Od hrazení pak centroval před branku, ale tam nikoho v bílém nanšel.
     
    02:59
    Petr Jelínek se hodně lacino nechal obrat Matějem Stránským. Ten v závěru hostujícího oslabení vedl akci dvou na jednoho, avšak ještě zkoušel přihrávat, což překazil Oldrich Kotvan!
     
    02:27
    Bílí Tygři si chvilku přihrávali ve třetině. Zakončoval z pravého kruhu Michal Birner, jehož pokus bez přípravy přesvědčivě zachytil Jakub Štěpánek.
     
    01:42
    Vladimír Dravecký zahrozil při vlastním oslabení, když pronikl po pravém křídle a tvrdou ranou vyprášil připravené betony Dominika Hrachoviny.
     
    01:19
    Libor Hudáček nahrál mezi kruhy Bulířovi. Ten zkusil vystřelit bez přípravy, třineckou svatyni se mu ale zasáhnout nepodařilo.
     
    01:09
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., nedovolené bránění).
    00:47 Martin RŮŽIČKA - 0:1
     
    00:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dávají bleskový gól a už v první minutě vedou. Vrána přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil Martin Gernát. I s tečí Matěje Stránského si ještě Dominik Hrachovina poradil, jenže ke kotouči se dostal MARTIN RŮŽIČKA a rutinně ho uklidil do prázdné brány! Asistence: Matěj Stránský, Martin Gernát.
     
    00:20
    Petr Vrána vjel do útočného pásma a z úhlu prověřil Hrachovinu bekhendem. Liberecký brankář nachází puk ve své lapačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už jsou připraveni na ledové ploše Home Credit Areny. Liberečtí oblékli své tradiční bílé dresy, Oceláři se představí v červené barvě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot (A), Šmíd, Graborenko, Kotvan, Havlín, Derner, T. Hanousek (A) – Birner, L. Hudáček, Lenc – Marosz, Bulíř, M. Zachar – L. Krenželok (C), P. Jelínek, Ordoš – J. Vlach, Šír, Valský.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Roth, Kundrátek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa – Dravecký (A), M. Kovařčík, Adamský (C) – Kofroň, Novotný, Hrehorčák.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Gerát, Hynek.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    To Oceláři mají stále o co hrát. Aktuálně se totiž nacházejí na pátém místě extraligové tabulky, za druhou Boleslaví přitom zaostávají jen o dva bodíky. Úřadující mistři by bezesporu rádi začínali čtvrtfinálovou sérii na domácím kluzišti, na což by jim stačilo umístění v první čtyřce. Proti Liberci tím pádem mají o motivaci postaráno.

    V posledním kole přivítali o záchranu bojující Pardubice. Ve vyrovnaném utkání mělo navrch Dynamo, které na začátku třetí třetiny vedlo už 3:1. Martin Růžička sice v 53. minutě snížil, jenže vyrovnat se Ocelářům už nepovedlo a cenné tři body si domů odvezli Východočeši. Svěřenci Václava Varadi mají s Libercem aktuálně pozitivní vzájemnou bilanci, ve všech třech předchozích duelech totiž platilo, že slavil celek hrající doma. Napraví hosté pod Ještědem prosincový debakl 0:5, který v Home Credit Areně utrpěli?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí za sebou mají venkovní dvojzápas s celky z horní poloviny tabulky. Nejdřív se představili na ledě brněnské Komety, kde sice podali bojovný výkon, domácí však nakonec vyhráli těsně 3:2. V posledním kole se utkali s Plzní. Do zápasu sice vstoupili lépe, indiáni ale třemi góly ve druhé třetině otočili průběh utkání a náskok už nepustili. Západočeši nakonec vyhráli 4:2 a svému soupeři tak oplatili porážku z minulého úterý.

    I přes dvě prohry mají Tygři už zajištěný zisk Prezidentského poháru, ve zbytku základní části se tedy nemají o co strachovat. Slezanům nicméně určitě nedají nic zadarmo, ve hře jsou navíc přepisy klubové historie. V zápase proti Plzni vyrovnal Michal Birner liberecký rekord v počtu kanadských bodů v základní části v jednom ročníku. Zatím si jich připsal 61. Přesně tolik jich v sezóně 2011/12 nastřádal legendární Petr Nedvěd. O pouhý bod méně má na svém kontě Libor Hudáček. Vytvoří alespoň jeden z dvojice elitních libereckých kanonýrů nový klubový rekord?
    Hokejisté Liberce si dnes převezmou pohár pro vítěze základní části Tipsport extraligy
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Základní část Tipsport extraligy vrcholí. V programu 51. kola najdeme také atraktivní souboj mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Martin Růžička (M. Stránský, Gernát), 26. M. Stránský (Gernát), 38. Marcinko (M. Stránský, M. Doudera), 57. Chmielewski (M. Kovařčík)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot (A), Šmíd, Graborenko, Kotvan, Havlín, Derner, T. Hanousek (A) – Birner, L. Hudáček, Lenc – Marosz, Bulíř, M. Zachar – L. Krenželok (C), P. Jelínek, Ordoš – J. Vlach, Šír, Valský.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Roth, Kundrátek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa – Dravecký (A), M. Kovařčík, Adamský (C) – Kofroň, Novotný, Hrehorčák – Chmielewski.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Gerát, Hynek

    Diváci: 7 293
    thejrc.org